Belki dünya ahvalin canını yakıyordur, işlerin kesat huzurun benliğine mesafelidir. Peki neden ahiretini de yakıp onu da yetim bırakıyorsun..
Ahiretini güzelleştir ki Dünyan güzelleşsin inşallah..
Hayırlı inşrahlı sabahlar..
Belki dünya ahvalin canını yakıyordur, işlerin kesat huzurun benliğine mesafelidir. Peki neden ahiretini de yakıp onu da yetim bırakıyorsun..
Ahiretini güzelleştir ki Dünyan güzelleşsin inşallah..
Hayırlı inşrahlı sabahlar..
haklısın ama nefis diye bir sey var sen hayır desen o evet diyor. ben kendimi çok günahkar hissediyorum bu dünyada kendimi hep isteklerimden geri tutmaya çalışıyorum ama büyüdükçe başka şeyler çıkıyor karşıma ve sanki ahiretim mahvolacak gibi hissediyorum.
Lütfen güzelim öyle düşünme. Günah işlemiş olsan dahi tevbe kapısı var ve kaybolmuyor..
ya büyük günahlar... onların asla affedilmeyeceğini düşünmekten kafayı yiyorum her gün 😔
Her günahın bir çıkışı vardır. Nasuhi Tevbe yıkar pak eder.
inşallah Allah razı olsun
Cümlemizden 🌹
İnsan, dünyanın lezzetlerini tatmaya başlayınca fıtratından süzülen '' ben '' düsturuyla devam eder, materyalle mutlu olur, huzuru da yediği, içtiği ve giydiğinde ararsa o zaman o insan '' dünyevi '' insan olur. Bencillik eklenir zamanla, inançsızlık peşi sıra gelir ve o insan doyurur da doyurur yanındaki şeytanı. O da doymak bilmez ya zaten...
Öte yandan, dünyayı tanırken mahcubiyeti bilen, fıtratından gelen hoş duygulara meyleden, kanaat nedir bilen olur ve O'ndan geldiğini yaş aldıkça idraka katan olursa da, o zaman işte o kişi ahiret gönüllüsü olur. Meyletmek devam ederse bunu gönül almak, sevap işlemek, iyiliği karşılıksız yapmak ve sadakatla süsler kul. O kabul ederse de cennete gider.
Görmeden inanmaktır gayba iman, onu da herkes yapamaz. Herkes yapsa idi, dünya imtihan sahnesi olmaz idi...
Allah hayırlısını versin, hayırlı akşamlar.
"Öte yandan, dünyayı tanırken mahcubiyeti bilen, fıtratından gelen hoş duygulara meyleden, kanaat nedir bilen olur ve O'ndan geldiğini yaş aldıkça idraka katan olursa da, o zaman işte o kişi ahiret gönüllüsü olur."
Sanırım buna düşe kalka talibiz..
Nezih görüşünüz ve icabet iniz için teşekkür ederim
Düşe kalkma bize yazılmış zaten, isyan yok elhamdülillah, aynen öyle...
Estağfurullah ^^
^^ işaret ne anlama geliyor? 🙊
Asya kültürünü severim, anime yahut filmlerinde gülümseme olarak geçer bu.
Ben genelde klavyeden yazıyorum, yani pc'den. Emoji olmayınca çok uzun bir zaman evvel buna geçtim, aslında doğrusu ^_^ şeklindedir ama kısaltıyorum. Böyle bir tebessüm oluşunu daha net görürsünüz.
Onun dışında özel bir manası yok.
Ya öyle mi 🙂
Ben de ağlıyorsunuz sandım ☺️neyse gülün elbette, bunun hangi kültürde olduğu önemli değil evrenseldir..
Dünya gülmek için pek çetindir ama elhamdülillah elbette her hâlimize.
Evet, haklısınız.
Elhamdulillah.. 🤲🏻
Cevap
5Cevap
Yaşam sadece bu dünyadan ibaret sanıyor ve bu dünyaya tapıyorlar çünkü
Bu bir sınav Her şey Allah'ın takdiri o yüzden hiç kimse için laf söylemeye gerek yok çünkü gün gelir o dediğimiz şeyler bizim imtihanımız olur
Ben de böyle şeyleri çok sorguladım hep Neden neden derdim insanın Merak ettiği şeyler gün geliyor insanı buluyor u yüzden bizim çok dikkatli olmamız gerekiyor İnsan neyi merak ederse insanın başına o geliyor ağzından kötü çıkanın söz insanı buluyor Bu yüzden bu işine dikkat etmemiz gerekiyor
Yok isyanım yok sadece durum değerlendirmesi yaparken olumsuz bir algıyı kırmak istedim. Bir şeyden hemen vazgeçilmemeli
Çokça Kadere isyan eden biri nasıl tövbe etmelidir
Bir daha niyet edip yapmayarak tevbe eder
Peki nasıl niyet etmeliyiz bunları yazabilir misin
Fiiliyata niyet sözlü niyet..
Allahım Fiiliyata niyet sözlü niyet.. ettim Bir daha Yapmayacağım mı dememiz gerekiyor
Sözlü şekilde estağfirullah diyeceksiniz.
Hal ve hareket olarak onu bir daha yapmayacaksınız
Şimdi ben Oturduğum yerden Estağfurullah Allah'ım bir daha yapmayacağım desem oluyor mu bu yüzden benim kısmetim her yöne kapanmış kısmetim açılır mı
Kısmet doğrudan ona bağlıdır diyemeyiz ama etkilemişti olabilir bilemiyorum
Şimdi ben Oturduğum yerden Estağfurullah Allah'ım bir daha yapmayacağım desem oluyor mu
Gerçekten bunu içten diyip yapmazsanız iradeniz konuşturursanız. İnşallah tevbeniz yerini bulur.
Hanımefendi Çok teşekkür ediyorum Kendinize iyi bakın Allah'a emanet olun
Rica ederim. Bilmukabele
Inşallah hayırlı bir insanla beğenirsin de cennete gidersin kardeşim Tabii bana da dua et
Teşekkür ederim. Dua eder dua beklerim. Nasip kısmet
Tabii ki kardeşim Allah izin verirse ahirete kadar dua ederim Sen de dualarında beni esirgeme Bana da dua et günahsız bir dilden dua istiyorum bir insan bir başkasına dua ettiğinde günahsız bir dille dua etmiş bulunuyor
Allah razı olsun. Rabbim benim için ne dilemişaeniz size kat be katını versin..
Eğer dediğinizi Rabbim kabul ederse Ben cennetteyim abbimden şüphem yok bu zamana kadar beni bırakmadı Her ne kadar İsyan etsem de
Havf ve reca şart..
Kardeşim ben bu kelimeleri bilmiyorum senin gibi ilme odaklanamadım bana bu tarz dersler verme de der bunların Türkçe mealini söylersen kelime anlamını sevinirim Hem okuyanlar da bir şey öğrenmiş olur
Estağfirullah ders vermiyorum haddim değil. Kendiniz bakın daha çok aklınızda kalır. Hazır bilgi unutulur
Hanımefendi ben bunları Google'dan konuşarak yazdığım için Kelimeyi yanlış yazmış Ben sizin gibi böyle dersler görmedim diyecektim yani o kelimeleri söylerseniz sevinirim
Korku ile ümit arasında olmak lazım. Peşin hüküm veremeyiz..
Merhaba.
Hayırlı sabahlar, günaydın.
Yaşamadan hazırlık yapmak :)
Dünya yuvarlak olduğu için kaybedilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?