Töre diyolar ya o zaman kadınlar seçme imkanı da olmuyor aşiret ne derse o olur biliyosun hep böyle duyduk gördük haberlerde ve filmlerde. Aldatma zaten cezası ölümdür o kadın için yine aşirette
Abim ölse yengemi başkası becersin istemem, hem yeğenlerime de benden daha iyi kim babalık yapabilir. Zaten halihazırda amca sıfatıyla baba yarısıyken artık cici babaları olurum.
O iş tam öyle olmuyor işte. Bu kadın dul kalıyor, bir müddet sonra cinsellik ister, isterse yadırgayamazsın zira netice itibariyle cinsellik de yemek içmek gibi bir ihtiyaç, hem dul olduğundan haberdar olan erkek cinsi kadını rahat bırakmaz, evlense bu sefer çocuklar yabancı erkekle az ya da çok muhattap olmaya mecbur olur. En iyisi yengenle evlenmen.
Ya orası da öyle başkasıyla evlenmesine de alışamam istemem ama dediğin gibi işin cinsellik boyutu var çocuklar var. Ama bekarım ben tamam ama farz-ı misal evliyim diyelim ne olacak? Zaten bi karım var 2 mi olacak?
Halihazırda sen evliysen ne olacak, güzel soru. İlk karın ve yengen razı olursa yengenle de imam nikâhı kıy. Resmi nikâh kıyılmaz ama resmiyette onu mağdur etmemeye itina edersen zaten imam nikâhı kâfi olacaktır.
Oturduğum semt iyi bir lokasyonda ancak komşularımızı biz seçmedik haliyle. Onlardan duyduğumda şaşırdığım zaman onlar da bunun gayet normal olduğunu, namusumuzu kimseye vermeyiz deyişlerindeki ciddiyetlerinden anlıyorum.
Ama gerçekten vardı böyle şeyler dahası bildiğin takas vardı yaa. Berdel deniyor bi aile diğerinden kız alır veya kaçırırsa diğer aile de onlardan kız alır karşılığında. Evlenecek adam olmasa bile koca adama kuma olarak gider
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Kalmıştır böyleleri
Olabilir
3 sene önce duydum böyle bir şeyi gerçekten abisinin karıyla evlenmiş bazen denk gelio görüyorum sarmaş dolaş geziyorlar mk
Hiç bişey yok sanki normal ilk evlilikleri gibi yani? Ben yapamam mümkün değil
Şu anda var mı bilmiyorum ama, ben çocukken çok vardı bu tarz yenge kayınbirader evliliği
Evet işte eskiden vardı duyardık ama şimdi var mı hâlâ daha merak ettim
Evet bende çok duyuyordum tuhaf geliyordu aklım almıyordu. Bazı bölgelerde devam etse de azaldı gibi. TV lerde ki programa çıkanlar bile var..
neler dönüyor neler şu hayatta böyle söylenmese bile böyle oluyor
Aldatmaları diyosun sanırım?
evet ve şöyle bir gerçek var kadın istemezse olmaz anlatabiliyor muyum çünkü diğer türlü tecavüze girer kadınlar aldatmaya meyillidir
Töre diyolar ya o zaman kadınlar seçme imkanı da olmuyor aşiret ne derse o olur biliyosun hep böyle duyduk gördük haberlerde ve filmlerde. Aldatma zaten cezası ölümdür o kadın için yine aşirette
Yabancıya gitmesin
Zaten o mantığı güdüyorlar. O bizim oğlumuzun karısıydı namusuydu başkasına vermeyiz namusumuzu anlamında
Abim ölse yengemi başkası becersin istemem, hem yeğenlerime de benden daha iyi kim babalık yapabilir. Zaten halihazırda amca sıfatıyla baba yarısıyken artık cici babaları olurum.
Ya ben de yeğenlerime ve yengeme sahip çıkarım ama kocalık yapmak onu kendime eş olarak düşünemiyorum
O iş tam öyle olmuyor işte. Bu kadın dul kalıyor, bir müddet sonra cinsellik ister, isterse yadırgayamazsın zira netice itibariyle cinsellik de yemek içmek gibi bir ihtiyaç, hem dul olduğundan haberdar olan erkek cinsi kadını rahat bırakmaz, evlense bu sefer çocuklar yabancı erkekle az ya da çok muhattap olmaya mecbur olur. En iyisi yengenle evlenmen.
Ya orası da öyle başkasıyla evlenmesine de alışamam istemem ama dediğin gibi işin cinsellik boyutu var çocuklar var. Ama bekarım ben tamam ama farz-ı misal evliyim diyelim ne olacak? Zaten bi karım var 2 mi olacak?
Halihazırda sen evliysen ne olacak, güzel soru. İlk karın ve yengen razı olursa yengenle de imam nikâhı kıy. Resmi nikâh kıyılmaz ama resmiyette onu mağdur etmemeye itina edersen zaten imam nikâhı kâfi olacaktır.
Aman aman kalsın bana göre değil ama yengem olarak yine sahip çıkarım aç açık bırakmam
Varmış, bunu duymak çok utanç verici.
Var mı öyle bildiğin insanlar?
Oturduğum semt iyi bir lokasyonda ancak komşularımızı biz seçmedik haliyle. Onlardan duyduğumda şaşırdığım zaman onlar da bunun gayet normal olduğunu, namusumuzu kimseye vermeyiz deyişlerindeki ciddiyetlerinden anlıyorum.
Vay arkadaş benim aklım almaz yaa yengem ama abla diyorum böyle bir durumda ben kaçar giderim yaaa
Artık uğraşmıyorum
Tabi ki benim de haddime değil öyle kişiler varsa karışmam ama benim başıma gelse dediğim gibi terkederim ben o aileyi
Ama bak şu da var yeğenlerime ve yengeme yine sahip çıkarım ama evlenmem
Onlar evleniyorlar işte
Bana göre değil
Yol filminden mi takıldı aklına? 😁
Yok akşam izledim öyle eskilerden
Yol filminde de vardı öyle bir şey benimde aklıma o geldi 😁
Yol filmini de biliyorum
😁
Saçma
Doğuda varmış töre diye
Evet eskiden yaygındı
Evet.
Kalmamıştır
Evet ben öyle evlendim
İki tarafta istiyor sa çok güzel bir şey
İki taraf madem istiyodu neden o kadın önce abisiyle evlenmiş diye sorarım
Prno kategorisi gibi geldi
Ama gerçekten vardı böyle şeyler dahası bildiğin takas vardı yaa. Berdel deniyor bi aile diğerinden kız alır veya kaçırırsa diğer aile de onlardan kız alır karşılığında. Evlenecek adam olmasa bile koca adama kuma olarak gider