Gizli Üye(30-35)+1 yılİnsanlarin seni "nasıl gördüğü" ile ilgili düşünmeyi birakmalisin. Cidden bu öyle yorucu bir hal alirki, bir yerden sonra adım atsan insanlari düşünürsün. Buna biryerde son vermelisin. Sen kendini biliyorsun. Karsindaki terbiyesiz ve ahlaksiz dusuncelere sahipse ve senin hakkinda yanlis dusuncelere girdiyse bu onun ahlaksızlığı. O insan zaten yoldan gecen herkeze ayni seyi dusunecek bir ahlaksiz. Sen boyle birine "muhtesemmmm iyiii" gorunmeye calisman sacma. Yani demek istedigim seni tanimadan yargilayanlar veya cok az taniyip tek bir hareketinde hemen fikir degistirenler bunlar doğru insanlar değildir zaten. Bu kisilerin dusuncelerini umursama. Bu kisilerden olabildigince uzaklas muhabbet kurma. Zorunlu olarak yanyana isen resmi ol. Tamamen resmiyetini koru. Hakaret işitirsen anında savciliga git suç duyurusunda bulun. İnsan yaşamı psikolojik baskilarla surmemeli. Umarim zihnini tüm bu düşüncelerden arindirir rahatlar ve istedigin seyleri yapabilirsin.
111 Yorumla
Soran+1 yılCok tesekkur ederjm iyi dilekleriniz icin umarim ama ailem ve insanlar buna musade etmiyorlar
Soran+1 yılBen asiri duygusal ve asiri dusunen biriyim o yuzden umursamama olayi bana asiri uzak
Soran+1 yılPatronum mudurum bulundugum yer muahafazakar yer ve kisiler. Bu olaya kaşa*lik diye bakabilecek kisiler. Ailem bile bacım***bumu olucan dedi yani daha ne soyliyeyimki. Ben acikliktan kastim mini etekler mini elbiseler vs degil onlara gram hevesim yok zaten yine aynı bol kiyafetler, uzun elbiseler sadece şalım olmiyicak cunku ben o şalı annem babam istedigi icin bilincsizce kapattim ve onlar icin kaldi Allah niyetimi biliyor ben malesefki Allah rızasi icin ya da Allahin emri diye takmadim hep uzerimde olan o baskidan dolayi kapattim keşke Allah icin kapatsaydım. Zorladim olmuyor icimden kalbimden gelmiyor.
Soran+1 yılPatronumun ve mudurumun bana karşı ilgileri var iyce gıcık olup beni...
Gorucekler ahlaksiz diye bakucaklar ben herseyi cok takan biriyim malesf onlarida takicam- +1 yıl
Takma bu kadar sen saf temiz birine benziyorsun
Hiç takma onları. Eğer çok takarsan iş yerini değiştir hiç korkma sana saygı yoksa bir ortamda o ortamda çok durma.
Soran+1 yılTesekkur ederim. Zaten bir zaman sonra alisirlar sadece beni sahipli mallari gibi goruyorlar
- +1 yıl
Alışacaklar başka çareleri yok
Sen eğme başını takma kimseyi
Soran+1 yılSizce ne dusunurler hakkimda
- +1 yıl
Ne oldu düşürlerde düşündünler sen bildiğini oku
- +1 yıl
Pardon yorumları karıştırdım
Soran+1 yılAnnem diyiyor bu dünyada da obur dunyada da itibarın beş paralık olur. Iş hayatinda da itibarin yok olucak.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu karar sadece seni ilgilendiriyorken annen baban dışında bir de patronunu (?) düşünmen kendi kararlarını almaktan ne kadar aciz biri olduğunu gösteriyor.
Bugün açılırsın yarın pişman olur tekrar kapanirsin bu seçimin de kimseyi ilgilendirmez, başkasının hakkını hududuna saygısızlık etmiyorsun sonuçta.. sadece kendine karşı sorumlusun, sadece şunu düşün 14 yılın getirmiş olduğu bir alışkanlık da mevcut denedin mi hic mesela kimsenin olmadığı bir yerde açılmayı, neler hissediyorsun?
