+1 yılAllah kadınları güzel olarak yaratmıştır ve doğal olarak her bayan bu güzelliği göstermekten hoşlanıyor. Bazısı çok bazısı az gösteriyor ama hepsi istisnasız gösteriyor.
sende kapalısın artık açılmak istiyorsun. Biraz daha güzel olduğu hissedip kendini daha iyi hissetmek için. Acaba Günah olur mu diye düşünüyorsun. Artık erkekler kapalı ise iyi müslüman açık ise normal müslüman diye görmüyorlar. Artık bu tabu yıkıldı. Eğer açık olmak çok açık olmak de değil. Normal, hatlarını fazla belli etmeyen kıyafetler ile açık da olabilirsin.026 Yorumla
Soran+1 yılBen erkeklerin düşüncesini merak etmiyorum
- +1 yıl
Eğer çok açık giyinmez ve hanım efendi olursan tüm erkeklerin çekim noktası olursun. 😊😊 erkekler kendi aralarında hep tam evlenilecek çok iyi bir kız diye bahseder.
- +1 yıl
Ayrıca bir kadın İçin en problemli şey aşırı muhafazakar bir aile gelin gitmektir. Sana çok baskı yaparlar ve seni hayattan bezdirirdiler.
Bu yüzden sosyal demokrat bir ailede gelin olursan sana çok saygı duyarlar ve eşin sana çok değer verir. Kaynanan hep eşine, karına kibar ol ve ilgi göster diye telkinlerde bulunur. - +1 yıl
Merak etmiyorsun ama gene de söylemek istedim.
Soran+1 yılYa teşekkür ederimde ben erkekler bana evlenilecek kız desin falan diye örtünmüyorum bu bana komik geliyor:) sosyal demokrat aile tam olarak nedir?
Soran+1 yılBende aşırı muhafazakar bir aileye gelin gitmek istemiyorum benim öyle bir düşüncem yok ben kendi isteğimle kapandım asla başka birilerinin bana şunu yap bunu yap böyle giyin demesine tahammül edemem. Bu diğer taraf içinde geçerli başını aç makyaj giyin diyenede tahammül edemem bu benim kararım sonuçta. Kimseninde karışmasına müsaade etmem.
- +1 yıl
Rica ederim 😊
Ben size evlenilecek kız gibi görünmek için böyle yapın demiyorum. Eğer açılsan bile çok açık giyinmez ve hanım efendi olursan erkekler seni öyle görürler demek istedim.
Şöyle düşün, bir erkek var işinde gücünde, kendine dikkat ediyor (kiloduna ve sağlığına) ve tam bir beyfendiyse kadınlar da onu iyi bit eş olarak görürler. Bu otomatik oluyor yani. - +1 yıl
Sosyal demokrat ne demek biliyormusun.
Soran+1 yılBilmiyorum açık ifadelerle yazarsan okurum felsefe sevmiyorum zamanında felsefe de okudum ilgilenmiyorum açıkça yazarsanız daha anlamlı olur
- +1 yıl
Bundan kastettiğim şu. Aşırı muhafazakar ailerde erkeği kadından üstün olarak görürler. Yani, kadına değer vermezler ve erkeğin resmen kölesi gibi görürler. Devamlı oğlumuza iyi bak diye ima ederler.
Ama sosyal demokrat bir ailede ise kadın - erkek eşitliği esas alınır. Kadına değer verirler. Şunu iyi bilirler, kadını mutlu edersen oda beni mutlu eder. Gelinlerine çok hassas davranır var onu kırmamaya çalışır ve ailede kadın - erkek ayrımı olmadığını hissedersin. - +1 yıl
Yani, senin önemli bir bir birey olduğunu kendi ailenden bile daha fazla sana hissettirirler.
- +1 yıl
Sana açıl veya kapan diye baskı yapmazlar. Sadece kendine dikkat etmeni ve bakımlı olmanı beklerler. Bu aşırı makyaj yap demek değil. Kendine yakışan şekilde giyinirsen onları mutlu edersin.
- +1 yıl
Sana baskı yapmazlar ve özellikle eşinin babası sana kızı gibi davranır ve bu senin çok hoşuna gider 😊😊
- +1 yıl
Sanırım anlatabildim değil mi?
Soran+1 yılSöylediklerine katılmıyorum hepiniz dışardan gördüklerinizle öyle sanıyorsunuz benim ailemde kadını kimse köle gibi görmüyor mesela. Annemde hep çok okuyan araştıran bir kadında o da kendi isteğiyle kapandı babaam istemese bile. Ve asla kadını köle gibi gören bir zihniyette değil annem çokta mantıklı ve akıllı bir kadın. Sizin düşünügünz gibi olanlarda var o da onların kendi cahillikleri. Bir kadın kendisinin değerini bilmeli.
