intikam almamaktır, unutmaktır, başarılı ve göz önünde olmaktır. Hem üzüntü hem sinirlenme olayı birleşince ortaya intikam alma duygusu çıkıyor ve bakarsak aslında çoğunluk akıllıca intikam alamıyor daha çok karşıdaki insanlara zarar verme eylemi gösteriliyor. Sizler ne düşünüyorsunuz
Cogu kan bağimdan olan insanlardan intikam almak istiyorum ama zor mesela en son tartıştiğım bir akrabamla arabayla bir yere giderken yolda direksiyonu kırmak isteği oldu ama yapamadim arabada 1 2 sevdiğumim kişi vardı digeri ile nasıl intikam almak istedigimi bende bilmiyorum
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Lütfen bu düşüncelere asla girme kendine zarar verirsin
Unutmak bir intikam değildir bence karşı taraf, egolu ve empati yapmayan biriyse seni umursamayacaktır karşının egosuna statüsüne vb. bir zarar verirsen mesela özel fotoğraflarını çalıştığı yerdeki herkese, gizli mail olarak atmak vb.. Bir intikamdır.
1
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
fikrim şöyle eğer ki mesela sen bana çok bağlıysan ya da zamanında böyle bir olay varsa ben seni hiç umursamayarak içten içe seni değersiz hissettirebilirim (tabi bu sana bağlı) ortam içinde başkalarıyla güler başkalarıyla ilgilenir seni kendimce dışlarsam egon ezilir. Benim dediğim şey biraz daha pasif bir intikam aslında intikam bile sayılmaz dediğin gibi çünkü eyleme geçmiyorum ama ne olursa olsun bu durumda karşıdaki insanin illa canı sıkılıcaktır
Bu dediğin senden hoşlandığı kesin olan biri için geçerli seni sevmeyen biri olduğunu varsayalım, sana zarar verdi ve intikam almak istiyorsun bu yaptıklarını hiç takmayacaktır çünkü zaten seni sevmiyor.. Bu durumda onu diğer insanların önünde küçük düşürecek şeyler yapmalın ki zaten, seninle aynı ortama girmeyecektir..
Ben de her zaman bu düşüncede oldum ve insanlara da bunu ifade etmeye çalıştım. Keskin sirke küpüne zarardır. İntikam soğuk yendiğinde lezzetli aştır. Bu arada kedi de aşırı tatlıymış signorina. 😊
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Düşüncelerin için teşekkürler. Evet sana tamamen katılıyorum karşıdaki kişiyi pişman etmek isterken pişman olmak trajikomik bir durum ve dediğin gibi “keskin sirke küpüne zararlıdır”