Arkadaşlar bir yerde bu soruyu gördüm ve çok mantıklı geldi size de sormak istedim cevaplarınızı merak ediyorum. Allah her şeyin sahibi sonsuz güç ve kudretin de öyle hem de sonsuz merhamet sahibi bir tanrı. Ama bu kadar sonsuz merhamete sahip tanrı nasıl cehennemde aklımızın alamayacağı işkenceler kurana yazmış bu kadar merhametliyse kullarına bu şekilde nasıl eziyet edecek? Ayrıca sonsuz güce ve böylesine büyük bir kâinata aya yıldıza aklımızın alamayacağı sonsuz bir güce sahip bir tanrı neden kadının başını örtmesi ile uğraşabilir ki yani neden bir kadının kıyafeti ile uğraşsın ki?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Şunu diyeyim şimdi allahın bunu yaptığını direk söylersek dersinki ya ne merhametlisi dersin ama direk bunu söylemek gerçeği çıkarmaz önce düşünelim neden peki en başa gitmek lazim bizi neden yarattıgına bizi allah sınamak için yaratti ve kendi halimizde bıraktı her şeyi bizim elimize verdi bu kulum beni ğörmeden bilmeden inanacak ve sevdigim bir kul olacakmı diye çünkü allah kulunun onu bilmesini gücünü kudretini istiyor ve allah adaletsizlik yapmiyor kulunu seviyor ona çok şanslar veriyor uyarılar gönderiyor çünkü istemiyor yanmasını ve şimdi bir kul diger kulunun hakkıni yiyor kendi istegi arzusu ile ve allah eger bunu o kuluna sormaz ise ne olacak o adamın hakkı sen bir kadına taciz oldugu zaman diyormusun hesap sormayalım ya ne hesabı ayni mantık allah isteyerek yapmıyor çünkü nimeti sonsuz her şeyi önümüze sermiş bir allah
013 Yorumla
Soran+1 yılPeki neden Allah kadınlarla erkekler arasında böyle eşitsizlik yapıyor? Bir erkek birden fazla kadın alabiliyor erkekler nefsine sahip çıksın diye kadınlar örtünüyor şahit tutma konusunda bir erkek iki kadına eşit? Neden peki kadınlar erkekler kadar miras alamıyor kadınlar neden aşağı görülüyor? Dinimizde kadınlar çok aşağıda değerli gösteriliyor ama değil?
Soran+1 yılSoruları müslüman kardeşlerim bile cevaplayamıyor. En kötüsü de bu değil mi?
- +1 yıl
Önce sordugun ilk sorudan baslayalım bir erkek birden fazla kadın alabiliyor olması zevk için bunu yaptigi zaman günah ve kabul edilmez allah tarafından ilk dini bilmediğin bu yönden anlaşılıyor ve günah olmayan tarafı ise allahın acik kapı bıraktığı kadınlara deger verdigi taraf burada hz. muhammet örnektir o bir çok karısı vardı hepsi ile zevk için evlenmedi hepsi yoksulluk açlık sefalet çeken sokakta evsiz kadınlara kendi himayesinde sahip çıkabilmek içindi ve evlendi dini açıdan kendi himayesinde bakabilmek için din yani birden çok kadına bu şekilde izin veriyor zevk için öylesine asla izin verilmiyor günahtır ilk soruda kafana takılan var mi
- +1 yıl
Erkekler nefsine sahip çıksın diye kadınlar örtünüyor kısmına gelecek olursak şu sekilde diyeyim İslam’ın hükümleri, Allah’ın sonsuz ilim ve hikmetinin bir yansımasıdır; kişilerin heva ve heveslerine göre değildir. Nice kimseler, içkinin, hırsızlığın, zinanın, kumarın, faizin yasaklanmasından da rahatsızdır. Çünkü, insanların düşünceleri, arzularına göre şekillenir. Arzuları ise, nefislerinin hoşlanması doğrultusunda oluşur. Nefislerin hoşlanması ise, içinde bulunduğu çevre, aile ve eğitim durumuna göre filizlenir.
