Buraya bse yazmak zorunda olmaktan bunu yazdmm soru yukarda
Cevabın nedir?
abla ev seninse 1600 tl geçinirsin kışın doğalgaz kullanmamak koşulu ile soba bile ısı cam vs. vs
ama herşey tutumlu olucak faturalardan sonra sadece yemeğe ayırcaksın parayı yani anlıycak yaşarsın ama
eylenemezsin. ama birde ev kiraysaa :S kirana göre sen ekle. bir evin mutfağınıda kısarsan yaşamanın anlamı yok zaten
insanlarımız moloton bir yaşam içindeler bu yüz yılda ablacım eyer boğazıda kısıyorsak intihar edelim daha iyi.
zaten ablacım
insanlar yemek için yaşamıyolarkiii
bu lafıma dikkat et.
insanlarımız yaşamak için yiyiyor. hadi vesselam.01 Yorumla
En İyi Cevaplar
yaşadığın yere göre değişir aşağıdaki yorumlardan yola çıkarak eğer kirada olursan seni anca 4000 civarı kurtarır (min. oda ) ama merak ettiğim 8000 yok en az 5000 bilmem ne kdr kazanmıyorsan intihat et diyenler ayda baba parası vs hariç ne kadar kazanıyorlar... asgari ücretle çocuk okutanı biliyorum 8000-9000 tl ye geçinemeyenide.
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyaşadığın yere de bağlı. şimdi İstanbul Ankara İzmir diyosan en az 5000 derim. çünkü o şehrin kendine has nimetleri de vardır. bir boğazda kahvaltı, çamlıcada çay içmeli, çin lokantasına gitmeli yanii
ama anadoluda küçğk bir yerde yaşıyorsan 2000 bile yeter de artar00 Yorumla
+1 yıl5 bin en rahat bence
Bu arada yorumda gordum sonradan öğrendin türkceyi?
Bende öyleyim ama deyim ve atasözleri vs anlamiyorum kelime cok bilmiyorum.
2 kursa gittim ama grammer ogrendim
Sen nasil ogrendin?06 Yorumla- +1 yıl
Ben translate kullaniyorum cogu zaman. Cidden zor dil
- +1 yıl
Sen nerelisin?
- +1 yıl
Fransız deseydin keşke :) babam türk annem rus
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
26
Cevap
99Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılMerhaba.
Öncelikle bir yerlerde iyi geçinmek için gelirinizin masraflarınızdan fazla olması gerekiyor. Benim 5000 TL kazanan arkadaşlarım hala geçinemezken ülkede asgari ücretle 4 çocuk okutan babaların geçinmesi biraz değişik. Yani tam olarak bir para söylemek doğru olmaz. Gelire göre harcama yaparız ve bazen harcamalarımız gelirimizi geçer ve buna geçinemiyorum deriz.
Fakat büyük şehirlerde en asgari 2000 TL olması orta halli geçinmenizi sağlayacaktır. Tabii bu bekar olduğunuz durumlarda.
Hoşça kalın.00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 480 cevap paylaştı.
+1 yıl2000 sınır 3000 orta sonrası biraz lüks diyelim ben kendimden örnek vereyim düne kadar Üniversite öğrencisiydim ve 600 700 lira ile geçinebiliyordum şimdi işe girdim 4000 tl alıyorum ve zorlanıyorum. Bulunduğun ortam çok etki ediyor ÖR bir arkadaşım bir bankanın genel müdürü 40 000 tl maaş alıyor ve anca geçindiğini söylüyor çünkü bulunduğu konumu gerektirdiği bir evde oturuyor ve 7 000 tl kira ödüyor komşuları ile çocuğu aynı okula gidiyor ve okulun yıllığı 40 000 tl öğle yemeği giyim vs. Kısaca orta sınıf bir insan olup 3000 tl dikkat edilirse fazlasıyla yeter :)
00 Yorumla
+1 yıl5.000 filan yetmez. 5.000 para degil.
bir ev kirasi mukemmel demiyorum iyi bir yerde 1,500 - 2000
arac vergisi sigortasi benzini ortalama aylik 1.000 dahada fazla edebilir.
ev giderleri isitma internet kisisel telefon elektrik su gaz vesaire 1.000
yemek icin mutfak masrafi 1000 (bu bile az)
5,500 etti :)
aileyseniz daha yuksek yalniz iseniz sosyal aktivitesiz sonuc bu.
