Türkiye'de yaşamaktan mutlu musunuz?

alim gucu olmadigi icin bir ise girip calisasim gelmiyor. yurt disinda adamin 2 ayda kazanip alacagi parayi ben 12 ayda alicam. hemde alim gucu olarak yine ezilcem. olmaz boyle sey. ben tarlamdaki findigi bunlara 40 liradan satacam bana nutellayi 100 200 neyse satacaklar. olmaz olmazzz. bu sistemin sonu tum dunyayi gida enflasyonu olarak etkileyecek. somurulen halk ne calisir ne uretir.
Görüş
74Görüş
Milliyetcilik taslamak öyle mi? milletcilik ne zaman Taslanan bir şey oldu. Bu ülke milliyetci vatanperver insanların fedakarlıkları üzerine kuruldu. Saymak istiyorsan say hadi bir sürü sebep yok şöyle sıkıntı böyle sorun Bunlar ilk kez mi oluyor. Daha kötü zamanlarda olmadı mı? Valla istemeyen çeker gider beni alakadar etmez. Karamsar değilim biz her zorluğu aştık bunuda aşarız ama bu sefer gidipde gelenlere ekmek verilmeyecek o kadar. Sorunlara rağmen bizim bir toprağımız var Oda burası ayrılmam
Gerçekleri söylemeyip de milliyetçilik adı altında laga luga yapanlara tavrım nettir. Defolun.
Asıl sen defol madem memnun değilsin Si, ktir git o zaman seni zorla mı tutan var. Kelepçeledik mi Git yabancı dil öğren defol git bu kadar basit. Karamsarlığınızla insanı boğmaktan başka bi bo, ka yaradığınız yok Gine bu ülke için bir şey yapan varsa Yine biziz ekmeğini yiyende sizin gibi hı, yarlar Bu ne ya dedelerimiz Atamız size ölmeyi emrediyorum demiş Adamlar onca yoklukta savaşmış mücadele etmiş popon, zün üzerinde oturuyorsunuz. Sizden şikayetci başkası yok durmadan Çene çalacağınıza iş yapsanız çok daha iyi durumda olurdu bu Ülke neyse kime ne anlatıyorsak Günün sonunda biz bu sorunlarıda er ya da geç aşarızda Ekmeğini yiyip sayıp sövmek yine size kalır
Şükür karın doyurmuyor aslan. Ortada her şey gün gibi. Ama sizin bu aptal tavrınız yüzünden gün geçtikçe dibe batıyoruz. Ama sorsan Türkiye uçuyor. Hadi ordan.
Kimse şükür karın doyuruyor Demiyor Türkiyenin uçtuğuda yok bi iki kendini bilmez gaz patlaması yaşıyor Diye Realiteden bi haber değil millet Ordada dedim sorunların farkındayız Ama asıl Apta, llık sürekli karamsarlık pompalayıp durumun değişmesinden medet umulmasındadır. Resmen öğrenilmiş çağresizlikte boğulmuşsunuz. Bu gün savunma sanayisinde biz bi bo, k beceremiyoruz. Deseydi birileri bunca teknoloji üretilmezdi Devrim aracı gibi kalırdı Tarihin tozlu raflarında He ama yeterli mi iha siha yaptık diye uçuyormuyuz elbette hayır. Ama kastettiğim şu benim Durumun farkındayız Ama siki, ldik sokulduk edebiyatıyla nereye varmayı umuryorsunuz. Durum ne kadar kötü olursa olsun Kİ daha beter zamanlardan geçti bu ülke Ama kimse vazgeçmedi Senin kafan kurtuluş savaşında ki yıllarda Olsa Çanakkaleye bakar gemileri görür Bunlar bizi si, ker derdi arkasına dönemeden giderdi. Sonra sende burdan bakalım oturup bunları Türkçe yazabilirmiydin Bilmem anlatabildim mi
Benim derdim bu Zihniyetin sürekli sürekli eskiyi yanlısı savunması. Cumhuriyetin kuruluş zamanındaki gibi zararlı cemiyetler resmen şu an ki haber kanalları. Nasıl bu sıkıntılı durumlara göz yumup insanın cebinden vergisinden hayatını idama ettirenler.