Soran+1 yılYorumun için teşekkür ederim
- +1 yıl
Ben sizin aileden bahsetmiyorum. Çok aşırı muhafazakar ailelerde olabileceğini söyledim. Bu hepsinde olacak değil. Ama sana denk gelebilir demek istedim.
Senin ailen cahil değilmiş, zaten öyle yapmazlar.
Ama çok cahil aile var, senin üzülmeni istemem. - +1 yıl
Ama sonuçta senin hayatın ve senin kararların. Kararların İçin kimseden saygı bekleyecek de değilsin.
Soran+1 yılBenim ailem cahil değil evet bu kişiyle alakalı kadının kendisinde bitiyor. Uyardığın için teşekkür ederim. Zaten bunlar anlaşılır diye düşünüyorum kimse kendini saklayamaz ele verir elbette
- +1 yıl
Senin ailen zaten gayet iyi ama hepsi öyle değil. Ama siz bayanlar aşık olunca biraz gözleri kapanabiliyor. Anne ve babanın ilerde tüm uyarılarını dikkate almanı tavsiye ederim.
Açılmak konusunda ise istiyorsan açıl. - +1 yıl
Evet, sadece tekrar dikkatli olmanı tavsiye ederim. Allah iyi insanlar ile karşılaştırsın.
- +1 yıl
Size iyi günler dilerim.
Soran+1 yılAmin sağolun
- +1 yıl
😊😊😊
Kendinize iyi bakın.
Soran+1 yılSizde 🙂
- +1 yıl
😊😊
En İyi Cevaplar
Kapanmak farz ama
Erkeğe de belli şartlar var
Erkek dar vücut hattını belli eden kıyafetler giymecek
Erkek belirli kısalık da şort giyemez göbek deliği ile belli diz boyuna kadar erkek vücudunu kapatmak zorunda
Kadınlar ise belirli kurallara uyacak dinde
Baş örtüsü yetmiyor saçının tek teli görünmüyecek
Dar kıyafetler giyemez
Dine uygun tesettüre girecek
Din bu
Ama dinde zorlama yok
Sen sonuçta dini biliyor sun
Açık olmak ta kapalı olmakta senin tercihin hesabını Allah'a her kul kendi günahının verecek01 Yorumla
+1 yılŞimdi bir eylemin sonucunu birey kendi belirler ister yaparsın ister yapmazsın yaparsın puan alırsın mükafatını alırsın yapmazsın onu yaratabilir seninle Allah arasında olan bir şey şimdi onu kimse bilemeyebilir yani yani vesvese dediğin onların peşinden koşarsan işin yaş o zaman yemek de yeme belki sana vesvese gelecek diyecek ki yemek yeme o zaman zaten ekonomik kriz var en azından masraf olmaz
06 Yorumla- +1 yıl
benim anlamadığım bir şey insanlar dinden soğuyor dürüstlükten soğuyor insanlıktan soğuyor ama nedense kimse paradan soğumuyor bir sürü yanlış zengin var bir sürü kötü zengin var kimse paradan soğumuyor veya hiç para vesvesesi gelmiyor insanlara paraya mı dağıtayım parayı bir şey değil mesela ben sana hesap numaramı vereyim bana gönder parayı tabii ki göndermezsin çünkü işine gelmez
- +1 yıl
Geçen senin sorun gibi birisi buraya soru sordu mesela birisine cevaplamıştı mesela bu vesvese en çok duş aldığım yere banyoya yaptığın yere veya abdest aldığın yere idrarını yaparsan en çok oradan geliyormuş
Soran+1 yılSen ne demek istiyorsun yazdıklarından mantıklı bir sonuç çıkmıyorda sen yemek yeme bellimi çok yiyorsun ki aklın yemekte kalmış saçmalama benim sorumda bilgin yoksa yazmazsn kimse sana zorla görüş yap demiyor
- +1 yıl
Neye karar verdin
Soran+1 yılSenin görüşünle birşeye karar verecek değilim ki bilgin olmadığı açık.
Soran+1 yılAyrıca ben banyoya vs. hacetimi gieercek değilim bunları bende biliyorum ve benim sorumla alakası yok!
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBütün konuları birbirine karıştırmışsın, salata olmuş buralar.
1. İnsana düşündüğü şeyden dolayı günah yazılmaz.
