Neden hep kadinlar suclu oluyor? Erkegin neden adı hiç çıkmıyor?

Mesela evli erkek karisini aldatınca, karısı o kadin yuvami yıktı diyor. E bacım senin kocanin hic mi suçu yok? Evli erkek olarak, baska kadinlara niye yuz veriyor, niye bakıyor? Sadakati korumasi gereken kisi evli olanlardir. Bekar olanlar degil.

Geçenlerde bir erkek arkadasin tesadufen konusmasina denk geldim. Evli bir kadinla beraber oluyorum dedi. Bakin bu durumda da kadin suçlanıyor.

Ilk paragrafta anlattigim olayin tam tersi. Yukarida anlattigima göre kadinda, toplumda o tarz kadinlara yuva yikici, m*tres diye bakiyor. Ama ayni seyi bekar bir erkek yaptiginda erkege bir sey diyen yok. Erkege yuva yikici diyen yok. Kadin kocasini aldatmış, kadin kuyruk sallamis oluyor.

Erkeklerin sanki gizli dokunulmazliklari var. Ne pislik yaparlarsa yapsınlar isin icinden siyriliyorlar. Ben yukarida anlattigim durumlarda kadin sucsuz demiyorum.

Ama bunun günahını ve buyuk sucunu kadin cekiyor. Erkege bir sey olmuyor. Erkek aldattiginda demek ki doymamis, karisi doyurmamış bile deniyor. Gunah kecisi surekli kadin oluyor masum olsa bile. Belki o yuva yikici denilen kadinin, o adamin evli oldugundan bile haberi olmayabilir. Erkege yine cok bir sey denmiyor ve bir sey olmuyor.

Arkadasim tam bir s*refsizlik yapiyor. Ama bu ortaya ciksa yine kadina yuklenecekler. Kimse o kadina kocasi doyuramamis demeyecek mesela. O evli kadinla beraber olan erkege toplum yuva yikici erkek diye bakmayacak.

Kocasi gidip o erkege, sen benim yuvami yiktin, nasil karimla beraber olursun demeyecek. Gidip karisindan hesap soracak. Karisina zarar verecek. Erkege yine hicbir sey olmayacak, zevkini alip isin icinden cikacak. Ama her iki turlu de gunah kecisi kadin oluyor.

Erkegin yaptıkları hicbir sekilde kimsenin gozune batmiyor. Afedersiniz ama bugun erkekler ayartır hale geldi. Evli kadinlara sarkiyorlar ama kimse bir sey demiyor.

Eskiden yenge deyip saygi duyarlardi şimdi evli kadinlara da sardilar. Ama yine suclu kendini kollamasi gereken kadin oluyor. Gunah kecisi kadin oluyor. Erkekler, erkek oldugu icin hicbir sey olmamis gibi devam ediyorlar. Bu neden boyle?

Erkeklerde evli kadinlarla beraber oluyor ama kimse onlara kotu gozle bakmıyor, kotu bir sey demiyor. Tam tersi olsa , kadin yapiyor olsa, toplum icine cikamayacak halde oluyor. Anlatmak istedigimi anlatabilmisimdir umarim.

Neden hep kadinlar suclu oluyor? Erkegin neden adı hiç çıkmıyor?