Gizli Üye(25-29)+1 yılHaftalık 50 tl şaka mı bu nasıl yetiştiriyorsun valla en tutumlu insan bile o paraya bir şey yiyip içemez. Tavuk dürüm bile 40 50 tlden aşağı yok gibi. Ailen biraz tutucu sanırım Allah kolaylık versin.
153 Yorumla
Soran+1 yılYani yetmiyor ki okulda bir gün yemek yesem 35 tl ben de onun yerine her gün marketten 3-5 liralık atıştırma için bi şeyler alıyorum ve dayım 1000 tl burs gönderiyor düşün. Onu biriktiriyorlar okulumun ücreti için. Tutumlular ya bilmiyorum. Bir kısmını fotokopi için ayırıyorum yetmiyor zaten. Burs geldiği halde elime ulaşmadığı için kredi alıcam şaka gibi..
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Cevap sahibi+1 yılRica ederim de ailenin maddi durumumu yok ondan mı az harçlık alıyorsun yoksa ailen sana 50 tl yi yeterli buluyor
Soran+1 yılAilemin maddi durumu iyi. Olmasa bile diyorum ya bana burs geliyor dayımdan. Aile bunu yeterli buluyor
Cevap sahibi+1 yılMaddi durumları olup da vermemeleri daha kötü bence.50 tl gerçekten eskinin 5 tlsi gibi. Acaba diyorum daha fazla para verseler yanlış şeylere mi harcarsın diye korkuyorlar?
Soran+1 yılYanlış şeyler derken? Kötü bir alışkanlığım yok ama annem şey diyodu geçen sene evde kahvaltı etmiyor gidip okulda yiyor öğlen. Onu da yeme o zaman falan gibi söylemleri vardı bilmiyorum. Benim yemek için ihtiyacım var şu an. Zaten akşam evde pişen yemekleri yemiyorum annem vermiyor
Cevap sahibi+1 yılSende deseydin seni mi kemireyim anne diye saçmalıyor yani gençleri hiç anlamıyor bu yetişkinler sanki sene 1980 falan. Bence var ya sen gizlice git bir yerden burs bul ya da krediyi al çalış para biriktir öde faiz yok zaten genç dediğin azıcık harcayacak ya.
Soran+1 yılYa ben ekstra yine istemiyorum. Bana göre kıyafet ihtiyacım da var ama onlara göre ne gerek var. Gezeyim tozayım da demiyorum sadece okulda sabahtan akşama kadar bulunduğum için kahvaltı yapsam bile acıkıyorum ve ben yemekle çok alakası olmayan biri olduğum halde durum böyle yani vücut napsın. Yazın çalışacaktım ne gerek var dediler. Babamla burs konusunu konuştum. Sonra sen burs alıp napacaksın ki dedi bana sanki yeterliymiş gibi. Neyse bi şey diyemiyorum
Cevap sahibi+1 yılSeni anlıyorum benim üni okuduğum zamanda bile en tutumlu olsan yine en aşağı 1 2k giderdi o da bütün gün yurtta yatacaksın bir tek okula gideceksin ama şimdi sanmıyorum yetmez. İleride baba olursam kızı mı bu kadar sıkmayacağım o kesin.50 tl ne ya dilenci bile almaz afedersin. En sonunda seni de kaçırırlar evden. Elimden bir şey gelse yardım ederim de valla zor Allah yardımcın olsun
Soran+1 yılYa haftanın bir günü hastanedeyim stajda o gün mecbur gidiyorum arkadaşlarla 25tl öyle gidiyor kalan 25 tl de fotokopi parası bi de kalırsa markete gidiyorum 3-5tl falan. Akşam yemeği olmaması da ayrı eklendi üstüne. Çalışıyor olsaydım durmazdım. Ama mesleğim yok. Teşekkür ederim yardımcı olmak isteyen birçok insan var ama kendim çözmek istiyorum borç dahi almak istemiyorum kredi çıkarsa o ayrı mecbur alıcam artık. Baba olursan sadece bu konuda değil diğer konularda da düşünürsen bunu çok çok iyi olur 🥹
Cevap sahibi+1 yılBaşka ne tür sıkıntılar var sence bir kız gözünden baktığında
Soran+1 yılYanlış bir şey gördüğünde kızacaksan, kızarken onun iyiliğini düşünsen bile bunun bir sınırı olmalı. Ne olursa olsun şiddet olmamalı. Onu korumak için bir kafesin içine koyup saklamak istercesine davranılmamalı. Bir erkek arkadaşı olduğunda bunu normal karşılamalı normal arkadaştan bahsediyorum. Böyle olmalı ki yaşadığı şeyleri gelip anlatsın paylaşabilsin. Sevgi verilmeli ki o sevgiyi dışarda aramasın. Çünkü sevgi de onun bir ihtiyacı eğer ailede göremezse bunu dışarda arar. Hangi konuda olursa olsun bir şeyler dayatılmamalı ya da baskı yapılmamalı. Çünkü o çocuk baskılandıkça ters etki yapar. Özgüvensiz yetişir ki bu çok kötü bir durum hem o an Hem ilerisi için. Suçlamadan yargılamadan önce dinlenmeli. Normal hayatı için de geçerli dinlendiğini hissetsin ki gelip bir şeyleri anlatmak istesin, paylaşabilsin. Kararları o benim çocuğum anne babası olarak ben veririm kafası olmamalı. Onun karar verme hakkı elinden alınmamalı. Sadece okul ev değil sosyal bir hayatı olması da gerekli. Arkadaşlarıyla çıkıp gidebilsin belirli sınırları olabilir tabii ki bunun. Ama sürekli kısıtlanıp hiçbir zaman izin verilmiyorsa bu sefer o bunu yine yapacaktır ama haber vermez, gizler, saklar sonuçta yapar. Bunlardan haberdar olmamak daha kötü. O yüzden dediğim gibi aileyi baskıcı kısıtlayıcı olarak görmeyip kızarlar düşüncesi olmadan gelip her şeyi paylaşacağı bir ortam olmalı ve en önemlisi sevgi.. Gibi gibi şeyler…
Cevap sahibi+1 yılAnladım doğru söylüyorsun erkek arkadaştan kasıt normal arkadaşta olsa sevgilisi de olsa olabilir bence niye olmasın sevgili olunca ileri şeyler yaşamayacaksa sorun olmaz bence de normal arkadaş olarak neden olmuyormuş erkekler kızlarla takılınca aslan yavrum kız arkadaş olunca adı hayat kadını mı oluyor yok öyle bir şey. Ha şey diyeceğim bursunun bir kısmını biriktirip dövize çevirebilirsin ya da destek olmak isteyen arkadaşların varsa onlara bir şeyler alıp para karşılığı satabilirsin bence
Cevap sahibi+1 yılYa ben sana neden üzüldüm ki bir şey yapasım geliyor ama ne yapabilirim ki
Soran+1 yılEvet olabilir ben de onu kastettim ve olursa paylaşabileceği bir ailesi olsun. Gizli saklı olmasındansa. Gelecek burs ya da kredi de çok miktar olmayacak bilmiyorum kalan kısmını çevirmeye değer mi ama şeyi anlamadım ne gibi şeyler almak arkadaşlara
Soran+1 yılÜzülecek bir şey yok ya hayatın zorlukları. Herkesin ayrı bir zorluğu oluyor maalesef. Benimki de varlık içinde yokluk ama halledeceğim az kaldı. Şu başvurular açıklansın bir şey kalmadı zaten en fazla 1 ay
Soran+1 yılDüşüncen için teşekkür ederim
Cevap sahibi+1 yılKaç yaşındasın sen?
Soran+1 yıl20
Cevap sahibi+1 yılbenden gençmişsin annen neden sana yemek vermiyor ki anlamadığım
Soran+1 yılSen kaç yaşındasın
Ya biz her tartıştığımızda böyle olur madem sen yeteri kadar ev işi yapmıyorsun benim yemeklerimden de yeme muhabbeti olur ki bu muhabbet her seferinde olmasa bile yemem ben
Soran+1 yılAma bir hafta falan sürer biter. Şimdi daha uzun sürüyor ve sürecek gibi sürsün umrumda değil
Cevap sahibi+1 yılben 24 yaşındayım. Akşam yemek yemeyince nasıl dayanıyorsun?
Soran+1 yılYiyorum ben kendim hallediyorum
Cevap sahibi+1 yılÜni okuyorsun Di mi
Soran+1 yılEvet
Cevap sahibi+1 yılAllah yardımcın olsun
Soran+1 yılTeşekkür ederm
Cevap sahibi+1 yılSenin hesabını eklemem de bir mahsur var mıdır?
Soran+1 yılYok sorun olmaz
Cevap sahibi+1 yılismin ne?
Soran+1 yılKullanıcı adım mı
Cevap sahibi+1 yılevet
Soran+1 yılİstersen sen soruyu beğen ben hesabını bulmuş olayı
Soran+1 yılOlayı
Soran+1 yılBi de yazabilsem olayım*
Cevap sahibi+1 yılya beğendik ama düşüyor mu bilmiyorum
Soran+1 yılGizliden çıkabilir misin
Cevap sahibi+1 yıltamamdır.
Cevap sahibi+1 yılteşekkürler
Soran+1 yılRica ederim
Cevap sahibi+1 yılGeçen ne satabilirim demiştin ya kolye örgü tarzı şeyler yapıp satabilirsin arkadaşlarına
Soran+1 yılÇevremde öyle insanlar bulmak zor ya olmaz o
Cevap sahibi+1 yılArkadaş yok o zaman pek İstanbul tarafında mı okuyorsun
Soran+1 yılYa örgü falan bilmem bizim nesilin pek ilgisi yoktur yani hem yapmaya hem kullanmaya
Cevap sahibi+1 yılHaklısın saçma olur. Kendi ihtiyaçlarını da mı bursla mı karşılıyorsun eğer o da sendeyse işin zor duydum bazı kızlar günlük 6k para harcıyormuş
Soran+1 yılKendi ihtiyaçlarından kasıt ne
Cevap sahibi+1 yılkuaför olur makyaj olur falan
Soran+1 yılOnlara karşılar zaten
Soran+1 yılHer şeyime karışan bir aile
Soran+1 yılAma bir yere kadar tabi
Cevap sahibi+1 yılNe yapacaksın eldeki bu ya hayatını kendi kuracaksın ya da iyi biriyle devam edeceksin hayatına
Soran+1 yılEvet yapacak bi şey yok
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Aile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı. Bence al haberleri olmaz sorarlarsa da beni mecbur bıraktınız dersin.
138 Yorumla
Soran+1 yılÖğrenirlerse öyle derim de neden soracaklarını düşündün. Belli olur mu
Soran+1 yılFark etmeleri de olası zaten..
