Birkaç hafta önce sevgilimin yengesi ile tanışmaya evlerine gittim bayağı oturduk sohbet ettik. Benim aile geçmişim fazlasıyla karışık. Kadın sordukça mecbur anlatmak durumunda kaldım.
Üvey ablalarımı , annemin ikinci evliliğini , öz babamın yaşayıp yaşamadığını , öz babamın aslında çok yaşlı bir insan olduğunu , annemin dedemin zorula bu evliliği yaptığını , annemin ikinci evliliğini , ikinci evliliğinden olan erkek kardeşimi , şu an üvey babamın hayatta olup olmadığını... neden akrabalarımla görüşmediğimi. Hemen her şeyi anlattım öncesinde zaten erkek arkadaşımla tanıştırıldığımda anlatmıştım. Her anlattığımda her şey sanki yeniden gözümün önünde canlanıyor. Özellikle de üvey babamın bana babalık yapan insanın ölümünü anlatmak beni mahvediyor.
Şimdi yakın bir tarihte anne ve babasıyla da tanışmaya gideceğiz ama yengesine anlattığım şeyleri onlara da tekrar ve tekrar anlatmak kendimi açıklamak istemiyorum.
Erkek arkadaşıma bunu söyleyip kendisinin benden önce onlarla konuşmasını rica edeceğim ama emin olamadım böyle bir şey istenir mi? Uygun olur mu sizlere de sormak istedim.
Normal bir hayatım normal bir ailem olamadı aile benim için o kadar değerli ki anlatamam. Her şeyi anlatırken içinde baba kavramını bulup kaybetmiş olmanın verdiği acıyı tekrar hatırlamak onlara bunu idrak ettirmeye çalışmak çok zor. Öz babamın aslında zaten çok yaşlı biri olduğunu onu tanımadığımı da söylemek çok zor. Buraya yazmak gibi değil o insanların suratlarındaki ifadeyle anlatıp sakin ve ifadesiz kalabilmek zor.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Kuşum sadece paragrafları saydım 5 paragraf var. Söyleme. Aklında kalmaz. Bunu kısaltmalısın
Sitede size zorla soruma görüş yazın diyen olduğunu sanmıyorum. Okumaktan aciz bir milletiz farkındayım ama saçma sapan görüş atmak yerine hiç atmasan inan çok daha faydalı olurdun. Teşekkürler
Ben aslında sadece yorum olsun diye yorum yapmam. Sen olayı anlatıp sonra diyeceklerini yazmışsındır. Ben kısa şeylerin akılda kalıcı ve daha etkili olacağını düşündüğüm için. Bı öneride bulundum. Ona karşı konuşman uzunsa böyle yaklasabilirsin 🤷🏼♂️
Ya dediklerinle benim yazdıklarımın bir alakası yok ki işte ben de sana bunu söylüyorum. Benim detayda yazdıklarım ona söyleyeceklerimi tamamen kapsamıyor ya da yazdıklarım ona anlatacaklarımın bir konuşma provası değil. Ben sizlere anlatıyorum kendimi. Bu yüzden konuşsam mı diyorum. Okumadıktan sonra sana ne diyebilirim ki boşa kürek çekmekten başka bir şeye yaramaz
Benim dediğim yazdığın la alakalı değil. Soyleyeceklerinle alakalı zaten 🤭😂 konuşma kısa olsun. Bir erkekler şekil a da görüldüğü gibi odunuz biraz 😂🤷🏼♂️
Bir dkaika tek yorum yapan benmiyim. Sorunu hemen okuyup adam akıllı bir cevap veriyorum sana
Neyse iyi geceler
Birdakika okudum. Ve burdaki gerçekten en iyi soru bu bence. Hemen cevabımı yazıyorum gitme.
Gitmedim bu saatte bu soruyu sormam hataydı zaten
Kuşum (kardeşim) , düşüncen de haklısın. Bence de anlatma. Ama anlatmazsan sonradan öğrenseler bir şey olur mu? Olmaz. Çünkü aslında başından ne kadar çok durum geçerse geçsin bu senin elinde olmayan olaylar. Ama sorduklarında küçük şeyler söyleyebilirsin. Kaçamak yapabilirsin. Uzun uzun anlatmak yerine kısa cevaplar verebilirsin. Mesela üvey babanı söylediğinde gerisini anlatma. Sadece olduğunu söyle. Gerisini onlara bırak. Sorarsalar birkaç soru sonra. Aslında bu konuları konuşmakta iyi hissetmediğini ve sonra başbaşa konuşsak desen o soran kişiye. Seni bu durumdan kurtarır
Yani aslında hikayemi baştan sona erkek arkadaşım biliyor o gün yengesine anlattığımda bir kez daha dinlemiş oldu. Benim demek istediğim ailemi vs. Olanları annesiyle babasıyla benden önce o konuşsun bana üstün körü sorup geçsinler istiyorum.
Dediklerinize de katılıyorum bu arada ama o zaten biliyor kendisi gitmeden birkaç gün önce ailesini arayıp anlatsın yani böyle böyle diye olmaz mı?
Çok iyi olur. Senden bir şey isticem o çocuğun annesine konuşma sırasında biraz iltifat et
Neden böyle bir şey yapmamı istedin?
Ben annemi çok severim. Abilerim eşlerini tanıştırırken annemle birisi çok iyi konuştu. Diğeri ilk başta iyi konuşmadı. Sonra bizim komsular ara sıra bize geldiklerinde onlarda sordum. Onlarında gelinleri hiç iltifat etmemiş. Hepburunlari havada diyorlar. Seni sevmelerini istedim. Musmutlu bir hayatın olsun. Zaten evlendikten sonra onlarda senin annen baban oluyor
Kusura bakmayın ancak girebildim siteye doğru diyorsunuz aslında ama hiç tanımadığım birine nasıl iltifat edebilirim bilemedim. Yengesinden sevgilimin anne babasının nasıl biri olduğunu az çok öğrendim. Yengesi ditekt dedi ki ben kayınvalidemin istediği gelin olamadım. O çok sahiplenir genelde kayınpederimle daha çok muhabbet ederim dedi.
Ayrıca mutlu olmamı istediğiniz için de teşekkür ederim umarım siz de istediğiniz kadar mutlu bir hayat sürersiniz
İltifat etmek çok kolay. Şey diyebilirsin. Sevgilinin adı diyelimki mert. " Yaa şey mert bana sizin çok güzel olduğunuzu söyledi. Şaşırdım az söylemiş 😊 kıskandım" diye tatlı bı gülümset onları
Tamam öyle yapacağım , çok teşekkür ederimm
Rica ederim iyi akşamlar 👋