- +1 yıl
Bu sebepledir ki, Kur’an’ın terbiyesinden uzak bir konumda olan kimsenin nefs-i emmaresi özgürlüğü firavunlukla karıştırır. Kendi zevki için bütün dünyayı felakete sürükler. Beş kuruşluk bir menfaati için binlerce insanı zarara sokmaktan çekinmez.
Buna mukabil, İslam disiplini altında terbiye edilmiş bir nefis ise, “nefs-i emmare” derekesinden çıkıp, nefs-i levvame, mutamainne, raziye ve marziye mertebelerine kanat çırpar ve hakiki insanlık mertebesine yükselir.
- +1 yıl
Şu bir gerçektir ki, olgun bir insanın vakarlı tavrı, çocuk hevesli bir gevezenin hoşuna gitmez. Yüksek ruhanî zevkler, nefsanî arzuların esiri olmuş kimseleri tatmin etmez.
Kadının örtünme konusu da böyledir. Kur’an, kadının örtünmesini, alçak serserilerin şerrinden korumaya yönelik bir zırh gibi tasvir eder, bir iffet sembolü olarak görür, mesture kadını bir hürriyet abidesi olarak görür.
- +1 yıl
İslam dini gibi diğer bütün semavî dinlerin kabul ettiği temel esaslardan biri de insanların ırz, şeref ve haysiyetlerinin dokunulmazlığıdır. Evet, ilahî vahiylerde, insanların dini, canı, aklı, malı, ırzı/namusu/şeref ve haysiyeti koruma altını alınmıştır, bunlara hücum edenleri mertebesine göre cani saymıştır.
- Bu gün, kadının açık-saçık olmasını arzulayanların pek çoğu, başkasının karısına-kızına kem gözle bakmaktan çekinmeyen kimselerdir. Yoksa, kadınların ille de açık olmalarını istemelerinin altında hangi hikmet yatıyor?
Soran+1 yılBen de açığım mesela ama üstüruplu bir şekilde giyinen biriyim. Hiçbir erkekle bir münasebetim de olmadı. Sadece kapanmak bu kadar büyük bir şey mi? Biraz da özümüzden kaybetmiyor muyuz? Örnek veriyorum Çar kıyafeti bir Arap kıyafetidir ve Türklüğe zarar verdiğini düşünüyorum. Tabii kapanmalarına saygım sonsuz kıyafet kişinin kendi tercihi.
En İyi Cevaplar
+1 yılCehenneme dicek lafım yok
Basorutusu meselesine gelince
Sen onun mülkünün senden istediği şekilde tasarruf etme hakkı var
Isterse kolunu ört kıçını aç der
Isterse basını ört kıçını açma der
Bunda mantık aramak saçma
Cehennem meselesine gelince
Hz ömer ve aliye göre cehennemlik olanların azabı belli birsüre sonra bitecek
Ama
Kuran ve sünnete bakınca böyle bir ifade yok
Islam alimlerde sonsuz demiş
Cehennem meselesine mantık aramak imaknsiz010 Yorumla
Soran+1 yılEee o zaman mantık aramak imkansızsa dine inanmak mantıksız
- +1 yıl
Kur-anin mucizevi ayetleri var
Onlar sayesinde dinde kalabilirisn
Soran+1 yılSizin dininiz size benim dinim banadır (Kafirun Suresi). İnkar edenlerle karşılaştığınızda boyunlarını vurun (Muhammed suresi) çok tutarsız demi?
- +1 yıl
Onun açıklaması vardır
Ayetin inme olayına ve ne için söylendiğine bakmak lazım
Yoksa boynunu vurduğuna dair bir rivayet yok
Medine de gayri müslimler savaş esnasında müslümanları satmadan kovmuyor ayrıca
Cogunuda öldürmüyor diye biliyorum - +1 yıl
Islam beldelerinde dolu gayri müslim var
Hiç birinin ne dinine ne kültürüne dokunulmuyor
Sadece hz muhammed devri degil
4 halife devri dahil
Soran+1 yılHayır onu demiyorum. Hem sizin dininiz size benim dinim banadır denilip Kuranda kafir görünce öldürme emri veriliyor. Tutarsızlık değil mi? Ya umursamayacağız ya da öldüreceğiz hangisi?