08 Yorumla
Soran+1 yılKotu hissettim acikcasi ama alisamadigim icin ve gizli yaptigim icindi galiba o yuzden neysem o olmak istiyorum gizli sakli yapip kendimi kucultmek istemiyorum
Cevap sahibi+1 yılAynı şeyi bende 2 yıldır düşünüyorum ve başım açık 4 5 kez dışarı çıktım taninmadigim yerlerde , kalabalık sokaklarda gezdim. Bunun çok faydası oldu ne istediğimi anlamam da..
İlk yapınca bende çok suçlu hissetmiştim
Soran+1 yılPeki cevreden nasıl tepki aldiniz
Cevap sahibi+1 yılTANINMADIGIM bir yerde gezdim kendi hissiyatim önemli idi çünkü benim için
Tanindigim yerde gezseydim ztn tamamen kararım kesin olacaktı
Soran+1 yılAnnem diyiyor bu dünyada da obur dunyada da itibarın beş paralık olur. Iş hayatinda da itibarin yok olucak.
Cevap sahibi+1 yılİş hayatıyla ne ilgisi var , Kuran Kursunda çalışıyorsan o ayrı tabi de...
Benim ekibim destekliyordu bile beni..
Yani iş hayatiymis aileymis bunları geçmen gerekiyor Bu hayat benim hayatım ya, ellere nesi dediğin noktada yeniden doğmaya başlıyorsun.
Youtube da açılan kızların da videolarini izleyebilirsin birbde yalnız yurumeyeceksin diy3 bir blog var oradaki tesetturden çıkan kızların hikayelwri biraz belki cesaret verir
Sana diyorum ama bende yapamadım henüz ama yakindir benim işten istifa ettim 2 hafta önce farklı sebeplerle
Soran+1 yılKuran kursu degol bir ofiste calisiyorum ama asiri muhafazakarlar
Cevap sahibi+1 yılNeticede senin kararın..
Nice muhafazakar gorunenler var sevgilisine çıplak foto atıyor
Aldanma kimseye uzaktan.
Öncelikle burada yorum yapanları da takma. Sen kendini kapalı iken mutsuz hissediyorsan başlarım güzelliğe bilmem neye yani. Ayrıca kimseye de hesap vermek zorunda değilsin. Hepsi de alışacaklar. Onlara neymiş? Muz cumhuriyetinde miyiz biz. Git açıl. Kimseye de hesap vermek zorunda değilsin. Sorarlarsa cevap vermek bile zorunda değilsin.
023 Yorumla
Soran+1 yılBuradakiler oyle degil maalesef muhafazakarlar 1 bucuk yildir calisiyorum 5 kere isi birakmak istedim birakmami istemediler benden asiri memnunlar asil meslegim stilistlik evime uzak yerlerde oldugu icin ailem izin vermedi gitmeme evime yakin birtek burayi buldum buradada servis elemaniyim cay kahve servisi felan yapiyorum. Beni cok seviyorlar saf, masum buluyorlsr huyumu felan seviyorlar cok cekingenim benden bekleyecekleri en son sey bile olamaz gorduklerinde sasirip içinde ne varmis soyle boyle diye bakip bana karsi tavir bile alicaklardir. Patronumun ve mudurumun bana karşı ilgileri var iyce gıcık olup beni... olarak
gorucekler ahlaksiz diye bakucaklar ben herseyi cok takan biriyim malesf onlarida takicam- +1 yıl
Her türlü tazminatla alırsın bak 1 seneyi geçmiş. Hic kimseye hesap vermek zorunda değilsin bunu unutma. Ama hiç kimseye. Bu dünyaya bir kere geliyorsun. Kendin için en doğru olan yerde çalış. Ailen de böyle düşünüyorsa illa ki kendine göre birini bulursun evlenir çeker gidersin. Ya da tek başına da yaşam mümkün, illa ki biri karşına çıkar zaten.
