- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılParaya fazla değer vermek, evlenileceği zaman herkese duyurmak. şu isteme işleri veya uzun sürmesi. kahveye tuz atmak gibi. ya da bu tarz işlere herkesin karışması ve müdahale etmesi gibi. benim için iki insanın birbirini sevmesi yeterlidir, gösterişi ya da dünyaya duyurmayı hiç sevmiyorum.
22 Yorumla- +1 yıl
yemin ediyorum şu adetler diye harcanan parayı kenara koyup evlenen çifte bıraksalar herkes daha mutlu olur. hem de zaten sınırlı olan para verimli harcanmış olur.
ama olur mu? olmaz. biz meraklıyız birbirimizi şapmaya nasılsa, böyle eğleniyoruz.😂 - +1 yıl
Haklısın abla yine :D
En İyi Cevaplar
+1 yılKadınlara paragöz derler ama surdaki yorumlardan erkeklerin paragöz olduğu o kadar fışkırıyor ki yani bir insan sorumluluk alamıyorum ben çocuğuma eşime bakamam onlar bana baksın ben günümü gün edeyim diye resmen bagiriyorlar
Düğün masrafları saçma gelirken pavyonda sahip olamadıkları kadınlardan yalan duymak için parsel arsa kaybedip ömrünce bokunu temizliycek kadına düğün olmasın nikahtan gel diyen erkek annene selam söylüyorum
Nikah akdinde bile Allah'ın verdiği kocaman mehir hesabını helaline ödemekten acizsin ancak ahkam kesiyorsun ben daha uzatmiycam33 Yorumla- +1 yıl
Kadınlar para gözdür genellemesine bende katılmıyorum. Bu bambaşka bir konu. Senin söylediklerinde haklı bir tartişma konusu 🙂
Şahsen ben düğüne karşı değilim, düğün için yapılan haddinden fazla çöp harcamalara karşıyım.
bu yüzden, dolaylı yoldan da düğünlere karşı olmak durumunda kalıyorum.
ve buna karşı olmak modernlikle alakalı değildir. avrupa'da da düğünler oluyor lakin ortahalli kesimin her düğünü mütevazı oluyor. müsrifçe olmuyor.
bizde ise borç batağında eğlence yapılıyor.
ayrıca avrupa'da israf kokan bütün düğünlere de baktığımızda bu topluluğu türkler oluşturuyor. - +1 yıl
Uçuruma gitmeden düğün yapılmalı zaten neyin olup neyin olmiycana karar vericek olan evlenenlerdir ister yapar ister yapmaz ben erkeklerin yorumlarını nikahtan gel demelerini begenmiyorum
- +1 yıl
Senin ne demek istediğini ben çok iyi anlıyorum emin olabilirsin canım. Zaten eşine ve çocuklarına bakamayacak hiç bir erkek evlenmesin bekar olarak ölsün 😂
- Aile & Toplum konusunda 614 cevap paylaştı.
+1 yılDamadı oturtup karşısında oynamak
Gelin damat bohçası
Düğün, nişan merasimi
Damadı gerdeğe girmeden önce dövmek
Kına gecesinde gelini ağlatma beklentisi, adeti
Yapan var mı bilmem ama sosyal medyada görüyorum. Gelin evine alınan eşyaların çeyizlerin sergilenmesi.
Bazen kızın sandığı olur sandığı gelin evinden çıkartmamak için yüksek para istenir.
Nişanda kurdale kesileceği zaman makas kesmiyor derler.
Bunlar saçma ya.
24 Yorumla- +1 yıl
Gelin arabası durdurup para istemek.
- +1 yıl
Hepsi doğru canım da , şu çeyiz sermesi beni benden alıyor.
Bu kadar gereksiz bu kadar boş bir uygulama yoktur herhalde.
Damadın giyeceği donun insanlar tarafından görülmesinin mantığını anlamış değilim.
Gelenek görenek diyeceğim ancak böyle görenek mi olur arkadaş.
resmen görememek bu😂😂😂 - +1 yıl
Kesinlikle.
