Benim çevremdeki çoğu kişinin çocuğu olmuyor. Sizin çevreniz nasıl?
1 ay
Benim çevremdeki çoğu kişinin çocuğu olmuyor. Sizin çevreniz nasıl?

Bugünlerde gayet normal, sağlık sorunları olabilirler, veya sağlık sorunları olmadığı sürece, ekonomi gibi nedenlerde dolayı aslında sıcak bakmıyor olabilirler çocuk yapmaya. benim çevremde pek bilgim yok çünkü bu konuyu takip etmiyorum. ama genel olarak insanlar ani karar vermeden ya da bu konuyu çok düşünmeden çocuk yapmak istemelerini pek doğru bulmuyorum. çünkü çiftler sorumluluk almak için genelde bu konuda karşılıklı karar alıp kendilerini hazır hissedene kadar beklemeleri daha iyi olur. hem kendileri hem de çocuklarına güzel bir gelecek hazırlamak ve sunabilmek için. tabi ki bu konuda profesyonel olarak yardım da alabilirler mutlaka.
Görüş
31Görüş
Çocuk olmuyor demek yerine “çocukları henüz olmadı” demek daha doğru değil mi?
Kaldı ki bu konuşa böyle bir genelleme yapmak çok ama çok yanlış.
benim çevremde herkes de ikiz dogeuyor. Bn de çok istedm ama oadi bı tane oldu benim ama şikayetçi dglm😅
Gayet normal sağlık problemi olmayan kişiler ekonomik nedenler vede zamanları olmamasıda olabilir
Benim çevremde aynı şekilde. 3 senedir deneyip olmayan var.
Olmuyor mu? yapmıyorlar mı? bu kısmı önemli. Olduğu halde yapmayan da çok...
Benim çevremde herkesinde kız cocugu oluyor. Genetigimizle oynanmış olabilecegi geliyor aklıma
keşke benim çevrem de öyle olsa. her yer çocuk. yememiş içmemiş doğurmuşlar.
Patır patır doğuruyorlar valla bizde de maşallah diyeyim. Darısı başıma.
Hepsi neredeyse 2 çocuk yaptı ben daha evlenmedim diye baskı yapıyorlar bana
Benim çevremde ablamlar dahil herkes sürekli doğuruyor. Herkesin 3 çocuğu var. Çocuk sesinden başım ağrıyor bazen. Yaşım 20 6 yeğenim var
Benim tanıdığım çiftlerin çoğunun çocuğu var
tavşan gibiler hepsine televizyon hediye edeceğim bıraksınlar üremeyi esra erol izlesinler
Bizin burada ceket atsalar sabah kadın hamile 🙂 her evi 7 veya 8 çocuğu var
Benim cevrendekiler korunmalarına rağmen hamile kalıyor ahdskdj
Bizde de öyle şu an. Kısır yiye yiye kısır oldular 🤣
Çevremiz paso Suriyeli hepsin de masallah dört çocuk
evli kişi sayısı çok az
Genetik Bi durum olabilir mi
İt gibi ürüyolar
Hepsinin Maşallahı var 😅
Sağlık sorunları olmadığı sürece genel olarak ekonomik sorunlar çocuk yapma kararı üzerinde etkili olabilir. Aynı zamanda ebeveynlerin hazırbulunuşluğu da bu konuda etkili olabilmektedir. Bu nedenle de ebeveynlerin kendilerini hazır hissetmesi ve bu konuda karşılıklı kararların alınması sonucu çocuk sahibi olunması önem arz etmektedir. Psikolojik sorunlar bulunuyorsa da bunun için ruh sağlığı profesyonellerinden destek alınması çok daha faydalı ve verimli olacaktır.