Benim babam sürekli nasihat yapar 😅her cümlesi anlam taşıyor bende merakla dinliyorum ben buraya kadar geldiysem de zaten büyük sözü dinleyerek geldim öyle kendi kendime değil onların yardımı vardı. Özün ve sözün bir olsun der hep yani en çok bunu duymuyorum günde en az üç defa söyler
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Babamin iki kizi var. Cogunlukla erkek olsaydınız der. Erkek olsaydiniz şöyle olurdu, bana arkadas olurdunuz, evin birtakim islerini siz hallederdiniz, yogurdu siz alirdiniz, regl agrisi cektigim zaman erkek olsaydin işte bu agrilari da cekmezdin falan falan.
Bir ara bilgisayarinda bildiginiz erkek cocuk nasil yapılır onu araştırıyordu. 3. cocugu annem istemedi. Gercekten bende bıktım erkek olsaydim diye bende soyleniyorum artik icimden.
Diger bir mesele de Allah'ın takdirine saygi duymak ve onu icsellestirmek gerekiyor bence. Benimde, kiz kardesiminde hayatimizi belli noktalarda etkileyen rahatsizliklarimiz var. Ben bu yuzden örgün universiteye bile gidemedim. Aciktan devam etmek zorunda kaldım saglik sebebiyle.
Dertte, derman da Allah'tan gelir ama bazen babamin erkek cocuk sevdasindan dolayi onu Allah boyle imtihan ediyor galiba diye düşünüyorum. Ama yine biz cekiyoruz tabi bu sorunlari, sıkıntıları.
Evden evlenip gitsem,(evlenmeyi de dusunmuyorum gerci. Bir de kocam erkek cocuk hastasi olursa ben kafadan hasta olacagim galiba. O yuzden gerek yok) ya da meslegimi alip gidersem baba evine gelmeyi bile dusunmuyorum.
Bayramlarda falan anca. O da annemi gormek icin. Babami falan da cok arayip soracağımi sanmiyorum. Hastalandiginda da kizlarindan bir sey beklemesin. Gitsin hemsireler mi bakiyor, hasta bakicilar falan mi ilgileniyor bilemem artık. Erkek cocuk meselesini, erkek olsaydiniz lafini boyle dile getirir durur zaman zaman.
Diger cok sık tekrarlamadigi ama içime oturan lafi bir tartismamizda akilsizsin demişti. Simdi ne zaman basima bir sey gelse, başarısız olsam akılsızsin ondan oluyor diyorum kendi kendime.
Bu ulkenin erkekleri gercekten baba olmasin. Kiz babasi hic olmasin. Gercekten dogru duzgun baba olabilen erkek sayisi bu ulkede az. Onlara denk gelebilen evlatlarda cok sanslilar.
Ama %70-%80 oraninda turk erkeklerinin baba olma kavramını dogru anlayip, uyguladiklarini düşünmüyorum. Erkeklerimiz kadinlara nasil davranacagini zaten bilmiyor. Kendi kızlarına zaten otomatikmen bilmiyor. Bu yuzden bir erkegi baba etme istegim bile yok yani. Bu ulkenin evlatlarinin baba travmasi cok fazla.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Allah sana senin gibi evlat versin (Amin)
kimseden çekmediğimi senden çektim (hiç bir bøk yaptığım yok, sadece ticari konuda işine karışmışımdır)
Defol git evimden (bazen dövmeye yeltenir, çalışmama izin vermediği için param yok, gidemeyeceğimi biliyor)
Senin çöpçü çıksa vericem, bela oldun başıma (kısmet çıkınca geneleve orøspu arıyorlar gibi davranır kovar)
Sizi tek başıma bakıyorum, yediriyor içiriyorum popon üstünde oturduğunuz yerde yaşatıyorum (evde herşeye koşar, yetmezmiş gibi 3 ay köyde bütün araziyi sıradan erkeklerin bile yapamayacağı şekilde işleriz annemle)
Bütün paramı bitirdiniz (bütün parası arabalarına harcanmıştır, üstümüzdeki manto 10 yıllık, kazaklar en az 4 _5 yıllıktır, mecbur olmadığımız hiç bir şey alınmamış ve yiyecekte patates soğan makarna ile idare edilmiştir)
Çeken bilir... Cemisini Allah bilir
0
3 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Sanırım diğer söylediklerini de duymak istemezsiniz 😊
Zor olan bunları yaşamak değilde üstümde bıraktığı babam varken ki babasızlık hissi. 70 yaşına bile gelsem, dünyanın en zengin ve yetkili kişiside olsam, arkanda sevgi ve kapı gibi bir baba olmamasının acısını eksiğini hissedicem biliyorum
Gula zerr🤭 her ne olursa olsun babanın arkanda olduğunu unutma. bunu hiç unutma ben bu saatten sonra sen ve kardeşlerin için varım. her ne olursa olsun çalacağın ilk kapı babanın kıpısı olsun.😊
Baba sürekli bana güvenmediğini söylüyor nedeni ise 2 sene önce okuldan bir erkek arkadaşımla konuşmam, ve saçma sapan da konusmuyorduk normal arkadaş gibi konuşmamıza rağmen 1 ay telefon falan vermedi...