Haksızlığa maruz kalmak sizce de dünyadaki en kötü şey değil midir?

Yıllardır unutamadığım bir olay yaşadım 16 yaşımdayken. Daha çocuksuyuz tabi gözümüz açılmamış dünyadaki pislik insanlara karşı. Bir kadın kuaför salonunda iş öğrenmek için girdim işe yaz için sadece. Sahibi olan kadın 40 yaşında kocası da 45 artı, kocasının işi yok çalışmıyordu. Sürekli kadının dükkanına geliyordu, dolanıyordu içerilerde, kadın müşteriler dahi rahatsız oluyordu. Benden önce çalışmaya başlamış bir abla daha vardı 21 yaşında tabi o her şeyin farkında. Adam gereksiz yakın davranmaya sürekli laf atmaya başladı bana, karısı yokken saçımı okşadı geri çekildim napıyorsunuz dedim sadece pis pis sırıttı ve durdu. Sonra 21 yaşındaki abla kendine dikkat et bu adam böyledir tek diyeceğim bu dedi. Bir gün adamı resmen af edersiniz özel bölgesini pantolonu üzerinden elleyip dururken gördüm. Karısı mutfaktayken tuvaletteyken hemen salça olmaya çalışıyor fırsat kolluyordu karısı gelince de hemen duruyor canım karıcımm gibi süslü laflar ediyordu kadına. Yine bir gün öğle aramızda ben yandaki çiğköfteciye gittim adam beni takip edip geldi oturdu karşıma benimde canım çiğköfte çekti dedi, bişey diyemedim. Yerken sen ne güzelsin şöyle böyle derken yeter diye bağırdım insanların içinde. Adam bana aşırı sinir oldu beni gidip karısına bu kız bana sen yokken bakıp duruyor babası yaşında adamım ayıp ya namussuz bu kız diyip beni rezil etti karısı bana tokat attı. 21 yaşındaki kiz çok üzüldü ama sesini çıkarmadı işini kaybetmemek için. Ben ağlayarak çıktım tabi. O yerde yaşadıklarımı asla unutamıyorum. O kadar kötü kalpli pislik insanlar var ki siz ne kadar temiz olursanız olun sizi kirletmek için çaba sarf edip iftira atabiliyorlar.

Haksızlığa maruz kalmak sizce de dünyadaki en kötü şey değil midir?