not; bir yere gidip bir seyler ismarlayamadiniz bile daha.
bana gore 10.000 gereklidir.05 Yorumla- +1 yıl
Hmm nedir kuzum , kedimisin sen :)
- +1 yıl
peki, himmm yapma o halde bizde insan zannedip uzun uzun dusunup vakit ayirip yaziyoruz. iki kelam edip tesekkur eder "insan"
Devlet büyükleri burdaysa ya da yakınlarından birileri bunu okuyorsa 900 tl maaş ve 12 saat çalışma ile sadece 1 ay gelsin çalışsınlar vatandaşın halini anlasinlar. bu çark 900 tl ile malesef olmuyor. Bir kira olmuş 600 tl. Issizlik almış başını gidiyor. 10 yıldır asgari ücrete zamn gelmedi. Geldiyse de komik bir rakam gelmiştir. Allah belanızı verecek inşallah.
00 YorumlaNerede yaşayacağına bağlı.
Çankaya da evler 700.000 civarı lüks yerlerde.
Kirası ise 2500-3000 arası.
Ama başka semtlerde lüks evler 800-1200 arası.
Oturacağın semt senin lüksüne ve yaşam tarzına yön verir.
Ama Türkiye şartlerında 5000-6000 tl maaş ile ALLAH izin verirse hiç bir şeyden eksik kalmazsın.02 Yorumlaiyi yaşamak için mutlu olmak lazım mutlu olmak içinde paraya o kadarda ihtiyaç yok. düşünsene adam asgari ücret alıyo ama akşam eve gittiğinde karısıyla çocuğuyla oturup güzelce vakit geçiriyo, ama diğer yanda adam iş adamı villada yaşıyo ama akşam eve gittiğinde bir sürü derdi var eşiyle geçinemiyo çocuğuyla arası bozuk falan yani iyi yaşamak kafada biter diye düşünüyorum.
01 Yorumla
+1 yılaskeri ücret yeterli artıyor bile artanıyla iphone 6 cıktı onu taksitle alabilirsin masanın üstüne sıgaranla birlikte he bide cüzdanı unutmadan koyarak daha zengin görünebilirsinde bu askeri ücret her derde devaa :D
01 Yorumlaaslında hiç birşeyin eksik olmadan tek başına da yaşıyorsa 1000-1500 liraya yaşayabilirsin ama herşeyin en iyisini en pahalısını alayım dersen sonu yok.
01 Yorumla
+1 yılAçıklaması doğru düzgün yapılmamış aptalca bir sorulardan yalnızca biri..
İyi yaşamak kavramının başı sonu yok. Beklentilerin, yaşam tarzını yazmadan nasıl tahmin yapmamızı bekliyorsun?10 Yorumlaİstanbula ne amaçla gelip yaşayacağına bağlı nasıl bir hayatın vardı mesela bahset ki sana açıklasını yapalım minimum 1500 tl ile olur bu iş bence.
02 Yorumla
+1 yılBu birazda yaşadığın yere göre değişir, Balıkesir de 2000-3000 yeterli iken, İstanbul da yetmeyebilir, birde bu para mevzusu enteresan olay, 1000 tl kazananda şikayetçi, 10 000 kazananda, önce gözün doyması gerek sanırım :)
00 Yorumla
+1 yılAçlık sınırı 2500 olan bir ülkede en az 4 5 bin tl kazanacak insan ki 3 kişilik bir aile geçinsin yalnız ve evli değilsen daha fazla masrafın oluyor o işin dibi yok zaten
00 Yorumla
+1 yılNe kadar gelir o kadar gider demek guzel kardesim. Aylik 8 bin tl eve gelir geliyor tek kisiyim ama buna ragmen yetmiyo cogu zaman. Bin lira ilede ev geciniyor 100bin lira ilede ama sj gercek ne kadar gelir o kadar gider demek
01 Yorumlayorumlara baktım Antalyada yaşıyacaksan paranın önemi yok. kaç lira alırsan al o kadarlık yaşarsın :) 5bin yetmeyebilir ama 3 bin yetebilir. senin harcamalarına ve hayatının lukslugu ile alakalı bişey bu.
06 Yorumla
+1 yılHer bireyin 'iyi' kavramı görecelidir. Size hangi 'iyi' lazımdı?