Soran+1 yılTazminat felan umrumda degil sadecw iş yok işte bulamam ama zatwm beni kaybetmeyi goze alamazlar hele birde patronumun ilgisi varken gitmemi istemez sadece cok kiskanir ya da yadirgar vs ama zaten açilma fikrinden vazgecicek gibiyim bunlara laf anlatilmaz ne aileme ne buradaki kisilere. Acilirsam garip karsiliyacaklarini biliyorum dikkat cekerim ama sonra bakicaklarki ben yinr ayni benim giyimim kusamimda huyumda suyumda bir degisiklik olmiyicak
Soran+1 yılSonra normale donerler ama daha cok başımin agrimasindan korkuyorum açilirsam beni cok guzel bulup begenip daha fazlasina cesaret gostermelerinden korkuyorum.
Soran+1 yılZaten Şu an bile yeltenemiyorlar
- +1 yıl
Benim annem ilkokul mezunu idi. Babam ilkokul 2 sınıf terk. Çalıştılar Arçelikten (Tabii Arçelik işçisi olarak alınmazlar, yemekhaneye ait bölümden emekli oldular. Başka şirkete bağlı.) Annem kanserken çalıştı emekli oldu 50 yaşından sonra. Yani işin rahat değilse çık git. İş bulursun.
Soran+1 yılCok gecmis olsun anneniz Şu an nasil iylesmisdir insallah
- +1 yıl
Teşekkür ederim çok iyi. Yani insanlar konuşurlar. Annemde çalışırken çok sıkıntı çekti. Biri varmış basortusu ile oynuyormuş mesela. Bir tane osmanli tokadi vurmuş yere düşmüş herif. Yani iş yerlerinde bu tarz şeyler olabiliyor. Dediğim gibi hiç memnun değilsen de iş bulursun.
Soran+1 yılBen asla kendjmi savunamiyorum hic hakmimi savunamam biri adimi yuksek sesle seslensin hep odum patlar yani cok kokuyorum herseyden ve cok cekingenim
- +1 yıl
Bunu aşman lazım ama kız olabilirsin ama hakkını savunmayı öğrenmen gerekir. Yoksa insanlar çok acımasız yanı. Ne yap ne et, bunu yap. Zor bir şey değil zaten yaptıkça kendine güvenin de artacaktır göreceksin. Bırak insanlar ne derse desin. Sen kendini SAVUN! Bu inan en önemli şey.
- +1 yıl
Kas gücün erkeklere göre az olabilir. İnce sıska biri falan olabilirsin, bunların hiçbiri önemli değil. Sesinin çıkması lazım haklı olduğun konularda. Yoksa çok zorlanırsın. Umarım ileride veya şu an varsa sevgilin sana bu konuda yardımcı olur. Unutma fazla iyi niyet ahmaklıktır.
- +1 yıl
Küçükken bende böyle idim. Lise dönemimde falan çok içime kapanık biri idim. Daha sonra dedim ki ulan en fazla yiyeceğin 2 dayak. Neden bu heriflerin ağzına laf veriyorsun. Savun kendini soyle lafını. Liseden sonra haklı olduğum konularda hele Dibine kadar hakkımı savunurum. Karşıdaki isterse Muhammed Ali (Boksör) olsun.
- +1 yıl
Hahaha. Niye olacakmış işi bıraktın diye mi? Saçmalık bu. Bunun dinle de alakası yok. Bu dünyada iş bırakman niye öbür dünyanı etkilesin. Aptallık, Cahillik. Bu dünyaya 5 bin kere mi geliyorsun sen bana onu söyle. Seni mutlu eden işi bulana kadar aramaya devam et. Senin hayatını annen mi yaşıyor. Ooohhh ne kolay atıp tutması.
