+1 yılAnladığım kadarıyla çok tanrılı sisteme bağlamamışsın da onlara da işine geldiğince inanır gibisin ateş tanrısı, güneş, ay vs. Tövbe estağfurullah..
Şimdi arkadaşım Allahtan başka bir ilah tanrı yoktur ateş su dökülürse söner, güneş bir gezegen dünya gibi onunda görevleri vardır insanoğlu yararına ama vericeğin hiçbir örnek bir tanrı olamaz. Allah doğmamış ve doğurmamıştır o uyanıp uyumaz en derin düşünceni bilendir. Soruna gelince dünya üzerinden girilen sınavlardan bahsediyorsun bizim cennette mi cehenneme mi gireceğimizi allah zaten biliyor biz emin olmamız içindir bu sınav ve canlının sınavı farklıdır kimi zenginliğiyle kimi güzelliği kimi vicdanı kimi kibiri imanı gibi gibi.. Bizim zaaflarımıza göredir aslında sınavımız aslında sınav şartları hepimize yazılmış emredirmiş imanın 5 şartını yerine getirin bu kadar yasaklarıda söylemiş yapmayın demiş. Sınav badit değil mi. Niye aynı sartlarda değil o zaman birde su gelir arkasından neden ten renklerimiz dillerimiz farklı? Hepimiz aynı düşün aynı düşüncedeyiz sınava ne gerek var biz zaten tekrar edilmiş robot oluyoruz. Hayatı adaletsiz kötü yapan bizleriz insanoğlu ve nefsimiz iyi kötüyü zaten rabbimiz gönderdiği tüm kitablarında beyan etmiş. Sen şeytandan daha büyük günaha giriyorsun o hz ademe secde etmekten kaçındı sense Allah iman etmekten secde etmekten. Soruların varsa bir uzmandan bilgi almayı dene kendin için çünkü bu dünyada inanacağın ateş güneş ya da herneyse yüce yaradana tesbih eder bilgin olsun ondan başka sığınacak limanımız yoktur aslında44 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
@Tolga-29 kullandığımızı saptırdığımızı düşünüyoruz sadece oysa akıl her insanoğluna vermiş yaradan inanıp aldanmamk bizim elimizde. Kafamız karışsa dahi araştırıp öğrenebiliriz telfn elimiz kolumuz gibi her yolun bi kolayı var aslında bir ölümün çaresi yok.
En İyi Cevaplar
+1 yılİnanıyorum tabii ki. Kesinlikle tesadüfen olmadı hiçbir şey. En basitinden bak en basit, hayvanlar bile kendi içinde erkek-dişi diye ayrılıyor hayvanların yürüyüp ona verilmiş gücü kullanabilmesi içinde ona göre ayakları dizayn edilmiş mesela. Timsahın ayakları arka arkaya olsaydı vücudunun ağırlığını taşıyamazdı mesela bunun gibi bir dünya örnek. Bir basit örnek daha, mesela telefondan yabancı numara arasa direk ses tonundan erkek veya kadın olduğunu anlarsın. Kesinlikle insan vücudu sürekli çalışan sistemli bir fabrika. Ben de çok azılı inançsız dinsizdim bu arada. Müslümanlarla dalga geçer allaha kitaba bol bol söverdim. Deist, Satanist oldum bir aralar hatta.
110 Yorumla- +1 yıl
Sonradan nasıl değiştin
- +1 yıl
Bak şunu söyliyeyim, ben basit bir inançsız değildim. Bir ara şeytana tapınma, ritüel için aktarcıdan defne yaprağı, tütsü, mum, ve bir kaç malzeme alıyordum. Bu derece kördüm yani.
Bunu dememdeki amaç benim gibi biri döndüyse düşen her insan gerçekten inanır.
