Elbette gül gibi geçinen gelin-kaynana ilişkileri var fakat çevremizde böyle sorun yaşayanlar da fazlasıyla mevcut.
Bu çekişmelerde genel suç kimde sizce?

Elbette gül gibi geçinen gelin-kaynana ilişkileri var fakat çevremizde böyle sorun yaşayanlar da fazlasıyla mevcut.
Bu çekişmelerde genel suç kimde sizce?
Yüzyılların konusu bir asır daha geçse bitmez diye düşünüyorum.. Ama bence suçun çoğu kayınvalide de... neden? Çünkü gelinine ya da oglunun görüştüğü kıza örnek olması gerekir her yönü ile .. Gerektiği yerde anlayışıyla, olgunluguyla hatta asaletiyle... Yüce Allah hiçbir zaman boş yere kimseyi kimsenin yanına tayin etmez... ipin bir ucu onda bir ucu bunda.., birbirlerinin imtihanı mi yoksa yoldaşı mi olacaklar? iste burasi önemli..
Bence çatışmaktan ziyade, uzlaşmalilar.
Suçlu aranmaması gerektğini düşünüyorum. Hayatından memnuniyetsiz, hoşgörüsüz ve sinirini birinden çıkarmak için aranan insanların çarpışmasıyla sonuçlanan kavgalar bunlar. Tek taraflı değildir hiçbir zaman.
Karşılıklı saygı ve sevgi olduktan sonra hiç bir sorun olmaz.. Ancak erkek çocuğu bir matah sanan anneler gelin ezmeye bayılır çünkü onuda ezmişlerdir.. Bu tamamen kültüğr ve görgü meselesi..
Cevap
8Cevap
Bence kıskançlıktan
Kisiden kisiye gore degisir. Bende mesela kayinvalidem asiri dengesiz. Cocuk gibi olgun degil. Her seye trip atiyor. Her dedigini her istedigini o anda yapmam gerek yoksa surati dusuyor kusuyor. Asiri anlayissiz, asiri mudahaleci. Cok zorlaniyorum. Bu zamana kadar her dedigine tamam anne olur anne diye sesimi cikarmadim ama su an artik kaldiramiyorum yaptiklarini
İki tarafta birbirini alttan alamıyor. Birisi sussa kazanan taraf o olacak halbuki ama maalesef altta kalmama çabaları oluyor bazılarında.
hiç görmedim çevremde gül gibi geçinen gelin&kaynana 😂
bazen anneler oğulların bölüşmek istemez bazen gelinler “kaynanalar hepsi şeytan “ düşüncesiyle yaşar ve iyi kaynanayada gıcık olur, insanlar bir birine “gelin kaynana” değilde insan olarak yaklaşsa hiç böyle durumlar olmaz
kimsenin anasıyla çekişmem. boş ver ederim kaynana mayanana demeden. oğlunu da tekmelerim gerekirse
Genelde niye bilmem sacma ama Oğlunu gelinden kıskanma olayı
İkisi de aynı adamı seviyorlar, sorun çıkması normal.💁
Çünkü gelin kaynanayı annesi gibi görmez kaynana da gelini kızı gibi görmez
Ben anlamıyorum gelinlerine kötü davranan kayınvalideleri. Bizlerde gelini ve oğlu rahat etmesi için elinden gelen her şey yapılıyor
bence her yerde böyle olmalı. elin kızını kendine hizmetçi yapmak için oğlunla evlendirmiyorsun sonuçta.
Oğlanı paylaşamazlar😅
bazıları cok ıyı anlasıyor bence erkekten kaynaklı
Kaynana oglunu kıskanır
Bnde anlamis degilim kopmleks bnce..
Çocuğuna kiyamamis normal
inat ettiğinden
Anlaşır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?