Borsa ile ilgili kurslar gördüm onlara katılıp teknik ve analiz öğrensem milyoner olabilir miyim?
1 ay
Borsa ile milyoner olunur mu?

Borsa ile ilgili kurslar gördüm onlara katılıp teknik ve analiz öğrensem milyoner olabilir miyim?
Borsada çok güzel paralar dönüyor ancak sabırlı olmak gerekiyor. Panik her zaman kaybettirir. Zaman zaman keriz silkelemesi yapıyorlar. Eğer doğru kağıda yatırım yaparsanız uzun vadeli düşüneceksiniz. Parayı basıp ekranı kapatacaksınız.
Devamlı takip gerekiyormuş
Takip edersiniz abi benimde şu an ekranım açık bakıyorum ara ara ama paranoya yapmamak lazım. Misal bir hisse aldınız düşmeye başladı aman zarar ediyorum hemen elden çıkarayım derseniz düşersiniz. Her zaman yükseliş yapmaz bazen düzeltme yapar dinlenir. Misal pazartesi günü THYAO %8 kar verdi dün %(-)2 yaptı bugün yine toparlayıp yükselişe geçti. Dün alanlar düştüğü zaman panik yapıp satanlar zarar ederler. Satmadılarsa eğer bugün ve yarın karda olurlar. Borsa böyledir.
Anladım sabır gerekiyor yani
Sanal borsa da olanilir peki nereden başlamam gerekiyor
Teşekkür ederim
Elinde para varsa doğru yatırımlari yaparsan olabilirsin sayısız örnek var ama bunların tersinde de sayısız örnek var
Ek gelir olarak düşünüyorsan eğer sadece yeni halka arzlara katılsan bile yeterli
Yeni halka arz ne oluyor
oooo sen hicbirsey bilmiyorsan o zmaan borsa hakkında 😅 teknik temel analiz değince bende biliyorsundur demiştim
Anlatsana
Halka ar yani şirketlerin borsa da yeni işlem görmesi gibi bir şey tam anlatamadım ama boyel bir şey yeni olan sirketler şirketine göre değişir ama genelde 3-4 tavanı kesin vardır bu da minimum %35-%45 bir aralık yani 1000tllik hisse aldın diyelim kısa sürede 1450tl olabilir belkide daha fazla
Misal alfas yeni halka arz oldu 55 kusurdan 200tl sonra ceza aldı ama sen 1000tl almış olsaydın eğer 4000tl olmuştu ama aynı şekilde snica da var mesela şimdi baktım 7tavandan sonra satış gelmiş bu da %80 kar demek aşağı yukarı tabi ki yani 1000tl paran 1800tl olmuş sonra satış gelmiş gibi gibi
Ne kadar zamanda oluyor bu
Hisseler hergun yüzdelik olarak +10 ya da -10 yapabilir sınır bunlar yani yeni halka arzlara talep çok olduğu için 3-4 gün çoğunlukla +10 yapar biraz dhaa araştır borsayı öyle gir yoksa para kaybetmek çok kolay
Yani halka arzda kaybetme ihtimalim de var
Peki nasıl başlayabilirim
Bu kumar mu bilim mi sence
Halka arz olan şirket o kadsr iyi değilse tabi ki tavan tavan gitmeyebilir şirketi incelemek lazım sonuçta
Ne kumar ne bilim teknik analizde stop yerini biliceksin temel analizde şirketin değerini zaten işin içine girince demek istediklerimi anlarsın
Ama muhakkak kendin birseyler öğrenmeye çalış ve ucucak kacicak diyenlerden de uzak dur kendi sirketini ya da grafiğini kendini bulmaya çalış
Hisse senedi almak nasıl bir şey altın alıp kıyıya aymak gibi mi
Böyle yapabilirsin tabi ki ama alıp satmanın zamanlaması yok yani şimdi altın hemen satabilirsin ya da dediğin gibi alıp yastik altı yapabilirsin ama illaki yukselicek diye bir şey yok dusebilirde o yüzden borsa da işlem yapmadan önce iyi kötü eğitim almak ya da en kötü ihtimalle YouTube videolara bakmak lazım neler oluyor nasıl oluyor gibilerinden
Eğitimi nereden alabilirim
Önce YouTube daki videolara izle neler yapıyorlar öğrenmeye çalış derim en azından kafanda birşeyler canlansın yani temelde bir şey olsun sonra eğitimini düşün derim
1000 tl ile gireceğim
Belli bir işlem hacmi yok zaten istediğin kadar para ile girebilirsin nerden alım satım yapicaksan öğrenirsin en azindan
8-9 Aralık'ta iki tane halka arz var onlara katil muhakkak 😊
