Bu beyfendinin söylemlerine katılıyor musunuz? Ben herkesin bildiği mevzular vardır ve buna karşı taraf saygı duymalı bilen tarafın sözü dinlenmelidir diyorum. hanımcı olacağım, ataerkil olacağım denirse karakterini, doğrularını kaybeden insanlar türer bu çok sağlıksız bir durum.
Fikirlerle bi araya gelip orta yolu bulmak her zaman daha iyidir, mesela hanımın fikri daha mantıklı geliyor ise adamın dinlemesi ve uyum sağlaması daha iyi olabiliyor fakat ne yazık ki erkekler bu tür şeylerde bazen rahatsız olabiliyor hatta çok gördüm konuyu anasına kadar götürüyor kendi fikir veremiyor malum karıyı dinlerse kılıbık olduğunu sanır hoppa hemen anaya yetiştir 🙄 ay cidden sıkıcı durum
bir şey diyeyim emin ol kimse aşmıyor o sorununu niye çünkü koca manyak 😬 ay ben sana anlatsam uzar gider bu meseleler, tek dileğim Allah karşıma kendi başına karar verebilecek fikir verebilecek ve tüm üzerine fazife olarak sorumluluğunu bilecek bi eş nasip etsin
Benim eşim öyleydi bende öyleydim başlarda her haltta anne acıktım diyen bebeler gibi annelerimizi arıyorduk ben annemle görüşmeyi kestim eşim kayınvalideme anne bu benim evliliğim dedi daha güzelleşti her şey umarım karşına dilediğin gibi biri çıkar balım
İşte bunu eş diyebiliyorsa annesine inan o evlilik mükemmel gider sonuçta kendince kararlar alabiliyor, adınıza sevindim dilerim daha iyi olur ablacım, teşekkürler 😊
Evde kadının sözü geçmeli ya da ortaklaşa kararlar alınmalı. Ama bir erkek asla yönetmemeli. Kendi kuracağım ailede de ilk şartlardandır. Yöneten ben olmalıyım her zaman. Yönetmeye hep alışık biriyim. Benim lafımın üstüne laf denilmesinden asla hoşlanmam diyen de olmaz zaten. Hanımcı erkekler her zaman kazanır 😉😉 Beyci kadınlar da kaybeder hanımcı olmayan erkeklerin kaybettiği gibi. 😉
Saçma sapan ataerkil erkolar yazmasın cevap alamaz onlara sadece gülüyorum. 🤣🤣
@cirkinkizlarbacimdir Bak ben illa hanımcı olmak zorunda beni tanıdıktan sonra demiyorum ya olur ya yoluna bakar. Ben kimsenin sahibi değilim benimle olmak istiyorsa bana uyacak ben ekstra çaba sarfetmem direkt öyle biri olarak bana gelmeli benim uğraşmamla olacak şey değil. Kendi içinden gelerek başından beri öyle olmalı.
sorduğum soruyla alakası yok bu cevabın ben sana diyorum ki dünyada başka erkek kalmamış gibi bir duruma düştün gözün sadece o adamı görüyor ama istediğin gibi değil ne kadar denesen de başka erkekle de olamıyosun ısınamıyosun aşık olduğun adamı hanımcı yapmazsan 27 tane kediyle öleceksin
@cirkinkizlarbacimdir Zaten direkt soruna cevap vermedim. Kendime göre olan yorumunu yaptım. Yine sorunun cevabını alamayacaksın çünkü ben zaten evliliği isteyen biri değilim ve hayatım boyunca böyle şeyler içinde çaba göstermedim. Başında öyleyse evlenirim değilse ne olursa olsun yoluma bakarım. Evlilik şart değil cidden. Biri olmazsa yaşayamam diyecek biri değilim. Kendimden taviz vermemem gerektiğini çok erken yaşta öğrendim. Sen bu soruyu başka birine gidip sor.