2. Dayanamayıp açılırsan günah yazılır
3. Tesettür de dış/ iç kıyafet ayrımı var (bunu bazısı çarşaf olarak uyguluyor, bazısı ferace, bazısı kaban olarak)
4. Dar giyinen ve dişiliği ile dikkat çeken kadınlar elbette günaha giriyorlar, çünkü örtü/ çarşaf/ tesettür bunun için var (vücut hatlarını gizleyip, dışarıya çıktığında dikkat çekmemek için).00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
14Cevap
Sahabede biri geldi efendimiz aleyhissalatü vesselama ya Resulullah; zihnimden öyle şeyler geçiyor ki Allah gökten kaldırıp atsa daha iyi bunlar yerine diye soruyor.. efendimiz aleyhissalatü vesselam işte budur iman diye cevap veriyor.. boş eve hırsız girer mi.. vessese senden değil şeytandandır.. ehemmiyet yani önem verirsen şişer, umursamaZsan söner gider.. kapalılığa gelince namaz din in diregi olarak farz, tesettürde emir olarak farz.. biz kur’an ve hadis üzeri yaşamaya iman ettik.. o kapalılara gelincede onlar için kapalı çıplaklar deniliyor.. onların yeride cehennemin ta dibi.. biz o ne dedi diye değil.. efendimizin yolu neyse onu yaşamak zorundayız
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNamaz kılmamak daha büyük günah.. İslamin şartı şahadetten sonra namazdır. Namaz kılarsın ama örtünmezsin namazdan günahın olmaz örtünmemekten olur. Bunlar birbirinden bağımsız durumlar.
Diğer yandan kapalı olduğun halde açılmak istemen sana günah yazmaz. Adı üstünde vesvese; o da şeytandandır. Ki zaten son zamanlarda bu fetöcülerin başlattığı açılma olayı çok yaygınlaştı. Insanların aklıma bunu soktular, sen de normal bir kadınsın buna heveslenmen normal.
00 Yorumlabir insanda iman denen nimetin varlığına işaret eder. şeytan imanlı insana vesvese verip onu ayartmaya çalışır. yoksa dinsiz, imansız insanın peşinden hayatta koşmaz.
01 Yorumla
Soran+1 yılYorumun için teşekkürler 😇
Gönül dini derken aklinda kapalilik olduktan sonra dikkat cekmeyecek sekilde giyindikten sonra ne giydiginin pek onemi yok. Olay sadece cazibeyi ortmektir. Gonul dininde icinden ettigin duayi Allah duyarken giyim kusam konusunda seni gormeden aklini okuyamaz mi. Gonul dinini sekle dokmeden olmaz diyosan inandigin Tanriya guvenmiyosun demektir. Sonuc olarak bunlar benim gorusum kimseyi zan altinda birakmak istemem
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılvesvese normal günah değil dayanamayıp açılırsa emiri yerine getirmeme günahı olur illaki. herseyin ayrı yeri var birbiriyle kıyaslamak neden. kapalı olup dikkat çekici giyinen de günaha giriyor aslında gayet anlaşılır şeyler düşününce
02 Yorumla
Soran+1 yılBunu insanlar yapıyor ve hocalar ya da hica olduklarını zannedenler İnternet ortamında videolar yükleyenlerden bahsediyorum.. Vay efendim açık olmak çok çok daha günah sürekli bunun karşılaştrmasi. Yillarca bunlar yüzünden acaba namaZım olmuyor Mu diye boşuna mı namaz kılıyorum diye üzüldüm. Emin olun heryerde bu kıyas var ve her zaman herşeyde de devam edecekler
Cevap sahibi+1 yılHer ibadetin her farzın yeri ayrı birini yapmıyorum diye diğerini bırakmak da saçma hepsinin ayrı günahı ayrı sevabı var aslında sorulara gayet açık cevap veren hocalar da var ben aklıma takılani İnternete yazıyorum çoğunun cevaplarını buluyorum
Gizli Üye(36-45)+1 yılBenim bir arkadasim var. Bi bakiyoruz kapanmis, bi bakiyoruz acilmis. Artık kimse şaşırmıyor 😅
O da gayet memnun sanırım bu durumdan. Ruh haline göre yaşıyor03 Yorumla
Soran+1 yılO sizi ilgilendirmez onun günahı varsada Allah'a vercek hesabını kim bilir sizinde ne günahlarınız var dedikodu yapıp kul hakkina girmek gibi ve bununda o kişi sizi affetmeden cennete adım atamazsınız o kul hakkıyla.