Soran+1 yılIsi birakicam diye degil birakmiyicam zaten sadece acik olacagim icin onlarin gozundede kuculucekmisim
Soran+1 yılBenim hayatimda zaten cok kisi yoktur. Sadece ailem ve isim var is yerindeki kisileride seviyorum acikcasi o yuzden aramiz bu sebeple bozulup bana karsi tavir alip soguk olup beni kotu bilmelerini istemem
- +1 yıl
Gerçekler acıdır. Bak benim kız kardeşim açık idi kapandı. İnsanlar bir süre sonra alıştı. Sokağımızda bir kız vardı kapalı idi açıldı. Kimse ona kötü gözle bakmadı yani. Ahlaksiz falan diye düşünen tavır alan olmadı. Sana böyle bakan bu yüzden tavır alan kişi dünyanın en iyisi de olsa YOBAZDIR anladın mı. İsterse melek gibi biri olsun yobazdan hayır gelmez. Kendin mutlu olduğun şeyi yap. Dönüp dolaşıp aile ve iş arasında yazıp duruyorsun ama yazmadığın ve arkasında durmadığın tek şey kendi tercihin.
+1 yılherhangi bir şey izah etmene gerek yok. bu senin hayatın ve insanlara kendi tercihlerin konusunda (bir başkasını etkilemiyorsa) hiç bir şekilde açıklama yapma zorunluluğun yok.
başına gelenler için üzgünüm. tesettürden çıkmana da üzüldüm. baskı maalesef böyle sonuçlara yol açıyor.
03 Yorumla
Soran+1 yılVicdanim cok sızliyor emin olun hayatimda hic bu kadar izdirap cekmedim. Diri diri öluyorum. Bir yanim istemiyor ama bir yanim istiyor icimden gelmiyor mutsuzum ailemin boyle yapmasi felan beni mahvediyor. Hayatimda bir arkadasim bile yok pasif yetistirdiler kimseye sesim cikmiyor asiri cekingenim bu yasima kadar kimse hayatimda olmadı iyi ki olmadi ama demek istedigim Allahsiz kitapsiz imansiz etmeleri icime oturuyor agrima gidiyor yapayalnizim. Patronum muhafazakar bana karşi ilgili davrandi evli cikti mudurum ayni sekilde yani din bumu ben cok yoruldum asiri mutsuzum kıvraniyorum boğazım dugum düğüm. Ölmek icin resmen bir gun ömrumün bittigine mutlu oluyorum 😪😪😪
- +1 yıl
sen kendini özgür hissetmek istiyorsun. bunca zaman ailenin yönlendirmesiyle, zorlamasıyla yaşadığın için başını açarak bu durumdan kurtulmak istiyorsun anladığım kadarıyla. çok zor bir karar gerçekten neler yapılması gerektiğini bilmiyorum. bence bu konuda profesyonel destek almalısın. daha önce benzer kararlar almış arkadaşların var mı? onlar bu kararı nasıl almış neler yaşamış? bu konuyu paylaştıkları bir psikologları olmuş mu? psikolog onlara neler söylemiş? bence sen de bir psikologla görüşmelisin. görüşmenin sonuna kadar erteleyebilirsin kararını.
açılmak hayatında neleri değiştirecek? avantajları ve dezavantajları neler? kapalı kalmaya devam edersen neler olacak. bence bunları bir kağıda detaylıca yazmalısın. karar vermende etkili olabilir. çünkü düşüncelerinin altında yatan başka nedenler var, geçmişteki travmaların var ve bu travmalar düşüncelerini kötü yönde etkileyebilir. önyargısız ve kişisel düşüncelerinden arındırılmış bir şekilde düşünebilmek lazım. gerçekten neye ihtiyacın var bulman lazım.
hepimizin başına gelen şeyler bunlar. ben de çok baskıcı bir ailedeyim. 25 yaşındayım ve babam bıkmadan usanmadan ergenliğimden beri her sabah namaza kaldırıyor. hepimizin travmaları var bunları kabul edip hayata devam etmeliyiz.
