Eşim akrabalarının yanında kaba davranıyor, ne yapmam gerekiyor?

Arkadaşlar merhaba bugün eşimin akrabaları bizdeydi. Birlikte oturma odasında oturuyorduk sonra eşim bi sigara içelim deyip kalktı salona yöneldi ben de salonun balkonuna çıkmayın mutfağa çıkın dedim. Neden dedi mutfakta için dedim. Kuzeni de kız diyosa vardır bi bildiği dedi mutfağa yöneldi eşim yok abi gel dedi salona çıkarttı sinirlendim. Salon biraz dağınıktı dağınık dediğim de masanın üzerinde birkaç şey vardı. Yine de girmelerini istemedim. Misafirler gittikten sonra bir daha yapma dedim itiraz etti tartışma büyüdü benim amacım sadece uyarmaktı. Akrabalarıyla o kadar samimi değilim o kadar kişinin içinde tamam deyip mutfağa gidebilirdi. O büyütmeseydi ben zaten büyütmeyecektim. Tamam tekrarlamazsan sıkıntı olmayacak dedim yaparım ben dedi sinirlendim kalktım yanından gittim. Biraz bağrıştık ben sesimi daha çok yükseltince söylene söylene gitti yattı. Bi süre sonra ben de gittim yanına yattım içim rahat etmedi barışalım dedim arkasını döndü naparsan yap gibi bir şey söyledi. Biraz daha yaklaştım ona rağmen dönmedi bile bana. Ben de kalktım aldım yastığımı asıl sen ne yaparsan yap diyerek gittim odaya yattım. Barışmak istiyorum içim rahat etmiyor ama onun geri adım atmaması beni sinirlendiriyor özellikle böyle ufak bişey yüzünden. Ne yapmam gerekiyor
Eşim akrabalarının yanında kaba davranıyor, ne yapmam gerekiyor?