Sabah 6ya geliyor. Napıyosunuzz iyi misinizzz bu saatte ayaktasınız neden.. çalışanlar uykusuzluk çekenlerr allah kolaylık versin
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
17Cevap
Biraz koştum. Duş aldım. Sütlü çay içeceğim.
Ay çok güzel. En güzel cevap. Motive edici. Ben de sütlü rom içiyorum
Klara da sütlü kahve.:))
O ne demek 😄
boş ver.
Çok merak edersen özelden söylerim:))
biraz koştum duş aldım erken kalkarım şimdi sütlü kahve içeceğim
Bizde saat şu an 02:16, bebiş uyutmaya çalışıyoruz.
Teşekkür ederim. Uykusuz ve yorgunum. 2 saat kaldı nöbeti teslim etmeme. Sen nasılsın? Ne yapıyorsun ve neden uyaniksin?
Ben çok uzak bi saat diliminde yaşıyorum. Ailem arkadaşlarım uyurken ben gündüzüm. Dertleşemiyorum. O yüzden burdayım. Sanki sizin gece konuşmak isteyip herkesin uyuyo olması gibi aynen. Çok kolay gelsin. Nöbet çok sorumluluk isteyen bi işe benziyor
Teşekkür ederim, sağlık sektöründe çalışıyorum ve evet bir tık sorumluluk gerektiriyor. Seni çok iyi anlıyorum çünkü genelde gece çalışıyorum ve diğer insanların aksine izinli olduğumda bile gece ayakta oluyorum. :) Asya ülkelerinden birisinde misin?
Alışınca öyle oluyo demekki. İstemesen bile düzenin oturmuş oluyo. Podcast dinlemek de iyi geliyo bana. bazın sohbetlerin içinde hissettiriyo öneririm
Önerin için teşekkür ederim. :) Bir şekilde kendini iyi hissettirecek bir şey bulmuş olmana sevindim. Fakat bende aynı etkiyi göstereceğini sanmıyorum. Yine de teşekkür ederim.
Denemen lazımmm😄 ama daha böyle sohbet havasında geçenleri bulman lazım. Bilgi veren podcastlerden bahsetmiyorum
Şöyle ki tahammül edemiyorum artık bazı şeylere. Hastalar sürekli konuşuyor ve gerekli/gereksiz bütün her şeyi anlatıyorlar. Sanki günlerce evde konuşmadan bekleyip, onun acısını benim yanıma gelince çıkartıyorlar. 😅 Dolayısıyla çalışırken böyle bir şey mümkün değil. İzinli olduğum günlerde de ya kafamı dinliyorum ya da Almanca çalışmaya çalışıyorum. Yalnız çalışmaya çalıştığımin altını çizerim. Böyle kaba ve iğrenç bir dil görmedim. 😀
Çok acayipmiş 😄 yani dinlemen gerekmiyo aslında onları ama işte.. dinliyosun tabiiki. Niye almanca çalışıyosun peki
Ya o arada önemli bir şey söylerlerse? Ya atlarsam? :) Ne yazık ki haddinden fazla iş ahlakim var.
Almanca öğreniyorum çünkü önce Almanya'ya sonra da İrlanda'ya yerleşmeyi düşünüyorum. Aslında direkt İrlanda'ya da gidebilirim fakat ab ülkesi vatandaşı olmadığım için denkliği saçma sapan ücretlere alabiliyorum. Fakat Almanya'da ücretsiz bir şekilde denklik alabiliyor, hatta denklik sürecinde (1 sene) kendi mesleğimi yapabiliyorum. Dolayısıyla zorundayım. :) Senin nerede yaşadığını sormuştum ama ya gözünden kaçtı ya da özellikle görmezden geldin. Sahi hangisiydi?
Ya ne kadar çok bilgi paylaşmışsınız teşekkürler🙏 ben amerikada yaşıyorum bu arada aslında.. avrupaya gitmek nasıl oluyor, kalıcı yaşam kurmak.. süreçleri bilmiyorum. İlk defa vize aldım ve amerikaya öğrenci vizesiyle geldim master yapıyorum. Siz ailenizle mi gitmeyi planlıyosunuz, tek başınıza mısınız?