- +1 yıl
Yahu ayetin hikayesine bakıcan
Neyi kastediyor onu gorucen
Ne üzerine inmiş hikayesi ne
Direk okundugu gibi her zaman yorumlanamaz
Zira kuranda başka bir ayette
Ettiğim bu laflara deginiliyor - +1 yıl
Sana Kitab’ı indiren O’dur. O (Kitap)’tan bazı ayetler (kimsenin tahrif etmeye güç yetiremeyeceği şekilde sağlam, açık ve) muhkemdir. Onlar (Kitab’ın çoğunluğunu ve ana omurgasını oluşturan muhkem), Kitab’ın anası olan (ayetlerdir). Diğer bazısı da (kullarını imtihan etmek için açık kılmadığı) müteşabih ayetlerdir. Kalplerinde eğrilik bulunanlar, fitne çıkarmak ve (ayetleri hevalarına göre) yorumlamak için müteşabih olan ayetlerin peşine düşerler. O (ayetlerin) tevilini/hakiki anlamını yalnızca Allah bilir. İlimde derinleşenler derler ki: “Ona iman ettik. Hepsi Rabbimizin katındandır.” Ancak akıl sahipleri düşünüp öğüt alır.
- +1 yıl
Kuran bu ayetiyle
Tüm ayetlerin okundugu gibi anlaşilmamasino öğütlüyor
O yüzden ayetleri incelemek lazım
Ne zaman yollanmış
Hangi olay üstüne yollanmış
Bu ayetlerin öncesi ve sonrası
Bu ayetin hükmünü geçersiz kılan başka ayet var mı...
+1 yılBirçok nedeni var isterseniz kafanızdaki soruları açıklayabilirim.
Birincisi bu dünyada zülum eden kişilerin öteki tarafta yanlarına kalmaması.
İkincisi Allah kendisine yapılan ayıpları affeder. fakat kuluna yapılan ayıpları affetmez yani bu bir adalettir durduk yere öteki tarafta işkence görmezsiniz
Şahsen yaşamım boyunca Allah'ın ne kadar merhametli olduğunu gördüm034 Yorumla
Soran+1 yılBen asla görmedim. 4 senedir psikolojik sorunlar yaşıyorum. Ve kaç kere içten ağlayarak dua ettim Allahım sana yalvarırım al benden bu hastalığı dedim. Ama gittikçe kötüye gidiyor. Allah gerçekten bana merhamet mi ediyor şimdi? Ben bitiyorum bu imtihan mı şimdi? Ben neden acı çekiyorum o zaman?
- +1 yıl
hastalığınız tam olarak nedir?
- +1 yıl
Yorumlarda yazdığınız bir şey dikkatimi çekti Erkek anatomisi sadece İslam'da değil bilimde de kadından farklıdır araştırırsanız bulmanız çok uzun sürmez fakat ona rağmen ince düşünülmüş bir şekilde dinimiz erkeğin kadın ile eşit olduğunu ancak erkeğin zorunlu olan sorumluluğunun daha fazla olduğunu söyler çünkü anatomi olarak erkek kadından güçlü yaratılmıştır ve Allah adaletli olduğu için erkeğe daha fazla sorumluluk vermiştir.
- +1 yıl
Lütfen bu yorumumu şu an ki evde yatıp karısına hizmet ettiren erkekleri düşünerek yargılamayın.
Soran+1 yılHayır buna göre değil. Cennette bile kadına sadece kocası verilirken neden erkekler istediği kadınla istediği şekilde olabiliyor? Yani bu adaletsizlik
- +1 yıl
Üstelik 4 kadın alma hakkı o dönem için verilmiş olup hiçbir şekilde zorunlu olmadığı ve tek eşliliğin önerildiğinin de altını çizmek isterim o dönem için böyle bir kararın verilmiş olmasının en büyük sebebi o dönemde kadınlara köle gözüyle bakılması ve ortada bırakılıp eziyet görmemesi içindir ve o dönem için de 4 kadına da gramı gramına eşit sevgi saygı verilmesi zorunlu kılınmıştır, kimse eşit sevgi gösteremeyeceği ve elbet birisini daha çok seveceği için buna yeltenen pek olmamıştır.