Banada sorarsan yenilikciyiz deyip elit geçinenlerde bu gün Tsk kimyasal silah kullanıyor diyen bir Pkk itini savunuyor. Diyeri ypg terör örgütü değil diyor öbürü Aponun heykeli dikeceğiz diyenin çizgisini beğeniyoruz diyor Buna ne diyeceğiz peki Bak kardeşim Ben eski yanlısı değilim Ama eskinin doğru olan şeyleri vardı. Vatan perverlik gibi Yanlışları vardı yobazlık gibi Bu tartışmalara girmenin anlamı yok Olabilir hükümeti sevmeye bilirsin kafanda farklı bir siyasi parti ideloji vardır. Olabilir Ama bunlar yumurta mı tavuktan tavuk mu yumurtadan çıkar tarzı bir şey Sonuç olarak Ne olursa olsun her şey yine bizim elimizde Millet karamsar ümitsiz olduktan sonra bir arpa boyu yol alamaz siyasetciler idelojiler gelip geçer. Hiçbiri umrumda değil kimseyede oy vermiyorum ama İnanmak başarmanın yarısıdır. Böyle yaparak kendi ayağımıza sıkıyoruz mesele bu
Haklısın. Kardeşim. Umarım kendimi ifade edebilmişimdir. Edemedi isem de hakkını helal et.
Sorun yok anladım ben seni Ne demek istediğinide
"Milliyetçilik taslayacak kişiler gelmesin" de ne demek? Bu kategoriye "Atatürk milliyetçiliği" de giriyor farkında mısın? Belki de ülkücüleri kastetmek istedin ama bu yaklaşım yanlış oldu. İster Atatürk milliyetçisi, ister ülkücü, ister başka bir şey olsun, biraz aklı ve zekası olan kimse bu ülkenin bu hale sokulmasından, Türkiye'de bu şekilde yaşamaktan memnun olmaz zaten. İnsanlığı değil sadece kendini ve çıkarlarını düşünen, ihanet derecesinde egoist olanlar hariç tabii. Mesela ücretli bir aktiviteye katılacaksınız, en basiti bir spor salonuna gideceksiniz. Bunu isteyip de maddi durumu yüzünden kaç kişi yararlanamıyor biliyor musunuz? Bırakın aktiviteleri, hiç akşamları semt pazarlarının bitimine denk geldiniz mi? Dilenmekten utanan ve çöplerin arasından yenebilecek kadar bozulmamış meyve-sebze seçen insanları gördünüz mü?
O yüzden diyorum ya beyfendi. Adam çöpten meyve sebze ayıklıyor ve kameralar karşısında belki beni de bir işe koyarlar veya ne bilim belki bana da bir yardım yaparlar diyerekten yalakalık yapıyor hükümete. Biz şu ayrımı yapamıyoruz, Hükümet ile devlet ayrı şeylerdir. Hükümetler değişir ama devlet kalır. İnsanlar hükümetin gidince ülkenin de gideceğine inanmışlar artık. Ve şu an ki yaşlı kesim keyfi yerinde rahatlar, bugün yarın ölüp gidecekler ama yarının Türkiyesini inşaa edecek olan gençlerin hakkına giriyorlar verdikleri yanlış seçimler ile.
80 milyon nüfus içinde mutluyum diyebilenlerin oranı ancak yüzde 10 olabilir. Gerisi köle gibi çalışmasına rağmen orta halli Avrupa ülkelerinin standartlarında bile yaşayamıyor. Dilediğini satın alabilmekten bahsetmiyorum sadece, eğitim, sağlık, güvenlik, adalet, huzur, temiz çevre gibi yaşam standartlarını belirleyen kavramlardan bahsediyorum.
İstediğin aktiviteyi, istediğin şeyleri dünyanın hiçbir yerinde yaşayamazsın! Önce birey olarak kendimizi tamamlamamız gerek, aksi halde dünyanın (gelişmiş ülkelerini kastediyorum) neresine gidersen git, buzdolabı kartonunun üzerinde sokakta yatarsın! İstediğin hayatı yaşayabilmen için insan - karakter - gelişim ve kariyer olarak tamamlaman gerekiyor hayat görevini... Haketmeden hak vermiyor kimse kimseye ;)
Refah seviyesi iyi bir Türkiye'yi her yere tercih ederim. Şu anki durumu göz önüne alırsak gene de yüzde 51 ile mutluyum derim ama Almanya'ya gel deseler daha mutlu olurum tabi.
