Güncellemeler
+1 yıl
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü
Çocuktum yakinimdakilerin tacizlerine, istismarlarina, şiddete, daha ağır şeylere sustum. Korktum çünkü. Ama susmamayi ogrendim. Anladimki susmamak en iyi koruma yöntemi. Sen sustukça sonu gelmeyen. Tam aksine devamı gelecek. Bu yüzden susmayalim. Susan kadinlarimizin sesi olalımm. Şiddetin bahanesi olamaz.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
İnsan susmamalı tabi ki
Bu tür davranislara susmayip tepki göstermek gerek yoksa bı takım ruh hastaları bundan cesaret alacaktır
Evet aynen böyle oluyor.
Olmamalı toplum bunu sineye çekip alismamali
Bunun için bence çocuklarla veya kadınlarla görüşülmeli.
Bu konuda sadece kadın ve çocuklar yeterli degidlir toplumsal bilinç gerekli bireysel ceza ve koruma gibi kanunlarda bunu desteklemeli
Kesinlikle haklısın. Ama cezalar genelde yetersiz kalıyor. ya da kadınlar, çocuklar toplum baskısından ve korkusundan dolayı susuyor.
Toplum baskısını kanunlar ve eğitimle aşabiliriz bu farkındalığı oluşturulması için çaba harcamak lazım yoksa bu bireylerde toplumunda kaybederiz oldukça farklı sapkınlıklar in arttığı bı dönemdeyiz daha önce bu kadar duyulmazken bı patlama yaşanıyor nedebleri dahil araştırılarak bu konuların üzerine gidilmeli yoksa azalmaya ak artarak devam edecek
Teşekkürler.
Zor şeyler yasamissin Allah bidaha göstermez isaallah sen ve senin gibi bu süreci yaşamış kimseler umarım korkup sinmez ve hayata tutunup hakkı olan mutluluğa kavuşur
Umarım çok teşekkürler.
Susarsan seni korkak aciz sanarlar susarsan herşeyini kaybedersin diri ol ayakta dur her zaman.
Allah yardımcın olsun
her şey geçti gitti. Bundan sonraki çocuklarımızi, kadınlarımızı koruyalım.
Kesinlikle kadın dünyanın en özel en güzel çiçeği elması kadın olmasa erkek olmaz başımızın üstünde yeri olmalı nasıl bir demet çiçeği insan elinde taşıyrsa kadınlarıda yürekte taşımak gerek
Teşekkürler. Keşke herkes böyle düşünse.
Rica ederim inşallah düşünürler
Üzücü bir durum :(
Çoğumuzun yaşamak zorunda kaldığı şeyler.
25 kasim ne ki?
Bilmiyorum deme
Kadına yönelik şiddetle karşı Uluslararası mücadele gunu
dedim bile
Olsun bende dedim
ne bilim ya bu gunler bana sacma geliyo. ramazan olayi gibi. 11 ay herkes her pisligi yapiyo. ramazan olunca turkiyede herkese islamic yama guncellemesi geliyo sanki. bi gune aya ozel kalmamali. bu ulkede erkek cocuklari hep simartilip ozgur birakilip. kiz cocuklari kisitlanirsa. bu evde buyuyen cocuk kendini hep kadinlardan ustun gorecektir.12 13 yasindaki velete 20 yasindaki ablasini hizmetci gibi kullandirtikca bu cocuk kadin degerini anlamaz. sen cocugun cukunu kesip mahalleyi toplayip etrafinda gobek atarsan bu cocuk kadinjn onemini anlamaz. kadina degersizlik taaa kardes icinde basliyor. derin olay derin konu. ulke anlayisi bu kafayla giderse daha cok 25 kasimlardan umut beklersiniz.
Çok doğru, haklısın. Bizimki de 1 gün 1 gündür. Yoksa ölüp gideceğiz.
zavalli insanlar kendinden gucsuze siddet uygular. ben kendimden celimsiz bir erkege bile vurunca vicdanim sizliyor. tamam ters yapti ama zaten goruyon celimsiz bisey niye vurdun ki diye kendime kiziyorum. yani bu yuzden artik guluyorum zayif biri beni sinir ettiginde. adam dedigin biri kendinden gucsuze vurmaz. kadina vurmakta buyuk karektersizlik.
👍
Neden sustun
Korktum, çok küçüktüm.
Korkma
Artık korkmuyorum.
Konuşalım
oğffff
Ne ooggff
cok fenayim bayilmak uzereym yardimm edinn cigliklar yardim cigliklariii
Nesin sen. Seninde anan bacın yokmu
Bir erkekten böyle bir cevap... sasirmayalim.
ne alaqw ablacim. annem oldu bnim 2017 sensinde topraga verdim :(
Allah rahmet eylesin. Üzüldüm kadina
tesekkur ederim. Façebook kullanior msn?
Ne alaka?
arkadasim yok. Herkesbi kendini begenmiss. alt tarafiş arkadas olcaz yhaaa :DD
Bu zihniyet teki biriyle asla arkadaş olmam.
yasiniz kac?
Seni ilgilendirmiyor bence yaşım.
sus tamam yetti gari
Tatlı cocuk