Soran+1 yılEvet
Soran+1 yılAma onlardan öğrenmezler ki
Soran+1 yılYa da kimseye söylememek en iyisi
Soran+1 yılKart gönderirlerse başka adres vermem gerekecek
Soran+1 yılYok adrese geliyormuş
Soran+1 yılAnnem alamaz mı
Soran+1 yılNerden geldiğini söylerler ama demi
Soran+1 yılBen kart için adres kısmına sadece ilçeyi yazdım
Soran+1 yılYemezler onu
Soran+1 yılÖyle yaparım artık
Soran+1 yılBiliyorum. İşte mantıklı bir yalan söyleyebilirsem sorun olmaz umarım
Soran+1 yılYa teşekkür ederim zaten ailemin durumu iyi özel ünideyim onlar okutuyor ama demek ki bu kadarını yeterli görüyorlar annemle çok zıtız sonuçları da böyle oluyor yapacak bir şey yok. Devletin kredisi idare edecektir beni
Soran+1 yılYa babam bi şey soruyor mesela kolum hâlâ alçıda nasıl oldu dedi annem gördü odanın önünde babama diyor ki orada napıyosun e parmağını sordum dedi yani kadınla aramız kötü tamam ama babamla da iyi olmamı kaldıramıyor. Keşke samimi olmasaydım gerçek olmasaydı ama maalesef öyle. Annem zaten yemek vermiyor bugün dışardan söyledi babam. Ben odadaydım çağırdı yemeğe işte gel yemeğini al ya da gel burada ye diye annem babama kızıyor görmedi mi ne çağırıyosun burası otel mi bi de alıyor falan diye aman ya şu devlet açıklasın kurtulucam zaten. Evde yemek yapınca bir ton laf Ocak kirleniyormuş ocakta su bile kaynatsan ocağı sileceksin diyor. Ben de dışardan yerim bir süre yapacak bir şey yok
Soran+1 yılKendi yapmamış gibi ben sana ellerin kırılsın diyodum bak başına geldi inşallah diğer elin de kırılır diyor bana
Soran+1 yılBana
Soran+1 yılİyiler onlarla
Soran+1 yılMerak ettim
Soran+1 yılAa bi dk
Soran+1 yılNe geldi
Soran+1 yılYa ama merak ettim lütfen 🥺
Soran+1 yılPeki yazıyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılben alıyorum ailemin de haberi var bir şekilde öderiz diye düşündüm sonuçta ödemek için uzun bir zaman var
15 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama faiz bineceği için biraz zor olur mu diye düşünüyorum
Cevap sahibi+1 yılya sen ödemedin diye öldürmezler ya seni bi şekilde hallolur
Soran+1 yılHarcamayı da onlardan gizli yapmam gerek de zaten çok birikmez heralde gerçi o biraz da bana bağlı
Cevap sahibi+1 yılbir şey olmaz ya bınlerce öğrenci alıyor sanki bir tek sen mısın sımdı alsan 2027 ye verır odeme tarihini
Soran+1 yılİşte çok faiz biner mi acaba
+1 yılBence al çünkü 50 lirayla haftayı geçiremezsin bile
16 Yorumla
Soran+1 yılÖğrenirse kızarlar
- +1 yıl
Yani öğrenmeleri zor ama böyle de yaptıkları çok yanlış ya da hiç bi yol yoksa part time çalışamaz mısın
Soran+1 yılYazın çalışacaktım. İzin vermediler gönlü yoktu babamın. Sanki her istediği olmuyormuş gibi hanımefendi çalışacakmış bi de dedi. Çalışsaydım hiç gerek kalmazdı Hiç krediye. Şu anda da hiç vaktim yok zaten izin vermezler. Babamın Arkadaşının tekstil konfeksiyonu var yazın çalışacaksan oraya git demişti de orada çalışılmazdı ya
Soran+1 yılSabah 8 akşam 7 tozun içindesin erkekler falan tekstil ortamı sürekli ayaktasın
- +1 yıl
Yok o zaten tekstil ortamı çok berbattır
Soran+1 yılİşte çalışamadım
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen aldım pişman oldum annem öğrendi ağzıma etti
126 Yorumla
Soran+1 yılNasıl öğrendi