Burak Yılmaz'ın takım tutuşu gibi bir yorum oldu, fakat ülke için yapabileceğim başka yorum yok 😀
Karanlığa k. üfür edeceğine bir mum yak demişler ! Bulunduğunuz coğrafyaya suç atacağınıza sosyal medyanın başından kalkın ve ne yapabilirim diyin ! 3 ülke gezmiş 3 uluslararası şirkette yönetici olarak çalışmış biri olarak söylüyorum Türkiye gibisini görmedim
Hayır hiç ama hiç mutlu değilim Türkiye yi çok seviyorum güzel memleket ama sevmediğim durumu bu ülkeyi yöneten devlet adalet sistemi ve ekonomi bunlar öyle berbat Rezalet ki gelelim adalete tecavüzcusu katili sonucu serbest kalır rahatça gezerler sonra ekonomi gördüğümüz gibi hergun herşeye zam artış geliyor birde bu yetmiyormuş gibi devlet yüksek vergiler topluyor Allah aşkına böyle durumda olan ülke de insan nasıl mutlu olabilir ki Türkiye nin yönetimi değişse düzgün yönetici gelse aslında bu ülke de gelişim var sorun insanlar
Maddiyat açısından değil lakin dışarda çok arkadaşım, aile dostumuz var parasına rağmen dışarının samimiyetinin olmadığını söylüyorlar buraya gelince çok mutlu oluyorlar ben maddiyattan daha maneviyata öncelik tanıyan biri olduğum için mutluyum. Zihniyet ve öncelik meselesi biraz.
Hayır. Refah seviyesi yüksek olan Müslüman bir ülkede yaşamak isterdim. Türkiye'de insanların evlenirken maddi denkliği önem vermesi gerekiyor. Çünkü karşındaki kisi çıkar menfaat için gelmesin diye gerçekten sevdiği için gelsin diye buna dikkat etmek zorundasın. Ülkenin kendisi refah olunca böyle bir sorunum olmaz. Çöpçü adam bile zaten iyi koşullarda yaşadığı için sevgisine inanabilir ve evlenebilirsin. Diğer insanlar da lakirdi yapmazlar. şu an ülkede iki asgari ücretlinin bile evlenmesi çok zor farkında mısınız?
Müslüman ülke? Türkiye müslüman bir ülke değil.
@aleytoletoley ben Türkiye Müslüman bir ülke demedim zaten.
Öyle düşünerek yazmamış olabilirsiniz ama insan okurken öyle anlaşılıyor "müslüman bir ülkede yaşamak isterim" diye yazdığınız için
@aleytoletoley Refah seviyesi yüksek olan Müslüman bir ülkede dedim. Zengin Arap ülkelerini kastediyorum yani
@aleytoletoley Türkiye Müslüman bir ülke hanımefendi aklınız biraz karışmış olabilir
Gidirem araştirin cidden rezil oluyorsunuz
@aleytoletoley merak etmeyin tartışılacak bir konu değil zaten
Aynen öyle değil, çünkü haklıyım sizin bilgisiz olmanız beni ilgilendirmiyor
@aleytoletoley bdbfbfbgnvn komiksiniz neyse size iyi günler hanımefendi
Eğitimli insan ne güzel bir şeymiş
Böyle bir ülke yer yüzünde yok maalesef. Bu üklenin şu anki yöneticilerine oy veren insanları, bugünlerin sorumlusu. Şu an evlenmek zordan da öte. Uzun yıllardır bu ülkeyi bu hale getirmek için çok çalıştılar, biz ise seyrettik, cahilleştik ve onlara oy verdik. Ve bu ükleye en büyük zararlardan biri "araplaşma" dır. Müslümanlıkla araplaşmayı birbirinden ayıramadık maalesef, çünkü bu içimize çok uzun zaman önce adım adım sokuldu...
Bu arada Türkiye müslüman bir ülke değil, Türkiyede yaşayan çoğunluk müslüman devlet olarak laik devlet yani belirli bir dine sahip değil Türkiye.
