Evlenince kocamın yaşadığı şehire yani İzmire geldim. Kocam çalışıyor gayet de parası var. Ben iş bulamadım. Evdeyim. Evde canım çok sıkılıyor annemi özlüyorum. Şuana kadar ailemden başkasının yanında yatmadım. Bazen durup dururken midem bulanıyor çok kötü hissediyorum annemi istiyorum. Annemler uzakta gidemiyoruz. Kocam fark etti üzgün olduğumu o morel vermeye çalışıyor. Ben çok özgür büyüdüm hiç kısıtlanmadım. Kocam biraz kıskanç ama her şeyimi alır. Saygılı ve anlayışlı birisi ben daha çok inatçıyım o da dominant ama beni çok kolay ikna eder. Onu seviyorum. Gezeriz de beraber ama ben gerçekten kötü hissediyorum. Evde kitap okuyorum tatlı tarifleri yapıyorum ama yabancı yerde midem bulanıyor benim. İçimde kötü bi his oluyor neden?
Evlenince eşimin yaşadığı şehre geldim ama annemi çok özlüyorum. Ne yapacağım?
ailen illaki sevgisini sana göstermiştirki özlüyosundur ailem hayatta ve yanımda ailece sars geçirdik ölüme adım adım giderken annem için çok ağladım erkeğim ve evet kaybı yaşıcam diye çok ağladım hastalı 35gündür atlatamadık ailece ölüme gidiyorduk gizli ilimler uzmanıyım ölüme adım adım giderken genetik erken yaşlanma belirtileri oldu hepimizde ve son çağre hepsini yarı ölümsüz yaptım ve şimdi çok pişmanım kaderin ve azrail asnın görevini yapmasına izin vermedim şimdi ise çok ama çok pişmanım 😔😔 bildirimi kapıyorum iyi geceler
Böyle düşünmen çok normal ablamla aynı şehirde olmamıza rağmen ilk aylar hep ağlardı alışamamıştı, simdi 7 aylık evli evine o kadar bağlanmış ki anlatamam sana. Aynı durumu 1 aylık evli olan yengemle de yaşıyoruz sanirim 2 haftaya kalmaz memleketine gidicek abimle
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bende ağlıyorum. Mental sağlığım çöktü resmen. Tüm gün evde olmak olsuunn koca parası yemek olsun hiç benlik şeyler değildi. Eskideki ben bunları duysa şaşırır yani. Ben evime çok bağlanabileceğimi zaten sanmıyorum. Ama bu içimdeki kötü histen bıktım artık. Eskiyi özledim. Zaten ev yemekleri temizlik falan hiç benlik şeyler değil. Ben çok şımarık yetiştim. Her dediğim yapılırdı istersem dışarıdan söylerdim istersem eve geç gelirdim. Şimdi zaten kocamdan hayatta para isteyemem. Nasıl olacak böyle keşke evlenmeseydim hiç bana göre değilmiş. Ama kocamı da seviyorum
Sabret kötü düşünme ablamda aynı senin gibiydi oda simdi rahat sende alışacaksın. Evlilik bir seçimdir ve sende onu seçtin, eğer ihtiyaç duyduğun bir şey varsa eşinden çekinmeden söyle çünkü sen galiba evlenmeden önce de çalışmıyordun o da bunu biliyordur eşini de seviyorsan ne mutlu size
Yok. Öğrenciydim ama para alıyordum düzenli maaşım vardı babam olmadığı için. Ben söyleyebileceğimi sanmıyorum. Çok kafamda kuruyorum bazı şeyleri artık hasta olduğumu düşünmeye başladım. Sanki birisi beni kaçırmış gibi düşündüğüm bile oldu. Ama kocamı da seviyorum ona surat yapmak istemiyorum. Sanki benden soğur gibi geliyor
Eşim iyi. Ben de problem var. İlk zamanlar korkardım bile ondan o iri biraz ben zayıfım. Böyle kafamdan kötü kötü şeyler geçerdi. Biraz daha azaldı gerçi ama. Cinsellikte falan ağlıyasım geliyordu. Eskiden çok daha istekliydim
Birlikte kurduğunuz hayatin içinde nasıl yabancı bı yerde olursun öncelikle olduğun yeri yeni gercekligini kabullen bu bazı şeyleri duzeltir
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
Tüm gün evdeyim. Ben kendimi çocuk gibi hissediyorum daha. Pişman gibiyim evlendiğim için. Eskiden annemlerle kalırken annem yapardı yemekleri falan öğrenciyken de kafama göre yaşardım. Şimdi temizlik olsun yemek olsun hiç benlik değil. Birde koca parası yiyemem yani ben. Hiç istiyemem para falann çok kötü hissediyorum
