Ne kadar Muhafazakarsın?

1.) İslam'a inanmakla beraber anayasal bir şekilde kimseye dini bir şeyin önerilmesini veya dikte edilmesini desteklemiyorum. Elbette İslam, memleketimiz için toparlayıcı ve düzenleyici bir yapıdadır ama yine de dinin içerisinde farklı farklı düşüncelerin de bulunabileceğini ve İslam da dahil din fikriyatının içerisinde partileşmelerin ve hizipleşmelerin meydana gelebileceği hesaba katılırsa bence dini açıdan tarafsız fakat inançlara saygı duyan bir anayasa en iyisidir. Yani bu sorunuza hayır cevabını veriyorum.
2.) Arap alfabesi, yapısı itibariyle Türkçeye pek de uygun bir alfabe değildir. Bu gerçeği hesaba katarsak Arap alfabesine geçişin mantıken zayıf bir istek olduğunu görmekteyiz. Bununla beraber, Arapçanın ve Kürtçenin resmi olarak tanınmasını ve Latin alfabesiyle kullanılması kaydıyla bu dillerin anayasal bir düzleme geçirilmesi şarttır. Türkiye, her ne kadar ulus devlet olarak kurulmuşsa da imparatorluk düzeninin bir devamıdır ve gelecekte ulus devlet olmaktan çıkıp Osmanlı ismini yeniden alacaktır diye düşünüyorum. Sorunuza cevabım ise hayırdır.
3.) Mültecilerin zorla gönderilmesine karşı birisi olarak daha çok mültecinin gelmesine de karşıyım zira memleketin ekonomisi bunu kaldıramaz. Hem bize hem de gelecek olanlara sıkıntı çıkaracaktır bu ekonomik durum. Yeni mülteci gelecekse de sadece ihtiyaç duyulan mesleklere sahip olanlar gelmelidir. Bunların da vatandaşlığa geçirilmesi kontrollü ve aşamalı olarak yapılmalıdır. Suç işleyen, işsiz olan, kültürel olarak çok zıt bir yapıya sahip olup da toplum düzenini riske eden kişilerin gelmesine kesinlikle karşıyım.
4.) Batı memleketleriyle ilişkimizin olması, hem ticari hem kültürel hem de insani açıdan bize yarar sağlamaktadır. Ayrıca Batı ülkeleri, tarihsel süreçleri bakımından bazı noktalarda örnek alınmalıdır ve bu ülkelerin sosyokültürel yapıları dikkatli bir şekilde incelenerek onların başardıklarının ötesine geçilmeye çalışılmalıdır. Bu noktada milliyetçi hezeyanlarla kaybedilecek bir zaman yoktur. Bizler, başarılı olanı örnek almalı ve onun ötesine geçmeyi hedeflemeliyiz. Bu durum, herhangi bir şekilde din ya da etnik köken ayırt etmeksizin böyle olmalıdır.
İran, Afganistan ve Pakistan gibi devletler; bizimle her ne kadar bazı ortak noktalara sahip olsalar da bugünkü durumlarına bakıldığında ideal bir yapıda değiller. Elbette bu devletlerle de belli ölçüde ilişkilerimiz olmalıdır. Bu hem bize hem de o memleketlerin halkına faydalı olacaktır. Dini ve etnik bakış açısı yerine insani fikriyat ile hareket edilir ve ayrımcılığa karşı insaniyet çabasıyla karşılık verilirse dünya daha iyi bir yer haline gelecektir.
Bu sebeple, Batı memleketlerinden kopmaya kesinlikle karşı olmakla beraber İran, Afganistan ve Pakistan gibi memleketler ile belli ölçüde ve sivil bir yapıda olacak şekilde bazı ortaklıklar kurulabilir. Sorunuza, kısmi bir şekilde hayır cevabı vermekteyim.
5.) Hiç alkol kullanmamış birisi olarak içkinin insanlığın eski zamanlarından beri var olduğunu ve pek çok kültürün öğesi olarak bulunduğunu bildiğimden bunun tamamen engellenmesini mümkün görmemekteyim. Aksine içkinin yasaklanması, yasak olanın cazibesinden dolayı alkol kullanımını arttırabileceği gibi alkolden daha tehlikeli maddelere de yönelimin artışına sebep olabilir. Bu sebeple alkolün yasaklanmasına cevabım hayır olacaktır.
10+10 puan veriyorum sana 20 aldın otur.
0.
Bu muhafazarlik sorusu değil.