Şunu eklemek istedim. İrlandada bi akrabam yaşıyor, amerikadaki şartlarla karşılaştırdıgımda, iş bulma vs. Hayat kurma imkanı (refah) “bizim gibi yabancılar için” daha kolaymış. Neden önce almanyaya gitmeniz gerektiğini siz daha iyi bilirsiniz orada belli ki bir detay var 🙏 umarım her şey gönlünce olsun
Ahh demek Amerika? :) Oldum olası çekinerek bakmışımdir. Hayır, ben tek başıma gitmeyi düşünüyorum. Kendime ait bir ailem yok henüz. Mutlu musun peki oradaki yaşantından? LA'e yerleşen arkadaşım pek mutlu değil çünkü.
Daha bir sene olmadı.. istifa edip eşyalarımı satıp geldiğime pişman değilim çünkü dönüp direkt eski düzenimi kurabilirim hemen, eminim. Sadece burada ne kadar kalacağım bilmiyorum 😄 büyük bi bilinmezlik. Bunun stresine girmeden.. burdaki anı yaşamaya çalışıyoruz diyelim.. hani hep öyle derler ya. Anı yaşa.
Evet zaten asıl amacım temelli bir şekilde İrlanda'ya yerleşmek. Fakat bahsettiğim gibi denklik problemi var diploma ile ilgili. İrlanda'da denklik alabilmem için 35k Euro gerekiyor. Almanya'da bunu ücretsiz bir şekilde alabilecekken İrlanda'da bu parayı vermek mantıklı gelmiyor açıkçası. :) Almanya'ya gitmemin tek sebebi bu. Almanya'da aldığım denklik İrlanda'da geçerli. Denkliği aldığım gün Dublin'e ayak basacagim. :)
O bilinmezlik yerleşik bir hayata geçene ve aidiyet duygusu besleyene kadar hep devam edecek. Ben buna stres değil de heyecan gözüyle bakıyorum. Bu arada iyi dileklerin için de ayrıca teşekkür ederim. Bilmukabele, umarım senin de her şey gönlünce olur. Carpe diem moduna çokta kaptırma kendini derim. Zaman çok çabuk geçiyor. :)
Anladımmm vallahi bununla ilgli youtube videosu çeksen yeridir😄 bilgilendirici fenomen. Yani hayırlısı olsun bununla uğraşmak bile çok müthiş bence. Denemekten hiç bi zarar gelmiyorr
Yani o “bilinmezlik” ile başlayan yorumunu print edip duvarıma asıcam.. işte insan hep zaten zamanın çok çabuk geçtiğini bile bile böyle davranıyo
Ahahah teşekkür ederim. :) Ama kamera fobim var. Daha doğrusu sevmiyorum. İşte burada da ben anı yaşama taraftariyim. Bir kaç kare fotoğraf yakalayacağım diye o anın huzurunu iskalamak saçma geliyor. :) Bu arada senin düşünce yapinda pek kimse yok buralarda. Böyle bir platformda senin gibi bir insanla karşılaşacağımi sanmazdim. Ne iyi ettin bu soruyu sorarak :)
Yaa biliyorumm benim burada ne işim var diyorum bazen ama işte.. konuşasım geldiğinde burdan hep bi cevap alıyorum 😂😂 pragmatik bi durum. Fotograff konusu pek öyle değil ya bence. Video çekip bildiklerini paylaşmak güzel bence ama tabiiki bu fotograf çekmek yeirne manzaranın tadını çıkartmaktann çok farklıı şimdi sen de samimi ol 😄 hoş gerçi ben de yotuber değilimm
Ben biraz bencilim sanırım. Benim bildiğim bende kalsın. Başkası bilmek, öğrenmek istiyorsa benim yaptığım gibi araştırarak öğrensin isterim. İlla içerik üreteceksem bu İrlanda'ya gidiş sürecim değil yemek hazırlamak üzerine olur muhtemelen. Bak bunu seve seve yapabilirim. :)
Tabii neden olmasın
O zaman eşinle birlikte yolunuz İrlanda'ya düşerse mutlaka beklerim. 😅
Yanii umarımm.. 😄 senn kendini bu sitede nasıl buldun peki?
