Güncellemeler
+1 yıl
Allaha inanıyorum fakat ahirete de inanmak istiyorum ama şüphelerim var nasıl doğmadan önce yoksak sanki öldükten sonra da yok olup gidicez pisi pisine hiç uyanmıycaz gibi hislerim var müslümanım camiye giderim allaha inanirim ama ahiret konusu kafami kurcaliyor..
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
ayeti kerimelerde kesin değimler var ahiretin olduğuna
sana test yaparız ruh ve beden sistemini hissettiriz sen bile şaşar kalırsın tabi nekadar müslümanım desende o senin sözün olur
Evet inanıyorum ahiret hayatı sonsuz yaşam olmazsa dünyadaki her şey anlamsizlaşiyor
İnanıp inanmadığımı çözemedim halen
Tabi ki hayır.
neden reisim benimde şüphelerim var..
Ben şuphe degil net olarak olmadığını dusunuyorum. Dinlerde ki Allah, Tanrı ya da baska yaraticı tanım dahi bana inandırıcı gelmiyor. Ustun bir güce inaniyorum ancak bu ustun guc bizlere mudahil olacak bilinc ile hareket etmiyor. Bu ustun güç bizzat evren olabilir, big bang olabilir. Ve bu ustun gücün duzeni ya da duzensizlikler silsilesini insan gozu ile gorüp youmlamak mantığa sığmıyor. Bir kopegin sirtinda ki bitin dunyasi ne ise bizimde evrende ki dunyamiz bu seviyede. Kendimizi inanilmaz seviyede onemsedigimiz icin yaratanlar ve bizlere baglantilarini uyduruyoruz. Bu semavi ya da semavi olmayan her inancta var. Bu insanoglunun psikolojik olarak ihtiyacı ne yazik ki. Buna ihtiyaç duymayan insanlar semavi dinlere ve inanclara inanamiyor. Bu sebeple semavi inanclarinnher olusumu ve dusuncesine inanmiyorum. Dunyamızın uydusu olan Ay icin onlarca yıl mekke imamlari Ay nurdan yaratılmıştır diye fetvalar verdiler. Ay'a ayak basilamaz cunku Nur dan olusan bir ışıktır dediler. Ay'a gidildikce ay uzaklasir ve hic bir zaman dokunamazsiniz diyerek fetvalar yayinlandi. Bu fetva 1982 yılında kaldırıldı. Bilim e takıldı çünkü :) ve kutsal kitap olan Kuran Peygamber olumunden 100 yil sonra kitaplasiyor. Ve 1200 lu yillara kadar duzenlemeleri devam ediyor. Yani ornek verdigim Fetva gibi eklemeler ve cikarmalarin olmadigini ispatlayacak kim var Şu an ? Ozetle boyle inanclar icinde ki detaylardan biri olan ahiret bana gore huzunle gulunesi bir varsayimdan ötesi degil.
Evet
niye
Hayır
neden
cvp ver ziplat miyim
Olm yeni gördüm yanıtı len.
Şimdi madem kaderimizi yazdı tanrı bu dünyada, bizi neye göre yargılayıpta ceza verecek? Müslümandan çok
Hristiyan var ozaman bu dünyanın 4/3 ü yanacak cennet yüzü görmeyecek. Çok saçma bana göre isteyen istediğine inansın
reis dedim takmıyon mu ya ondan sende kusura bakma.. bende ahiret konusunda takıldım mesela ölünce hiç uyanmıycaz gibi. mesela bayılıyorsun onun gibi hep baygın olcaz uyanmıycaz bir yandan da mesela rüya görüyoruz başka alemde uyanıyoruz görüp ediyoruz belki ahiretde rüya gibi uyanırız ama allah inancım var ama ahiret kafami karistiriyor.. dünyada çok adaletli degil kader olarak.. ezilen adam allaha nasil inansin simdi isyan edicek sonra yanacak mk
Hem Türkiye'de yaşayıp birde Tanrı bizi sorguya mı çekecek 😂 nayırrrr nolamazzz
ben hakkımı helal etmiyorum hocam
Al benden de okadar
Başka çare var mi?
Evet
Risale-i nur oku. Hangi kitabıydı unuttum. Bir göz geçir. Bu arada ahirete inanmıyorsan müslüman sayılmazsın. İmanın şartlarından birisine bile inanmayan diğerlerinede inanmış olmaz. çünkü hepsi birbirine paralel
Kısa bir örnek dünyayı bu şekilde yaratan öyle bir dünyada yaratmaya gücü yeter. Kış ve yaz ayları ağaçların solup yazın yeşermesi bile bir çeşit kanıt olabilr tabi görene
İnanıyorum