böyle düşünüyorsan sen anlattığın gibi egemen yönetici biri değilsin çünkü egemen kişi yeri geldiğinde zorla dediğini yaptırabilmeli ama sende zor kullanacak ne güç var ne irade tamamen boş yapmışsın
@cirkinkizlarbacimdir Boş yapan sensin burcuma kadar uyuyorum aslan burcuyum yükselende akrep. Ama egosu da olan biriyim ve gururum aşırı derecede var. Yani kimse için uğraşmam elde olanı yönetirim elimde olmayan insanla uğraşmam. Kimseyi o kadar önemsemiyorum. Sen bendeki gücü iradeyi bilemezsin ona senin aklın kapasiten yetmez. Gururu ve kendisini en önde tutan kimse başkası için uğraşmaz elde olana ne varsa uygular. Başkası için çabalamaz hiçbir şekilde çabalayan değil çabalanan olur 😉😉 ama bunu anlayacak aklı göremedim sende sen uğraş dur ozaman ama ben uğraşmam. Ben herkesten daha değerliyim. Saçma sapan duygumla hareket edip birine ruh hastası gibi takıntılı olacak kadar kimse olamaz bende bunun yerine 27 kedimle yaşamayı tercih ederim 😉😉 sanada tavsiyem insanları bu kadar önemseme yaa bak seni iki saniye insan yerine koyup yazayım dedim inan ona bile pişman oldum sence gidipte başta bana uyum sağlamayacak insan için çabalar mıyım? Beni tanıyanlar bilir nasıl biri olduğumu burada beni asla tanımayan boş kafalı birine fazla bile yazdım. İnsanları bu kadar önemseme erko bunlar boş şeyler 🤣🤣🤣 hoşuma gitmeyecek benim dediğimin tersinde konuşan insanları kaaleye bile almam Buda son mesajımdır boşuna yazıp kendını yorma okumam bile çünkü hadi güle güle erkoooo 🤣
Bence hangi taraf daha aklıselim bir karaktere sahipse onun sözünün geçmesi daha iyi olur.
Özdisiplini olmayan, aileye maddi manevi yük bindirecek karakterde olan taraf köşesine otursun (alışveriş çılgınlığı, kumar vb gibi).
Benim annem çok mantıklı bir insandır... Aslında babamın da saçma sapan huyları olmamasına rağmen annemin mantıklı seçimlerini bildiğinden özellikle para yönetimi hep annemdeydi. 3. evlerini aldılar. :D
Eşini de tanıdığım için Sarp'a hak veriyorum ama kendi adıma katılmıyorum. Ben dominant olsam eşim daha mutlu olur gibime geliyor. Bana kalsa tek başıma sorumluluk üstlenmem, eşitlikten yanayım.
Bence kadının sözü geçmeli yani aslında eşim mutluysa bende mutluyumdur zaten. illa birisinin sözü geçmesi zorunda değil, tüm kararlar birlikte de alınabilir.
Haklı olanın sözü geçer, sırf kadın diye, dırdır yapmasın diye zerre mantıkta tezahürü olmasa da her söyleneni kabul eden erkeği, kadın erkek statüsünde görmez. Ya yâvşak gibi davranır, ya en kısa zamanda boşar, ya da aldatır. Haliyle karakterine mantığıyla hükmeden cinsiyet olan erkeğin sözü ağırlıkla baskın olmak durumundadır, duygusal varlıkların ağırlıkla sözünün geçtiği ilişkiler yürümezler, bu tip düşük zekalı beta erkekler de hayat boyu sevilmediklerinden dem vurur dururlar.
Bence çok iyi fikir zaten bir erkek karısına sen nasıl istersen dese eminim kadının ogün kocası için yapamayacağı şey olmaz ama erkekler bunu kılıbıklık sanıyor, aslında kedileri lehine bi durum tabi anlayabilene.
Bizim Türk insanın klasik eksikliği illa bir tarafın sözünün geçmesi baskın olmasına gerek yok kaldi ki karşındaki melekte olsa güç ondaysa kötüye kullanır karşılıklı sağlıklı iletişim ve uzlaşma olacak sadece
doğruya doğru, bende evliliğim veya beraberliğim boyunca hep kadın ne derse onu yaptım, ev aletleri beyaz eşya vs vs vs vs herşeyi o beğenir ben alırdım hala öyleyim doğrusu bu
Bir ilişkide her iki tarafında sözü geçmeli, kim bi konuda bilgiliyse yardımcı olmalı. Saygı, sevgi, güven, anlayış şartıyla tabi.. birbirlerini incitmeden..☺
Biliyorum da dominant olmayı seviyorum kadın karar veren taraf değil uyum sağlayan taraf olmasını istiyorum ama eşim için esnetirim isteklerimi orası ayrı
Türkiyede tüm erkekler kabadayı gibi takılıp evde böyle olmalarından utanmıyorlar mı acaba? Kişiliksiz burdan belli oluyor. Ev sahibine kombi bozulmuş diye çağırıyoruz, bir dakika hanımdan izin alayım bakmaya diyor. 🤦🏻♂️