Vayyyy değişik yaklaşım olmuş. Merak edildin.
@Lenneyapıyorsun devletin yönetimde laiklik olmasına rağmen yaşayan çoğunluğun Müslüman kesim olmasından bahset istemiştim tabikide kanunlara göre tek bir dine mensup bir ülke değiliz fakat yaşayan halkın bazı değerleri kaybetmesi ile birlikte Müslüman olmasında bahsetmek istemiştim
@Muhabbetortağı Türkiye Müslüman bir ülke hanımefendi aklınız diyen kişi söylüyor bunu anlıyorum
@aleytoletoley evet yaşayan halkın çoğunluğu Müslüman devlet şuanda değil yanlış bir tabir olmuş ama bu tamamiyle devlet yönetimine göre yaşanıldığı anlamına gelmez tabi dediğim gibi o yanlış bir tabir olmuş
@aleytoletoley fakat anlamadım buna neden bu kadar takıldınız?
Müslüman nüfusun fazla olduğu bir ülkede refah seviyesi yüksek olamaz.
Arap ülkelerinde de refah Müslüman oldukları için değil, kazma vurulan yerden petrol fışkırdığı için var, ama çok fakir insanlar da var. Hukuk yok, adalet yok.
burada mısın?
Bizler kaybedene kadar hicbirseyin kıymetini bilmiyoruz maalesef. Burada yaşam savaşı vermeyi dışarıda köle olmaya tercih ederim.
Kendi topragimda evimde herşeye rağmen mutluyum..
Yakında Güzel Türkiye'mden ayrılacağım. çok özleyeceğim ama bunu yapmak zorundayım. Soruya gelince , Türkiye'yi çok seviyorum ama burada mutlu değilim ve kalbim çok kırıldı bu yüzden ayrılacağım.
Şunu belirteyim; türkiyede yaşamaktan mutlu olmama sebebimiz coğrafya, bayrak vs değil, içinde yaşadığımız insanlar. Eğer kimse türkiyede yaşamaktan mutlu değilse, çürmüş zihniyetlerinizi düzeltin adam gibi yaşayalım.
Ne olursa olsun vatan uğruna binlerce kan döküldü binlerce Mehmetçik şeyit oldu binlerce ana bebelerini beşikte bırakıp cephede savaştı ama şimdiki milletimiz zami onu bunu bahane ederek elin gavur ülkelerini tercih ediyor...🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Ülkemi seviyorum, ama çok eksikleri var gelişemiyoruz, dahada geriye gidiyoruz, ekonomi desen kötü eskiden ben bilmezdim herşeye bu kadar durmadan zam geldiğini çünkü o zaman daha boldu pahalılıktan meyve sebze alamaz olduk alsak bile azar azar buna üzülüyorum sadece.
Ulkemi cok seviyorum ama ulkeyi gercekten batirdilar devlet paralari bos seylere harciyor gecen bi seyehate gittim yollar yikik dokuk gidecegim şehire deniz kenari yolundan gidiliyordu oraya da bi yol acmislar ama bariyer falan koymamislar yolun bi kenari acik eger azicik sag yapsan denize dusersin arabayla yol daracik zaten ordan gecerken kalbim yerinden cikacakti ulkenin isiklandirilmasi yetersiz bence bu kadar cok sorun varken bos seylere yatirim yapilmasi... Zaten egitim sisteminden bahsetmiyorum bile bu sartlarda yasanmiyor abi Turkiyede
Şu andan itibaren net kararım, tüm şartları zorlayıp yurt dışında bitirdiğim bölümdesin işe başlayacağım.
Ekonomik sorundan dolayı ve eğitim sistemimiz yüzünden yaşamak istemezdim ama maalesef hala burada yaşıyorum
Aslen kayserliyim; maalesef/iyi ki Türkiyede yaşamıyorum. Yoksa katliam çıkardı kesin.
Kendi vatanımızda sığınmacı gibiyiz ne mutlusu. Asker olup bunlarla mücadele etmeyi dilerdim. En azından işe yarardım.
Evet.
Herşeye rağmen Türkiye de yaşamaktan mutluyum.
Fakat, yurt dışına gitme gezip görme şansım olsa belki de bu fikrim değişebilir..
En İyi Görüşler