Cevap sahibi+1 yılBankadan mesaj gelmiş ben eski numaramı canım gibi anneme vermiştim o numaram banka da kayıtlı ve güncellemeyi unutmuşum banka kyk borcu için mesaj atmış ordan öğrendi ağzıma sıçtı 1 hafta önce de KYK dan eve icra kagidi geldi
Soran+1 yılOhaa
Soran+1 yılKağıt neden geliyor ya
Cevap sahibi+1 yılAradan 5 yıl geçtiği için
Cevap sahibi+1 yılPardon 6
Soran+1 yılO kadar süreye kadar gelmiyor yani
Soran+1 yılYavaş yavaş ödemek lazım bir yandan çalışırken ama çok faiz biniyor mu ne kadar zamanda ödemiştin ya da ödedin mi
Cevap sahibi+1 yılBen çalışmıyorum işte üniden sonra hiç giremedim ise 6 sene oldu
Soran+1 yılHangi bölümden mezunsun
Cevap sahibi+1 yılDaha hala ödemedim bekliyor borç annem ben ödemem alırken bana mı sordun ne bokun varsa ye diyor borcum normalde 4500 TL di faizle 12000 ölmüş
Cevap sahibi+1 yılİş güvenliği mezunuyum
Soran+1 yılÇok aman aman eklemiyorlar sanki ya
Soran+1 yıl4500 faizsiz öğrenciyken aldığın demi kaç sene aldın
Cevap sahibi+1 yılBana 7500 TL eklemisler 6 senede
Cevap sahibi+1 yıl2 sene aldım 2 yıllık üni
Soran+1 yılHer sene 1 k gibi civar
Cevap sahibi+1 yılAynen ya ben ise giremiyorum nasıl odeyecem bilmiyorum arayıp duruyorlar annemde bok gibi para var vermiyor
Soran+1 yılAnneleri anlayamıyorum ama yine de boş ver ya ödersin baban biliyor mu
Cevap sahibi+1 yılBabam uzun zaman önce öldü tek çocuğum
Cevap sahibi+1 yılBenim ellerimde titreme var kolay kolay ise giremem
Soran+1 yılBaşınız sağ olsun geçer umarım
Soran+1 yılÇok geçmiş olsun
Cevap sahibi+1 yılAllah razı olsun
Soran+1 yılCümlemizden
Cevap sahibi+1 yılEve icra kagidi geldiği için birde annemden dayak yedim
Maddi destek olmuştum bir kaç kişiye
012 Yorumla
Soran+1 yılİyi yapmışsınız
Soran+1 yılBulursunuz illa
- +1 yıl
bana olun
- +1 yıl
evet
- +1 yıl
@nskznzksmsm olabilir
- +1 yıl
verecek misiniz
- +1 yıl
@nskznzksmsm veririm tabi
- +1 yıl
ne kadar
- +1 yıl
@nskznzksmsm burada mı konuşacağız bunları
Soran+1 yıl@nskznzksmsm siz diğer soruda da birine yazan kişi misiniz
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılBaşvur
021 Yorumla
Soran+1 yılÇok faiz binmez mi
- +1 yıl
Artık faiz yok sanirim
- +1 yıl
Yeni bi yasa cıktı. Kyk alanları da kapsıyor sanirim
Soran+1 yılYa bence o şu an ödeyenler için bakarsın bizim zamanımıza yeni bi şey gelir
- +1 yıl
O zaman yasa çıksa da seni etkilemez bu gecerli
Soran+1 yılUmarım öyle olur ya
- +1 yıl
Başvur. Çıktığında fikrin değişirse al. a
- +1 yıl
Alma
- +1 yıl
Bölüm ne
Soran+1 yılHemşirelik
Soran+1 yılBurs çıkar mı diyorum da geçen sene çıkmamıştı
- +1 yıl
Başvur belki bu sene cikar
- +1 yıl
Baktın çok geldi iptal edebiliyordum sanirim
Soran+1 yılBaşvurdum ama mesela kart gelirse adres istemiş onu boş bıraktım
Soran+1 yılBi de kart seçenekleri vardı otomatik seçilmişti hepsi ellemeden gönderdim öyle. Baba gelirine düşük bir maaş mı yazsam
- +1 yıl
Aileye de ki hesap açtım flnuydur
Soran+1 yılEvet iptal oluyor
- +1 yıl
Neyse onu yaz
Soran+1 yılYok baskıcılar zaten niye hesap açtın falan derler orada tam açık adres istememiş zaten ya ama eğer çıktı diyelim kart için tekrar adres isterler mi acaba arkadaşımın adresi versem falan
- +1 yıl
Muhtemelen şubeye gelir
Soran+1 yılBen gidip ordan alırım o zaman
Gizli Üye(25-29)+1 yılNerdensin
012 Yorumla
Soran+1 yılİstanbul
Cevap sahibi+1 yılBir miktar yardım yapabilirim tabii karşılığı olur
Soran+1 yılNe gibi karşılığı?
Cevap sahibi+1 yılBedensel karşılık 😁
Soran+1 yılNe kadar verixeksn
Cevap sahibi+1 yılBoy kilo kaç öncelikle
Soran+1 yılSöyle bi
Cevap sahibi+1 yıl2k verebilirim
Cevap sahibi+1 yılBeğenemedin galiba
Soran+1 yılEn az miktarı söyler misin bi
Cevap sahibi+1 yıl2 bin dedim ya
Soran+1 yılTamam. Ben de açıklamamı yapayım bu zamana kadar sorduklarım ciddi değildi sizin gibi birçok insan var bi bitmiyorsunuz cidden sen burayı Farklı bir yer sandın heralde. O kadar düşmedik. Çok çok acil olsa benim yanımda olacak yakınlarım arkadaşlarım var ve ayrıca karşılık beklemezler ben ona rağmen borç alırım onlardan. Farklı alternatifler olmasa bile bu duruma düşene yazık!
Gizli Üye(18-24)+1 yılAyni ben abi shhshd
021 Yorumla
Soran+1 yılHangi kısım
Cevap sahibi+1 yılHaftalık 50 ejejje
Soran+1 yılYa yetmez ki. Bari bana verilen bursun payını verseler
Cevap sahibi+1 yılÖzel okula gidiyon la
Soran+1 yılEvet kötü değil durumları zaten
Cevap sahibi+1 yılSen şaka mısın shhsh
Soran+1 yılHayır ciddiyim
Cevap sahibi+1 yılVallah bende öyleyim ne diyim kaçıncı sinifsin
Soran+1 yılBu hafta paran var mı dedi babam var dedim neyse vermedi işte sonda bugün arkadaşlarım çok ısrar etti tatlı yemeğe gidelim falan diye en son dedim ki cüzdanı unutmuşum tamam olsun biz öderiz falan dediler o kadar mahcup bir durum ki bir defa daha aynı şeyi yaşadım içlerinden bir kızla o vermişti ben ona sonra vermişti. Anlamıştır yani hep unutmak mı olur borçlanmayı da hiç sevmem ne olursa olsun geri vereceğim halde
Soran+1 yıl2 sen
Cevap sahibi+1 yıl12 mi üni 2 mi
Soran+1 yılYa o bursu verseler haftalık 250 yapar hadi o kadar verme 100 ver. 100 gözüne çok geliyor şimdi
Cevap sahibi+1 yıl100 ideal kanka
Soran+1 yılÖyle de işte neyse onların düşünmesi gerek. 12 de burs mu var kanka
Cevap sahibi+1 yılNe bilim knkk cahilim 12 ben 😂 cidden 50 mi veriyorlar
Soran+1 yılüniversitede evet de sen demedİn mi ben de 50 diye niye şaşırdın
Cevap sahibi+1 yılBilmem az
Soran+1 yılSana da az kaçıncı sınıf
Cevap sahibi+1 yıl12 ben
Soran+1 yılHe iyi
Cevap sahibi+1 yılAynennnn
Gizli Üye(36-45)+1 yılBurs bakalım sana?
04 Yorumla
Soran+1 yılNasıl bi burs
Soran+1 yılÇıkar belki kyk
Cevap sahibi+1 yılÖzel burs
Soran+1 yılNerden ulaşabilirim kurumların bursu demi
Gizli Üye(25-29)+1 yılKötü olmuş
01 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef:((
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri