Hukukcu arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Babam 1 ay önce kolonoskopi işlemine girdi işlemi kaldıramamasına rağmen açtıkları damar yolundan anestezik bir şey vermediler. İşlemden çıktığında ağlayarak çok sancılı bir şekilde çıktı. Halbuki işlemi işlem esnasında tolere edemeyen hastalara anestezi verdikleri yazıyordu kapıda. Durumu babam çıktıktan hemen sonra hasta haklarına bildirdim dilekçe yazdım başhekimliğe çıktım kimse yardımcı olmadı. İstediğin yere şikayet et dediler. Aynı gün hastaneden çıkınca durumu Cimer üzerinden de bildirdim doktordan hastaneden şikayetçiyim diye. Daha sonra hasta haklarından cevap geldi mail olarak babanızın kolonoskopisi yapılmıştır işlemden önce anestezisiz olacağı bilgisi verilmiştir diye. Aradan 5-10 gün sonra cimerden de bu eklediğim görseldeki gibi bir cevap gönderilmiş hastane tarafından cevabı görünce şoka girdim? Özür beklerken bu şekilde bir cevapla karşılaştım mağdur edilen biziz ama suçlu olan da biz olduk? Bu nasıl saçma bir düzen ben algılayamadım? Canı yanan babam oyun oynar gibi işlem yaptılar ağlata ağlata oda yetmezmiş gibi hastane tarafından gelen cevapla şoka girdik? Hakkımızı aramak mı suç oldu? Nasıl bir yol izlemeliyim hiç bir fikrim yok bu cevaba karşılık bir bilgisi olan aydınlatabilirse sevinirim.