Erkek arkadaşıma böyle söylesem olur mu?

Birkaç hafta önce sevgilimin yengesi ile tanışmaya evlerine gittim bayağı oturduk sohbet ettik. Benim aile geçmişim fazlasıyla karışık. Kadın sordukça mecbur anlatmak durumunda kaldım.

Üvey ablalarımı , annemin ikinci evliliğini , öz babamın yaşayıp yaşamadığını , öz babamın aslında çok yaşlı bir insan olduğunu , annemin dedemin zorula bu evliliği yaptığını , annemin ikinci evliliğini , ikinci evliliğinden olan erkek kardeşimi , şu an üvey babamın hayatta olup olmadığını... neden akrabalarımla görüşmediğimi. Hemen her şeyi anlattım öncesinde zaten erkek arkadaşımla tanıştırıldığımda anlatmıştım. Her anlattığımda her şey sanki yeniden gözümün önünde canlanıyor. Özellikle de üvey babamın bana babalık yapan insanın ölümünü anlatmak beni mahvediyor.

Şimdi yakın bir tarihte anne ve babasıyla da tanışmaya gideceğiz ama yengesine anlattığım şeyleri onlara da tekrar ve tekrar anlatmak kendimi açıklamak istemiyorum.

Erkek arkadaşıma bunu söyleyip kendisinin benden önce onlarla konuşmasını rica edeceğim ama emin olamadım böyle bir şey istenir mi? Uygun olur mu sizlere de sormak istedim.

Normal bir hayatım normal bir ailem olamadı aile benim için o kadar değerli ki anlatamam. Her şeyi anlatırken içinde baba kavramını bulup kaybetmiş olmanın verdiği acıyı tekrar hatırlamak onlara bunu idrak ettirmeye çalışmak çok zor. Öz babamın aslında zaten çok yaşlı biri olduğunu onu tanımadığımı da söylemek çok zor. Buraya yazmak gibi değil o insanların suratlarındaki ifadeyle anlatıp sakin ve ifadesiz kalabilmek zor.

Erkek arkadaşıma böyle söylesem olur mu?