Kimi insanlar organ bagislamaya soguk bakabilip bunu dusunmek istemeyebiliyor. Siz oldukten sonra organinizi bagislamak ister miydiniz? Sizin icin bunun onemi ne kadar buyuk?

Kimi insanlar organ bagislamaya soguk bakabilip bunu dusunmek istemeyebiliyor. Siz oldukten sonra organinizi bagislamak ister miydiniz? Sizin icin bunun onemi ne kadar buyuk?

Tabi ki isterim fakat merakım var, acaba ben ölürken beni kurtarmak yerine organlarım için feda edilecek miyim, ticari amaçla kullanılacak mı, adaletli bir şekilde mi verilecek yoksa işlemi gerçekleştirenlerin insiyatifinde mi olacak. Benim için sorun yok ama işe yaramaması veya haksızlık yapılması sorun olurdu.
Evet, maalesef boyle bir ihtimal de yok degil.
Zaten yapacağım bir şey...
Ve bence de bu bir yasal zorunluluk haline gelmeli...
Ölen herkesin önceden belirlediği en az 1 organı bağışlanmalı...
Toprakta çürüyüp gitmesi çok saçma😒
Kesinlikle katiliyorum. O kadar insanin ihtiyaci varken insanlar tek parca gitmek istemesini anlamlandiramiyorum. Olmussun gerisinde bari faydasi olsun, lazim olmayacak sonucta daha.
İşte bunu insanların nazına-kararına bırakmayacaksın.
Kanun hükmünde yasalaştıracaksın, sıkıyorsa karşı gelsinler.
Emin ol millet de bununla gurur duyar.
EİG için teşekkür ederim🙂
Rica ederim:)
evet isterdim, adam yıllarca küçücük organla yaşıyor onu öldükten sonra organımı bağışlayarak mutlu olmasını isterdim. Yalnız kalbi de almalı ki uyumsuzluk olmasın
ben olaya kötü yönden de bakayım:))) düşün popoyu bağışlıyorsun adam gidip işlevi dışında kullanıyor. Ulen mezarda ters dönersin be. Düşünsene, abi ilhana süleyman abi poposunu bağışladı ama meğer ilhan passif totoşmuş:))))))))))))))))) şimdi bu durumda süleyman abinin sorumluluğu nedir, günah kime yazılır
Toprak yiyeceğine başkalarının vücutlarında can bulsun isterim o kadar çok nakil bekleyen var senelerdir yarım eksik yaşayan umutsuzca gülmeye herşeye hasret o yüzden olabilir biz herşeyimiz sağlamken begenmiyoruz kıymet bilmiyoruz çok üzücü
Kesinlikle. Keske herkes boyle dusunebilse.
Benim annem böbrek hastası tek böbregi var oda yarım çalışıyor ki her şey kısıtlı yaşıyor hep kontrol altında o yüzden herkes organların değerini bilmeli ya da yarım olanlsrı tamamlayıp öyle gitmeli
Tek bobrekleri olan insanlarin yasaminin cok sinirli oldugunu, tipki diyabet hastalari gibi dikkatli olmalari gerektigini duymustum. Gecmis olsun da denmez, umarim sagligi hep iyi olur annenizin. Insanlar sagligin degerini gercekten degerini kaybedince anliyor. Cok uzucu bir durum:/
Teşekkürler aynen öyle zor bi durum ama eksikliğine tamamlamaya çalışıyoruz yükünü biraz olsun alarak hayırlı sabahlar dilerim 😊
Cok iyi yapiyorsunuz😇Size de hayirli sabahlar. ☀️
Cevap
18Cevap
Hayır istemezdim.
Evet isterim. Başkalarına umut olmak isterim.
Böyle bir düşüncem var zaten hem sevabı da varmış hem de boşa gitmez.
İsterim benim organlarım ile insanların hayatının kurtulmasını.
Bağışlamak istemiştim ama lisansımı kaybediyordum
Ilginmis. Ne lisansi kaybediliyor?
Mma
Oldukten sonra bagislanmasi nasil bir engel yaratabilir ki? Su an yasarken bagislanmayacak bir sey sonucta.
Kurcalamak istemiyorum da aklima takildi diye diyorum.
Saçma bilmiyorum
Hayır, tek parça geldim, eksik parçasız toprağa gömülmek isterim. Benden sonra yaşayacak insanların canı cehenneme, önemli olan benim
Ben gözlerim hariç, organ bağışı yaptım 🙂
hayır istemezdim
Ben bağışlıycam belli organlarımi
isterim
g n y d n
Gunaydin
sen napardın
Bagislamak isterdim olabildigi kadarini.
sağlam olanları alsınlar diyorsun..
Evet.
nett bir şey dicem
herkes senn kadar mert değill
Bağışladım bile hem de bütün organlarımı
Hayır.
Evet
İstemem.
Evet
İsterdim
İsterdim
Evet isterim