- +1 yıl
Bir de birşeyi daha eklemek isterim kadın olağanüstü çekici bir varlıktır sadece cinsel çekim olarak değil gerek hassaslıklarıyla şefkatleriyle gerek tavırlarıyla Allah öyle yaratmıştır ve ona göre sorumluluklar vermiştir
- +1 yıl
kadınlar da istediği erkekle olabiliyor cennette araştırmanızı öneririmm erkek hurilerde var ve ayrıca şahsen ben asla huri istemezdim, sevdiğim kadın varken cennette de aynı sadakatimi gösterirdim.
Soran+1 yılGöktengri inancı güzel geliyor. Hem o dönemde kadına çok değer verilirdi. Tengri kadını kendi katında yarattı. Tengrinin katında yaratılan hatuna haksızlık tengriye haksızlık denilirdi. İslamiyet geldi adamlar üçer dörder aldılar hem de kadınları kısıtlamaya başladılar tengrinin gözünün nurları ayağın altında çamur edildi
- +1 yıl
İslamiyet Göktengri zamanında da vardı sadece Göktürklere islamiyet daha ulaşmamıştı
Soran+1 yılŞu anda da öyle. Adama kızları veriyorlar köle diye o da köle diye bakıyor kadının zerre değeri kalmadı. Resmen kadınlar köle edildi. Dua etsem duam kabul olmuyor, hiçbir şey olmuyor demek ki doğru değil
- +1 yıl
Diğer tüm dinlere saygım sonsuz sizden tek ricam bütün dinleri araştırın ve kendi tercihinizi yapın yanlış anlaşılmasın size inandırmaya çalışmıyorum sadece sizin gibi birçok şeyi zamanında sorguladım diğer dinleri araştırdım sağlam bir araştırma sonucu herşeyin nedenini iyice düşünün ve kararınızı verin
Soran+1 yılTamam ama Türkler öyle kafasına göre müslüman olmadı umarım biliyorsunuzdur. Araplardan eziyet gördüler. Araplardan ayrı nefret ediyorum gerçi ölseler bir bardak su vermem nankör köpekler
- +1 yıl
Örneğin cariye meselesi var dinimizde aşırı sorguladığım beni dinsizliğe sürükleyen hatta size yol da göstereyim
- +1 yıl
Üzerinde baya sorgulanması gereken
- +1 yıl
Araplardan ben de nefret ediyorum soylarını kirlettiler ve hâinlik ettiler da Göktürkler zamanından kurtulus savaşına kadar yapmadıkları hâinlik kalmadı
- +1 yıl
Göktürklerin kadınlara iyi davrandığı doğrudur ama Göktürklerin oluşumu çine barbarlık yapıp oradan altın para ve kadın aldığını da unutmayalım ( zorla )
- +1 yıl
Hiçbir devlet kendi kendine büyümedi ve temiz kalmadı Osmanlı bizans tümurlular hepsi elini kana buladı Çin hanedanlığı hangisini sayarsanız geçmişte çok büyük katliamı vardır
- +1 yıl
Dinime bağlı olduğum kadar objektif bir insanım tarih konusunda çok bilgiliyim dinimi seçerken tarihi de iyice araştırdım
- +1 yıl
Ve kadına İslam kadar önem veren bir din olmadığını iddia ediyorum
- +1 yıl
Hristiyanlıkta el altındalar , Yahudilikte pis olarak anıldıkları yazılar bulunmakta Kur'an ı Kerim'de ise bir melek demedikleri kalmış kadınlara erkeklere bu kadar övgü yok kitapta
- +1 yıl
Tarihin hiçbir döneminde Kuran ı Kerime tamamen uyulmamıştır ve bu yüzden hiçbir zaman şeriatı savunmayıp laikliği savundum
- +1 yıl
Hiç solcu gerçek müslüman tanıdınız mı? Ben öyleyim
- +1 yıl
Bu kadar çok yazdığım için kusura bakmayın sadece nelere rağmen nasıl bir seçim yaptığımı anlatmak istedim.
Soran+1 yılBilmiyorum Allahın benim dualarıma böyle kayıtsız kalması beni soğutmaya yetti açıkcası. Doğduğumdan beri imtihandayım artık nasıl bir imtihansa bu kime ne yaptıysam bir ödeyemedim.
- +1 yıl
İmtihan birine bir şey yapmanızla alakalı değildir imtihanı büyük olanın mükafatı da büyük olur. Hayat da bu değil mi zaten? Parayı veren düdüğü çalar , çalışan hakkettiği başarıyı sağlar.
- +1 yıl
Hastalığınızı merak ettim tam olarak nedir?
Soran+1 yılYüksek derece anksiyete hastasıyım. Her bir şeye elinizi uzattığınızda sizi büyük bir takıntı ve korku hali sardığında duaya sarılıp karşılığını alamazsanız benim gibi olursunuz
- +1 yıl
Ayrıca son bir şey ekleyeyim İslam bir çok konuyu insanın seçimine bırakmakta ve özel hayatına pek müdahale etmemektedir. Bu neden ile İslamı araştırırken tefsirlere çok inanmayın direkt kendiniz çevirmeye çalışın anlamlarıyla direkt arapça da birden fazla kelime anlamı arapçadan indirilme sebeplerinden bir tanesi böyle açık uçlu bırakılabilmesidir.
yani kişiye göre değişiklik gösterebilen bir yapıya sahiptir Allah ile kulu arasında aracı yoktur kitabında da bizzat kendisi altını çizmiştir sağdan soldan tefsir okumayın. kimsenin yorumuna ihtiyacınız yok - +1 yıl
İnanır mısınız ben de asosyalim eskiden anksiyete sanardım az çok anlayabiliyorum yalnız hissetmek sürekli stres içinde olmak
- +1 yıl
Sadece dua edip karşılığını bekleyen bir insan değilim aktif olarak profesyonel futbolcuyum ve kariyerim içerisinde 2 kez bileğimi kırdım 2 kez tırnak batması yaşayıp ameliyat oldum 1 kez dizimi çatlattım ve bunları daha profesyonel kariyerim başlamadan yaşadım yani amatörken bir çok insana göre kariyerim başlamadan bitmişti bile ama eskidinden daha iyi bir şekilde işime geri döndüm bunu size niye anlattım derseniz pes etmezseniz başaramayacğınız şey yoktur
Soran+1 yılPes etmediğim halde böyleyim
- +1 yıl
Yaşınız daha genç diye düşünüyorum kendinize zaman verin araştırın okuyun hangi ilde oturuyorsanız kütüphanelere uğrayın gezilecek yerler bulun oralarda takılın bazen kulaklık yakıp çimende gökyüzüne bakmak çok güzel oluyor inanın sizin ne yaptığınız insanların zerre umrunda değil kendinizi darlanmış hissetmeyin
Soran+1 yılGencim ama çok yanlış kişiyim. Ben ben olmamalıydım.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
4Cevap
+1 yılBurada teolojik tartışmalara girmiyorum, ancak konu hakkında bir adım daha ileri birşeyler okumak istersen, Euthypron ikilemini araştırabilirsin...
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
zaten bu gibi şeylerden ötürü ben dinlere inanmıyorum.
11 Yorumla
Soran+1 yılHayır cidden kafam karışmaya başladı benim
+1 yılçünkü bahsedilenler toplumu yönetmek isteyen insanların din adı altında uydurduğu birtakım kurallar.
04 Yorumla
Soran+1 yılGöktengri inancı 🙏
- +1 yıl
yani bir bakıma en temizi o. ben ateistim iyi böyle.
Soran+1 yılYa tabi sana bir şey diyemem ama her şeyin de kendi kendine olduğuna inanmak tuhaf geliyor bana
- +1 yıl
o zaten insanın tamamen boş yere yaşamadığına ikna olma çabası. yok olup gitmek can acıtıyor. inanç insanı hayatta tutan farklı bir kaynak. inanmayı seçenlere lafım yok benim de.
işlediğin suç kul karışılıksımı bırkıyor
03 Yorumla
Soran+1 yılKnk Türkçe dersi çok önemli. Dediğinden hiçbir şey anlamadım
Soran+1 yılSanki şimdi hiç olmuyor dhdhdhddh
Cevapsız sorular.
07 Yorumla
Soran+1 yılCevabı bulucam
Soran+1 yılBen bir bulaydım susuheheheh ama Göktengri inancı 🙏
Soran+1 yılGöktengride kalsaymışız mı :/
Soran+1 yılTm
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz