Erkekler neden cimri?

Turk erkekleri hep boyle miydi yoksa sonradan mı boyle oldular? Benim karsilastiklarimda mı sorun var anlamadim. Cogu cimri. Kadina para yedirecegim, kadinin 5-10 liralik cay parasini bile ödeyeceğim diye ödleri kopuyor resmen.

Tanistiklarimda oyle, gorucu gelenlerde öyle. Cok sukur kendi kazancim var ama ben böyle tiplerle nasil evleneyim yuva kurayim? Evliliktede bebek bezini sen alacaksin, mamayi ben alırım diye ayrim mi yapacagiz?

Ya da sucuğu sen öde, kiymayi ben öderim mi yapacagiz? Daha çayımın parasini ödemekten acizler, nasil evlilik gibi ortak bir sozlesmeye imza atacagiz bilmiyorum.

Bazıları para mevzusunu konusuyor. Tamam konusalim ama diyor ki mesela ben su kadar para koyarim ortaya. Geri kalan para benimdir diyor. Bazilarina o zaman evde, evlilikte kendi çamaşırını kendin yikar, kendi kiyafetinin ütüsünü kendin yaparsın, kendin yiyeceğin yemegi kendin pisirirsin, sonucta onlarda para gibi sana ait şeyler diyorum. Işlerine gelmiyor.

Para hesabina gelince varlar. Ama evdeki sorumluluklari paylasmaya gelince yoklar. Ben hem calisacagim hem evde hizmet edecegim. Ama paraya gelince benim param diyorsun, parani esirgiyorsun benden. Bende o zaman sana, eve olan hizmetimi esirgerim. Her seyi ayri gayri yapacaksak ne anladım.

Daha simdiden çay, kahve parasini ödemiyorlar, boyle hesaplara giriyorlar. Abi o zaman niye evleneyim ki? Niye görüşüyoruz, görüşüyorsunuz o zaman kadinlarla. Para hesabi yapacaksiniz evlenmeyin, kari kiz pesinde kosmayin o zaman.

Her seyi kadin yapsin, ben kenarda oturayim, parama da dokunmasın derdindeler. Ne diye hayat ortakligi imzasi atıyoruz o zaman.

Erkekler neden cimri?