Çeşmeden ve arıtıcı var mı yokmu yoksa içme suyumu alıyonuz ve nerden içiyosanız nedenini yazarmısınız
Güncellemeler
+1 yıl
Çeşme suyu klorlu zararlı ve arıtıcılarda ne kadar iyi ve sağlıklı bilmiyom en sağlıklısı içme suyu almak diye düşünüyom ama sizce ne bu arada en sağlıklı su zemzem suyu
Gün içinde çok çay ve kola içiyorum zaten kola ram su düşmanı bir ara niyetledim kendimi en az 1 buçuk litre içiyordum ama havalar serinledi yine azalttım şimdi aldım 1 buçuk litre bitiririm bunu bu gün akşama doğru
Gün içinde ortalama 15 bardak dükkanda içsem 5 bardak evde içsem 20 yapar. Ya kolanın bana vericeği zararın farkndayım da oda bağımlılık yapıyor resmen
Simit sarayında ve kahve dünyasındaki güzel ama diyelim esspresso aldın simit sarayından beğendin ama pek değil işte bu kahve dünyasındakinide beğenmiceğin anlamına gelmiyo aynı kahve esspresso olsada yerden yere o kadar değişiyoki bazı yerlerin kahvesi çok fark ediyo
Her gün nescafe içen birinin aldığı zararı ve kolanın zararını düşün ve bunu düşünerek azaltmaya çalış yavaş yavaş bunun yanında kolanın yerini dolduruak başka bi içicek içmen gerekki bırakmak ya da azaltmak daha kolay olsun istersen içicek önereyim denersin
Bu içiceği çok faydalı olduğunu öğrenip denemiştim ama sonra gerçekten beğenip içmeye başladım beğendim yani ve hem faydalı hemde tadı güzel diye içmeye başlamıltım sirkeli bal ya da ballı sirke kafana nasıl uyuyosa öyle de:) Tarifi Çay bardağı su ya da yarım su bardağı su 1 yemek kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı bal karıştır güzelcene dene bi var ya elma suyu gibi ama daha bişey bakmalısın tadına mutlaka
Diğer içicekte zencefilli bal gene çay bardağı ya da yarım su bardağı su rendelenmiş 1 tatlı kaşığı ya da yarım tatlı kaşığı zencefil 1 tatlı kaşığı bal güzel oluyo ama zencefilin acılığı az olmicak çokta olmicak böyle ayarlamak gerek onu bilirsin zaten hemen yarım tatlı kaşığına belki birazdaha fazla koyulursa iyi olur değişir kişiden kişiye ama ben bazen normalden bi tık daha acı yapıyom güzel oluyo
Zencefili sade içersen yarısı sucak yarısı normal suyla iç az sıcak olabilir çay gibi yani ama bal koyucaksan sıcak olmamalı çünkü bal sıcak şeylere koyulmaz iyi değil ve pişirilmez faydası azalıyo ve kimyası değişiyo diye bişey natırlıyom gibi
Sularda klorlu ha tirkiyenin her yerindeki çeşme musluk suları klorlumu bilmiyom ama bölgeden bölgeyede dğişiyo sanırım klor oranı öyle bişey hatırlıyom yanlış değilsem
İçmeye başla farkı hissedersin heralde su içmemek zararlı tabi hani su olmasa o zaman elinde olmaz ama su var içip içmemek elinde içmeye gayret et en azından günde 4 su bardağı su iç olmazsa 2-3 en azından
Bi sitede satıldığını görmüştüm küçük şişelerden zemzem suyu ama biyik bidonla var mı bilmiyom ve sanırım ya hepsiburada ya da amazonda vardı yanlış değilsem
Mekke medine ve cidde den almak gerek ama oda ne kadar alabilcekki insan yanına maalesef keşke türkiyede güvenilir zemzem satan bi yer bi şirket bişey olsa
İçmeye başla farkı hissedersin heralde su içmemek zararlı tabi hani su olmasa o zaman elinde olmaz ama su var içip içmemek elinde içmeye gayret et en azından günde 4 su bardağı su iç olmazsa 2-3 en azından
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Ben musluktan içiyorum hazır sular beni kesmiyor. İyi hatırlattın kaç gündür su içmediğimi hatırladım
Kaç gündür hiçmi su içmedin yoksa çok az içtin diyemi lafın gelişimi öyle dedin
4 gündür su içmiyorum bazen 2 haftayı buluyor
Hiç iyi değil günde en azından 4 bardak iç hiç içmemekten iyidir
Vücudun suya ihtiyacı var bitin organların
Bütün*
Gün içinde çok çay ve kola içiyorum zaten kola ram su düşmanı bir ara niyetledim kendimi en az 1 buçuk litre içiyordum ama havalar serinledi yine azalttım şimdi aldım 1 buçuk litre bitiririm bunu bu gün akşama doğru
Kola zaten çok zararlı bide o kadar çok içmek normal içipte hastalananlara göre daha erken hastalanmaya neden olabilir
Bu hastalıklardan bi tanesi kemik erimesi bilmiyosan araştır çok kötü
Çay ne kadar içiyon
Kahve içmiyonmu türk kahvesi esspresso ve capluccino öneririm belki americsno yuda beğenirsin dene
Gün içinde ortalama 15 bardak dükkanda içsem 5 bardak evde içsem 20 yapar. Ya kolanın bana vericeği zararın farkndayım da oda bağımlılık yapıyor resmen
Simit sarayında ve kahve dünyasındaki güzel ama diyelim esspresso aldın simit sarayından beğendin ama pek değil işte bu kahve dünyasındakinide beğenmiceğin anlamına gelmiyo aynı kahve esspresso olsada yerden yere o kadar değişiyoki bazı yerlerin kahvesi çok fark ediyo
Kahve içiyorum sabahları kahvaltıdan sonda ama vaktim ancak hazır kahvelere yetiyor
Farkında olman güzel ama çabalaman gerek yoksa çok kötü hastalık gelirse bin pişmandan daha pişman olursun diyebilirim
Hazır kahve nescafe ve diğerleri gibimi
Kola yerine meyve suyu içim diyorum mesela vişne suyunu çok severim ama hangi marka koladan daha zararsız içecek yapıyor ki?
