Ama başka karşılık konusuna girmeyelim lütfen hoşuma gitmiyor ben kendi halinde okulunda dersinde olsn biriyim ailemle sorunlarım var zaten o yüzden sıkışık durumdayım. Çalışmama da izin vermiyolar annem parmağımı kırdı yaptığım yemeklerden yemeye hakkın yok dedi bir aydır evde yemek de yemiyorum ne bulsam az az hallediyosun açlığı ama yol masrafı vs sorun artık birikimim yok. Ocak ayında kyk kredisi alıcam o zaman ödeme şartıyla kabul edebilirim bunu
Çünkü annem 4 kardeş olduğumuz için eve yetişmediğini söylüyor yaptığım ev işini yetersiz görüyor ya da beğenmiyor bu yüzden bi şeye dokunmuyosan yaptığım yemeği de yiyemezsin diyor babama şikayet eder sürekli şimdi babamla da aram bozuk
Dayım burs gönderiyor ama bu para bana gelmiyor. Haftalık 50 tl ya verir ya vermezler şimdi vermiyolar o yüzden sıkıştım verseler de yetmiyordu ama 3-4 lira günlük yine kek dal
Arkadaşlarımdan istesem diyorum ama onlar da öğrenci ve ben samimi değilim kimseyle bu kadar detaylı anlatmak da istemiyorum bilmiyorum ya. Valla Allah aile geçindirmeye çalışan fakir fukaraya yardım etsin çok zor bi durum
Yok diğer kız kardeşim var onla iyiler baya çünkü o annem ne dese yapar yani. Diğer ikisi de küçük erkekler. Özelde okuyorum dayımın gönderdiği burs için de annem dedi ki o para biriksin seneye okul ücretine verilir. Birikiyor o para Nasıl olsa benim eğitimime verecekleri için içleri rahat ama ben şu an karnımı doyuramıyorum yemin ederim ben böyle anne görmedim. Gidip dna falan yaptırayım dedim de hayal korkuluğu olur biliyorum öz çocukları olduğum
He bu halinle neyine güveniyorsun da borç diceksin ocakta kyk kredisi almaya başlıcam her öğrenci alabiliyor onu. Mezun olduktan sonra faiziyle devlete geri ödüyosun
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Harçlık almıyorum annem yemek vermiyor bu durumlara da düşmez ya insan üvey evlat değilse borç alabileceğim bankalar hangileri?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Kızılay, ihh, deniz feneri gibi derneklere git ekin bos dönmezsin
Ne dicem ki
Durumunu anlat ve gerçekten ihtiyacının olduğunu söyle
Ya borç istiyorum öyle yapıyolar mı
Sorman lazim
Peki teşekkürler
Sehir
İstanbuldayım
Ikce
Ona göre değişiyor mu anlamadım
BENDE IST teyit edeyim yardım ederim ondan
Yanş bunun için şehir fark eder mi ki
Evtt
Tam olarak nasıl bir yardım açıklayabilir misiniz
Ekonomik
Karşılıklı bir yardım mı
İstersen karşılıklı
Ne gibi
Ben borç olsun isterim zaten
Özel yazsana
Ama başka karşılık konusuna girmeyelim lütfen hoşuma gitmiyor ben kendi halinde okulunda dersinde olsn biriyim ailemle sorunlarım var zaten o yüzden sıkışık durumdayım. Çalışmama da izin vermiyolar annem parmağımı kırdı yaptığım yemeklerden yemeye hakkın yok dedi bir aydır evde yemek de yemiyorum ne bulsam az az hallediyosun açlığı ama yol masrafı vs sorun artık birikimim yok. Ocak ayında kyk kredisi alıcam o zaman ödeme şartıyla kabul edebilirim bunu
İyide ailne niye bu kadar kötü davraniyo
Çünkü annem 4 kardeş olduğumuz için eve yetişmediğini söylüyor yaptığım ev işini yetersiz görüyor ya da beğenmiyor bu yüzden bi şeye dokunmuyosan yaptığım yemeği de yiyemezsin diyor babama şikayet eder sürekli şimdi babamla da aram bozuk
Dayım burs gönderiyor ama bu para bana gelmiyor. Haftalık 50 tl ya verir ya vermezler şimdi vermiyolar o yüzden sıkıştım verseler de yetmiyordu ama 3-4 lira günlük yine kek dal
Aman neyse ya devam edemicem
Oha özel ulaşır mısın
Gitmek istiyorum bunun için mezun olmam gerek kısacası benimki varlık içinde yokluk bu kadar vasat durumlara düşeceğimi tahmin etmezdim
Ukas lütfen
Hayır kyk niye bu kadar geç yatıyo anlasam sinir ediyolar dönem bitti ya dönem
1. Sınıf misin
Hayır 2. sınıf
Bölüm
Geçen sene burs başvurusu yaptım çıkmadı ama o zaman yine harçlık veriliyordu az çok kredi de almadım
Hemşirelik
Diğer kardeşlerine de mi boyle
Öhö çok iyi bölüm özel mi devletbuniv mi
Arkadaşlarımdan istesem diyorum ama onlar da öğrenci ve ben samimi değilim kimseyle bu kadar detaylı anlatmak da istemiyorum bilmiyorum ya. Valla Allah aile geçindirmeye çalışan fakir fukaraya yardım etsin çok zor bi durum
Özel ulaşır misin lütfen. Ya
Yok diğer kız kardeşim var onla iyiler baya çünkü o annem ne dese yapar yani. Diğer ikisi de küçük erkekler. Özelde okuyorum dayımın gönderdiği burs için de annem dedi ki o para biriksin seneye okul ücretine verilir. Birikiyor o para Nasıl olsa benim eğitimime verecekleri için içleri rahat ama ben şu an karnımı doyuramıyorum yemin ederim ben böyle anne görmedim. Gidip dna falan yaptırayım dedim de hayal korkuluğu olur biliyorum öz çocukları olduğum
Ya özel ukas ben sana bari yemek için destek olayim
Çaresizim ama yine de birinden almak içime sinmiyor eğer alacaksam bile borç olmalı bu
Ya borç ya da başka sorun değil disarda buluşup yemek yeriz bi miktarda borç olur
He bu halinle neyine güveniyorsun da borç diceksin ocakta kyk kredisi almaya başlıcam her öğrenci alabiliyor onu. Mezun olduktan sonra faiziyle devlete geri ödüyosun
Ya bilmiyorum 2 univ mezunun
Şaka gibi yemin ederim ya bana burs geliyor hem de dayımdan o burs bana ulaşmıyor ben gidip kredi alıyorum
Hangi ilcedesin
İnan buluşacak ne vakit var ne fırsat zaten hafta sonu evden çıkamam baskıcı aile hafta içi de ya staj ya okul zaten
Okula yakın bi yer olur
Bahçelievler
Yakınız tm. Dm at
Kredi kartın yok mu
Yok banka var
kartın yoksa banka vermez. belki ihtiyaç kredisi falan onu da sana vermeyebilir. en iyisi yakınlarından borç iste