Neden Batı'nın teknolojisini değil de kültürünü aldık-alıyoruz? Bizi bundan alıkoyan politik ve siyasi dayatmalar mı yoksa cehalet mi?


Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Neden Batı'nın teknolojisini değil de kültürünü aldık-alıyoruz? Bizi bundan alıkoyan politik ve siyasi dayatmalar mı yoksa cehalet mi?


Batı'nın dibindesin bilmem farkında mısın. Batı'dan binlerce km uzakta olan Güney Kore, Tayvan vs. gibi memleketler bile kültürel olarak Batı'dan etkilenirken milyonlarca beyaz ırka mensup vatandaşı bulunan, Batı'yla komşu Türkiye Cumhuriyeti kültürel olarak kendini Batı'dan nasıl izole edecek. Kemalist devrim kültürel olarak hızla Batılılaştırdı bizi lakin Kemalist devrim olmasaydı da bu kadar olmasa bile bir kültürel olarak Batılılaşma olacaktı. Zaten kültürel batılılaşma, Sultan 2. Mahmud hükümranlığında başladı bizde.
Cevap
1Cevap
Çünkü teknolojiyi almak için taklit etmek yetmez öğrenmekte gerekir
Kendi değerini bu kadar küçümseyen tek toplum bizde var çünkü, hangi kültürden bahsediyorsun?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?