Aramızda şakalaştığımızı söyledim fakat yine de kimseye söylemesin diye simit ayran ısmarladım fakat sır tutabilir mi bilmiyorum-bilemiyorum son senem bitmeden ayrı eve çıkmadan açılmak ya da kınama falan yemek istiyorum sizce anlatsa ona inanırlar mı?
Görmemesi gereken bir şeyi gören 9-10 yaşındaki bir çocuk uyarılmasına rağmen bunu ablasına ya da arkadaşlarına anlatır mı?

9-10 yaşında ergenlik öncesi çocuklarda gördüklerini anlatması ya da anlatmaması durumundan ziyade gördüğü şeyin onu psikolojik olarak nasıl etkilediğine bakmak daha çok önemlidir. İleride çocukluk travması olarak çıkması muhtemel bir durum olduğu düşünülürse bu onu yetişkinlikte olumsuz şekilde etkileyebilir. Aynı zamanda sırrınızı söylemese dahi serbest çağrışım durumunda bunu anlatma olasılığı çok yüksek. Daha dikkatli ve çocukların erişemeyeceği yerlerde şakalaşma sağlanabilir.
Siz uzmanmısınız?
@Sinirlicoksinirli Evet. Sevgiler.
serbest çağrışım durumu ne?
çocukların erişemeyeceği yerler neresi*çatı katı, bodrum, araba arka koltuğu, çocuk ksıa boyulu onun tepesi, ya da ağaç ev? neresi burası
@çoktaumurumda eğer yaşanması muhtemel durumlar çocuğun ruh sağlığını ve yetişkin hayatını etkileyecek, travma yaratacak ise, lütfen yetişkinlere ayrılmış yerlerde bu tarz durumları yaşamayı düşünebilirsiniz. Söylediğiniz bu yerlerde kendinizi güvende hisediyorsanız, herhangi bir yaralanma durumu yoksa, yüksekten düşme gibi durumlar söz konusu olmayacaksa, tamamen emniyet altında olduğunuzu düşünüyorsanız bu tarz yerleri tercih etmek size kalmış
serbest çağrışım durumunu sormuştum
@çoktaumurumda
Psikoterapide kullanılan, çıkışı hipnoza dayanan, kişinin kendi aklındakini terapi odasına taşıdığı, tekrarlanan durumlar yerine o anda aklına gelen konulardan bahsetmesi ile bilinçdışında oluşan imgeleri ortaya koyması durumudur. Gündelik hayata uygulanacak olursa, o an oradaki olayın olduğu sırada bireyin yaşadığı duygu durumunu çağrıştıracak, koku, ses, ortam, orada bulunan herhangi bir nesne gibi surumlarda imgesel olarak ortaya çıkması durumu. Umarım yeterli olmuştur. Daha da aydınlanmak ve uzmanlığımı sorgulamak isterseniz görüşme talep edebilirsiniz. Sevgiler
haaaa diyorunuz ki gelsin paracıklar seans adı altında cka yavrum cukka cukka da cukka cukakaaa
tamam ben anladım olayı
@çoktaumurumda anlamış olmanıza sevindim.