- +1 yıl
😂😂😂
Gelinlik - bindallı bu ikisi başı çekiyor
ikinci bir koltuk takımı misafir odası için gümüşlükler ve bunlar hiç kullanılmayacaklar ama ömür boyu temizliği hamallığı çekilecek şeyler. Altın olayında aşırıya kaçılması yok trabzon burması yok setler bilmem neler. Şu sıralar düğün komple gereksiz bir düğün salonu yemeksiz müziksiz 20-25 bin liralardan başlıyor. şu an en ucuz evlilik altınsız çeyiz ve düğün minimum 250 bin lira. O paraya araba alır binerim. Allahtan benim zamanımda evlenmek bu kadar pahalı değildi :)
111 Yorumla- +1 yıl
Son zamanlarda moda olan nişanda, kınada, düğünde ayrı ayrı kıyafet giyme mantığı.
kusura bakmayın ama sevdiğinle birlikte olmak mı amaç gösteriş yapmak mı? kadınlar düğün sürecinde erkeği resmen bir araç olarak kullanıp gereksiz isteklere boğuyorsunuz, adamlar korkuyor, panikliyor, soğuyor evlilikten.
sırf gösteriş için böyle saçma şeylere gerek yok, bence sade bir nikah yeterli. - +1 yıl
Diğer yazdıklarınızla ilgili yorum yapsam ansiklopedi çıkar 😂
- +1 yıl
Kıyamam ya 😂😂😂
- +1 yıl
Allah yardımcın olsun.
- +1 yıl
Afiyet olsun 😂
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
30Cevap
+1 yılGerekssiz değil de iğrenç bulduğum, eskilerin bir olayı varmış. Gerdek gecesi kullanılan çarşaf sergilenirmiş çeyiz diye. Leke yoksa kadın beyaz çarşafa sarılır babasının kapısının önüne o haliyle yollanırmış. Bunun yaşandığını duydum ya bi üstü gelmez herhalde🤒
11 Yorumla- +1 yıl
alnına kurban kanı gibi süren var mıdır bilmem.
+1 yılDavul zurna ile kız alma, kırmızı kuşak takmak, kına gecesinde kızı ağlatıp sonra bir şey olmamış gibi oymamak vs. Bunları sorguladığımızda çok saçma olduğunu anlayabiliyoruz.. Ama eskiler yapmış, bir bildikleri vardır diye, sorgulamaya kalkan kınanıyor.
11 Yorumla- +1 yıl
davulunda, zurnasında, kornasında vs değilim de o konvoy sırasında öne geçmeye çalışmak için karşı şeride geçenlere, arabasıyla kaldırıma çıkanlara, trafiği zerre takmayıp yan yana iki araç gidenlere ağır küfürler ediyorum😂
Evlilik diyormuşum 😂 Ben düğün kına hepsini saçma buluyorum. Kınada ki adetler yok gelin ağlatmalar yok oynamalar etmeler tonlarca masraf. Söz nişan isteme bir iyidir topla akrabayı. Gerekirse nikaha çağırırsın onları olmadı bilmiyorum. Gereksiz para her şey. Düğün parasını da evine harca arabana harca ne bileyim
13 Yorumla- +1 yıl
Makas kesmiyor, kapı açılmıyor, sandık açılmıyor, kuşak bağlanmıyor, anahtar dönmüyor, arabanın çocuk kilidi takılı kaldı, kaset sıkıştı, lastik dönmüyor, pencere sıkıştı, sunroof cortladı, ayakkabı saklama, kına tutmuyor, bağlama çalmıyor vs vs para yolmak için başvurulan tüm şeyler😂
- +1 yıl
Daha neler neler susayım ben 😂
+1 yılGenel olarak çok masraf yapılması. Millete iyi bilineceğiz diye her şeyi yapmaları. Düğün sonrası gırtlağa kadar borcu misafirler ödemiyor siz ödüyorsunuz. Sosyal medya için yaşamamak lazım
11 Yorumla- +1 yıl
Aynı zamanda maalesef bitmeyecek bir gelenek. yok abi yıl olmuş 2023 . asker uğurlamaları, düğünler, kına geceleri yani bakın bir etkinlik yapılmasın demiyorum elbette bunlar özel ve önemli günler ama bangır bangır distortion bağlama ile "halimeeeeeeee gız halimeee ringo ringo şişeleeee çamura mı yattın yar bensiz yar yar yar yar yar yar yar ammaan şişeleeeeeeeeeeeeeeeeeeeerrr aman alllaaaah ringo ringo şişeleeeer" v. s abi bit artık ya kurban olayım🥺
2 tane koltuk takımı alınması ayrı odalara.
Organizasyonlar.
Damat ve gelin nişan bohçası.
İsteme, söz ve nişanı ayrı günlerde yapmak.
