O ortalama eski. şu an ortalama 1.77 (erkek) ye 1.64 (kadın). Ki yaşlı nüfus dahil. Yaşlı nüfusu çıkartırsalar ortalama 1.80 a 1.67 ye kadar çıkar. Özellikle 2000 sonrası doğanlar çok uzun. Ben 24 yaşında 1.77 boyla çoğu gençten (kendimden küçüklerden) kısayım. Akranlarımla hemen hemen eşitim. Sadece yaşlılardan uzunum.
Soruna yanıt olarak Türk erkeklerinin kısalığı ile başlayalım. Et yiyemeyen beyinsiz bir ırkın kendini senelerdir nasıl yönettiği ile aynı sebeplerden. Yeterli besin bulamadığı için yarın savaş çıksa tek kurşunla yere devrilecek tüy gibi tipler doğar hepsinden. İkincisi genetik faktörler. 173 ile 161 çiftleşirse ortaya 195 çıkmayacak ya 😂
181le eline vermişim ama harbi aşırı kısalarmış erkek demeye bin şahit ister. mk
Ben kısa boylu değilim, boyum 1, 77 ama şöyle bir şey var; Genel olarak baktımızda Doğadaki diğer canlılar gibi yırtıcılarda ( Lider karakterli insanlar vs) kısa boylu insanlardan çıkar genellikle (istisnası olmakla beraber tabi)
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
küçük yaşta voleybola başladım liseden sonra bıraktım. hiç sormayın erkeklerden uzunum 1.70-75 olmak isterdim
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
türk erkeğinin boyu türk kadını gibi dünya ortalamasının bir tık üzerinde. yeni nesilde ortalama 165-178 gibi bir şey.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Japonlar bile bizden uzun yaa 168 cm boyundayım geçen japon kızlarını gördüm boyları 170 filan japon erkeklerde 180 cm