+1 yılŞirke ve inkar hâlinde ölmüş olmazsan tövbe edip, Allah 'ın rızasını kazanmak için yaşarsan affedilir. Hatta bir ayette sizin yaptığınz kötü işleri bile iyi iş yapmış olarak değiştirede bilir.
Zümer 53 ayet senin soruna çok güzel cevap olacağını düşünüyorum012 Yorumla- +1 yıl
Bu arada umutsuzluk ise şeytandandır ve günahtır.
Soran+1 yılÇıkamıyorum suçluluk kafasından. Resmen kendimi tüketiyorum
- +1 yıl
Umut ile umutsuzluk arasında gidip gelmek normal. İbadetlerini yapmakla başlayabilirsin.
Bak şeytan bile umuda kapılacakmış. Heralde şeytan gibi giyer günahta parmağın yoktur.
Allah 'ın sevdiği kul günah işleyip günahlarından tövbe edip doğru yolu seçen kullarıdır.
Soran+1 yılÇok büyük hata yaptım ama. Vicdanım rahatsız içim hiç rahat değil psikolojim bu yüzden çok bozuluyor
- +1 yıl
Hatalar insanlar için. peygamberler bile hata yapar. Mesela Hz. Musa as kaza ilede olsa bir kişinin ölmesine sebep olmuştur. Sen tövbe ni et tövbende samimi ol. Gerisi Allah ta. Sen sana düşeni yerine getir Allah ta merhametini rahmetini esirgemez
Soran+1 yılİnşallah sağolun. Ben çok gençtim bu yanlışı yaptığımda. Daha 17 yaşındaydım hala hayret ediyorum bu hatayı yaptığıma, çok mu cahildim psikolojik durumum yüzünden mi sağlıklı düşünemedim acaba diye kendimi sorguluyorum hep aklımda günahım. Düşünmekten yoruldum artık tükendim günahlarım kimsenin felaketine neden olmadı ama yinede bir yaptığım yanlış yüzünden vicdanım rahat etmiyor bir türlü. Yanlış yaptığım kişi bana zarar vermiş olmasına rağmen üstelik
- +1 yıl
Oluyor öyle zamanlar. Bende akıl tutulması yaşadığım şeyler yaptım. Oluyor demekki 🤷♂️
Soran+1 yılBir sürü antidepresan da kullanıyordum o dönem
- +1 yıl
Bak senin en azındansa mazeretin var. Gerçi hastaneye gitsem banada dayarlar antideprrsanı
Soran+1 yılZaten hayatımla oynandı hep. Ailemden herkesten şiddet gördüm zorla antidepresan kullandırdılar bu yüzden de sağlıklı düşünemedim. Hakkımı helal etmiyorum asla bu insanlars
- +1 yıl
Boş Ver insanları Allah a yönel gerisi boş
Soran+1 yılO insanlar değil mi hayatımı mahveden? Beni günaha sürükleyen
En İyi Cevaplar
+1 yılPeygamberimizin bulunduğu Mescit-i Nebeviye gider ve o günkü vakit namazını efendimiz (s. a. v.) 'in arkasında kılar. Namazın akabinde Efendimiz namaza iştirak eden ashabına: “Her kim bir haramı terk ederse Allah ona terk ettiği şeyi helal olarak nasip eder”. Buyurmuştur
010 Yorumla
Soran+1 yılZinadan içkiden bahsetmiyorum
- +1 yıl
Ey kendi aleyhlerine olarak günahta haddi aşan kullarım! Allah’ın rahmetinden ümit kesmeyin. Allah (dilerse) bütün günahları bağışlar; doğrusu O çok bağışlayıcı, çok merhametlidir.” Zümer (53)
- +1 yıl
Zümer suresi 53. Ayet
- +1 yıl
Kim bir günahı - haramı terkederse onun hiç işlememiş gibidir
hadis-i şerif
Soran+1 yılKul hakkı varsa
- +1 yıl
Helallik al. İnan mahşerin çetinliği burdaki insanlardan çok daha ağırdır
Soran+1 yılHelalleşemem çünkü o da bana yanlış yaptı hemde büyük bir yanlış ve çok kötü insanlar. Yaklaşamam onlara bir daha
- +1 yıl
Ozaman hak yoktur kıssas yapmışsın
Soran+1 yılPsikolojim bozuk
- +1 yıl
Bence değil sadece aşırı stres yapmışsın. Dilersen konuşabiliriz
De ki: “Ey kendilerinin aleyhine aşırı giden kullarım! Allah'ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. Şüphesiz Allah, bütün günahları affeder. Çünkü O, çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.” Zümer Suresi 53. Ayeti
044 Yorumla
Soran+1 yılBütün günahlar?
Soran+1 yılİyi de kul hakkı affedilmez de diyorlar
Soran+1 yılVicdanım rahatsız.
Soran+1 yılTelafi edemiyorumki hatamı
Soran+1 yılBenimkinin yok maalesef
Soran+1 yıl18 yaşından küçükken 17 yaşındayken bana tecavüz eden birini şikayet ettim ama yanlış ifade verdim o kişi kurtulmuş mahkeme tüm ilişkiler rızaya dayalı demiş ama yine de kendimi suçluyorum. Çünkü herşeyi olduğu gibi anlatamadım zaten seks yaptığım biriydi bana arkadan tecavüz etti en son ilişki de istemediğim halde rızam dışında yaşandı ama izin vermiştim sonuçta neyse ben son ilişkinin zorla olduğunu söyledim çünkü arkadan tecavüz olayını söylemeye utandım polis de onun için tecavüz yazmış o bahsettiğim son ilişki de zorla ve rızam dışındaydı ama sonuçta tecavüz gibi değildi bu yüzden kendimi suçluyorum sanki ona istemeden iftira atmış gibi hissediyorum tamam o da bana zarar verdi ama ben bu hatayı günahı da kendime yakıştırmıyorum ve hatamın farkına varmam 2 yıl sürdü bile isteye yapmadım bunu. Onunla beraber bir 3 4 kişiyi daha şikayet etmiştim zaten bu kişi hakkında yanlış ifade vermişim o yüzden senelerdir vicdan azabı çekiyorum. O pislik kurtulmuş hatta evlenmiş barklanmış çocuğu olmuş ben yinede vicdan azabı çekiyorum ona iftira atmış gibi hissediyorum
Soran+1 yılGerçekten benim hatam telafi edilmiyor. Şu an yaşadığım şehirdeki mahkemeye dilekçe bile verdim herşeyi olduğu gibi anlatıp. Bana arkadan tecavüz ettiğini de yazdım ama hiçbi cevap gelmedi. Cevap gelse ne olur hem? Benim verdiğim ifade değişecek mi? Hayır
Soran+1 yılBeni suçluluk psikolojisine soktular yakınlarım. Annem bile hep beni suçladı. Ailem aile olsa ben bu yaşta böyle insanların eline düşer miydim? Hep zina yaptın hep iftira attın dediler. Anladımki ben onları şikayet ederek sadece kendimi cezalandırmışım
Soran+1 yılÖyle insanlara ne oluyorki? Sosyal hesabına baktım evlenmiş barklanmış oğlu olmuş yurtdışına gitmiş. Hayatını yaşıyor. Olan hep bana oldu
Soran+1 yılHiçbiri benim kadar acı çekemezki. Vicdan azabı çok çok ağır
Soran+1 yılO vicdan azabı çekecek biri olsa bunu yapar mıydı sizce? Ben onun sosyal medya hesabına ulaşıp yaptıkların yanına kalmayacak Allah da bırakmayacak yazdım cevap bile vermedi vicdan azabı çeken insan en azından helallik isterdi ama o suçunu bildiği için sustu kendisi plancı ve sinsi olduğu için onun ağzından laf alacağımı sanıp sustu. Zaten vicdan azabı çeken üzülen insan böyle yol alamazki önüne bile bakamaz. Ben her yolu denedim mahkemeye dilekçe verdim o pisliğe ulaştım. Dediğim gibi telafi edilecek bir hata değil afedersiniz her türlü ben siikildim sonucunda yine ben vicdanımın esiri oldum
Soran+1 yılHaklısın belkide bişeyleri bahane ediyorumdur kendine ne biliyim
Soran+1 yılEmin misin? O son rızam dışı yaşanan ilişkide zorlamayla domaldım. Ve zorla olduğunu söyledim diye ifademi alırken zorla organ sokmak suretiyle tecavüz yazmışlar o anı aklıma getiriyorum hep sonuçta izin verdim vicdan azabım son bulmuyor. Keşke o zaman bunları anlayacak olgunluğa erişmiş olsaydım. O zaman böyle bir hata yapmazdım sırf başkası istiyor diye istemeyerek ilişki yaşamak ne? Ya da bana tecavüz eden biriyle neden hala olmaya devam ettim? Nasıl bir aptallık bu?
Soran+1 yılİki olay farklı. Galiba anlamadınız beni. Arkadan tecavüz ettiğini zaten anlatamadım öbür olay yüzünden vicdan azabı duyuyorum çünkü tecavüz gibi değil tam ama zorla baskıyla ve rızam dışı olduğu için tecavüz yazmış polis
Soran+1 yılİftira atmış olmadım değil mi ona? Beni yakınlarım bilerek suçluluk psikolojisine soktu. Yok zina yaptın yok iftira attın diye. Zinayı kaldırırım ama iftirayı bünyem kaldırmaz
Soran+1 yılOlanı anlatmış olabilirim ama olduğu gibi anlatamadım bu yüzden mahkeme de ifademi çelişkili bulmuş tüm ilişkiler rızaya dayalı demiş. Etrafımdaki insanlar da bilerek yaptılar işte beni yıpratmak mahvetmek için yaptılar hep. Sonunda başarılı oldular beni vicdanıma esir ettiler annem olacak kadın bile hep sen kendinden kurtulamayacaksın derdi beni mahvettiler. Onlar yüzünden bugün hasta bir kadın oldum
Soran+1 yılİçim rahatlamıyor bir türlü
Soran+1 yılTeşekkür ederim dinlediğiniz moral verdiğiniz için. Umarım Allah beni affeder
Soran+1 yılUmudum yok. İntihar edeceğim
Soran+1 yılMecburum
Soran+1 yılAcı çekiyorum huzur bulamıyorum
- +1 yıl
Neyin acısını çekiyorsun sen beterin beteri vardır senin imtihanın bu başkalarının ki daha ağır olabiliyor. Her acı çeken intihar etmeye kalksa ne olur. Dik durun biraz. Sizi mutsuz edenlere huzursuz edenlere inat daha mutlu ve daha huzurlu olun ki siz yıpranacağınıza onlar kahrolsun.
Soran+1 yılHer yerim ağrıyor. Düşünmekten harap oldum kalbim tüm iç organlarım sızlıyor korkuyorum kanser olmaktan sürünmekten korkuyorum. Takmamayı beceremiyorum takıntı haline getirdim o durumu.
Soran+1 yılAlmak gelmiyor içimden 😔
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
21Cevap
- Aile & Toplum konusunda 152,2b cevap paylaştı.
u +1 yılOlabilir bence
00 Yorumla Boş iş kimseden umut özüre gerek yok rahatsızsan bir şeyden yapma rahatsız değilsen yap
01 Yorumla
Soran+1 yılGeçmişte yaptıklarım için pişmanım
+1 yılReset düğmesi olduğunu bildikten sonra günah işlemeyen kalır mı
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 874 cevap paylaştı. Gunahimmmcok en büyük günahı islemediysen sikitni. yokk
00 Yorumla
+1 yılEvet affedilir tabi. Şirk haricinde hepsi. günahta ısrar etmemek tekrar işlememeek lazım
00 Yorumla
+1 yılAffedilir.. yeterki sen kararını ver. merhamet sahibidir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAffedilir elbette. Bende umutsuz oluyorum bazen ama bir yandan içime huzur geliyor
010 Yorumla
Soran+1 yılBen çıkamıyorum bu suçluluk kafasından
Cevap sahibi+1 yılBen düşünmemeye çalışıyorum. Bence sende öyle yap. Emin ol yemediğim halt kalmadı
Şöyle bakıyorum ne pislik biriymişim diyorum
Soran+1 yılKorkuyorum Allah belamı verir diye
Cevap sahibi+1 yılBenim veriyor bile. Senin vermediyse bence şanslısın. Demek ki kabul ediliyor pişmanlığın
Soran+1 yılVeriyorki bu psikolojideyim ama yinede korkuyorum işte daha kötü olmaktan kötü duruma düşmekten. Kanser olup sürünmekten mesela
Cevap sahibi+1 yılBir şey yaptığın için mi pişman oldun yoksa genel yaşamın için mi bu hislerin
Soran+1 yılBir şey yaptığım için
Cevap sahibi+1 yılNe yapmıştın ki
Soran+1 yılboş ver
Cevap sahibi+1 yılAnlatmak istersen dinlerim
+1 yılAgghh ughhh yiyis sonra affetsin olur mu ya 😅
015 Yorumla- +1 yıl
Tecavuzemi ugradin?
Soran+1 yılSana ne?
Soran+1 yılDalga geçen birine neden özelimi anlatayım
- +1 yıl
Dalga degil ya
- +1 yıl
Yanlis anladin sen
Soran+1 yılEvet 2 3 kere uğradım hatta. Başka soru?
- +1 yıl
2 3 keremi? Ayni kisiden mi
Soran+1 yılYok aynı kişi değil
- +1 yıl
Yažarmsn bna oželdn
Soran+1 yılHayır
- +1 yıl
Lutfen birseyler srcam
Soran+1 yılBuradan sorsan
- +1 yıl
Ya siliyorsan durmadan hadi canim
Soran+1 yıl😂
- +1 yıl
Ne gulisen yaw 😅
+1 yılBunu ancak yüce YARATAN bilir sen tövbeni et bir daha günah işlememeye çalış.
00 Yorumla
+1 yılAllah kızları daha çok seviyor bnce
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılSamimî isen bi daha yapmazsan evet
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılNe günahlar işledin merak ettim 😂
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 8,8b cevap paylaştı.
+1 yılCinayet dışında diğer şeyler afolur
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılne yaptın ki bu kadar
011 Yorumla
Soran+1 yılAnlatamam
Cevap sahibi+1 yılbelki bir telafisi vardır ya da helallik alabilirsin başkasına karşı bir şeyse
belki bi yol buluruz yaz bana anlatmak istersen
Soran+1 yılTelafisi yok ayrıca helallik de alamam bana tecavüz eden biriydi çünkü. Onun vicdanı ise çok rahat
Cevap sahibi+1 yılsana tecavüz edenden neden helallık alasın burada mağdur sensin
Soran+1 yılÇünkü ben de onun üstüne hata yaptım onun işlediği suçun üstüne günah işledim
Soran+1 yılHelallik alamam zaten davalık olmuştuk bu sefer bana bir plan kurar ben suçlu durumuna düşerim
Cevap sahibi+1 yılanladım samimi niyetle tevbe et Allah affeder inşallah
Soran+1 yılKorkuyorum işte affetmez daha çok çektirir diye. Psikolojim bozuluyor
Cevap sahibi+1 yılAllahın rahmetine sığınıp tevbe edeceksin başka alternatifin yok
ne yani bi günah işledin nasılsa affedilmez diye devam mı etmeli günaha
Soran+1 yılHayır da bu öyle zina gibi bir günah değil zaten bilinçsiz yapılan bir hata
Cevap sahibi+1 yılözelden anlat istersen en azından terapi olacağını düşünüyorum
+1 yılPişman olup tobe etmek olur yani
00 Yorumlaaffedilmez günahlar var
01 Yorumla
Soran+1 yılNe mesela
- Aile & Toplum konusunda 730 cevap paylaştı.
+1 yılkul hakkı hariç
08 Yorumla
Soran+1 yılAffedilmezmi gerçekten
- +1 yıl
gerisi edilir tövbe et bi daha yapma
Soran+1 yılKul hakkı varsa ne yapacağım?
- +1 yıl
mümkünse helalleş maddi şeylerse karşıla. manevi şeylerse pişmanlığını dile getir gönlünü al
Soran+1 yılHelalleşemem çünkü o da bana yanlış yaptı hemde büyük bir yanlış ve çok kötü insanlar. Yaklaşamam onlara bir daha
- +1 yıl
o zaman yoluna bak
Soran+1 yılİçim rahat değil ama hem korkuyorum allahtan
- +1 yıl
yapacak bişey yok herkesle dünyada helalleşilemiyor
Her turlu gunahın ıcıne dogmusuz zaten 🤣
13 Yorumla- +1 yıl
Sende mi günahkarsın 😂😂😂
- +1 yıl
Ben cehennemde odun olurum kesin 😂😂😂😂
+1 yılTövbe edilir ve Allah bilir
00 Yorumla