Say say bitmiyor🤦🏻♀️.11 Yorumla- +1 yıl
Fuzuli masraf canım 😑
+1 yılDüğünde pasta yemeyi bende saçma buluyorum siz evleniyorsunuz diye niye ben pasta yiyorum ya daha bı de ısrar etmeleri yok mu 😂😂
13 Yorumla- +1 yıl
Belki diyetteyiz? 😂
- +1 yıl
Aynen ya 😂
- +1 yıl
🥰
Evliliğe dair her gelenek ve evlilik başı başına ortaçağ artığıdır, mantık dışı bağnazlıktan ibarettir
19 Yorumla- +1 yıl
artık bitmesi gereken durum. evlilik öncesinde harcanılan efor evliliğe harcanda daha mutlu olunur. gelenek, düğün, tören vs boş iş. evinde mutlu ol yeter.
- +1 yıl
Evinde mutlu olacak çift evlilik peşine düşmez. Elalemi ikna etmek, razı olmalarını sağlamak, onaylarını almak için yapılan bir bağnaz gelenekten ibaret evlilik. Haliyle, sadece imza atıp evine gitmiş olanlar dahi mutlu olamazlar, bu işin olması gerekeni uzun yıllar aynı evde yaşayıp mutlu olduğunu gördükten sonra imza atmaktır. Tanımadığın insanla aynı evde yaşanmaz, yaşayıp tanıdıktan sonra evlenilir, bu kadar basit.
- +1 yıl
Evet haklısında , çoğu erkek bunu biliyor ama sevdiğim kız istiyor mecburum diye herseye evet diyor. Sevdiğin kız seni düşünmüyor ama, nasıl bir mantık bu
- +1 yıl
Çok saçma gitsin parayla işini görsün o zaman. Benimle birlikte olsun diye kendimi de enayi yerine koyamam. Erkekler açısından konuşuyorum bunu.
Ayrıca ben evliliğe karşı değilim. evlilik adı altında yapılan bu müsrifliğe karşıyım. - +1 yıl
Sıradan erkekler evlenirken de parayla işini görüyor zaten. Sıradan kadın ve erkeğin evliliği 20 bilezik, düğün, sıfır kiralık (çoğu zaman satılık) daire, sıfır eşyalar vesaire olup, 500 bin - 5 milyon lira gömülmeden yapılmıyor. Kısa vadede günlük bin lira verip eskort becermek yerine, 500 bine bakire satın alıyor gibi düşün. Uzun vadede karlı sayılır, en azından sadece o adamla sevişiyor, başkasıyla ilişkisi yok ilk etapta. Evlilik seksi legalleştirme safsatasından ibaret Türk toplumunda, erkek kadın fark etmiyor. Seda Sayan'ın 9 koca eskitip normal görülmesi, Safiye Soyman'ın 15 senedir aynı adamla olup evlenmemesi ve dışlanması gibi düşün.
- +1 yıl
Kafayı yiyeceğim ben yeminle 😑
- +1 yıl
Çok üzücü gerçekten 🫤
Ananı babanı akıp sade bir nikahla evlenmek istiyorum. Nefret ettiğim akrabalarım üç saat oynasınlar diye yüzlerce lira harcamak istemiyorum
11 Yorumla- +1 yıl
İnşAllah gönlünden geçenler olur 🙂
- Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılÇok var mesela çeyiz 100 tane havluyu patiği ne zaman kullanıcaz? Gerçekten ihtiyaç olan şeyleri kullanmak gerekli
14 Yorumla- +1 yıl
bu bir ritüel, neden ısrarla anlamazsınız? 😂 bir çift bornoz, bir nevresim takımı (hem bak sen seçiyorsun, senin zevkin olacak) al sana çeyiz. bunu da mı biz söyleyelim. tamam söyledik. 😂
ponçikim seni bu çakma modernlikten fersah fersah uzak olduğun için bir kez daha sevdim biliyor musun?😂😂😂 - +1 yıl
Allah razı olsun tesekkürler 😀💐🙂🥳
- +1 yıl
Senden de canım 😂😂😂
- +1 yıl
Thanks baby 😀😀
+1 yılKuşak bağlamak ne bu resmen herkese aaa kızımız bakire filan demeler kurdele yapıp hediye paketini adama teslim etme evde açsın diye hediyeyi
13 Yorumla- +1 yıl
paketin açılmadığını resmeder, damadın kurdeleyi keserek açılış yapması vaciptir😂
- +1 yıl
Ahhahahah harbiden öyle
- +1 yıl
🙂
+1 yılHangisini sayıyım ki düğünü damst tarafı yapar takıları gelin alır beyqz eşyayı damst alır yatak odasını gelin alır bu ne abi zırvalık
13 Yorumla- +1 yıl
adetlerimizi korumak guzel bir sey ama ozellikle evlilik konusunda turetilmis binlerce yalan dolan ve gereksiz adeti de yeryuzunden silmek boynumuzun borcu. dugun pastasini kiz tarafi, beyaz esyayi oglan tarafi, halilari gelinin dayisi alir diye gelenek-gorenek mi olur allasen?😂
- +1 yıl
Yok yok hepsi zırvalık adet madet palavra yurtdışından bir adam buraya bir kızla evlenmek istese ülkeye adımını atmaz bir daha net konuşuyorum
- +1 yıl
🙂
- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılEvliliği baştan sona gereksiz bulanlardanım :D Keyifli geceler..