İşi zamanla bulursun bunun stresi bı zaman sonra biter ev işleri konusunda birlikte çalışana kadar idare edip sonra paylaşırsınız eğer geliriniz iyiyse bı yardımcı tutarsınız bunlar büyütülecek sorunlar degildir
Şehiri bile bilmiyorum. Tek çıkıp dolaşmak için. Birde ben çok dikkafalıyım har yerde çalışabileceğimi sanmıyorum. İnsanların kaprisini pek çekemem. Yazarken bile bunaldım cidden
Bu kadar negatif tahamulsuz olursan neyle karşılaşacağını neyi kaybedeceğini düşün buyumelisin yoksa biseyleri kaybedersin ve bıraktığında bıraktığın gibi bulamazsın dikkatli olmaya bak
Valla bende İstanbul dan başka bir şehire gittiğim zaman en fazla 1 hafta sonra midem bulanmaya başlıyo yapamıyorum
0
14 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bende öyleyim ya çok kötü bi şey. Eskiden böyle değildim. Hatta annemlerle yaşamıyordum öğrenciydim. Her yere giderdik tatile arkadaşlarla hiç böyle olmazdı. Ciddi ilişki evlilik falan çok bunalttı beni
Evet ama sen erkeksin sende daha az olur diye tahmin ediyorum. Ben başka bi şehire gittim. İş bulamadım. Ki çalışmamak hiç benlik değil ben koca parası yiyecek son kişiyim. Arkadaşlarım abartma o senin kocan ne olacak diyor. Ama düşündüm de evde oturacağıma dil öğrenmek istiyorum hem vakit geçer. Hem çok ilerde çocuk sahibi olursam çocuğuma da öğretmek isterim
Kendim biliyorum biraz. Kendimi geliştirir yabancı çocuk kitapları okurum. İşte içimdeki kötü his olmasa çok daha iyi olucam biliyorum. Bu his gidesiye kadar eşimi bunaltmak istemiyorum
Aslında İzmir de çok kaybolacağın pek yer yok yalnız çıkıp yeni yerler keşfedip sonrasında enişte bey ile gidebilirsin ha göztepe tarafındaysan bi arkadaşım var oda evli aile olarak tanıştırırım birde bebişleri var bebiş seversin hem sana da arkadaş olmuş olur
Eşinin bu durumda yanında olması çok güzel bir şey evlenince artık onlardan bağın kesiliyor kendi yuvana çekiliyorsun benim nişanlımda subay ve doğu görevi var bende annemi bırakmak istemiyorum ama bu duruma alışılmalı eğer bir çatı altına giriyorsan
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bende böyle olmak istemiyorum ya bu yüzden geç evlenmek en doğrusu yaşın kaç
Aslında erken evlenmişsin 28 29 evlilik için daha uygun sevmek yeterli değil evlilik başka bı boyut bı kaç yıl daha kendi hayatını yaşar sonra zaten sende evlilik kafasına girerdin
Ben ve evlilik kafası 😶. Hayatı sorguluyorum artık. Eskiden bu kadar rahatken, kafama göreyken şimdiki halime üzülüyorum. Annemi özlüyorum bi yandan. Eski hayatımı özlüyorum
Evet. Bekardan çok aklıma baya eskiler yani ortaokul zamanı geliyor. Sanki 5 dakikada o zamandan şimdiye geçmişim hayatım hızlıca geçmiş gibi hissediyorum. Yaşlılık psikolojisine girdim 24 yaşında
Dikkat et psikolojini bozma depresyon olabilir ayrıca tavsiyem eşini seviyorsun ne güzel işte yeni ortamlar oluştur arkadaslariniz olsun beraber biseyler yapın her şey senin elinde istemiyorum demek yerine mutlu olacagin şeyler yap
Aslında pek farklı değil ama ben kötüyüm. Yoksa hayal ettiğimiz çoğu şeyi yapabiliriz. Sadece ben bu kötü his ile biraz uzaklaşmak istedim. Kendimi düzeltsem ve eskisi gibi rahat olsam ne güzel şeyler yapacağız
İçimdeki kötü his. Yani hasta olduğumu düşünmeye başladım. Annemi de özlüyorum. Şımarık büyüdüm biraz. Çocuk gibi hissediyorum zaten fiziksel olarak da miniğim kendimi de çocuk ruhlu hissediyorum.