Anonim bir platformda insanları trollemek hoşuma gidiyor kimi zaman. Sakin geçen nöbetlerde uyuyakalmamak için güzel bir opsiyon. Ayrıca insanların ne kadar saçmalayabileceklerini de görmüş oluyoruz. :) Peki senin ilk gelişin neden ve nasıldı buraya?
Çok mantıklı.. nöbet söz konusu olmasa bile. Ne kadar saçmaladıklarını ve yeni jenerasyonun fikirlerini görüyorum o hoşuma gidiyo. Ama ben çok eskiden burdaydım beş sene sonra geri geldim gibi bişey. Tesadüfen login şifremi tutturdum ve açtım tekrar😂
Yeni jenerasyon? Pardon ama yeni jenerasyona yeni jenerasyon diyebilecek kadar eski jenerasyondan mısın? 😅 Yoksa sen de bütün şifrelerini aynı yapanlardan mısın? :)
Yani bence bir veya iki jenerasyon gerideyim. Bunu çok detaylı düşünmedim hesaplamadım daa😄 2017 de çalışmaya başlamıştım öyle düşün
Yanii seni bilmem ama. Bence kendi bildi bileli cep telefonu, laptop nedir bilen birisi benimle aynı jenerasyon olmuyor😂
Çocukluğunu hesaba katarsak
Bu kadar cebellesmek yerine biraz kabalaşmayi ve direkt yaşını sormayı geçiriyorum aklımdan. Çok bu kaba bir davranış olur? 😅
Yok yaa sadece düşüncemi açıklamak için öyle yazdım.. 27yim
Ehh yani sen de yeni jenerasyonun kıyısından dönmüşsün. 😅 En azından Y kuşağından değilsin diyebiliriz.
Yanii bilmiyorum. Bin yıldır 25-27 mişim gibi geliyor.
Sana bu kadar yoğun hissettirecek nasıl bir dönemden geçtin ki böyle hissediyorsun? :) Diğer görüşlerden birinde epey bitik olduğundan bahsetmişsin? 😅
Anlatsam inanmazsın bence ama çok karmaşık ailevi konular diyelim kısaca. Aslında şu an senin soruna cevap vermek için aklıma direkt bu yaşadığım ailevi olay geldi.. demekki bu beni yormuş 🙈🙈🙈🙈🙈
Anlatmak istersen seve seve dinlerim. Ama ailevi bir durum olduğu için anlat diyerek ısrar etmeyeceğim. :)
Buraya sığar mı bilmiyorum gerçekten. Ya hayatımı çok değiştirdi. Yüzleşmem zaman aldı falan filan. Annemle babamın boşanmasının çok iğrenç ve garip olduğu bi hikaye. Gibi bişey
Sandığımdan daha ince mevzularmiş. Bir yabancı olarak beni aşar. :) Ama bir şekilde atlatıp kendi yoluna bakıyor olman ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor.
Teşekkür ederim. Kibarlığın için de teşekkür ederim bu uzun sohbet boyunca. Anonim kalmanın güzellikleri. Ayrıca bu hikayeden bahsettiğim zaman.. genelde senin gibi tepki alıyorum..(yüzyüze konuştuğum arkadaşlarımdan da) gerçekten de bu kadar büyük bi olay mı ya bu? Diyorum kendi kendime. Ama eşim asla böyle hassas yaklaşmadı bana bu konuda, çok normalmiş gibi yaklaştı beni şaşırttı. İlgilenmiyomuş gibi geldiği de oldu kavgalar ettik. Ama bu beni güçlü yaptı bunu anladım bana çok garipp bi yoldan destek oldu 😂😂 çok kavga ediyoruz çok zor anlaşıyoruz bu sıralar özellikle yeni taşındık buraya bin tane problem var ama işte deniyoruzz yeni hayatımızı. Türkiyeden ayrılınca her şey bi anda rüya olmuyor onu söliyim. Refah (ekonomik) olarak evet hemen süperleşti her şey ama yanında getirdiği, iyileştirmek gereken şeyler var. Hayırlısı😄🙏🙏🙏herkes için.
Olaylar kan bağının olduğu kişiler arasında geçince insan daha bir hassas oluyor. Bazı kişiler bahsederken bile kendini kötü hissediyor. Sonuç olarak burada laflamamizin amacı bir nebze de olsa nefes alabilmek. Neden ısrar edip canını daha çok sikayim ki? Evet normal bir şey. Dünyada boşanan ilk insanlar olmadığı gibi son insanlar da değil ebeveynlerin. Ama bu tip durumlarda senin göstermek istediğin kadarını görebilirim yaralarının.
Eşinle olan didişmelerin, kavgaların hakkında yorum yapmam da doğru olmaz. Fakat birbirinize en çok destek olmanız gereken günlerde yıpratırsaniz telafisi de olmaz. Tüm bunların dışında asıl ben teşekkür ederim, resmen nöbeti birlikte bitirdik. :)
Benim yurtdışına çıkmak istememin başlıca nedeni ekonomik sebepler değil. Bu kadar cahil bir topluma karşı tahammülüm kalmadı. Resmen iğreniyorum ve bir gelecek göremiyorum. İstanbul'da ipini koparanin yaşadığı saçma sapan bir bölgede yaşamamin da etkisi var bunda. İşin özü para değil huzur istiyorum. :) Eşinle ne zamandır evlisiniz?
Nöbet bittiyse tamam o zaman 👍👍☺️☺️ görev tamam. Evet sadece ekonomik değil de işte bi çocuğunu bu ülkede yetiştirme kaygısı gibi şeyler de etkili. Ben istanbuldaki işimden istifa ederken patronumun bana söylediği ilk şey.. hehh senin jenerasyon hep kaçıyo zaten iyi yapıyosunuzz demişti 😄😄
Ben dee her zaman bu ailevi hikayemden bahsederken kendimi aşırı kötü hissediyorum ya. Bu yorumu yapman çokk acayipp yakınn bi duyguyu yaşamış gibisin sanki..
bu arada biz yeni evliyiz 2 yıldır falan. Eşim amerikayı daha önce deneyimlemişti ve orada yaşamak istiyodu. Nasıl olur diye düşünürken beni yüksek lisansa gönderdik😂
Mevcut şartlarda hiç düşünmedim çocuk sahibi olmayı. Bahsettiğim huzuru bulduğumda fikrim değişir mi kestiremiyorum. Hııı bir de huzurun yanında bir de eş lazım çocuk yapmak için. Onu da bulmam lazım. 😅
Bizimki kaçmak mı? Tartışılır.. :) Ama aklı olan kalmaz. Her geçen gün daha da kötüye gidiyoruz..
Evett çok teşekkür ederim. Hiç beklemediğim bi anda, saçmasapan insanlarla vakit geçsin diye zamanımı harcarken karşılaştık eşimle. Her türlü maceraya hazırız dedik beraber. Buralara geldik. Kısacası.. insan anlıyor.. şimdi nöbet sonu yoldasın veya müsait değilsin.. tekrar teşekkür ederim
Bizimkiler de ayrıldı ama birbirlerinden değil, dünyadan.. Dolayısıyla aynısı olmasa bile benzerini yaşadım diyebilirim. Bu kavgalar için biraz erken davranmadiniz mı? En güzel anlarınızı geçiriyor olmanız gerekiyordu şu an. :) Yani keşke Amerika yerine başka opsiyonlara baksaydiniz. Bkz; İrlanda 😅 Bu arada seni lafa tutuyormusum da alikoyuyormusum gibi hissediyorum. İstediğin an sonlandirabiliriz.
Çok incesin ama ben eve geldim, kahvaltı eşliğinde sana cevap veriyorum ve halimden gayet memnunum. Fakat dediğim gibi sen müsait değilsen sonlandirabiliriz. Asıl ben teşekkür ederim hoş muhabbetin için. :)
Ya çok duygulandım şu an.. nur içinde uyusunlar. Kavgalar için bilmiyorum elimden geleni yaptığımı sanıyorum.. adaptasyonun etkileri diyelim. Biraz da kadınların fazla detaylı düşünmesii yüzündenn de anlaşmazlıklar olabiliyo 😄 ülke seçimimiz ve kavgalarımızın detayıı çokk fazla. Çok fazla diyerek hiçbişey anlatmamış gibi oldum ama şuanda ben de vakit harcamak içinn seninle yazışmak iyi geldi. Afiyet olsun.