12 Yorumla- +1 yıl
Birazcık bile gerekli bulmuyor musun? 😂
- +1 yıl
Herkesin kendi tercihi elbette ama bana göre gereksiz :D
+1 yılDamadın kahvesine tuz koymak 🤦🏽♀️ bu kadar gereksiz ve aptalca bir şey olamaz
14 Yorumla- +1 yıl
damat adayının tuzlu kahveyi içmesi " yâr elinden zehir olsa içerim" demekmiş.😂
- +1 yıl
Hayır eski gelenekler de gelin damadı istemiyorsa kahvesine tuz koyarmış gerçeği bu araştırın isterseniz.
- +1 yıl
iki ucu boklu degnektir,
zira icersen, bu adamin agzinin tadi yok derler,
icmezsen huysuz ya da gecimsiz bu adam derler😂 - +1 yıl
😂🌸
Aile & Toplum konusunda 874 cevap paylaştı. Çoğu gereksiz düğümdür düğün yemeğidir takidir hep maddi yukkk
12 Yorumla- +1 yıl
kurufasulye, etli pilav ve irmik helvasından oluşur bazı yerlerde.
olsa da yesek be 😂😂😂
+1 yılGerçekten de samuray kılıcıyla maket pasta kesmek hangi kuş akıllının fikriydi?
11 Yorumla- +1 yıl
Bir bilebilsem canım 😂
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıldüğün salonda olcak illa , takı parayla evlilik olmaz niyet edersin ve evlenirsin bu para yüzünden gençler evlenemiyor ve zina çoğalıyor
11 Yorumla- +1 yıl
Maalesef.
+1 yılNişan dan sonra veya önce gelinin ihtiyaçlarının olduğu bohça. Bu bohça içerisinde bluz, etek , pantolon, ayakkabı ic çamaşır vs. Giyimler bulunuyor bana göre cok saçma tamam hadi alınacak şeyler ama başkasının zevkine göre değil
13 Yorumla- +1 yıl
kocanız için giyeceğiniz iç çamaşırlarını kayınvalidenizle alıp, komşularınıza gösterdiğiniz bohçadır.
evlendikten sonra çocuk ne zaman diye sorarlar tabi😂 - +1 yıl
Evet gelinin giyeceği dona kadar almak da gelenek sayılıyor ha birde son zamanlarda şahit olduğum düğünlerden gördüğüm kadarıyla kina gecesinde 3 veya 4 kere bindallı kaftan değiştirildiğini görüyorum çok gereksiz ve görgüsüzlük gibi
- +1 yıl
Müsriflik
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılEvliliğin kendisi 😂 Haliyle evliliğe dair her şey... Teklifinden, tek taş yüzüğünün tut, kız istemesine, kınasına, nişanına, düğününe kadar külliyen gereksiz ve saçma.
10 Yorumla Gelenek gorenek ile moda adı altında yapılan sacmalıklar karısmasa aslında
Gereksiz olan evet var tabi ama bazı seylerın de yapılması gereklı10 YorumlaHepsi diyorum ben kişiler kendi iradesiyle yapsin ne yapacaksa ya da yapmayacaksa. Ailelerin başının altından çıkıyor adet şeyleri hep.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Düğünlerden ve gereksiz şaşalı nişan törenlerinden nefret ederim adet gelenek bana göre değil.