02 Yorumla- +1 yıl
5000 ila 10000 gerekiyor. Bir şey alırken fiyatına bakmamak demek zaten bilinçaltında "Amaaan, benim tonla param var." demek. Türkiye şartlarında senede birkaç kez tatil yapmak istiyorsun yani 5000 bile yetmeyecektir.
+1 yılortalama derken? en az mı?
ne derece iyi yaşayacağına bağlı :D ama ben bulunduğum şartlarda 3 bin tl ile krallar gibi geçinirim02 Yorumla- +1 yıl
İstanbul için bu.
memleket (sivas) için dersen 1500 tl başımdan aşar :)
Yaşanan ile göre falan değişir ben kendi standartlarıma göre söyleyeceğim borcum harcım yoksa kredi borcu falan işte 2500 3000 tl yeter diye düşünüyorum
00 Yorumla
+1 yılİstanbul'da yaşıyosan aylık en az 3 bin lira şart. Yer yer değişir bu durum
.01 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 334 cevap paylaştı.
+1 yılTürkiye standartların da açlık sınırı 1.065,00 TL, yoksulluk sınırı yani senin istediğin gibi yaşamanın bedeli 3.470,00 TL olarak hesaplanmış.
00 Yorumla şehrine göre değişir ufak bir şehirse rahat bir hayat için 2 bin büyük şehirde rahat hayat için 4 bin idealdir
01 Yorumlaiyiden kastin nedir?
kafaana takmayan bir insansan oyle çok harcamiyor ama evin varsa aylik 700 yeter09 Yorumla- +1 yıl
ben tek yasiyorum mesela aylik gelirim ortalama 2000 700 kira veriyorum 200 de ortalama fatura de yemek dersen ayda 400 de o araba masrafim çok onu yazmiyorum benimki benzin canavari :) istedigim gibi geziyorum he alisveris desen her seyi almam kirayi dusersek arabayida cikarsak bana ayda 800 900 yeter
- +1 yıl
alisve4isi kisarsan kafana takmassan o kadar cok lazim degil mesela ben eve arkadaslarimi davet ederim haftanin 5 günü her geldiklerinde yiyecek icecek gelir beraber yer iceriz.
bazen gunluk kiraya veririm evi yani bende cok geziyorum egleniyorum ama oyle 3000 5000 gibi rakamlar yok ortada :)
2.500 - 3.000tl yeterli. asgari ücretle 3-4 çocuk geçindiren var 2.500 lira ile gül gibi geçinirsin.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 2,3b cevap paylaştı. Asgari maaşla ne kadarsa o kadar geçinebiliyor devlet göz koymadıkça
00 YorumlaBu kişiye göre değişir kimisine 10.000 lira ver rahat etmez kimisine 2.000 lira ver dünyalar onundur.
00 Yorumla
+1 yılŞehrine göre değişir kaç kişiyle yaşadığına göre değişir istanbulsa tek kişi 5000 bile zor yeter diğer şehirlerde 5000 le rahat rahat yaşarsın mesela
01 YorumlaParayı kullanmayı bilirsen 1000le guzel yasarsin ama parayı tutmayı bilmezsen 3000 bile yetmez ama turkiyede iyi yasam icin 2000 tl yeter
00 Yorumlatürkiyenin yarısı 891 tl ile geçiniyor. bunlar aysonunu çıkarmayı başardığına göre. sen takla atarsın... :)
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 392 cevap paylaştı.
+1 yılHangi sehir hangi semt hangi iyi yasamak :) bana gore apartman dairesi sana gore rezidans bana gore iyi olan sana gore iyimidr bilinmez ki
00 Yorumla Para & Ekonomi konusunda 740 cevap paylaştı. Eğer rahat güzel yaşamak istiyosan en az 5000 ama 3000 lira sadece ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli bir miktar
00 YorumlaYaşadığın şehre bağlı İstanbul' da 2000 en az, küçük bir şehirde 1000 lira yeter zannımca.
03 Yorumla
+1 yıl2000liraya ortalama geçinirsin ama çoluk çocuk olmicak tabi :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl10000 lira ile kimseye muhtaç olmadan ortalama bir hayatnyaşanabilir. Azı karar çoğu zarar. 10 bin tam.
00 Yorumla
+1 yılev seninse 1000 tl yeterlidir ama değilse kira ise 1800-2000 tl lazım
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 335 cevap paylaştı.