Soruna geleyim, ben diğer sorgulayan ve inançsızlardan farklı bir yol izledim. Ayetlere hadislere bakmadım. Dünyanın, evrenin ve gezegenlerin akışına, insan hayatına, insan vücuduna, hayvanların doğasına bakarak kesinlikle doğruyu buldum. Bir de belki komik belki saçma gelir senin kararın, bir hüddama gittim ben. Tabii ki sahtekar paragöz kadınları s*ken birine değil, çok araştırdım. Oturdum karşısına, hiçbir şeye inanmıyorum kanıtla bana dedim bazı şeyleri. Adam müslümanlıktan çıktığım yaştan başladı, şu yaşıma kadar yediğim b*kları saydı, içimdekileri saydı. Ya sana nasıl tarif edeyim karşısında diyecek hiçbir şeyim kalmadı takır takır sanki benim hayatımı kendi yaşamış gibi saydı durumumu. Hatta teklif etti sana bu ilmi öğretebilirim, insanlığa müslümanlığa faydalı olursun diye kabul etmedim. Çünkü şartları çok ağır ben o kadar iradesi güçlü bir insan değilim. Bak bir de şunu söyleyeceğim sana, her şey bir şeye sebeptir, inan bana. Bu soruyu burada açman, sürekli sorgulaman aslında hala içinde bir şeylerin bir inanç kıvılcımının olduğunun göstergesi. Bilmiyorum ne düşünüyorsun ama iyi düşün, benim düştüğüm hataya düşme. Soracağın bir şey olursa da bildiğim kadarıyla cevaplarım. Sonuçta din adamı değilim olduğu kadar :D - +1 yıl
Gıttıgın adam kimdi?
- +1 yıl
Görüş için teşekkür ederim. Uzun uzunda yazmışsın. Zaten araştırıyorum. Yeni ispat bılgıler vs göre kararımı değiştirebilirim. Sabit fikirli değilim
- +1 yıl
İstanbul'da oturan bir insan, ünlü biri değil. Çok sıkıntıda, zorda olan insanlara bakım yapıyor ve gerekiyorsa müdahale ediyor müslüman varlıkları vasıtasıyla.
Rica ederim. İyi düşün, şakası yok bu işin. - +1 yıl
İstanbul'da nerde. Beylıkduzunde mı😃
- +1 yıl
Hayır Serkan Kiremit değil. Bağcılar'da.
- +1 yıl
Hm anladım. Bende bazı olaylara sahıt oldum ama yıne ınanmıyorum
- +1 yıl
Doğrudur bir şey diyemem
- +1 yıl
😊😊🙏
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
20Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u +1 yılhayır tanrıya inanmıyorum ve dinlere de
10 Yorumla Ya Tanrı da sana inanmadığı için salıverdiyse? Varlığı ya da yokluğu kanıtlanamayanlar için olağan bir durum. Teolojiyle ilgilendiğinde düşüncelerin değişir.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,3b cevap paylaştı. ben hiç bi dine tanrıya vs inanmıyorum saçma sapan bi hayat çünki
11 Yorumla- +1 yıl
Bence de
+1 yılDiyelim ki tanrı bizi adaletsiz bi dünyada sınav yapmak istedi o zaman nolcak. Yani inanç mantığa bakmıyo bi kalıba sığmıyo ben böyle düşündüm
10 Yorumla
+1 yılİnanan sorgulamıyor. İnkar edense basit bir düşünceyle bunu yapıyor. Ben de inanmıyorum. Bi' sebepten anlamlı gelmiyor. Üzerinde uzunca konuşulacak bi' şey bu
13 Yorumla- +1 yıl
Bı sebeptsn degil en buyuk sebbeını yazdım bana gore
- +1 yıl
Yazım dilin bana öyle bi' anlam vermişti
- +1 yıl
Öyle değil
+1 yılBu bak ben böyleyim https://www.instagram.com/reel/Ci4zEGIAY0B/?igshid=NjZiMGI4OTY=
00 YorumlaTanrıya inanmıyorum, tanrının Allah belasını versin.
Ben bir Müslüman Türk Erkeği olarak Allah'a inananlardanım.
Tanrı kim oluyormuş?
(Allah'a inancım hariç, malum kelime kelime sebebiyle yazılanlar parodidir)
00 Yorumla
+1 yılbu nasıl bir aptalllık ya cidden çok komik geliyorsunuz
15 Yorumla- +1 yıl
Ne alaka
- +1 yıl
bende ateisttim ama senin ki aptallıktan kaynaklanıyor senin gibileri müslüman gibi bozup bozup atıyordum kenara tanrıya inanmamanın sebebi yaptığı sınavlardaki eşitsizliklerden dolayı mı? tamamda bu sınav konusunu çıkaranlar kim? dinler demi sen dinlerin kurallarını yok sayıyorsun aslında belki deistsin dinlere inanmıyorsun belki. birde sadece bir yerdeki mantıksız gördüğün şeyle ateistim dersen aklın sürekli şüphede kalır. senin gibiler zaten sırf hayatı rahat yaşayabilmek için ateistim diyor ne kadar komiksiniz ya
- +1 yıl
yazmadın noldu?
