Bazı erkekler kınayı sevmez. O ellerle yapılan yemeği bile yemezler. Fakat evlenirken karınıza ve hatta yöreye göre sizede yakacaklar. O zaman ne yapmayı düşünüyorsunuz? 😂
cok eskiden birlikteligin ruhani anlamda da onaylanmasi icin tanrilara kurban verilirmis. islamiyet sonrasi bu tanrilara kurban olayi yerini, kan akitma isine donusmus. gelin ve damat avuclarini bicakla kesip, kan akitiyorlarmis, evlilikleri ugruna, fedakarlik gosterisi olarak. modernlesmeyle bu kan akitma isi eli boyayarak halledilivermis. hayat moderne guzel.😂
Bu modernlik başımıza çok iş açıyor yalnız şu zamanda ne yapılıyorsa hep modernlik adı altında kitleniyor bize. Koltuk takımı aldık tamam misafir odası nedir arkadaş. Hele gelinlik olayına hiç girmiyorum bile.
bir çok erkeğin sırf bu gelenekler ve gereksiz masraflar yüzünden evlilikten kaçındığını ve bazı kızların da "laf gelmesin" diye mecburen ailelerinin saçma taleplerine göz yumuyor olduğunu düşünüyorum. ondan sonra yaşlılar sitem ediyor, gençler niye evlenmiyor diye. sizin sadece evlenen insanlar için mutlu olmanızı ve kenara çekilip insan gibi oturmanızı bekliyor olabilirler. bir şeye de karışmayın. bir kere de çenenizi kapatın, dedikodu yapmayın. ölmezsiniz
Tabiki öyle. Bu gereksiz masraflar bir erkeği ağır borç ve töhmet altına koyuyor. Evlendikten sonra erkek borç ödeyeyim diye didinirken stresi siniri eve de yansıyor. Sonra da vay bunlar niye mutsuz. Kızı verirken adamın anasını ağlatırsanız neyin mutluluğunu bekliyorsunuz. Bugün kiralık gelinlikler bile 10-15 bin liradan başlıyor. Giyene kadar illaki isteyen kişiler giyince de bir an önce çıkaraydım artık şunu diyor. Hepi topu 1-2 saatlik giymek için değmez gerçekten israf. Bundan mutluluk beklenemez.
En İyi Cevaplar