Öğrenciyim. Anneme telefon almak istiyorum ama param yeterli değil. Kredi kartı ile alsam ne olur? Sizce ne yapmalıyım?

iyi akşamlar. Size danışmak istedim. Uzun yazdığım için affola. Lütfen yardımcı olun.

Geçen sene markette çalışıyordum, o zamanlar param olduğu halde bir telefon almak nasip olmamıştı.

Şimdiyse üniversite öğrencisiyim. Başka şehirde, küçük bir ilçede okuyorum. İşte bulamadım, kendim paramı kazanayım. Yokta. Mecbur babam karşılıyor paramı. Kira ile harçlık olarak 2500₺ verebiliyor. Ki 1000₺si bana kalıyor.

8 Kasım annemin doğum günü. Ona telefon almak istiyorum. Şu anda, Birikmiş olarak 3000₺ param var kenarda, ne olur ne olmaz diye. Annemin; benim bu fikrimin, aklımdan geçtiğini anlamış olacak ki. İstemedi, "öğrencisin sen, dursun cebinde, baban gönderemezse harcarsın, alma" dedi.

Dedi ama benim babam çok cins bir insan. Çoğu kez, haksız olduğu konularda sinirlenince, -işine gelince- kafasına göre, annemin elinden telefonunu alıyor. Tehdit ediyor onu, benimle görüşemesin diye. Her şeyini alıyor. ona muhtaç olsun diye. Yıldırmaya çalışıyor. Haksisken haklı olmaya çalışıyo. Sözlü şiddet uyguluyor anneme. J7 prime kullanıyor annem. Kaç kez, ben şahidim, sinirlenince telefonu duvara çarptığının. Psikoloğa da gitmiyor.

Olan anneme oluyor. Yazık psikolojisi gitti kadıncağızın. Ben de, onu mutlu etmek istiyorum ama babamın kıskançlıktan telefonun başına ne gelecek onu da kestiremiyorum. Ama anneme de kıyamıyorum.

Sizce hiç kullanmadığım, kredi kartından 1000₺ ya da 2000₺ artık neyse; borç alıp, üstüne koyup, anneme telefon alsam mı?

Ne yapacağım bilmiyorum.

Lütfen yardımcı olun.

Öğrenciyim. Anneme telefon almak istiyorum ama param yeterli değil. Kredi kartı ile alsam ne olur? Sizce ne yapmalıyım?