Peki nasıl karışacağım onlara
Bankada hesap açarak mı
oooo ama sen hicbirsey bilmiyorsun 😅😁😁 banka veya aracı kurumlar var onlardan işlem yapabilirsin tabi ki hesap açarak şuanda banka dan hesap açsan yeterli aradaki fark sadece komisyon oranları
Garanti bankası yatırım hesabı nı açacağım
Hayırlı olsun diyelim o zaman 😀
Oradan mı işlem yapabilirim
Az yol göster abi
Her bankadan işlem yapabilirsin başka aracı kurumlarda var onlardan da işlem yapabilirsin ama şu an için en azından alışana kadar bankadan başka şeyle ugrasma
Yaş aralığı 25-30 ama abi öyle mi ayıp ayıp 😅😁😁
Tamam adın neyse onu derim de benim yaş biraz daha düşük
Yaşın kaç bilmiyorum ama hem yatırımlık hemde ek gelir için borsa doğru yatırım. ile kazandiri ama tabi bunun içinde elinde para olması lazım birazda
Herkes yapabileceği bir iş olsaydı herkes zengin olurdu zaten
Böyle diyorum ama bende de çok para yok zaten 😅
Normalde bi iş yapıyor musun
Şu dönemde evdeyim maalesef senin dediğin büyük adamlar sadece borsa ile ilgilenenler falan
Anladım
Zor şey işsiz olmakta
Zor tabi olmaz olur mu kimse yolda giderken gel sana para vereyim demiyor
İş aramıyor musun
Konu borsadan nerelere geliyor böyle 😅😁
Ariyorum tabi ki ama şuanda piyasa belli her işletme asgari ücret ve eyt yi bekliyor
Doğrudur meslek ne
Ne iş olsa yaparım 😀😅
Borsayla uğraşıyoruz diye çok zengin sanma sakın yanarım yanarım ona yanarım 😀😅
Sen ne iş yapıyorsun peki
Sekreterim
Yani iyi bir sirketteysen patrondan tüyo alabilirsin aran iyisi hemen hemen hepsi suanda borsada zaten 😅
Açtım mi hesabını
Açtın mi
Patron bizim öyle şeylere girmez
Hangi sektördesiniz bilmem ama şuanda hemen hemen çoğu şirket borsada parasını koruma peşinde tabi ki her şirket değil
Bizimki küçük şirket
Sen aylık ne kazanırsın borsadan
Ben daha çok öğrenme niyetindeyim borsa çok yükseldi ama her şirket değil ben grafiklerine bakıyorum zaten daha yeni girdim sayılır para ile işlem yapmak için
Niyetini sormadım ne kazandığını sordum
Kazanmıyorsan şu an kazanmıyorum de
Söyledim zaten kazanıyorum daha yeni girdim diye nesini anlamadın bunu.
Bunun
Tamam işte ne kadar geliyor misal 5-7 geliyor mu ayda onu sordum
Daha yeni yeni bakınıyorum şuanda diyorum o kadar gelmiyor bütün hisseler yükselmiş durumda çalışırken hem borsa hem iş olmuyor zaten ilgilenmedim de o zamanlar o kadar şuanda bakiyorim sadece halka arzlara katılıyorum daha yeni yeni günlük işlemler yapıyorum
Bazen kazanırsın bazen kaybedersin
Ortalama bir rakam yok
Şuanda yok
Tamam
👍
Teşekkürler 👏
Bak sana canlı örnek borsa İstanbul günü 3.46 düşüşle kapattı 😀 yani çoğu hisse zarar etti
Nadiren kazanılıyor o zaman
Yok olamazsın, çok büyük sermayen olsa belki milyonlar kazanırsın ama sıfırdan olmaz
Görüş
5Görüş
Ben borsa yatırımı ile hatrı sayılır miktara ulaştım. Ticaretin yanında ikinci işim gibi oldu. Ticaret kadar borsadan da kazanıyorum.
Ne kadar yatırdın
1 milyon yatırmıştım şu an 3 milyona yaklaştı
Ne iş yapıyorsun
Mimarım ben
İyi para yatırmışsın
Evet, oynamıyorum ama yatırım olarak yatırdım. Oynarsan çok kaybedebilirsin. Sen ne iş yapıyorsun?
Sekreter
Hiç sekreter arkadaşım olmamıştı. Nasıl bir şirkette sekretersin?
Ne yapacaksın da soruyorsun
Merak etmiştim kusura bakma. Sekreterler hoşuma gittiği içindir belki de
Yürü git yA
Neden ki? İncitmek istememiştim, kusura bakma
Herkes oluyor sen nie olmucan
Kimse olmuyor
Sasa hektas kontr yaktı beni 😂
İzmdc bile düşüyor
@Oenomauss satmadım kardan zarardayim
@Oenomauss hatırlamıyorum
@Oenomauss * parasini ben hobi amaçlı oynuyorm kaybetsen ne kazansam ne
Teknik analiz öğrenmeden de olabilirsin