Arap ve araplasma üzerine
😅
Görüş
8Görüş
oha muhafazakarlığın kriterliği bunlar mıymış neye göre belirledin. dd
inancıma sadık bi müslüman olarak yazıyorum
1- türkiye gibi bin bir çeşit ırkdan dinden insanın yaşadığı bi coğrafyada belirli bi din resmi olarak kabul edilemez
2- arap alfabesiyle muhafakazarlığın alakası ne :p o kadar komik bi soru ki cevabım gülüp geçmek olsun
diğer sorulara cevap vermiyim valla sabah sabah bu kadar gülemem. d
ama yinede içki yasağına değinmek istiyorum ben içmem ama içenede karışılmasını istemem böyle şeyler herkesin kendi özgür iradesine bırakılmalı içtikten sonra sapıtıp rahatsızlık vermiyorsa bidon bidon içsin bu bizi ilgilendirmemeli herkesin günahı kendine
Soruyu Muhafazakarların talep ettiklerine ve savunduğu şeylere bakarak hazırladım. Sen Müslümansın ama muhafazakar değilsin demekki.
Muhafazakarlar ;
1. Şeriat istiyor
2. Osmanlıya ve dolayısıyla eski yazıya özlem duyuyor, Arap yazısına kutsallık yüklüyor
3. Din kardeşliği bağlamında Ümmet birliği istiyorlar
4. Batılı ülkelere ana avrat sabah akşam küfredip nefret kusarken Pakistana Afganistana methiyeler düzüyorlar
5. Ellerinden gelse Alkol satılan her yeri kapatırlar Alkol içenleri tutuklarlar.
Görüldüğü üzere burada komik veya gülünecek pek bir şey yok. Türkiyede Dincilerin ne istediklerini biliyor olmalısın İslamcıları tanıyor olmalısın eğer bu yazdıklarımı ilk defa öğreniyorsan sen Türkiyede yaşamıyorsun.
Bu arada Türkiyede Muhafazakarlık demek İslamcılık demektir. Sen Muhafazakar diyince İngilteredeki Muhafazakar Parti gibi medeni elit bir şey mi anlıyorsun bilemiyorum. Ayrıca senin Allaha çok süper inanman seni Dinci yani Muhafazakar yapmaz. Muhafazakar demek bütün toplumu din ve geleneklerle yönetmek demektir Muhafazakarlık eşittir ben Allahı çok seviyom değildir.
Kominist ve faşistlik 80 muhafazakarlık ise 0 çıktı. Ben ne oluyorum o zaman knk 🤔😂
Chplisin
Valla bildin son defa chpliyim çok büyüttüler bu 2023'ü
Sen nesin 🤔
Eski CHPli Yeni ZAFERliyim
Benim tanıdığım ateistler tkp'li idi. Zaferli ateisti yeni duydum.
Koministti falan, siyaset kadar pis bir şey tatmadım 😏
Bence yok komi, faşi, şu bu da yalan, insan kal, iyi ol. İyi yaşa. Dünya buna müsait değil. Önemli olan fikirleri değiştirmek. Benim gibi deist kalmak da kötü 😂😏🤔
Bir yanım alevi bir yanım kızılbaş. Ama ben hiçbiriyim sadece Tanrıya, Allaha duam, inanmıyorum da diyemiyor insan hem inanıyor hem inanmıyorum din güzel değil ben adım gibi "özgürüm" sorana kafirim dinim yok diyesim geldi ya la din ne be 😏😏 insanlar inanabilir ama ben özgür olmayı özgür düşünmeyi severim, saygım var ama bana da kimse karışamaz.
Selam aleyküm diyorum, çok şükür falan onu hristiyanlar da diyor. Hamdolsun vs. Derim ama ben de çözemedim ne b*o*k olduğumu. Özde insan, sözde düşüncede karmakarışık biriyim agnostikmiydi neydi, 😂
Zayıf agnostik galiba 🤔😏
Neyim la ben. 😏😔 Tezizim. Galiba, insanım özümde. Si*stemlerin hepsine karşıyım, inancım varsa da içimde yaşıyorum. Bu kadar basit bir şey. 😏😂
Sen karışıksın
Öyle
Bu seçeneklerle muhafazakar bulamazsın 😂
Ben kendimi biraz muhafazakar bilirdim ama değilmişim :/
Sana soruyorlarmı ne kadar ateitsin diye
Yok. Sormadılar.
Muhafazakarlık bu mu mk malı
Evet bu. Neden zoruna gitti.
0. Bu ne kadar çomarsın testi olmuş
😅😅
1 ve 5 derim sadece 🤣
1 ve 5 40 puan aldım