- +1 yıl
Ne alaka istediğimiz gibi yasayabılmekle sacma bir yorum bana hore
- +1 yıl
😀😀
Evet inanıyorum ve var bizzat biliyorum buna emin olabilirsin
04 Yorumla- +1 yıl
Ben ınanmıyorum inandığımı nerden cıkardınjz
- +1 yıl
İnanıyorsun sadece isyan da sin sen onda var ben de nie yok hesabına girmişsin ve bu küfürdür haberin olsun Kurani Kerim ile insanlar yaşamıyor ben dahil. ama ac oku turkce mealini bugünü ta o zaman dan anlatıyor binlerce kanıt var ve hala inanmayanlar oluyor sana şöyle soyleyim bir taraf ta tuzlu diğer taraf da tatlı su var biz bunların ikisini de bir birine karıştırmadan yaratık diyor bu tatlı su ve tuzlu atlantik okyanusun da ve keşfi yakın zaman da yapıldı Kurani kerimin gökten indiği zaman ise daha insanlar okyanus ne o nu bilmiyor ucak yük gemisi felan yok... ayrıca ilerleyen zamanlar da çok katlı binalar olacak insanlar evler kat kat üstünde olucak diyor o zamanlar iki katlı ev dahi yok... Ve kıyamet yaklasdigin da insanların çoğunluğu inanmayacak kadın erkek aynı giyinmeye basliycak bir birine benzeyecek diyor... fuhuşa suç olmaktan çıkacak diyor camiler çoğalacak ama içerisin de namaz kılan insanlar menfaat için namaz kılacak münafıklar artacak din istismar edilecek diyor daha bunun gibi nice şeyler var ac bak. kurani emin ol kardeşim içinden geçen sorulara cevap bulacaksın sen şu an. isyandasin
- +1 yıl
Isyanda değilim görmediğim duymadıgım ıspatlanama Z bor seye ınanmam ıstenıyor
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvet ben onun tek olduğuna ve bütün alemlere sahip olduğuna tüm kalbimle inanıyorum!
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÇok basit aslında! Ayetler var ve orada misal şereflilerin en şereflisiyle, düşkünlerin en düşkünü etmiş bizi! “Allah insana zülüm etmiyor, insanlar birbirine zülüm esiyor”…. “Allah insana nefsinden ötürü zülüm ediyor”….. “nefislerinize zülüm etmeyin”
Bunlara benzeyen bir sürü ayetler var!
Takvalar var, okula benzetiyorsunuz ya, okulda sınıflar olduğu gibi! Dünya genelinde 7 milyarın üzerimde insan var ve hepsi de birbirinden farklı, gerek fiziksel özelikler olsun, gerek düşünce olarak!
Evrimle, gelişim diyorsunuz tabi buna katılıyorum, nasıl oluyor da, insan gelişiyorsa her şey değişiyorsa sınavlar hepsi aynı oluyor?
Ha bir de iman var, bir şeye inanmak ya da bir kimseye, imanın kendi gücü var ki, yaratan burada bile bizi özgür bırakmış, ne kadar bunlara şart koşsalar bile!
Komik olan iman şartları var ve en önde gelen şart, üstelik ayette var bunun için “ Allah insana şah damarından bile daha yakın” bunu bile bile, her saniyemize şahit olan bir yaratıcı olduğunu bildiniz halde, yalan var, hırsızlık var, cinayetler var ve bunun gibi bir sürü şey! Şimdi sen gelmiş, sınavlar niye eşit değil diyorsun? Kardeş biraz daha düşün ve öyle soru sor!
Bu kafir için de geçerli, müslümanı içinde diğer her kin niye inanıyorsa onun içinde aynı şekilde! Ben gavurdan gavur müslümanını gördüm, sen sınavlar niye eşit değil diyorsun!
- Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılTanrı var kesinlikle big bang den yola çıksak bile mutlaka olması lazım
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılinanmayınca kazancın ne ya varsa sonsuza kadar yanmayı nasıl göze alabiliyorsunuz
08 Yorumla- +1 yıl
Adı ustunde bıze gore yok
Cevap sahibi+1 yılyok olduğunu bilemezsin varsa hapı yuttun böyle bir riski alan canım.
Cevap sahibi+1 yılMekandan münezzeh olan bir varlığı nasıl gözlemlemeyi düşünüyorsun
- +1 yıl
İşte ikna olsak ınanırız
- +1 yıl
İnandırsın kendıne o halde herkesi
Cevap sahibi+1 yılkanıt var işte bir sürü ateizm aptallıktır hiç bir faydası yok deist olsan yine bir mantığı var
- +1 yıl
Bu saçma ve saugısızcs bır Görüş
Cevap sahibi+1 yılsaçma değil milyarlarca insan inanıyor Yaratıcının varlığına bir sürü de kanıt var. Ayrıca Tanrının size söylemediği şeyi söyletmeye çalışıyorsunuz Hangi kutsal kitapta eşit olarak sınav yapıldığı yazıyor? öyle bir şey iddiasında değiliz ki zaten Herkesin imtihanı farklı ona göre de ödülü farklı olacak
Tanrı bana inanmıyor.
14 Yorumla- +1 yıl
Hm, 🤣🤣
- +1 yıl
Analdm
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayır Allah'a inanıyorum
22 Yorumla- +1 yıl
Anladım
Cevap sahibi+1 yılYani bu replik ya
+1 yılÖlüme yakın deneyimleri araştirmani tavsiye ederim ( önyargisiz )
02 Yorumla- +1 yıl
Ölüme yakın deneyım derken
- +1 yıl
Google a yaz
+1 yılSende kendi kendine evrendeki atom parçacıklarından oluştun zaten😀
12 Yorumla- +1 yıl
Neden olmasın evrım teorısı
- +1 yıl
Yok inanmak istemeyene ne anlatsan boş abi
Beynini göremiyorsan beyninde yok demektir
21 Yorumla- +1 yıl
Cok yetersiz bir savunma
- Aile & Toplum konusunda 661 cevap paylaştı.
+1 yılReenkarnasyonu araştırırsan Allahin varlığına inancın artar
020 Yorumla- +1 yıl
Reenkarnasyonla ne alaka
- +1 yıl
Hani diyorsun ya mesela eşit şartlar yok, eğer reenkarnasyon varsa ( ki bence var) dünyaya birden fazla geliyoruz demektir ve adalet saglanmis olur
- +1 yıl
Hangı dıne hore var ama mesela ıslamda yok hint dınlerınde var
- +1 yıl
İslamda olmadığını kim söyledi? Herkesin dediğine inanmamak lazım. Ben Müslümanım ve reenkarnasyona Yakınım
- +1 yıl
Anladım. Ama ıslam reenkarnasyon u kabul etmıyor
- +1 yıl
Hocalar kabul etmiyor ben var olduğuna inanıyorum açıkçası. Çünkü senin dediğin konuya bir ara çok kafayı taktım. Ve ayetlerde Allah ne diyor bana sen bana bahane sunamayacaksin. Fakirdim, ailem Müslüman değildi, zengindim, falan falan. Yani bahane sunamayacaksak ne demek insan bir çok kez dünyaya geliyor kaç kere geldiğini bilemeyiz tabi. 7 evrimi olduğunu söylüyorlar 7 kez gelindiğini ama ne kadar doğru bilinmez
- +1 yıl
Anladım bu bı tık daha mantıklı tabi
- +1 yıl
Evet hocaların dediğine göre mantıklı. Ben çocukken bile düşünürdüm yani İslam varsa ve ben Müslüman ailede doğdum evet, ama ateist bir ailede doğan bir çocuk benimle aynı şartta mi hayır. Adaletli olduğunu belirten rabbimin bunu göz ardı edebilecegini düşünenleri garipsiyorum asıl
- +1 yıl
Haklısınız aslında dogru
- +1 yıl
Yavrucum Kuranda öldükten sonra ölen kişinin kıyamet gününe değin herkesin mezarda bekleyeceği yazıyor. Kendini sınırlama. İstediğine inan, birbirine uyarlama çabası anlamsız
- +1 yıl
@lastfuccker hangi ayet
- +1 yıl
@lastfuccker ama dusununce biraz daha mantıklı
- +1 yıl
Sonra, muhakkak ki siz, bunun ardından elbet öleceksiniz. Sonra da şüphesiz, sizler kıyâmet gününde tekrar diriltileceksiniz.” (el-Mü’minûn, 12-16)
- +1 yıl
@lastfuccker evet öleceğiz sonuç olarak ama bir kez öleceksiniz gibi bir şey var mı
- +1 yıl
Bir kez öleceksiniz yazmıyor
- +1 yıl
İstediğin gibi yorumla
- +1 yıl
Sen reenkarnasyona neye gore inanıyorsun? Islatın ne hangi ayet veya hadis? Nerden uyduruyorsun
- +1 yıl
Hadis ayet bir şey yazmadım? Kendim bu şekilde düşünüyorum.
