Eşim artık misafirlikte, ister ailem olsun, ET yememi istemiyor, ne yapacagimi şaşırdım, ne yapayım?

Ya ArkadaŞlar, ben eşimle 8 ay evliyim almanyada yaşıyorum ama çok tuaf sorun var. Konumuz: ET ! Bildiginiz et. Şöyle eşim ve ailesi etlerini dini sebeblerden dolayı belirli bir kasaptan daha dogrusu bir markadan aliyor yıllardır. Ailesi dindar. Ben ve ailem degiliz pek mesela. Evlenmeden önce pek dikkat etmezdi yani orada burada cok yiyorduk hatta simdi bile kendisi istisna yaparak arkadaslariyla tanimadigi bilmedigi hatta yabanci yerlerde et yedigi oluyor. Simdi Bizim evde tabi sadece o markadan et aliyoruz. Ama sorun mesela arkadasa ya da ablamlara misafire gidince. Beni ordan alinca hemen soruyor et yedinmi e bende yalan söylemek istemiyorum. Dogruya dogru yedim diyorum. Onlarda helal diye türk marketlerden kasaplardan aliyorlar. Ama o bildigi marka olmayinca fena halde tartisma basliyor ne bok yiyorsan ye diyor domuz ye diyor. Ya artik millete ben yemege gelmicem yemigecem yemege duramicam ya da esim izin vermiyor yemegime mi diyim ne diyim..

Eşim artık misafirlikte, ister ailem olsun, ET yememi istemiyor, ne yapacagimi şaşırdım, ne yapayım?