Cevap sahibi+1 yılBeni tabiki ilgilendirmez. Ben kötü anlamda elestirmedim. Yazi dilinde oyle anlamis olabilirsiniz. O arkadasim cilgin biridir. Kimseyi takmadan kafasina göre hareket eder. Kapanip acilir sık sık. Kimseyi de ilgilendirmez zaten. Yorumunu yapan yapar cevresinden ama ben kimsenin düşüncesine ya da uygulamasina karisma hakkina sahip değilim. Ben bu tarz kisiler de var diye yazdım ☺️ istemiyorsaniz yorumumu silebilirsiniz 🙃
Soran+1 yılBencede öyle olmak lazım insan kendi düşüncesine göre hareket etmeli takdir ediyorum :)
Açılmak istiyorsan açıl keşke daha önce açılsaymılım diyiceksin aynı şekild ekapanmak isteyende hemen kapansın hiç beklemeyin ertelemeyin
00 Yorumla
+1 yılBu soruyu burada neden soruyorsun ki?
İstanbul'a bu yönden gidemezsin.
İlerideki kavşaktan U dönüşü yapıp sağa sap !00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. 1- vesvese günah değildir
2- kapanmanın şartları vardır
- vücut hatlarının belli olmaması
- dikkat çekmemek …00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılO kara çarşaf şart değil bence. Amaç fiziğini kapatmak. Biraz geniş giyinilirse yeterli. Tabi bazıları yapılı oluyor kalça göğüs her türlü belli oluyor onları bilemem.
029 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılVesvese her insanın aklından geçer. Akla hükmedemeyiz ki. Mantığa göre bakarsak ne günahı olabilir. Hatta ileri seviye fanteziler bile geçebilir insanın aklından. Mühim olan uygulamak ya da Allah'tan korkup uygulamamak.
Cevap sahibi+1 yılSen açılmayı düşünüyor musun?
Soran+1 yılBilmiyorum
Cevap sahibi+1 yılYaşın kaç? Kaç yaşında kapandın?
Soran+1 yılNeden bu sorular
Cevap sahibi+1 yılNeden bu düşünceler içine girdiğini ortaya çıkarmak için. Neyse boş ver
Cevap sahibi+1 yılboş ver*
Cevap sahibi+1 yılNiye ayrı yazıyor KS bunu. Allah Allah
Soran+1 yılYeni kapandım 30 yaşım
Soran+1 yılNeden girmişim sence bu düşüncelere
Cevap sahibi+1 yılÇocuk yaşta ya da ergenlikte girseydin cevabı belliydi de 30 yaşında girip hemen açılmak hakkında düşünmek
Cevap sahibi+1 yılAynada açık haline alışmış da o başı kapalı kadını yabancı olarak görüyor olabilir misin?
Cevap sahibi+1 yıl30 yılın açık geçti çünkü (açık kapalı derken çıplak anlamında demiyorum bu arada. Bazıları çok takıntılı bu kelimelere. Anladın sen beni)
Soran+1 yılErgenlikte neden olurdu?
Soran+1 yılBana benzemiyormuş beni tanıyamıyorlar bu düşünceler falan evet alışkın değilim. Birde aklıma. su geliyor benim kafam hep bu şekilde kapalı mı kalcak bunu düşünüyorum
Cevap sahibi+1 yılÇokça denk geldim. 19 yaştan önce kapanan insanlar zihinsel yapılari tam olarak oturmadığı için ilerde pişman olabiliyorlar. Mesela kız kimseyle ilişki yaşamayan bir kız. Üniversiteye gidiyor ya da ortam değiştiriyor. Böyle şeylere karşı daha ılıman oluyor. Ya türbanlı iken ilişkilere açık hale gelişi vicdan azabı yaratıyor ya da kapaliligi tamamen saçmalık olarak görüyor açılıyor
Cevap sahibi+1 yılBahsettiğim gibi senin problemin alışkanlıkların. Açıkçası haksız da değilsin. 30 yıl boyunca açık gezdin şimdi sürekli kafanda taşıyacağın bir türban. Zor bir adaptasyon
Cevap sahibi+1 yılPeki vücudundaki elbise ne düzeyde? Geniş mi giyiniyorsun kapadigindan beri? Yoksa günümüzde moda akımları tarzında mı
Soran+1 yılGeniş normal
Cevap sahibi+1 yılHer insanın psikolojisi farklı. Eski kız arkadaşım kapalıydı mesela geçen denk geldim açılmış. Boy 175 filandı. Bacak boyu muazzamdi ve çok cekici fizik hatları vardı. %99 bu yüzden açıldı. Dediğim gibi herkes farklı sebeplerle kapanır farklı sebeplerle açılmayı düşünür bazısı açılır bazısı kapaliliga devam eder
Cevap sahibi+1 yılYapman gerekeni söyleyeyim. Bir kağıt al eline. Dini boyut da dahil olmak üzere toplumsal keyfi vs tüm avantajlarını ve dezavantajlarını yaz türbanın. Hangisi sana uygun bunu belirle
Cevap sahibi+1 yılFakat sana tavsiyem çok yeniyse türbana girişin fevri olma. En aşağı 6 ay düşün. Hatta başka bir şehre gitme ihtimalin varsa (ya da büyük bir şehirde yaşıyorsan) ailenin çevrenin görmeyeceği uzaklığa gidip saçlarını aç giyinmek istediğin gibi giyin ve gün boyu takıl haftada birkaç kez
Soran+1 yılNeden
Cevap sahibi+1 yılDirekt acilirsan pişman olabilirsin. Önce dene. Huzursuz hissedersen o halinle acilmazsin böyle devam edersin
Cevap sahibi+1 yılSon durum ne?