Güzel dileklerin için teşekkür ederim. Bilmukabele. :) Seni hiç tanımıyorum. Ama şu kadar muhabbet etmemiz yetti elinden geleni yaptığını düşünmeme :) Umarım bu süreci çabucak atlatirsiniz ve aradığın huzuru bulursun. Garip gelecek belki ama bulacağına da inanıyorum. O zaman şöyle mı yapsak? Ben bu "Çok fazla" olan detayları daha geniş bir zamanın olduğunda anlat bana? 😅 Teşekkür ederim, birlikte olsun derdim fakat dereotlu poğaça efsane. Paylaşacağımi sanmıyorum. :)
Yaa şaka yapıyosun. Nerden aldın dereotlu poğaçayı😄ayıp ayıp.
Ben İstanbul'da çalışırken her sabah alırdım yaaa şirketin önündeki simitçi abiden. Ya herşeyi anlatmamı mı istedin gerçekten? Ben mi yanlış anladım
Sokağımin başında 24 saat açık bir fırın var. Müthiş yapıyorlar. :) Eğer sen de paylaşmak istersen, evet herşeyi dinlemek isterim.
Yok vallahii teşekkür ederim çok çok. 🙏🙏🙏🙏 anonim kalmaya devam edicem🫡🫡🫡☺️☺️☺️ şimdi sen nöbetten dönünce perdeleri kapatıp uyuyor musunn.. allah rahatlık versin
Ben teşekkür ederim de anonimlikten çıkman gibi bir beklenti içinde değilim. :) Aslında tam da öyle yapıyorum. Teşekkür ederim, sana da iyi akşamlar dilerim. :)
Ben başka bi yol bilmiyorum da. Burdan yazarsın o zaman..
Ben de burada yazışmaktan bahsediyordum zaten. :) En az senin kadar önem veriyorum gizliliğe ve anonimliğe.. Arada uğrayıp bakacaksan yazarım tabi. Ama senin için uygun saat aralığı nedir? Onu da söylersen daha sık denk gelebilme ihtimalimiz olur. :)
Denk gelince.. diyelim o zaman 😂🙈 ailemle bile denk gelemiyorum çünkü. Öncelik bakımından..
Çok zor bir insansın. :) Peki öyle olsun denk gelince diyelim.. Sen de ne zaman laflamak istersen bir mesaj uzağındayim. :) Öncelik bakımından.. 😅
Vallahi ne diyeceğimi bilemedim 😄🙏🙏🙏🙏🙏
Haklı olduğumu söyleyip zor bir insan olduğunu kabullenebilirsin? 😅
Tamam 😄kabul
Ahahah 😅 En azından bunu kabullenebilecek kadar olgunsun. Bu platformdaki insanlardan beklenmeyecek hareketler bunlar. 😀
Ayy bu ne test mi yaptın bana hayırdır😄
Hayır, fakat yapsaydım geçeceğinden şüphem yok. :) Hep böyle kapalı kutu musun?
Evet galiba öyleyim. Daha çok dinliyorum genelde çevremi, çok anlatmam , dinlerim.. sen? Peki senn işini değiştirince, geceleri çalışmayacak olmak mı, hastaları dinlemicek olmak mı daha iyi gelecek? Sen çok fazla insan içinde bulundugun için de memleketin nabzını bayaa tutuyosun aslında.. bu da senin ülke değiştirmende etkili oldu mu? Çok fazla insanla içli dışlı olmak diyim kısaca
Açıkçası iyi bir dinleyici olduğumu söylerler. Karşımdaki insanın kendini açtığı kadar açarım kendimi. Açıkçası işimi değiştirmeyeceğim, yine aynı alanda devam edeceğim. Ama en azından daha bilinçli insanlarla muhatap olacağım. Sürekli olmasa bile hece çalışmaya da devam edeceğim. Evet etkisi oldukça fazla oldu karşılaştığım insanların zihniyetini görmemin. Sadece ülke değiştirmekte değil, insanlara bakış açımı bile değiştirdi. Öyle insanlarla karşılaştım ki güven duygusu denen bir şey bırakmadılar. :) Peki sen bütün hayatını bırakıp oraya gittiğinde kendini hiç yalnız hissettin mi? Ben burada ne yapıyorum diye kendini sorguladığın zamanlar oldu mu?
Ben de aynı alanda çalışmaya devam ediyorum, az getirisi olsa da. Çünkü öğrenci olarak geldim ve yasal olarak ancak okulda çalışabiliyosun burada. O da parttime max. Dolayısıyla getirisi az oluyor. Tecrübe için çalışıyorum ve adaptasyon için çook fazla katkısı oluyo😄 çoook deli bi yöneticim var ama.. yine de idare ediyoruz acayip diyaloglar yaşıyorum. Neyse.. geldiğimde yalnız hissetmedim. Sadece okulda ve işte bişeyleri beceremediğimde - bu beceriksizliğim dil veya o ülkenin sistemiyle alakalı bilmediğim bişey olunca- aşırı kötü hissettim. İlk zamanlar bununla bocaladım. Sonra yeni tanıştığım insanlar bana devamlı, bunlar çok normal.. dedikçe üzülmeyi kestim. Ve o yapamadıgım şeyleri öğrendikçe. Tabiiki. Hallediyoruzz tamamm dedim ve devam ettim.
Buraya gelmeden önce, bunları hiç tahmin edemezdim. Ama bu kadar yıkılacak bişey de yoktu, hazırlıklı olmalıydım.. 😄😄 gülüyorum şimdi
Senin gidişin kesin mi? Endişe duyuyo musun? Ben burada yiyip içip kiramı ödeyebilecek getirim olur mu bunu hesapladım sadece. Duygusal olarak veya mental olarak ne dersen de, napıcam diye düşünmedim. Bunu denemem gerekiyodu sonuçta ve kaybedecek bişeyim yok. İnsanlar çok abartıyo bence yurtdışına gitme konusunu. En kötü ihtimalle geri dönücem ama bu sefer daha iyi maaş istemek için bi hakkım olacak mesela.
Ayaklarının üzerinde duran, yere sağlam basan nadir insanlara en güzel örneklerden birisin. :) Kendini bu şekilde geliştirdiğin için tebrik ediyorum. Umarım ben de karşılaşacagim sorunlarla bu şekilde baş edebilirim. Üstesinden henüz gelemediğin şeylere de günün birinde böyle güleceğini hatırla her üzüldüğünde. :)
Teşekkür ederim. Yorumlarınla beni motive etmeye çalıştığını anlıyorumm çok teşekkürler 🙏🙏🙏☺️☺️☺️☺️ ben de tamamen yardımcı olmak adına yaşadıklarımı anlatmaya çalışıyorum. Yaa keşke ayakları üstünde duran nadir kişiler olmasak
Açıkçası kaybedecek bir şeyim yok. Yapamayacağıma inanmıyorum. Ama oldu ki yapamadım yurtdışında ve geri döndüm. Yabancı dilimi geliştirmiş, yurt dışı tecrübesi edinmiş ve uluslararası denklik almış olarak döneceğim. şu an olduğum şartlardan çok daha iyi şartlarda çalışacağıma eminim. Bunun dışında maddi olarak bir süre hiç çalışmasam bile gecinebilecegim birikimim var. Dolayısıyla çekinmiyorum bu konuda. Sonuçta evlilik gibi bir durumum yok. 😅 Belki bir gün evlenirim diye biriktirmistim. Neye niyet neye kısmet. Gidişim kesin sadece Almanca öğrenmeme bakıyor iş. Hatta çalışacağım hastane bile hazır. Tek çekincem yalnız olmak. Yalnız hissetmekten endişe duyuyorum. Sana da bu yüzden böyle bir soru sordum. :) İstanbul'da nerede yaşıyordun? Komşu falan değilizdir umarım?
Seni motive etmeye çalışmıyorum. Motive edilmeye ihtiyacın olduğunu da sanmıyorum. Bir de çok kibarsin yaa sen.😅 Ben teşekkür ederim tecrübelerini benimle paylaşıp aydınlattığin için. Bırak nadir kişilerden olalım ki onlardan farkımız olsun. :)
Ahaha vallahi çok güldüm.. kibarımdırr evet. Kibarlık karşısında şaşıran insanlara gülüyorum.. çok mu alışmışım türkiyeden uzak kalmaya acaba..😂 gerçi kabalık, kötülük dünyanın heryerinde var, şuana kadar gördüğüm kadarıyla, burada da çok fazla evsiz var mesela, ki bu çok güvensiz bi durum. Şehir merkezinde yaşıyolar ve buralarda yaşıyosan, akşamları çok rahatsız edici bir durum. Amaa genel olarak, insanlarr senin güvenliğinee çokk önem veriyolarr.. yaaa keşke bu bilgiler avrupada da aynıdırrr diyebilsemm ve sana bi faydası dokunsa (ve çok daha detaylı yazıp dururdum o zaman) ama maalesef almanya hakkında çok bi bilgim yok. Sadece bi arkadaşım oraya yeni gitti şirket gönderdi, mutfağı olmayan, bayaa ciddi ciddi mutfaksız evler oldugun söylüyo 😄 şuanda ev bakıyo o da. Bak onun gelişmelerini sana aktarabilriim belki.
Diğer mesajını cevapsız bırakmak istemiyorum.. istanbulun çokkk küçük bi ilçesindeydim ben 😂😂🙈🙈 sen nerdesin ki? Ben de tamamen seninle ayn kafada yola çıktım, en kötü ihtimalle bişeyler biriktirir dönerim diyorum bakalım hayırlısı. İşte dediğim gibi, hiç duygusal yönden naparım diye düşünmedim çünkü zaten ailemin bu berbat parçalanmasından da uzaklaşmam gerkeiyordu artık. Ama bu olay yaşanmasaydı bile yalnız hissetmekten korkmazdım. Kesinlikle. Yapabilirsin. Biz türkiyedeyken çok bastırılıyoruzz. Gittiğinde yaşarken anlayacaksın bence, motive oldugun sürece herşeyi yaparsın yani. vee senin gibi o kadar çokk yabancı var kii etrafta. Bu da beni çok şaşırtmıştı. ülkeden ilk defa biz çıkmıyoruz ki. ☺️☺️☺️☺️☺️☺️☺️
Türkiye'deyken de kaba birisi olduğunu sanmıyorum. :) Almanya'da meslektaşım olan arkadaşlarım var teşekkür ederim. Sen bana bir şey aktaracaksan kendinden aktar. Nasıl bu kadar pozitif olabiliyorsun mesela? Bu kadar yorulmuş olmana rağmen bir şekilde nasıl devam edebiliyorsun? Çok sık güler misin mesela? Bunlarla gel bana. :)
Sakin ol 😂😂😂
her şey yolunda diyemem ama ben işteyim fabrika da 😁😁
Çalışıyorum ben hanımefendi
Kolay gelsin. Tabi ben saat 4ten beri online insanları görüp düşünerek sormuştum. Saat 7 oldu artık normalleşti.. ee peki seviyo musun işini
İdare eder bir işim var.
Sırf maaşı iyi diye çalışıyorum.
Pek de sevdiğim söylenemez.
Ben çalışmasam bu saate kadar uyanık kalmam
Eh tamam o zaman. Herkes para için çalışmıyor mu
Evet herkes para için çalışıyor tabi
Ama tabi ne demek istediğini de anladım.. hayat standartlarını değiştiren bi işe sahipsin. Konforunu diyelim.. yani konfor mu para mı? 😄 giibi bişeye dönüştü
Yok ya öyle bir iş değil benimkisi.
şu an çalıştığım iş geçici.
Bu ayın sonunda bitiyor.
Başka bir işe bakacam.
Rusya'ya veya Özbekistan çalışmaya gidebilirim.
Hangi işte çalıştığımı tahmin edebiliyor musun
Anladım. Herkesin hayatı, yapmak istedikleri, planları veya önüne çıkan fırsatlar iyi veya kötü de olsa.. her şey çok farklı. Binlerce hikaye. Umarım senin hikayen sana artılar katsın!
Peki teşekkür ederim hanımefendi 🥰 sağolun
Abi deme lazım olur güzelim 😉😃
Uyku tutmadı ya dolaniyodum internette saat 6 olmuş şimdiden
Ay yok lazım olmaz😄 olmuyor da. Böyle düşünmekten mi uyku tutmadı yoksa etrafta gürültü falan mı var
Film izlyodum :) ilk aşk ismi
Aslında haklısın 😂🙈
@Balik9191 bana mı yazdın sorana mi
Sana yazdım
@Balik9191 ben hep haklı çıkarım 😂😉
Aynen sen hep haklısın 😂😂
Abi deme lazım olur” konusunda mı haklı? 😄 ben bişey mi kaçırdım
Aynen abi deme konusunda hak verdim 😂😂🙈🙈 kızma
Beni ilgilendirmez.. 😂😂
Tamam 😂😂
@Balik9191 ben onu başlığı açan soyledim amaa. Sen enden alindin ki 😔
Benim başım bağlı.
@yokkibişi canım ben o filmi hiç bilmiyodum. Ağlatır mı? Hemen açıyım.. 😂 biraz ağlamaya ihtiyacım var gibi
Yok ahlatmaz. Kadın erkek ilişkisi iki tarafın gözünden de canladiriyor. Güzel film ama tavsiye ederim 😉
Yotubeda bulurum inş
Youtubede olmayabilir ama ya
Buldum buldum.. balıkçı abi ben evliyim bak belki ümidi kesersin
Ümidin bittiği yerde inadımız başlar 😂😂 halen daha abi diyorsun birde balıkçı değilim 😂😂
1xp oldugumdan yazamıyorum. Sen mi davet gönderdin bana. Öyleyse bile burdan yazma özelden yaz
@yokkibişi filmde ne kadar çok iyi oyuncu var. Teşekkürler 😄
İzledin mi😃
Dün yorgundum erken uyudum , onun için erken uyandım
Gecenin bu saatinde yapacak bir şey yok. Konuşacak kimsem de yok
mastürbasyon yapıyorum karı peşimde buralarda uğraşıyorum
Pazar yine erken kalktım
Evet yani neden? İş yoksa. Ee o zaman bari yürüyüş falan ya da güzel bi kahvaltı.
Sinir oluyorum bir hafta çalış pazar erkenden uyan. Camı açtım içeri temiz hava girsin diye.
Ehh güzel bi güne başlangıç olmuş. En azından 😄 sinirlenmekte haklısın o ayrı.
Birazdan yatarım tekrar
Sıkılıyorum Sabri bunalıyorum
Ay niye ya
Sorma ne haldeyim
İşe meye kalktım ne var bunda
Haklısın abi kolay gelsin allah bereket versin
Teşekkür ederim sizde bereket versin
Saat 04.17. Havaalanına gidiyorum yoldayım
İbadet tabiki
sıkılıyom
İçindeki enerjiyi atamayanlarda bugün
Yeni uyandım
Günaydınnnn yine hep aynı gün
Günaydın
Saol canimm
Mesaiye gidiyorum 😏
Uyandım uyuyacağım
Uyku tutmadı ya
Neden ya. Bunu niye kendimize yapıyoruz ki. Ben biraz yaşlandım gerçi. Üniversitedeyken ben de uyumazdım, ya çok dışarda takılırdım ya da düşünmekten uyuyamazdım.. şimdi uyku benim en önemli şeyim
Yaslandim derken kac yasindasin merak ettim😊
27 aslında yaşlı değilim de işte.. üniversite yıllarım çok dolu dolu geçti biliyo musun
Aramızda bir yaş varmış sen yaslandiysan bende yaslandim o zaman 😊
şu an beş yıl aradan sonra tekrar öğrenciyim aslında (tam 3aydır😄) sanıyodum ki yine eskisi gibi hissedicem ama hiç öyle olmadı
Ee yıllar geçti yaş aldin olgunlastin eskisi gibi olur mu hiç 😊
Ee valla hiç olmaz ya doğru söylüyorsun.. ama bu da biraz yenii dönem gibi.. değil mi ☺️☺️☺️☺️☺️☺️
Yeni bir başlangıç hayırlısı olsun hakkında bu arada muhabbetini sevdim.
Sağoll teşekkür ederim ben de. Rahat hissettim. Kolay gelsinnn 🫡😄
Seni tanımak isterdim 😊
Ya ben anonim olarak hayatıma burada devam edeceğim 🙏🙏🙏🙏
Peki sen bilirsin sayın anonim 😊
Çalışmaya gidiyoruz
çalışıyorum ya
seks den
Yeni uyandım