Nescafe çok zararlı onu o beyaz tozu zararlı ama kahvenin kendiside zararlı ki nescafe nasıl yapıldığını öğrendiğimde şaşırmıştım
Nescafe yanık kahve yani kahveyi yakıyolar öyle oluyo
Yanık kahve içiyon düşün yani
Her gün nescafe içen birinin aldığı zararı ve kolanın zararını düşün ve bunu düşünerek azaltmaya çalış yavaş yavaş bunun yanında kolanın yerini dolduruak başka bi içicek içmen gerekki bırakmak ya da azaltmak daha kolay olsun istersen içicek önereyim denersin
Anldım evet ama meyve suları koladan daha az zararsız
Hani meyve suyu içsen her gün daha kârdasın
Hemde baya bi kârda sanırım
Bi içicek önericem onları dene olur mu
Meyve suyuna dönücem o zaman bakalım bırakabilicekmiyim
Bu içiceği çok faydalı olduğunu öğrenip denemiştim ama sonra gerçekten beğenip içmeye başladım beğendim yani ve hem faydalı hemde tadı güzel diye içmeye başlamıltım sirkeli bal ya da ballı sirke kafana nasıl uyuyosa öyle de:)
Tarifi
Çay bardağı su ya da yarım su bardağı su 1 yemek kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı bal karıştır güzelcene dene bi var ya elma suyu gibi ama daha bişey bakmalısın tadına mutlaka
Aynenmeyve suyu daha iyi en azından aslında her gün içmek çok kötü ama her gün kola içmek çok çok daha kötü
Diğer içicekte zencefilli bal gene çay bardağı ya da yarım su bardağı su rendelenmiş 1 tatlı kaşığı ya da yarım tatlı kaşığı zencefil 1 tatlı kaşığı bal güzel oluyo ama zencefilin acılığı az olmicak çokta olmicak böyle ayarlamak gerek onu bilirsin zaten hemen yarım tatlı kaşığına belki birazdaha fazla koyulursa iyi olur değişir kişiden kişiye ama ben bazen normalden bi tık daha acı yapıyom güzel oluyo
Bu arada çay bardağı ve yarım su bardağı az sen onu 1 su bardağı yap
İçmeyi çok seviyon ya az gelir sana şimdi
Zencefili sade içersen yarısı sucak yarısı normal suyla iç az sıcak olabilir çay gibi yani ama bal koyucaksan sıcak olmamalı çünkü bal sıcak şeylere koyulmaz iyi değil ve pişirilmez faydası azalıyo ve kimyası değişiyo diye bişey natırlıyom gibi
Vişne suyu seviyosan ananas suyunuda dene ben çok seviyom ama hazır ananas suyu güzelmi ya da hangi markanınki güzel bilmiyom
Bazen hazır alırım ama genelde şehrin belli yerlerinde kaynak suyu var.. Oradan dolduruyorum..
Anladım teşekkürler
Evde arıtıcı var
Analdım evet ama en iyisi hazır almak çünkü arıtıcı ne kadar şyi bilmiyozki
Sularda klorlu ha tirkiyenin her yerindeki çeşme musluk suları klorlumu bilmiyom ama bölgeden bölgeyede dğişiyo sanırım klor oranı öyle bişey hatırlıyom yanlış değilsem
Su tüketmiyorum zararlı
Hazır su alıyoruz
Analdım evet
Teşekkürler
Hazır alıyoruz.
Niye çeşmeden içmiyonuz
Klorlu diyemi
Güvenemiyorum
Aynen bencede
Teşekkürler
Bulabilirsen zemzem suyu al diğer sulardan daha sağlıklı ama nerde var türkiyede satılıyomu bilmiyom
Bi sitede satıldığını görmüştüm küçük şişelerden zemzem suyu ama biyik bidonla var mı bilmiyom ve sanırım ya hepsiburada ya da amazonda vardı yanlış değilsem
Zemzem diye bizim burdan su katıyorlar. Onu Mekke gitmek lazım, üçkağıtçı dolmuş.
Yani dolandırıcılarda var ama acaba gerçekten zemzem satanlar var mı
Mekke medine ve cidde den almak gerek ama oda ne kadar alabilcekki insan yanına maalesef keşke türkiyede güvenilir zemzem satan bi yer bi şirket bişey olsa
su içmiyorum
suya alerjim var
Niye dalga geçiyon ya da şaka yapıyonki insan gibi ciddi bişey sorduk ve dedik ama neyse ne diyim