Tesetürden çıkmak?

Merhaba uzun bir süredir hatta yıllardır yapmak isteyipte yapmaya bir türlü cesaret bulamadığım bir konu hakkında sizlerinde görüşlerinizi merak ediyorum. Lütfen ciddi bir sekilde cevaplarsanız çok sevinirim.

Evet anlayabileceğiniz gibi tesetürden çıkmak istiyorum. Zorla mı kapandım kısmen diyebilirim çünkü ben imam hatip ortaokuluna başladığım ilk gün annem beni okula kapalı bir şekilde göndermişti ve hatta o sabah telefonda teyzemle konușurken artık alışması lazım gibi şeyler söylüyordu. Bu durum öyle devam etti okula kapalı bir şekilde gidiyordum ama okul dıșında açıktım. Sonra ben liseye bașlamadan önce köyde açıldım ama sonra teyzem bunun doğru olmadığını tekrar kapanmamı söyleyince tekrar kapandım. Uzunca bir süredir açılmak istiyorum ama ailemden ve etrafımdan çekindiğim için buna cesaret edemiyorum. Bazen farklı platformlarda insanların hikayelerini okuyunca çok korkak olduğumu düşünüyorum kendi hayatlarını istedikleri doğrusunda yaşayan insanları gördükçe cesaretlenmek yerine daha fazla karamsarlığa kapılıyorum çünkü onlar gibi yapamayacağımı biliyorum. Aslında ailem nasıl bir tepki verir bundan emin değilim kızarlar ederler ama yinede yanımda olurlar ben daha çok akraba baskısından çekiniyorum. Uzun zamandır dışarı çıkmıyorum ve acımalmayı kafama koymuş bir sekildeyim. Bunu yapmak istiyorum ama aileme nasil açıklayacağımı bilememek beni cok strese sokuyor. sizce ne yapmaliyim?

Tesetürden çıkmak?