Ev satın alacağım. Ve annem satın alacağım ev için ablamında tapuya ortak olmasını istiyor. Ablam ev için para vermeyecek ama ben tek başıma para vereceğim. Ablamı seviyorum. Ama evi kendi adıma almak istiyorum. Sonuçta benim emeğim haklı değil miyim? Ben tek başıma alacağım diyincede karışıyor. Ben yetişkinim. Kendi kararlarımı kendim verebilirim. Sonra bana kötü davranıyor , kızıyor. Bu konuda ne yapacağımı bilmiyorum. Gerçekten bıktım. Siz olsanız bu durumda ne yapardınız?
Ev satın alacağım. Annem, ablamın da benimle ortak olmasını istiyor. Kim haklı?
Senin alacağın eve ablan neden ortak oluyor ki, parayı veren sensin onun bir katkısı olmadan olur mu öyle şey.. yarın bir gün hakkını isteyip evi sattirabilir o yüzden kendi emeğinle aldığın bir şeyi kaldı ki ev bu kimseyi ortak etme
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Aynen öyle. Bunu yapacağına eminim zaten. Yarın bir gün satmak isteyecek. Ben kesinlikle istemeyeceğim. Sattırmak istemese bile sonuçta emeği yok. Eğer onunda katkısı olsaydı yinede bir ortağa ihtiyacım yok. Kendim alabilirim. Ve kendi emeğim. Buna bu kadar tepki vermeleri saçma. Büyük ihtimalle gizlice alıp, haber vermeyeceğim.
Ekonomi özgürlüğün var maddi olarak bir ev sahibi alacak durumdasin kararlarını kendin alabilirsin bu konuda ama ortak işi kötü kardeşi kardeşe düşürür... hayırlı olsun şimdiden
Tapuya giderken kimsenin haberi olmayacak sonuçta git üzerine al geldiğin zaman söyle kim ne diyebilir ablanda olsa ileride sorunlar kesinlikle çıkacak sen satmak istesen o sattırmayacak o istece sen satmaycaksın. Adliye yolları gözükür. Bir de sen suçlu olursun ablanamı dava açacaksın elaleme rezil olacaz diye bir ton tantaba duyacaksın. kimseye güven olmuyor bu hayatta. En iyisi kimseye haber vermeden üzerine al sonra istersen söyle istersen söyleme
İsterse evlatlıktan red etsin. Ablam 1 kuruş para vermeyecekse tapuda onun adının ne işi var? İleride her türlü yasal hakkı olarak o evden payını alır
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Aynen öyle hiçbir hakkı olmadan tapuya dahil olması saçma. Bunu kesinlikle istemiyorum zaten. Evet kendi payı olduğu anda zaten satmak isteyecektir. Tek başıma almak istiyorum. Sanırım gizlice almak zorunda kalacağım.
bu saçmalık kendi adına yapıcaksın şimdi ablanla aranı açmış olucak. bence ablanla konuş durumu anlat. açıkça
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ablam susuyor. O da istiyor belli. Bende üstüne gitmiyorum. Daha önceden ablamda demişti eve ortak olalım diye. Hayır demiştim. Bana küsmüştü. Bende kafaya takmamıştım açıkçası çünkü haklı değil. Şimdi ise annem zorluyor. Sinirim zorluyor. Kimseyi kırmamaya çalıştıkça üstüme gidiyorlar. Hain , kötü, şeytan ben oluyorum. Ablam melek her zaman. Ben bir şey alsam ya da yapsam annem onada aynısını yapmaya çalışıyor. Herşeyde ikiz gibiyiz resmen. İkimizde yetişkininiz. yeter artık diyorum bazen. Ama kardeşim işte. Söylesem ben kıskanç oluyorum. Annem bana kızıyor. bilmiyorum ya her şey garip hep böyledi. Halbuki gram kıskanmıyorum. Fakat böyle davranmasını kızıyorum. Benimde bir hayatım var öyle değil mi? Neden birşeylere emeği olmadığı halde dahil edeyim ki?
Saçmalık ya neye dayanarak böyle yapıyor? Sebep ne yanii. Madem para vermemiş ortak da olmayacak o zaman.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Aynen öyle. Gelde bunu anneme anlat. Anlatamıyorum. Ben hain, kötü evlat oluyorum. haha Ben tek başıma almak ve dahil etmek istemiyorum. Diyelim ki vermiş olsa bile dahil etmek istemem. Hem benim alıyım hemde ortak olsun , bu saçmalık. Bunu yapmayacağım. Sanırım bu durumda habersiz satın almam gerekecek.
En iyisini yaparsın. Anneni anlamak zor takma kafaya. Resmen evlat ayrımı yapmış ama ablan alsa seni ortak edecek mi sanki? O olsa bile kendisi aldığında neden başka birini ortak etsin? Tamamen saçmalık ya mantıklı bir yanı bile yok. Ya habersiz al ya da açık açık söyle bunun saçma bir şey olduğunu. Kendini iyi ifade edersen belki anlar seni de ama sanmıyorum anlayacağını
Ortak olma çünkü ortaklık kardeş ile olsa bile sorun çıkarıyor
1
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet aynen öyle. Üstelik tüm parayı ben ödeyeceğim. Benim emeklerim. Ablam ise bir kuruş bile ödemeden ev sahibi olacak. Eğer ödemiş olsaydıda ortak olmak istemezdim. Çünkü dediğin gibi kardeşte olsan sorunlar çıkabiliyor. Annem beni kötü evlat ilan ediyor. bıktım gerçekten. annemin gözünde ablam melek , ben ise kötüyüm ona göre.
Yanlış anlamanı istemem ama bunu söylemek istiyorum şöyle bir söz duymuştum " insanın karısı ortak olabilir ama parası ve malı değil " bu kimseye güven olmadığını anlatmak için kullanılıyormuş
Şöyle düşün bir erkek karısını bile bir başkası ile paylaşmayı göze alırım ama malımı paramı asla diyor, ortaklıkların ne kadar kötü sonuçlandığını görüyoruz, bırak ortaklığı miras için birbirini öldüren kardeşler var.
Aynen ya maalesef öyle insanlar var. Mal için neler yapıyorlar. Kimseyi o duruma düşürmesin inşallah. Ben kardeşlerimi severim. Kardeş sonuçta. Ama bu benim kendi emeğim. Onun değil. Eğer onu ortak etmiş olsam o evi satmaya kalkacağına %100 eminim. İsterse satmak istemesin, bir emeği olmadan dahil olması saçma. Ve zaten benim bir ortağa ihtiyacım yok. Ama annemin bana kızmaması gerekirdi ya. Sanırım gizlice alacağım.
Valla hiçte saf değilim . Kafayı yemedim. Sadece sinirim bozuluyor bu duruma. Annem her zaman beni ablamla eşitlemeye çalışıyor. Ben fazla bir şey yaptıkça onada aynısını yapmak istiyor. Ben bir şey alsam aynısını alıyor. Yaa bir çok eşyamı ikiz gibi ama yeter ya. Ben bir şey yapsam onada aynısını yaptırıyor. Kardeşimi kıskandığımdan değil elbette bende onun için en iyisini isterim. fakat bu ev mevzusu fazla oluyor. Benim emeğime ortak olmak istiyor. Ben tek başıma birşeyler yapmak istiyorum. Ve büyük ihtimalle satin alıp, söylemeyeceğim.
Almayacağım ortak zaten. Ama annem sürekli sorunlar çıkartıyor. Acaba gizlice mi alsam diye düşünüyorum. Başka türlü olmayacak çünkü. Tek başıma almak istiyorum , ablamı dahil etmeden. Ablam hem dahil olacak , hem para ödemeyecek bu adaletsizlik. Ve zaten ödesede ortak istemiyorum.
Aynen öyle. Buna kızıyorum işte. Benim emeklerime sürekli ablamıda ortak etmeye çalışıyor. Ben bir şey aldığımda ablamada aynısını alıyor. Nedir bu anlamıyorum ya. Dayanamıyorum artık böyle yapmasına. Son mevzuda ev konusu emeği olmadığı halde ortak olmak istiyor. Bu adaletsizlik ve istemiyorumda. Ben tek alacağım diyincede sorun yapıyor annem. Gerçekten saçmalık.
Aynen öyle tabii. En iyisi gizlice almak. ben kimseyle ortak olmak istemiyorum. Ortak alsak paranın hepsini yine ben ödeyeceğim. Neden ortak olayım ki? Birde ortak olsan o evi satacak. Ablam bunu yapar. payımı alıyım diye. Adaletsizlik yani.
Aynen öyle. Abin olduğu için beni daha iyi anlarsın. Evet kimse kimseye almak zorunda değil. Annem evet duygusal davranıyor. Ben neye sahip olursam ablamdada olsun istiyor. Ama biz hep aynı olamayız ki. Elbet onunda iyi şeylere sahip olmasını isterim. Sonuçta o benim kardeşim. Ama herkesin kendi emeğiyle olmalı. Yani dediklerinin hepsine hak veriyorum.