Gerçekten böyle insanlarla yaşamaya utanıyorum. Neden bu hale geldik biz? İnsanlar hiç mi yaptıklarından utanmıyor artık?
Toplum neden böyle oldu?
Beğen
Paylaş
Takip Et
1 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Buna sorsan medeniyet budur der. Böyle rezil insanların her gün sokakta yanından geçip gidiyoruz. Her önüne gelenle yatıp-sevgili olup prim olsun, 3-5 abaza yazsın da yorumum tutsun diye ilgi meraklılığından bunu paylaşma ihtiyacı duyacak kadar çığır açmış aciz varlıklar bunlar.
Toplumun bu hale gelmesinin en büyük nedeni Batı özentiliğidir. Adana'da yaşıyorum. Güzelyalı diye bir semt var. Cadde kenarında yürüyenlere bakıyorum, yaşıtlarımın ve benden küçüklerin çok büyük bir bölümü modaya uyduğunu zannederek Abd-Avrupai giyimi benimsemiş. Saçlar küpeler rengarenk zaten. Biz kendi örf ve adetlerimiz gereği böyle insanlara ve onların tercihlerine saygı duyup çeşitlilik berekettir diye kimseye bir şey demedik. Bunlar ise doğru yapıyorum zannedip kendi kültürünü benliğini kaybetti. Hiç unutmam lise 4 üm aynı semtte otobüs bekliyorum akşam saat 9. Durağın 5 adım ötesinde bir kız ve erkek öpüşmeye başladı. Apartmandan birişi hışt pışt yaptı da ayrıldılar. Sokak ortasında öpüşmeyi medeniyet saydılar. Halbuki ikisinin de anne babası bunu öğrense ne kıyametler kopar. Dizilerde gördüklerini doğru sanıp aile terbiyesi almayan insanlar ve eleştirilir dışlanırım diyerek benim gibi bunlara seyirci kalanlar yüzünden toplum bu halde. Bir gün özümüze döneceğiz ancak bu ülkenin savaşa girmesiyle olacak. Kültürümüzü bizden koparmasınlar diye sımsıkı sarılacağız geleneklerimize.
Soru troll olsa dahi bu tür paylaşımları yapan insanların bilinçaltında bir yerlerde bu düşünceler yatıyor zaten ve bu şekilde de şakaya vurarak dile getiriyorlar.
Bu hale gelinmesinin de birçok nedeni var.
● Ülkemizde aldatma, tecavüz gibi konulara dayandırılan sürekli göze sokulan diziler var ve bütün bunlar romantizm, aşk gibi kılıf altında sunulup normalleştirilmeye, özendirilmeye çalışılıyor ki başarılı da oluyorlar.
● Sosyal medyanın gelişmesiyle mayasında bozukluk olanlar kolay şekilde her şeyi gerçekleştirebiliyorlar. Mesela evli bir kadın eşimi aldatmak istiyorum, yakışıklı kişiler arasında seçim yapacağım diye soru sorsa dakikasında 50 görüş gelir.
● Günümüzde cinsel fantezilerin mahremiyetin dışına taşması ve artık yarışılıyor gibi ulu orta her yerde sergilenip, söylenmesi insanlarda birçok noktada ar gibi, sahiplenme gibi duyguların yok olmasına neden oldu.
sen sabahları evlenme proğramları akşamları entrika yasak aşk aldatma dizileri ve 20 yıldır mafya vari diziler oynatırsan. toplum dejenere olur. ahlaki değerler çöker. dikkat edin paylaşımlara yüzde doksanı yasak aşk nasıl zengin olurum nasıl mağaza mağaza gezerim paylarıyla dolu. Bir tane bilimsel ilimsel paylaşım bulamazsınız.. işte bahsettiğim bu nesil medya ve tv olarak çöktüğümüz döneme denk geldi.
Bu sorular gerçek değil. muhtemelen bu soruyu soran kişi erkek ya da 15 yaşında kız. ayrıca bu modlar ne işe yarıyor? görsenize bu soruları sinirlendim yine :D
Post troll bile olsa gerçekten böyle insanlar var ben ona üzülüyorum. Bir insan neden evli biriyle birlikte olur ki. Adam kıtlığı mı var anlamış değilim. 😃