- +1 yıl
Senin düşünmekle olacak şey değil kusura bakma! Peygamberin kuran in söylemediğini sen bi yerden uyduruyorsun
- +1 yıl
Fikir belirtiyorum inan diye zorlanıyorum zaten seni ne ilgilendirir
Tanrı da bana inansın o zaman
02 Yorumla- +1 yıl
İnanmıyor musun yani
Gizli Üye(30-35)+1 yılKeyfin bilir
Cehennemde yanarken pişman olmak için geç olacak Firavun'un sonu gibi
03 Yorumla- +1 yıl
Cehennem olduğundan eminsin yani😃
Cevap sahibi+1 yılHiçbir şeyden emin olmadığım kadar hemde
- +1 yıl
Bana nasıl ıspatlarsın pekı madem boyke deme hakkını buluyorsun kendinde. Yanacaksın falan
Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Tanrı din Allah falan yok boş ver bunları çomarlar
03 Yorumla- +1 yıl
Her seye saygı duymak lazm ama ben saygı duyuyorum ama bana saugı dıymuyorlar ınancsızım deyınce
- +1 yıl
Ben her zaman saygılıyımdır
Gizli Üye(18-24)+1 yılTanridan ziyade dine inanmiyorum
12 Yorumla- +1 yıl
Yani Deistsin
Cevap sahibi+1 yılEvet
+1 yılYarattı ama müdahale etmiyor
10 YorumlaEvet
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılınandıgın bısey var mı?
07 Yorumla- +1 yıl
İnanc olarak mı
- +1 yıl
herhangı bırsey yanı bılıme mı ınanıyorsun ya da bır yaratıcıya ınanıyormusun
- +1 yıl
Ateistim
- +1 yıl
bende bır donem oyleydım ama butun bu varolusun bır baslangıcı bır nedenı olmalı ben dınlere ınanmıyorum ama yaratıcı bır olgu var buna ısım takmak zorunda degılız
- +1 yıl
Yani deistsiniz anladım
- +1 yıl
deistın tanımı uyuyor fakat ben soyleyım boyleyım demeyı sevmıyorum bu benım dusuncem ve bana gore dın ınsanın vıcdanıdır
- +1 yıl
Bana gore de evet. "Vicdan insanın içindeki tanrıdır " Dogru gerçekten
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılKeyfin bilir canım. Ama sonra ağlamak yok
05 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca gayet esit. Inandigin kadar kazanırsın. Bunun icin paraya gerek yok. Bu para veya meslek sınavı degil. Ayrıca herkes onu Ne konulan sınavdan sorumlu. Başkasının kağıdından sorumlu değilsin.
- +1 yıl
Bence esıt değil Afrika'da dogan cocukla dunyanın sayılı zengınlerınden bırının cocugı esıt mı sımdı şartlar olarak
- +1 yıl
Allah ZENGINLIK OLCMUYOR!!!
- +1 yıl
Ama zenginlerin işi daha zor çünkü her kurusun hesabını verecekler. Ki zenginler harcadiklarina dikkat etmez
- +1 yıl
Zenginlik iman arttirmiyor!
Ateistim
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım