Hesabı erkek ödemek zorunda mı?

Esra Ezmeci'nin aurası çok yüksek. Çok tatlı ve güzel bir kadın. İlişki tavsiyeleri de genelde akılcı. Ama bazen akıl sır erdiremediğim şeyler söylüyor. Mesela uzun saç daha kadınsı diyor, uzatın diye tavsiye veriyor ama katılmıyorum. Biraz yeni çağa göre hareket etmek lazım.
Aslında burada kastettiği şey de şu; Esra Ezmeci'ye göre bir erkek eğer kadına karşı sorumluluk alırsa kendini erkek gibi hissediyormuş. Yatırım yaptığı kadını daha çok seviyormuş. Aslında sevdiklerine yatırım yapıyor demek daha doğru olur. Yine de böyle düşünse bile bu kadar spesifikleştirip "hesap ödemeyen erkekten olmaz"a getirmesi hoş değil. Yanlış anlaşılmasın ama onu takipçileri genelde Anadolu'dan. Belki küçük şehirlerde bunlar geçerli olabilir ama büyük şehir insanından bu konuda daha modern olmasını beklerim.
Yani herkes kendi yediğini içtiğini ödesin arkadaş.
Değil. O an yanında yeterince nakit olmayabilir ya da yanındaki kişi çok yakın olduğu biri olmayabilir. Herkes kendi yiyip içtiğini ödese böyle bir sorun olmaz. Hatta kimin yanında daha çok para varsa o ödese, sonraki buluşmada da diğer kişi ödese daha güzel olur. Böylece hem sonraki görüşme için bahane olur, hem de sen ödedin ben ödemedim gibi bir dert olmaz ¢
Ya böylelerini gerçekten kim psikolog yapıp cidden konuşturuyor anlamıyorum. Sanki erkek yürüyen ATM. Bir şey alınca ısmarlayınca çok iyiyiz. Almayınca kötüyüz hatta erkek bile olmuyoruz böyle karaktersizlerin gözünde. İşte biz toplum ve ülke olarak bu yüzden gelişemiyoruz. Kadınlar pozitif ayrımcılığı bile provakatif bir şeyi çevirdi. Yazık…
Bazıları evin reisi erkektir tanımına karşı geliyor yıllardır ama gerçek bu eskiden böyleymiş bundan sonra da böyle olacak bu değişmez ancak iş hesaba gelince Esra hanıma katılmıyorum erkek bir şeyi ödemekle saygı kazanmıyor gözümle gördüm yaşadım bunu.
Görüş
36Görüş
Esra Ezmeci'nin böyle bir şey demesi şaşırttı doğrusu. Ama onun söylediğine kesinlikle katılmıyorum. Bir buluşmada ben öderim, diğerinde o öder. Ne fark eder ki? Kimde o an para varsa o ödeyebilir. Kimsenin kimseyi zor durumda bırakmaya hakkı yok. Herkes kendi yediğini de ödeyebilir tabii
hep erkek ödeyecek bir durum yok tabiki insanız hepimiz ama toplum dayatmasından ötürü bir kızla date çıktıysam ya da sevgilimle bir yerde otururken eğer hesabı ben ödemezsem kendimi garip hissediyorum yani ne bileyim yetersiz gibi böyle
Dışarıya çıkmak kimin fikri ise hesabı da o öder... Elbette bir incelik yapip diğeri de ödeyebilir ama bu bir zorunluluk değildir... Bir sefer erkek öder sonra kız aranızda bunlar sorun olmadığı zaman ilişkiler daha rahat akıyor
Bu kadına meslektaşları da tepki gösterdi. İlk buluşmalar için davet eden öder şeklinde genel bir yaklaşım var, genelde biz erkekler davet ettiğimiz için ben öderim. Sonrasında yarı yarıya devam edilir, sevgililikte vs ise imkanı olan öder, her iki tarafın da imkanları okeyse dengeli şekilde devam etmeli
Zorunda değil ama bir erkek, erkeklik gururu durumundan ilk başlarda kendi öder. Sonra hesap ortak paydaya döner. Çünkü kadın artık hayatımızdan bir parça olmuştur ve hayat müşterektir
Psikolog bizi en@yi sanıyor
Psikolog olmuş ama beyni bir fındıktan daha küçük
21 yaşında Olgun bir kadın 5 yıl arkadaş olalım diye ilişkiye başlamaz evliliği düşünür. Buluşmalar masraflı olmamalı erkek ödeyebilir o zaman.
Erkek davet ettiyse tabiki karsi taraf odemeli, sayet diger durumlarda hayat musterek maalesef
Çok da umrumdaydı bana saygı duyulması. Asıl bu sebeple saygı duyulmuyorsa kendime olan saygım artar.
İlk hesabı erkek öder net kuraldır devamındada bir kaç kez ödeyebilir ama kadının hareketleri devamında çok önemli değer veriyorsa elini cebine atmalı
Bazı buluştuklarımın 2 kez hesabını ödeyince, bu kadar fakiri çağırıp akbilini yemeyeyim dedim. Saygı duymak mı? Yediği simitin parasını benden isteyen adamda lütfen sevgili yapmasın ya. Gitsin cici cici evinde otursun aw
Hayır aksine kadın ödemeli ki erkek haddini bilsin 😂
Böyle kadınlar akşamına vermeyecekse saygı duyulmaz
Hayır zorunda değildir. herkesin kendi kararıdır. ama centilmenlik için ben öderim sürekli
Erkek ödüyorsa zTen karşılığını alır kızı mikerek hiçbiri karşılıksız iş yapmaz
Ne kadar çirkin bir bakiş açısı
Erkeklerin dusuncesi bu
O dediğin eylem karşılıklı sevgi ile iki taraflı bir şey...
Sevgiymiş su devirde sevgi bile çıkarsız olmuyor uyan da balıga gidelim
Yanlış denizde avlanıyorsun
Sen polyana olmaya devam et avlandığım falan yok aama sen güzel avsın para yiyici kızlar için aferin
Tam tersini savundum niye av olayım?
Bütün hesabı herdefasinda erkek oduyosa erkek enayidir nokta.
Ben 1 kez öderim 2 kez öderim 3 ödemezse hadi ordan basarım
Vermeyen kadına da saygı duyulmaz o zaman ne canım bir şey bu
Erkeğin küçük finosu olmayı kendine yediren estetik mağduru bu seks objesine bakmayın çocuklar, erkeğin sırtında kambur olan karıyı erkekler seks objesinden öte görmez. Masraflarını karşılar, akşamına becerir, bu kadar basit.
Centilmek adına yakışır nişanlı ya da eş konumunda olan icin erkek ödemeli..
En İyi Görüş