Sizce " ev " konusunda ablam ne kadar haklı?

Sevgilimin bodrum katta bir evi var yeni bina bu arada içi yapılmış edilmiş ama ablam bunu duyduğunda bodrum katta oturamazsın dedi. Bak yıllardır oturuyorsun bir de oraya mı gelin gideceksin , karanlık derdi çamaşırı nereye asacağım derdi vs. derdi bitmiyor dedi. Sevgilinle konuş evi şimdiden satıp en azından yüksek katta bir daire almaya baksın dedi.

Ben ilk başta ablam gibi düşünüyordum ve erkek arkadaşımla da konuştum ama o tek maaşla bunun olmayacağını söyledi.

Benim her ay kapımı çalacak bir ev sahibim olmayacak iyi kötü evim var mı var ilerde baş başa verip de alabiliriz dedi. Kısacası sen de çalışırsan kenara para koyarsak olur dedi. Ben ablama anlattığımda tepki gösterdi tabii araba almayı istemeyi biliyor eve gelince almıyor dedi. Ailesinden destek istesin alabilir bence falan yaptı.

Biliyorum aslında iyiliğim için istiyor çünkü kendi evliliğinden bir hayır görmedi bunca zamandır bir ev alamadılar.

Neyse en sonunda bu konu sevgilimle aramızda sorun olmaya başlayınca ben üstelemekten vazgeçtim çünkü haksızlık gibi gelmeye de başladı. Annemin de evi var aynı o da bodrum kat bir daire satacağım maksimum fiyat bir milyon ama üst katlarda bir daire olmuş iki milyon. En kötü 1.5 ila 1.7 arasında gidip geliyor. Şimdi erkek arkadaşıma da git ailenden destek al 500.000 tl lik krediye girip üstünü tamamlayıp ev al demek aşırı prenses hayalleri bence.

Sizce " ev " konusunda ablam ne kadar haklı?