Zamanla düzelirsin evde kendine hobi amaçlı birşeyler uğraşlar bulabilirsin hafta sonu olur veya bir haftada olsa annenlere gidip gelebilirsin değişiklik olması açısından yani daha önceki yetiştirilme durumundan dolayı o şekilde bir beklenti içerisinde olman normal ama hayatin gerçekleri düşündüğün gibi olmuyor maalesef hayatını kendine nasıl güzellestirebilirsin onu yolunu bul bence eşin iyiyse anlasabiliyorsaniz biran önce bir çözüm yolu bul
niye evlendin ki o zaman bunları baştan bilmen konuşman gerekirdi
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Onunla konuşulacak bi şey yok ki. Problem bende. Ben zaten annemlerle yaşamıyordum öğrenciydim. Arkadaşlarla her yere giderdik hiç midem falan bulanmazdı. Düzelteceğimi biliyorum ama hemen düzelsin istiyorum. Balayında hiç böyle değildi. Zaten hâlâ iyi anlaşıyoruz. Ama kimse benim kaprisimi çekmek zorunda değil. Kocamı da bunaltmak istemiyorum. Kötü durduğumu fark etti sordu söyledim. Destek oluyor çokta sıkmıyor beni. Belki de bi kedi alırım hem can sıkıntım da gider kedilere de aşığım zaten
Kocamda problem yok. Yukarıda da söyledim. Ben zaten ne kapris çekecek birisiyim ne de kaprisli olmak istiyorum. Eşimi de bunaltmak istemiyorum. Sadece alışamadım
Evet. Ben kimsenin aileme karışmasını istemem. Ne kendi ailemin ne de eşimin ailesinin. Duracağı yeri bilmeli herkes söylemekten de çekinmem zaten. Ben de onlara saygı göstermeliyim eşimin annesi sonuçta onlar da bana saygı duymalı. Böyle çok görüyorum köle gibi kullanılan gelinleri. Asla öyle bi ithama gelemem.
Ben eşimle hayatımı birleştirdim. Ailesi pek umurumda değil. Saygısılık hayatta yapmam gelir evime yediririm başım gözüm üstüme. Ama kimsenin evine gidip yemeğini temizliğini yapmak istemem. Düğün bile yapmak istemedim borca girmeyelim kimseye zor olmasın diye. Böyle daha iyi.
Evet öyle. Ben bu kadar kötü olacağını düşünmüyordum. Kocam iyi kaynanam yok ne güzel her akşam flim izleriz gezeriz diye düşünüyordum. Yapıyoruz bunları da ama benim içimde çok kötü bi his var uyanınca kendimi alıştığım yerde görmemek kötü. Ve çalışmıyorum tüm gün evde olmak hiç benlik değildi
Sağol. Sorun bende neyse ki onda olsa kötü olurdu. Asık suratlı ve soğuk durmamaya çalışıyorum ama fark etti ki sordu. Kendimi toparlamam lazım çocuk olma yaşını geçtim.
Eskiden daha istekliydim evlenmeden önce. Utanıyorum ben biraz ama oluyor ve bitince kendimi kötü hissediyorum. Kafamda kuruyorum sanki kullanılmış gibi hissediyorum ama kocamla alakalı değil
Yapıyorum ama hiç yapasım da gelmiyor hiç benlik değil bunlar. Ben öğrenciyken sadece yoğurt falan yerdim kafama göre yaşardım. Annemlerde de öyle sadece bazen özendiğim tarif olursa yapardım. Onun dışında hiç bilmiyorum.