13 Yorumla- +1 yıl
Ben de bu fikire katılıyorum. bir geceye o kadar para harcanacağına, insanın o parayı evini daha güzel hale getirmesi ya da daha iyi bir araba satın alması veya daha uzun bir balayı yapması için kullanması bana daha makul geliyor
- +1 yıl
Araba sevmem ama ev dekorasyonu ve daha uzun balayı fikri tam bana göre.
- +1 yıl
🙂
Gelin ağlarken onu çekiyorlar ya illet oluyorum
10 YorumlaBenim gereksiz bulduğum şey şu kimse bana karışmasın dışardan. Bu ilişki o kadın ile benim aramda hallederim
19 Yorumla- +1 yıl
Aileler karışıyor ama çiftlerde buna müsade ediyor
- +1 yıl
Ama karşılıklı olmalı bu sadece bayan için değil.
- +1 yıl
Ben evlenmiyorum çok şükür 😂😂😂
- +1 yıl
Biliyorum takıldım sadece.
+1 yılEvliliğin kendisi zaten başlı başına gereksiz bir şey.
10 YorumlaKına, kurdale bağlama, kahveye tuz dökmek, çeyiz vs gereksiz
10 Yorumla
+1 yılüremek ve evlenmek çökmüş-kokuşmuş bir tablo dünyada şu an
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDamada baklava ve tatlı şeyler katmak bunu ye kızımızı b. cer diyorlar birde damadı yumrukla gerdeğe sokmak beline kuvvet demek
10 Yorumla
+1 yılDamadın ayakkabısını saklayan arabanın önünü kesenin kapıyı kitleyenin a... Koyasım geliyor
13 Yorumla- +1 yıl
aslında çözümü gelin arabası diye gereksiz süslenen aracın hiç olmamasıdır😂
- +1 yıl
Örf adetler naparsın yapmycam desen viking gibi aile peşinde zaten adetler herşeyden önce geliyor bana kalsa aynı eve çık çocuk oluncada soy isim verebiliyorsun saçmaaa sapan şeyler en nefret ettiğim gelinin elini kınalıyorlar sanki damat kurban edicek hey Allahım Avrupa bizi kıskanıyor
- +1 yıl
😂
+1 yılBelli başlı gelenek görenek âdetler vardır yapılır eyvallah ama özenti düşünü zırvalıktır ve günümüz evlilikleri hep özentiliktir gelin veya damat istemese bile aileler bunu istiyor
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 318 cevap paylaştı. Direk düğünleri gereksiz buluyorum
21 Yorumla- +1 yıl
o gelenekleri kendi işlerine geldiği gibi evirip çevirip sonra da gelenek diye sunmaları daha saçma!
modifiye gelenekçiler!
+1 yılHepsi saçma bence gösteriş ve masraf
11 Yorumla- +1 yıl
elalemcilik fetişzmi. başka bir şey değil
- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
+1 yılGenel Olarak Türk adetlerini hepsi en başta çeyiz.
11 Yorumla- +1 yıl
Çeyiz yapmayan kadın mantikli kadindir.
diyecegim bu kadar.
simdi buraya uzun uzun paragraflar yazardim da uykum geldi😂😂😂
+1 yılVerilen parayı yazma adeti var..
11 Yorumla- +1 yıl
yarin sunun dugune gidecez dediginde ailenden biri onlar size sunu takmisti siz de oyle takin derse afallamayin.
Allah kimseyi dugunle nisanla terbiye etmesin diyerek yorumuma son veriyorum😂
+1 yılPara yok ki gerçek pasta kessinler
13 Yorumla- +1 yıl
Para olmadan düğün neden yapıyorlar ozaman
- +1 yıl
Kafasızlık
- +1 yıl
🙂😂
Bohça.
Düğün.13 Yorumla- +1 yıl
bir fransız markası olan pier cardinin nasılda türk adet ve geleneklerine yerleştiğini gösteren bohça😂😂😂
- +1 yıl
😂😂😂
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılKırmızı kurdele bağlanması.
15 Yorumla- +1 yıl
damat çirkinse kurdele kızın gözüne bağlanmalıdır bence 😂😂😂
- +1 yıl
Ahahahha olabilir 🤣🙃
- +1 yıl
Ya da gelini hediye pakedi gibi damada sunma yöntemidir.
"buyrun paketiniz hazır, el değmeden hazırlandı."😂 - +1 yıl
Haklısınız
- +1 yıl
🙂
+1 yılEvlilik mi ıyy ne kötü alışkanlık 🤣
13 Yorumla- +1 yıl
Ciddi yorum yapamıyor musun sen ? 😂
- +1 yıl
Ciddi işte 🤣 sanada yorum beğendirmek mesele
- +1 yıl
😂😂😂
evlilik baştan sona gereksiz zaten
15 Yorumla- +1 yıl
Evlilik saçma değil. Evlilik adı altında yapılan maddiyata dayalı şeyler saçma
- +1 yıl
O senin görüşün bence saçma değil
- +1 yıl
Beni tanımıyorsun hayatımı da bilmiyorsun boş ver 🙂
+1 yılValla say say bitmez, he sevdiklerim var ama genel geçer bakarsak çoğu boş :)
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGelinlikle gerdeğe girmek
15 Yorumla- +1 yıl
Çıplak mı girecek 😂
Cevap sahibi+1 yılO açıdan söylemedim. Kadının gelinlik giymesi tuhaf bir görüntü komik 😂😂 düşünsene Makamın çok yüksek cumhuriyet savcısısın ve gelinlik giyiyorsun
- +1 yıl
Sen neden gizlisin 😂😂😂
Cevap sahibi+1 yılÖyle gerekti gizli kalmam 😂😂
- +1 yıl
Neden ya 🥺
Gizli Üye(25-29)+1 yılçalgılı düğün gelin arabası gelinlik
13 Yorumla- +1 yıl
neden düğün arabası değildir de, gelin arabasıdır çözemem oldum olası. damat da var içinde, ama gelin arabası.
halla halla😂
Cevap sahibi+1 yılevet eskiden birde arabanın önünde oyuncak bebekte olurmuş
- +1 yıl
Annemin öyleymiş 😂
Aile & Toplum konusunda 9,1b cevap paylaştı. O pastayı ben gerçek saniyodum
11 Yorumla- +1 yıl
😂
düğün, kına adata saçmalık
13 Yorumla- +1 yıl
Maksadını bir türlü çözemediğim bir şeyde kına gecesi. eğlenmek için toplandıysak güleni neden ayıplıyorlar? ağlamak için toplandıysak ağlayana niye "ağlama" diye teselli veriyorlar? Anlamış değilim 😂
- +1 yıl
😂😂😂
Büyük büyük şatafatlı düğünler
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. Evlilik, düğün, nişan, isteme...
10 YorumlaAslinda hepsi gereksiz
10 Yorumla
+1 yılDüğün bana çok anlamsız geliyor
10 YorumlaNeredeyse hepsi saçma bence.
10 YorumlaBaştan aşağı saçmalık
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 680 cevap paylaştı.
+1 yılDüğün aşırı gereksiz
11 Yorumla- +1 yıl
Buna paralel birde düğün davetiyesi lüzumsuzluğu vardır ki o daha fena. ne gerek var okadar kağıt, mürekkep, para vs. al turk telekomdan 5000 sms zaten bu devirde kundaktaki çocukta bile cep telefonu var çek msjı olsun bitsin😂
Hepsi
11 Yorumla- +1 yıl
garip adetleri ve yorumları olan bir milletiz vesselam😂
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvliligin kendisi sinir bozucu zaten
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSöz, nişan, aşırı şatafatlı düğün.
10 Yorumla
+1 yılNikah yeterli, düğün saçmalık...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlilik gereksiz
15 Yorumla- +1 yıl
Yanlış düşünüyorsun arkadaşım
Cevap sahibi+1 yılEvlendir beni o zamannn
- +1 yıl
Söylediğinde şey ile bu çatışıyor. Evlenmeyi gereksiz olarak görmek ayrı beni evlendir demen apayrı bir şey 😂
Cevap sahibi+1 yılŞaka yapıyorum
- +1 yıl
Tamam 😂
Gizli Üye(25-29)+1 yılBeyaz çarşaf olayı y
12 Yorumla- +1 yıl
İğrenç.
erkek tarafına gösteriliyorsa eğer, kız tarafına da gösterilmesi gereken.
belki damat iktidarsız? çürük damat istemiyoruz!😂 - +1 yıl
Yani mantıklı dediğiniz
Aile & Toplum konusunda 556 cevap paylaştı. hepsini diyorum
10 Yorumla
+1 yılEvlenmek 😅
10 YorumlaDüğün çeyiz bohça hepsi gereksiz masraf
10 YorumlaEvliliğin kendisi.
10 Yorumla- Devamını Gör (10)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri