Evlilik dışı cinselliğin çoğalmasının sebebi evlilik yaşının çok ileride olmasından kaynaklı olabilir mi?

En verimli ve en heyecanlı dorukta yaşlar yirmili yaşlar. Ama evlilik yaşı oldu 30 ve sonrası. İnsan hormonlarını kontrol edemediği için ve evlilik zorlaştığı için zina bu kadar yayın mi oldu. Ve evliyken aldatmalar neden bu kadar çoğaldı?
Bayanlar ve erkekler normalde 20 yaşlarında evlenmek için programlıdır. Ancak zamanın şartlarından dolayı evlilik için yaş hadleri 30’u geçti. Cinsel istekten dolayı cinselliğe yöneliyorlar. Ama bu çok az bir kesim.
Ama son dediğim de bence haklısın. Misal kendinden örnek vereyim. Çevremdeki mutsuz evlilikleri görünce insan evlilikten soğuyor. Ayrıca bazı bayanların evliliğe bakış açısı görünce İnan hayattan soğuyorum.
Ayrıca dugün ve eşya konusu da işin cabası. Evlilikten beklentisi sadece mutlu olmak ve mutlu edebilmek olan bir hayat arkadaşı olursa ancak evliliği düşünürüm.
Peki size bunun vaazını veren, evlilik yaşı +30'dur diyen kim? Ya da her evlenmek isteye çifte "Dur! Yaşın 30'un altındaysa evlenemezsin!" diyen kim? Herkes -18 yaşının üstündeyse- istediği yaşta evlenebilir. Kimse de buna karışamaz.
Ben bu tarz şeylerin artmasını dizilere bağlıyorum. Çünkü artık hemen her evde bulunan bir şey internet. Maddi durumuna bakılmaksızın herkes wifiye bağlanıyor. Dolayısıyla dizi de izleniyor. Peki ya bu dizilerden kaçı bize fayda sağlıyor? Ya da kaç tane televizyon programı, beyin açıcı bir şey sunuyor?
Tabi bilinçsiz ebeveynlerin çocukları da bilinçsiz ve ilgisiz yetişiyor. Bir diğer sebepte bu. Çünkü zaten anne babada bilinç yok, çocuklarına neyi nasıl anlatsınlar? Ama tavsiyem kimsenin bir şey yaparken diğerlerine bakmaması. Çünkü çoğunluk bir yere gidiyorsa orası yanlış oluyor genelde ¢
Çok doğru 19 20 yaşında evlensen insanlar sana acıyarak bakıyor. Evlenince hemen çocuk yapmak zorunda değilsin hayatını da yaşayabilirsin. İşte kötü evlilik faktörlerini o kadar çok gözümüze sokuyorlar ki. Sanki evlilik cehennem gibi evet kimse istemez mutsuz evlilik lakin senin kötü diye de başkasının kötü olacak diye birsey yok. Dediğiniz gibi dizilerden etkiletip ordaki evlilikler gibi bir yuva istiyorlar
Evet ve şu klasik algılardan da gerçekten çok sıkıldım. Herkesi bir aynılaşma çabası sarmış. Kimsede ben kendim kalayım, millet beni ilgilendirmez düşüncesi yok. Dizilerde de hep aynı şeyler ve üstelik kadına şiddet hemen her dizinin ortak konusuyken oyuncuların bu konuda nutuk atması.. neyse ben susayım en iyisi
Konuş konuş biz sustukça tepemize çıkıyorlar gerçekten. Bide şey var elalem ne der o örgütü de unutmamak lazım nerden bakarsan her köşe de kusurluyuz
O zaten apayrı bir dert. Kusursuz insan yok ki. Kusurlarımızı saklamak yerine kabullensek her şey daha güzel olacak zaten. Şahsen kusurlarını kabullenmiş birisini görsem tebrik ederim bu şekilde düşünen tek insan olduğu için. Kendi adıma konuşayım hiçbir davranışımı "el alem ne der" düşüncesiyle gözden geçirmedim, geçirmem de. Millet zaten her türlü bir şey diyor, neden kafama takayım ki
eyw eig için
Değişik bir bakış açısı ama doğru bence insanların kendine hakim olmamasından da kaynaklı oluyor olabilir sorumluluk almaktan kaçınıyor olmaları da olabilir
İnsanlar ne istediğini bilmiyor.
Bir hevesle mutlu olabileceğini düşündüğü şeyin peşinde koşuyor gerçeği göremeden.
Neyin ne olduğunu görünce de çocuk kucağına gelmiş oluyor.
Sonra da başka biriyle iliski.
Onun evli olma ihtimali.
ya da evli erkeklerle yaşça küçük bayanlar.
