Erkekler karşı cins konusunda her yaşta aynı mıdır?
Bacak kadar çocukların birbirlerine "bi kız görünce senin aklın gidiyo olum" dediğini duydum. Ve bunlar ilkokul çocukları :/
#mutlugünler
:) :) :)
Erkekler karşı cins konusunda her yaşta aynı mıdır?
Bacak kadar çocukların birbirlerine "bi kız görünce senin aklın gidiyo olum" dediğini duydum. Ve bunlar ilkokul çocukları :/
#mutlugünler
:) :) :)
Bu biraz karmaşık bir konu...
Zaman içerisinde gözlemlediğime göre, bazı erkekler kendi aralarında enteresan bir iletişim yolunu seçiyorlar. Yani maalesef absürd bel altı şakalar, her geçene bakmalar, iştahla küfürler etmeler ve argo, edepsizlikten keyif alınan bir ortam arzuluyorlar. Açıkçası böyle insanlarla arkadaşlık kuramıyorum. Daha geçenlerde bu ortama benzer bir ortamın başını çekendi bir akrabam, uzaklaştım. Tekrar davet ettiler 20 dakikalığına bir yere ama gitmedim. Bugün karşılaştık, konuşması daha farklıydı. Belki de kendine çeki düzen veriyor bilemiyorum ama şu an kendisi ile muhatap olabileceğimi sanmıyorum. Neden mi? Çünkü ben, yalnız başıma iken değil de, yanımda başkaları var iken karşımdakinin içerisinde bulunduğu muhabbet kalitesine dikkat edip, beni mahçup edip etmeyeceğine bakarım. Ağzı küfür dolu, bel altı odaklı zihinlere sahip vatandaşlar maalesef çevreme denk düşmemelidirler. Benim mezhebim de kaldırmaz bunu.
İşin bir de farklı bir boyutu var...
Sorunuzda bahsedilen bu diyalog kalitesi henüz o yaşlarda nasıl gelişmiş acaba? Ben babamdan küfür duymadım bu güne dek. O çocuk kendisi mi öğrendi? Hayır. Çevre, aile, maruz kaldığı ortamlardan öğrendi. O ortamları sağlayan da belli zaten. Ergenliğe dek geçen sürede mutlaka yönlendirme önemli, ama ergenlikten sonra gelişen durumların büyük kısmı da fıtrat, karakterle ilintili.
Kimseyi kınamıyorum, Allah'a büyük varmasın, ama gerçekten kişi neyi nasıl konuştuğuna dikkat etmeli...
Çevre çok korkunç ve bu çocuklara disiplin verecek iradeli öğretmenler ne yazık ki çok az. Çocuklar öyle başı boş bırakılmış ki böyle boş diyalogların olması gayet normal şu şartlarda. Aile çocukla uğraşmıyor öğretmen de başedemeyince salıyor haliyle fırlama çocuklar yetişiyor.
Burada hakkınızı helal edin bir nüansı kaçırıyorsunuz eklemek isterim.
İradeli öğretmen her yerde, fakat iradeli öğretmen öğrenciye dikte edip, kızdığı anda soruşturma açılıyor. Hatta, minik bir sürtüşme, kitap defter teması ile yeri değiştirilip maaşı kesilen öğretmenler mevcut. Bu düzende öğretmen '' oğlum otur artık ya!'' diye bağıramıyor, nasıl bir disiplin uygulanabilir?
Bana inanın ki, her şeyin başı aile terbiyesi.
Henüz kendi yaşamını idame edemeyen, henüz üzerine dökmeden yemek yiyemeyen, hayvani dürtülerle evlenmiş, kendisini yetiştirmemiş, küçücük çocukları döverek büyüten insanlık dışı varlıklar ebeveyn kisvesinde çocuk yetiştirdiğini sanınca, böyle örneklere denk geliyoruz toplumda.
Vallahi devir çok zor, Rabbim hakkımızda hayırlısını versin, kınamıyorum gerçekten her şey çok zor...
Haklısınız bunu kaçırmışım.
Ahir zamanda yaşamak gerçekten her anlamda zormuş
Estağfurullah...
Valla maalesef öyle, her zaman dünü özleyeceğiz, ahir zaman da bunu getiriyor.
Sadece erkekler olarak konuyu ele almamak gerekiyor, bu durum kadınlar için de geçerli olabilir. Mesela, kadınlar 7 den 70 trip ve surat asmaktan vazgeçmeler : ))
Cevap
11Cevap
Dürtülerden dolayı üç aşağı beş yukarı aynıdır desem yalan olur. Bu biraz kişisel bir şey ergenlik çağında edebiliyor ama sonra köprünün altından çok su akınca her şey bambaşka bir hal alabilir. Kimisi kadınlardan hiç haz etmemeye başlar kimisi kadınlara mesafeli olur kimiside gevşek davranır. Tabi bazıları da sevgi açlığı çeker söz dizisindeki aşık karakteri gibi kendi kendine gelin güvey olur esasında aman ya ben nerelere giriyorum. Fazla uzatmayım
Destan yazmaya beş kala :D
Yoo kızla normal konuşuyorum hemen onu sevdiğimi düşünüyor. Bence bu abazalıktan kurtulun.
Tamam
Hayr herks ayni degl nefret edyorm pisliklerle ayni kefeye koyulmktan. Butun erkekleri hep ayni yargilyorlar buyuzden aska sevgiye kustum yemnle
Liseli erkekler artık yetişkin bayanlarla o işi gorebiliyorsa demek ki buyumusler
Sen feministmisin? Genelleme yapılmaz farkındasın dimi.. saçma bir tartışma yaratıksın burada
Pardon yaratırsin burada.. dicektim.
Yoo değilim ne alakası var? Genelleme yapmadım sadece soru sorudm konu üzerine
6 saat önce cvp verseydin o zamantartisabilirdim de.. gerginim.. :) şimdi çok rahatım.. yeşil çayımı içtim.. hardal çayımı içtim şu anda çok rahatım...☺☺
Sen bunları hiç ihmal etme sabah akşam iç mutlaka :D
👌🤣🤣
Aynıyız. Nefsim henüz uyanmamışken bile kadınlara ilgiliydim.
Her yaşta aynı olmasa da erkeğiz yani sonuçta. Dışa vurmaya bile oluyor yani. Karşı cinste şeytani yani etkileyici varlıklar olduğu için erkek nefsi ile birleştiği zaman durum bu oluyor.
Onlar hep özenti aslında..
Evet oyleyiz
Değil :D
aynıdır bence :D
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?