+1 yıleşin çalışmıyorsa 4000 bin en az. Eşin çalışıyorsa 2-3 arası bir şey kazansanda yeter.
00 Yorumla kesınlıkle 5000 tl yeterlı kenara bıle atarsın yere gelırse belkı coluk cocuk vs varsa 6000 cıkabılır
00 Yorumla
+1 yıl:D bu kişiye göre değişir bazıları salak gibibenzinli araba alır ona buna boş para harcar 3000 e geçinemez bazıları 1.500 liraya geçirinir
00 YorumlaOrtalama 4 kişilik bir aile için 6bin+ iyidir. Ama 3binlede yaşanılabiliyor. Kişinin isteklerine de bağlı biraz.
00 YorumlaÖncelikle hangi ülkedensin? Türkiye de nerede yaşıyacağın önemli İstanbul'da yaşam pahalı
08 Yorumla- +1 yıl
İstanbul ve antalya ikiside pahalı şehirler, bu sorduğun soru kişiden kişiye değişir. Bana aylık 500 lira bile yeter hatta kenara bile koyarım çünkü masrafım yok. Ama gezen ve alışveriş çok yapan birisi isen tabiki değişir, çok rahat yaşamak eğlenmek gezmek istersen düzgün bir evde kiralıycaksın tabi en azından bir 2000 TL diyorum
En az 3 bin. 3 bin altı olursa karın tokluğuna yaşarsın maalesef
01 Yorumla
+1 yılNerde yaşadığın önemli, büyük şehirde 3000 kirada oturuyorsan
01 YorumlaBeşbin en az bence öğrenciyken aylık bin gidiyor neredeyse öyle ahım şahım zevkler için felanda değil olması gerekenler için sadece..
02 Yorumla
+1 yılparanın bereketine göre değişir 800 tl ile ailede geçiniyor :S
00 YorumlaKalabalık şehir hayatında yaşıyosan 2 milyAr. Fazla gelißmemiş şehirler 1 milyar
00 Yorumla
+1 yılYaşadığın yere ve kisiye gore değişir.
Kendi evin varsa 2000 ile gecinebilirsin.00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılBence iyi yaşamak için İstanbul'da yaşamak lazım. İstanbul'da lüks yaşamak da ailen varsa 6000-7000 gelir ister en az.
00 Yorumla 3.500 e geçirinirsin
Türkiyenin yarısı 800 tl maaş ile geçiniyor02 YorumlaSana kalmış ayağına yorğana göre uzatırsan askeri ücrete geçinen var 10 bin tl alıpta geçinemeyende var
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHangi sehirde olduguna bagli evin araban varsa 5000 ustu "iyi" yasamak icin dedigin icin
00 Yorumla
+1 yıl4000 kadar bir paraya ihtiyacın var küçük şehirdeysen.
00 YorumlaEn az 5000 çünkü herşeyi pahalılandırdılar ülke yaşancak durumdan çıktı
00 YorumlaTurkiyede 500/ 5000 tl de alsaniz yasam standardiniz geregi yetmiyor. Yinede her halimize şükretmek gerek.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyaşadığın yere göre değişiyor. büyük şehirde daha fazlaya ihtiyacın olacak :)
00 Yorumlavallah modellik ve inşaat mühendisiyim :) ama halende geçinemiyorum :(
01 Yorumla
+1 yılEn az 3000 5000de kral gibi gecinirsin tabi ac gozlu degilsen
00 YorumlaHerkes Atıyo yaa 2.500.3000 Ankarada Süper bence... bide nasıl yaşadığına bağlı
00 Yorumlaaylık giderin gelirinden az olduğu sürece skntı yok :)
00 Yorumlaher şeyi en lüksüyle yaşamak istersen 5813 liraya çok rahat ev geçindirirsin ve dediğim gibi lüksünden de geri kalmazsın
00 Yorumlaaylık 5000 kazanamıyorsan git intihar et. yaşama bile.
01 YorumlaCok rahat lüks yasamak vs her istedigini yapmak istedigin yerlere gitmek eglenmek istiyosan en az 10.000 € maasin olmali
00 Yorumla5 bin diyen arkadaşlar var mı oyle bir iş varsa girelim hemen
01 Yorumla- Devamını Gör (65)
Devamını Gör(110)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026