Tüm hadislere inanmak
Tüm hadisleri reddetmek
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İkiside değil.. Rehberimiz Kurandır hadis Peygamberimiz vefatından sonra yazılmış ve Allah müslümanlara kuran okuyun demiştir hadislerden sorumlu tutmamıştır. Burada incelemek lazım hadisle Kuranda yazan birbirine uyuyor mu diye eğer uyuyorsa inanabiliriz uymuyorsa hurafe olma ihtimali yüksek mesela
Birçok hadis kitaplarında,”VELED-İ ZİNA CENNETE GİREMEZ” ve “ÖLÜ, ARKASINDAN EHLİNİN AĞLAMASI NEDENİYLE AZAP OLUNUR” hadisleri yer almaktadır. Kur’an ile sağlaması yapıldığında bu rivayetlerin En’âm/ 164. ayetine aykırı oldukları görülmektedir:
164. De ki: “Allah her şeyin Rabbi iken, ben Allah’tan başka Rabb mi arayayım?” Her kişinin kazandığı yalnız kendisine aittir. Yükünü taşıyan kimse, bir başkasının yükünü taşımaz. Sonra sadece Rabbinizedir dönüşünüz. Böylece Allah, ayrılığa düştüğünüz şeyi size haber verecektir. gibi..
Artık bu konularda kesin yorumlardan kaçınıyorum. Bu konularda ne kadar çok bilgi edinirsem o derece işler karmaşıklaşıyor.. artik net bir dini bir görüşüm bile kalmadı. Ne inkar edebiliyorum ne de doğrulayabiliyorum.
Cevap
2Cevap
yanlışlıkla işaretledim tüm hadisleri kabul et tabii ki
Yani red mi ediyon sen knk
İnanmak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?