İnsanlar bir değişik oldu.
Yakında eşini aldatmayan erkege erkek demiyoruz derse kadınlar hiç sasirmam açık konuşmak gerekirse.
Aslında bir çok neden var kaynana kayın baba görümce elti vs eskiden katlaniliyordu şimdi öyle değil kimse kimseyi çekmek istemiyor doğal olarak. Ve bekarlar da bu durumu görüp evlenip bunu mu çekecem diyor. Sürekli bide zıt ilişkiler birbirleri ile daha iyi anlaşır masalını anlattılar. Ama asıl öyle değil seninle aynı şeyi sevmeyen aynı şeye gülmeyen aynı yemeği yemeyen basitinden söylüyorum. Sadece alışılmış bir evlilik olur. Mutlu bir evlilik olmaz
Kesinlikle.
Ama gelde bunu anlat.
O kişi seninle ancak arkadaş olabiliyor artık.
Genelde diyorlar biz ancak kanka olabiliriz diyor.
Çünkü insanlar kendilerine zarar vereni daha çok kıymet veriyor.
Kesinlikle öyle toxsic ilişkiler daha zevk veriyor aynı kişiye de. Bide toplum olarak herkes istediğini yaşasın bizene olayı var. Söylersen yobaz olursun cahil olursun. Veee çocuklarımız güvende değil. Onu da geçtim. Geç evlenmenin sonucunda çocukta olmuyor. 10 kişiden 9 u tedavi oluyor ve hem erkekte hem kadında sıkıntı çıkıyor.
Öyle ama ben öyle olsun istemiyorum ki bizi bu duruma sokanlar utansın.
Ben istemezmiyim 28 de evleniyim.
Çocuğum olsun.
Pazar günleri piknik yapalım.
Olmadı işte.
Suçlusu ben değilim ki.
Tercih edilmiyorum ne yapıyım.
Öyle düşünmeyin lütfen toplum olarak asıl şimdi yobazlastik evlilik istekleri o kadar farklılıklasti ki kadınların evlenince hizmetçim olacak düşüncesi vs bu sizin suçunuz değil. İnsanlar kötü oldu
Bence insanlar hayatları dizilerdeki gibi olmasını istiyor özentilik diz boyu.
Başka hayatları kendi yasantilarina yansitma istegi çarpık ilişkileri doğuruyor.
Görüş
30Görüş
Ekonomik şartların insanlarda yarattığı geçim sıkıntısının evliliklerde huzursuzluğa neden olması nedeniyle boşanmaların artması
Evliliğin, düğünün aşırı marsaflı hale gelmesi
İnsanların ilişkilerden çabuk sıkılıp sürekli yeni kişi arayışına girmesi
Evlilik dışı cinselliğin normalleştirilmeye çalışılması. Cinsellik olmadan sevgilik olmazmış gibi bir iğrenç bir algı oluşturulması
Özellikle yıllardır erkek adam yapar kafasından dolayı kızlarında eşitlik istiyoruz onlar yaparsa bizde yaparız kafasına girmesi (Halbuki ikiside yapmamalı herkes evlendiği kişiye özel kalmalı)
Ahlak, namus ve bekaret kavramlarının önemini yitirmesi. Ahlaksızlığın çağdaşlaşmak sayılması namusun yobazlık olarak görülmesi
Çok haklı bir söz vardır
Erkektir yapar diyen babalar, ben yaşayamadım kızım yaşasın diyen anneler yüzünden ahlak fukarası bir nesil yetişiyor
Merhaba.
Şunları söyleyeyim : Birincisi bastırılan duygular ortaya bu şekilde çıkıyor oysa cinsellik eğitimi verilseydi cinsellik nedir ne değildir diye, daha sağlıklı cinsellik yaşanırdı insanlar arasında ve böylece kişiler mutlu olurdu aldatma olmazdı bir diğer ikincisi ise insan oğlu pis nefislidir bunun bahanesi olmaz sapkınlıktan dolayı bakın bana da mesaj atan fotoğraf gönderenler oldu ben o tür, bir yaklaşım göstermedim insandan insana değişir bu bir kadın çıplak dahi olsa bu ona bakmayı gerektirmez..
Bunun genelde sebebi ekonomik şartlarla birlikte evliliğin zorlaşması insanları daha çok zinaya yöneltti herkes istediği gibi rahat cinsellik yaşamaya başlayınca da evliliği düşünen kalmadı çünkü gerek kalmadı ama herşeyin bir sonu var derler insanoglu bir gün bu günü birlik ilişkilerden de sıkılacak ve nekadar boş olduğunu anlayacak daha sakin ve düzenli bir hayatı olsun isteyecek ve evliliğe yönelecek çünkü 30 - 35 yaşından sonra insan duruluyor daha mantıklı düşünmeye başlıyor
Ölum var herşeyden önce. Yani kimse sonu ne olacak düşünmüyor
Eskiden olduğu gibi evlenmek kolay değil insanlar rahat ve konforlu hayatlarını bırakmak istemiyor ve çoğu kişi 30 dan önce adam akıllı düzenli iş bulamıyor bu şartlarda 23 yaşında biri nasıl evlensin. Aldatmaların çoğalma sebebi sosyal medyada çok rahat partner bulabiliyor olmak.
Düğün kına nişan çeyiz eşya vs o kadar lüzumsuz masraflarımiz var ki
Tabi ki bide erkeğe yuklenilmesi de ayrı cabasi ne var yani kendini toplayana kadar ikinci el eşya alırsın sonra yavaştan yavaştan olur. Ben öyle yapmıştım
Öyle düşünmeyin gerçi benim de kıymetim pek bilinmedi ama yine olsa yine yaparım hatta altinlarimi bozdurup eşim ikinci el eşya almıştı. Annem 1 buçuk yıl nişanlı kalmış. Babamın da işi gücü yok düğün yapamıyorlar mis. Anaannem de kolumdaki bilezikleri babama vermiş. Git düğününü yap karını götür demiş. İşte eskiden böyleydi şimdi ohooo
Eşimde sıkıntı yok bende de kaynana olayları felan var. Evlilik bir imtihandır önemli olan onu yürütebilmekte
Amin
Arkadaşım la geçen görüştüm ee nasılsın dedim görüşmeyeli ne olsun işte dedi. En son görüşmemizden sonra kızlarla durumlar nasıl dedım? 1 ay zaman geçti alt tarafı. 2 kız eve attım dedi. Sen düşün artık. Böyle rahatlık olunca neye gerek evlilik.
Valla kusura bakma ama millet birbirini si***"kiyor diye evlilik yaşı 30 un üstüne çıktı zaten... herkes alacağını alıyor evlilige ne kalıyor?
Sonra evlenme zamanı gelince temiz kız temzi erkek isteriz diyorlar siz kendinizi tuttunuz mu da temiz insan istiyorsunuz
Çok haklısın 👏👏👏👏
Aynı sekillde bende 25 yaşındayım üniversitede 3 tane emekli Tuğgeneral hocanın asistanlığını yapiyom ve güzel de maaş aliyom yani senin arkadaşların için bir şey diyemem Allah yardım etsin onlara da ama benim lafım parası veya durumu olmayanlar değil zaten neyi kast ettigimi biliyorsun sen
Aslında evlililiğin bukadar zorlaşması ekonomik şartların zorluğu nedeniyle alakalı bir durumdur bu devirde evlenmek kolay mı? maddi ve manevi bir külfet oldu insanlara buda insanları zinaya yöneltti herkes istediği gibi rahat cinsellik yaşamaya başlayınca da evliliği düşünen kimse kalmadı, evlilik yaşı da haliyle artıyor ama her güzel şeyin bir sonu vardır derler şimdi belki onlara bu yaşantı cazip geliyor olabilir ama ilerleyen yaşlarda fikirleri bakış açıları değişecektir daha düzenli sakin bir hayatlari olsun isteyecekler ve evliliğe yöneleceklerdir
Alastor39 teşekkür ederim 🙏 aci ama gerçek bu. Fakirliğin gözü kör olsun her şey paraya dayanıyor gençler sanki hayatlarını yaşıyor gibi görünüyor ama aslında hiçte öyle değil bir belirsizliğin içinde savruluyorlar okusalar bir dert okumasalar öyle hep bir gelecek kaygısı iş kaygısı icindeler kendilerini bile garantiye alamamışken geleceklerini bile kuramamışken evliliği nasıl düşünebilirlerki rabbim yardımcıları olsun hepsinin ne diyim...
🙋🙋🙋
İnsanların seks yapmadan 30 lu yaşlarını görmesi erkek için de, kadın için de haksızlık. Sırf düzenli cinsel yaşam için 20 li yaşlarda evlenmek de haksızlık. Herkes evlenmeye uygun biriyle karşılaşmıyor. Biyolojinin gerçekleriyle dinin emirleri çelişiyor. Ergenlikle birlikte cinsel istek başlıyor, ama emir var "nikahsız seks yapamazsın". Madem öyle, cinsel dürtüler kaç yaşında yapılırsa yapılsın ilk cinsel ilişki ile başlasaydı.
İnsanlar basit olanını seçiyor nefsi ile baş edemiyorlar, medeniyet gibi sözleri bahane edip kendi hesabına gelen rahatlığı yaşıyorlar pişman olunca da kendini suçlamıyorlar.
Her b*ku o kadar normalleştirdiler ki bu işler daha da çoğalacak ya 10 yaşında kız cropla mini etekle geziyor abi kafayı yicem birazcık kendini geliştirmeyi öğretin bu ne açılıp saçılmış aşkıdır yahu işler böyle olunca erkekler ztn dünden razı işte bu yüzden bu tür olaylar artıyor kim ne derse desin bunu savunurum herkes herşeyin farkında ama bazılarının işine gelmediği için yaptığınız her yoruma yobazlık damgasını vururlar..
Yaprak severler bunu kabul etmiyor sadece
Güncellemene katılıyorum ayrıca cinsellik çok rahat artık
geleneksel evliligin maddi ve manevi yukumlulukleri
Genelde kadınların çoğuna angarya geliyor ondan.
Hayir, ne alaka, 12 yasindakilar artik en az öpüsme ile basliyor, evlilik yasina kadar zaten herseyi birkac sevili ile yapiyorlar
Evet cinselliği zamanında yaşayıp tüketiyorlar evlenince de heyecan kalmadı deyip aldatıyorlar
Evlenmeleride zaten ondan gec, cünkü bekarken herseyi zaten rahatca yasiyorlar
Çok kötü zamana denk geldik 😑
Neyse ki yaşamadım henüz 👍 öpme bile olmadi canım çekse de bazen... evliliğe saklıyorum kendimi
Helal olsun size sizin gibi beylerin de hakkını yememek lazım azınlıkta değil
insanlar ahlaksızlaştığı için böyle oldu. Evlenmeyi zorlaştırdılar, evlilerde bekarlardan daha çok arsızlaştı daha çok yapıyorlar.
Bir nedeni de o, evet. Ama insanlar bahane kılıyor her şeyi biraz da. Erken evlendiği için anne babasına kızanlar da gördüm geç evlendiği için mutsuz olanları da
Eşiyle bir kere balayına gideceğine, internete iki foto yukleyip alayına gidiyorlar😀
Bu çok doğru benim bir arkadaşım evleneli 2 ay oldu her gün düğün kına videosunu paylaşıyor instegram da 😁
Hayır, artık bu tip sosyal mecralardan kolayca tanışılarak gizli saklı ya da açık açık boddy olmak çok kolay
Hazır hissetmiyorum evlenmeye ilişki de yaşayamam herhalde
Evliyken aldatmayı kesinlikle desteklemiyorum. Ama evlenmeden önce cinsellik gayet de olabilir. Ne gerek var kendine ızdırap çektirmeye. Herkes gizlice yapıyor zaten.
Biraz mantık
Evlenmeden önce yapan, sonra da yapar. Alışır
Hayır ne alakası var. Öncesi ayrı sonrası ayrı. Zaten yapacağı eşi olacak?
Şaka gibisiniz yemin ederim. Kim anlatıyor size bu masallari
Sen kendi bildiğini yap ne diyim. Ben aldatmaya karşıyım. Ama sevgilimle de yapabilirim neden olmasın yani
Tek bi kişiyle yaparsın. Evlenince de sadece kocanla yaparsın
Napalım yani kuytu köşede öpüşüp orası hariç her yerden yapıp evlenince de gizliden yapalım mı
Be yaptığın beni ilgilendirmez. Ama evlenmeden yapanlarin %99 evlendikten sonra da yapıyor cunku farklı bi şey arıyor ve o cesareti evlenmeden önce yaptığı icin almış. Zaten aldatmalarin sebebi bu. Ister yap ister yapma beni ilgilendirnez
Okumuyor musun burada evlenen herkes eski sevgilisini özlüyor evlilik onlara ağır geliyor. Sıkılıp boşanıyorlar aldatiyorlar
Ben duygusuzca yapabiliyorum. Başkasını severken başkasıyla da yapmam. Ama evlenmeden önce gizlice yapıp evlendikten sonra da yapabilir. Genelde k. r gibi görmüyorsunuz gizli saklı yapanları. Bi sürü örnek var çevremde. Herkesi masum sanmayın. Roll yapıyoruz rolll. Ona bakılırsa dışarıdan bende süper rol yaparım. S. af gibi inanıyorsunuz iki masum ayağı yapmamıza
Niye saçmaladın şimdi! Yapan diyorum. Yapan gizli saklı yapıyor tabiki önümde yapacak hali yok!
Kimsenin gizli saklı yaptığı yokk? Nerelisin sen ya hangi şehirdesin?
En İyi Görüş