Soran+1 yılNiye?
Cevap sahibi+1 yılMerak ettim. Kararın ne?
Soran+1 yılKararım kapanmak 😅
Cevap sahibi+1 yılZaten kapalıydın. Acilmamak diyelim kararına 😁
Tek bildiğim güncel yanlış namaz her şeyden daha önemli
01 Yorumla
Soran+1 yılBencede öyle
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu erkekler yuzunden hapiste yasıyoruz resmen
21 Yorumla
Soran+1 yılEvet olabilir ama ben bu soruları merak ediyorum ve gerçekten araştrıyorum ayetler hadislerde olmasına rağmen çok karışık geliyor bana
Vesvese günah değildir ve vesveselerden sorumluda değiliz
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDış örtü ayeti peygamber hanumlarınaydı, başörtüsü ayeti tüm mümin kadınlara.
Vesvese günah değildir.01 Yorumla
Soran+1 yılBizde peygamber hanımları gibi olmalıyız diyorlar mesela ben severim ama o kadarı bana ağır geliyor çarşaf gibi
+1 yılDusunduklerimizden mesul değiliz kardeşim. Allah muvaffak etsin inşallah. Şeytan bu şekilde uğraşmak istiyor. Rabbim karşılığını kat kat iki dünyada da versin inşallah.
01 Yorumla
Soran+1 yılAmin ☺️
Gizli Üye(30-35)+1 yılGünahı düşünmek günah değildir ama sevabı planlamak bile sevaptır
06 Yorumla
Soran+1 yılÇok güzel bir yorum teşekkür ederim:)
Cevap sahibi+1 yılRica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu. Tesettürü bırakmak maalesef yaygınlaştı bizzat kardeşim bıraktı ama günümüzde gerçekten ihtiyaç da olabiliyor birey için inşallah hayırlısı olur sizin için de
Soran+1 yılAmin
Soran+1 yılKardeşiniz hiç pişmanlık duyuyor mu mutlu mu huzurlu mu yani bunun sonucunda merak ediyorum?
Cevap sahibi+1 yılHiç olmadığı kadar mutlu yeni bir hayata başladı pişmanlığını görmedim hiç
Soran+1 yılAnladım teşekkürler
Düşüncesi günah değil, içinden nasıl geliyorsa öyle yap bence
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim yorumunuz için
vesveseile yaşama doğruolanı sana göre yaşa
00 YorumlaZaten her insanın nefsi vardır ü nemli olan buna sahip çıkmak ki sen cıkmışsın
00 YorumlaSen kendi niyetinden sorumlusun.
00 Yorumla
+1 yılDüşüncesi günah değil, eylemi günahtır
00 Yorumla
+1 yılVesvese senden değildir.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSırf saç gözüktü diye yanmak ne saçma
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSene kaç olmuş daha hala bu mu yani?😀
00 Yorumlazorlami kapattilar seni
09 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum bende :) bu soruya çok yorum geldi bu kadar tahmin etmiyordum
Soran+1 yılYoo hayır bazıları ne desek kendi kafasina gire yorumluyorda o yüzden.
Soran+1 yılİyiyim siz
Soran+1 yılNeden söyleyeyim?
+1 yılHayır ne alakası var
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 688 cevap paylaştı.
+1 yılKapanmak farz mı?
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler