Ablam çok çocuksu artık dayanamıyorum?

6 yıldır babam ben ablam birlikte yaşıyoruz kendisini geliştirmesi gerekirken tüm gün çocukça davranıyor. çoğu kişi sen ablandan daha olgunsun der bana. ikimizin arasında bir olay olduğu zaman çocuk gibi mızmızlanarak ağlayarak kendini haklı çıkartmaya çalışıyor, bu yuzden de babam da bana karsı gelıyor. salonda kıyafetleri heryerde ve artık rahatsız oluyorum kendisini çok saldı bunu babama dediğimde onu alttan al şöyle böyle diye geçiştiriyor sadece. ablam hakkında kotu olan davranıslarını belirttiğimde babam benim hatalarımı saymaya baslıyor. ya da o hassas sen alttan al sunu yap bunu yap diye yük bana biniyor. ben ondan 5 yaş küçüğüm ve artık çocuksu tavırlarını çekmek zorunda değilim. bunun herkes farkında babamda hep söylüyor herşeye 5 yasındakı bebek gıbı ağlayıp haklı cıkartmaya calısıyor kendını ve cok komık gozukuyor. geçen memleketteyken artık İstanbul'a gitme vaktimiz gelmişti benim diş randevum var diye. oturup bebek gibi ağladı şaka gibi ben laf edince bana kızdılar. hiç iş tecrübesi bile yok bu ay 2-3 iş değiştirdi ama attılar işten. çok çocuksu olduğunu farklı davrandığını söylediler babama. 23 yasındakı bır ınsan nasıl boyle olabılır anlamıyorum. en sinir eden şey ise ben haklı olmama rağmen sürekli alttan almak zorunda kalmam. tavırlarını mimiklerini görseniz inanamazsınız o derece. ayağına giyecek çorabı yok (maddi durumumuz iyi olmasına rağmen) gidiyor saçma sapan şeyler alıyor kendisine bakmıyor bile. memleketteyken akrabalarımın yanında bana kendine bakamıyorsun diye dalga geçmeye çalıştı aklınca. sebebi de 4 yıl önce denize gireceğimiz zaman babam ablama 'kardesıne soyle tuylerını alsın' dediği içinmiş. bunu övünerek anlattıgına ınanamadım ki ben o zamanlar yeni ergenliğe girdim ayrıca bu utanılıcak bir sey de değildi. ben kendisini her zaman akrabalara karşı savunmuşumdur kilosuyla hep dalga geçiyorlar ve ben her zaman ağızlarının paylarını vermişimdir ve bana böyle yapması beni tilt etti. bende madem ben kendıme bakamıyorum en azından senın gıbı kılolu degilim sen benden daha betersin dedim. ve buna karşı oturup bebek gibi zırlamaya başladı haksız olan yıne ben oldum. kısaca böyle bir insan böyleyse kendını duzeltmesı gerekırken alttan almak çok saçma. kimse onun bu bebeksi tavırlarını çekmek zorunda değil. tüm çevre böyle düşünüyorsa bunda bir sorun vardır. tam bir drama queen. geçen akşam bu tavırları yuzunden babam baya konustu ve tabı ona da ağladı. kendisi grip oldu ve akşam ölüyormuş gibi sesler, ayaklarını duvarlara vurmalar, gecenin bir yarısı baba nefes alamıyorum diye drama queenlik yapan birisi kısaca. sonraki gün babamda dedi zaten dün söylediklerine alındığı için basbaya acıtasyon yapmaya çalışıyor kendince diye. kısaca böyle. kavga ettiğimiz gün bu arada suçlu olan ablamdı. babamda sen haklısın ama işte alttan al diyor anca bana. asla konuşmayı düşünmüyorum ablalığını bile görmedim böyle birisini hayatımda tutmam. kucuk cocuklar savunmasızdır ya babamda o yuzden onu savunuyor ama kendisi de bundan rahatsız.

Ablam çok çocuksu artık dayanamıyorum?