çok çok geçmiş olsun. ferahlıklar dilerim.
Soran+1 yılCok tesekkur ederim. Soylediklerinizi dikkate alicam
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
24Cevap
- Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılTesettürlü olduğun için seni saf, masum zanneden işveren yobazdır. Başı açık olanı da namussuz, ahlaksız zanneder. Namusun, masumiyetin ölçüsünün tesettür olmadığı, taşrada yaşayan muhafazakar kitlenin "karım komşumla kaçtı, kocam ablamla yattı, üç çocuğunun üçü de kocamdan değil" diyerek kafamızı s*ktikleri TV programlarından görülebilir. O programlarda konuşan kadınların da hepsi tesettürlü. İstersen kapanır, istersen açılırsın, kimseyi ilgilendirmez. Açık veya kapalı olman üzerinden kimsenin senin ahlakını değerlendirmeye hakkı yok. Dolayısıyla nasıl karşılanacağının da bir önemi olmamalı.
38 Yorumla
Soran+1 yılTesetturlu olsumdan değil davranislarimdan , huyumdan felan masum saf buluyorlardı ama tesetturden cikmak istedigimi soyledigimde bu onlara absurt gelip içinde me varmis gozuyle bakabilirler. Muhafazakarlar ama patronumunda, mudurumunde bana karşı ilgileri vardi evli olmalarina ragmen. Ama sorsaniz herkes ak pak
Soran+1 yılPatronumun ve mudurumun bana karşı ilgileri var iyce gıcık olup beni... olarak
gorucekler ve ahlaksiz diye bakucaklar ben herseyi cok takan biriyim malesf onlarida takicam- +1 yıl
Başını açınca seni ilişkiye de açık görecekler diyorsun. Asıl ahlaksız kendileri işte. Evli olmalarına rağmen seninle ilgilenmeleri de tuz biber olmuş.
Soran+1 yılIlişkiye acik felan goremezler tepki koyacagimi bilirler
- +1 yıl
E ilgileri var diyorsun, bunu belli etmeye cüret eden, daha ileri de gidebilir.
Soran+1 yılŞoyle ilgisi var elini elimde dokunduruyor birsey alicam masasindan o veriyor ve elini elime dokunduruyor felan
- +1 yıl
Bi tesetturluler var seytan gibi akillara zarar ya
Soran+1 yılMalese kirletildi tesettur. Ve bende süslü olarak giyindigim icin bende kirletiyorum. İnsallah bir gün içimden gelir ve güzel sekilde, tesetture uygun şekilde giyinirim. Benide bazen cok kinar sekilde bakiyorlar tesetture uygun giyinmedigim icin
+1 yılEkonomik bağımsızlığını kazanmışsın anladığım kadarıyla. Ailene bağımlı olduğun bir durum da yok. Yetişkin bir bireysin. Kulaklarını kapa duyma onları. Onlarla mi kalıyorsun bilmiyorum ama yerinde olsam ayrı bir eve taşınırdım. Gözden uzak gönülden ırak. Diğer mevzuya gelecek olursam da insanlar hep konuşur. En fazla 1 bilemedin 2 hafta konuşurlar. Seni yargılayabilecek mercii de onlar değil. 1 tane hayatın var dilediğin gibi yaşa. Kimseyi kafana takma. Dini boyutuna gelursem Allah ile senin aranda her şey. Bilemeyiz. Umarım her şey gönlünce olur.
30 Yorumla
+1 yılKimsenin gözü senin üzerinde değil ilgi anlamında yani duvarın arkasına saklanmış senin yaptığın şeyleri kınamayı ayiplamayi kollamiyo merak etme sen öyle olmak istiyorsan ol. Bu ayıp bisey değil o kadar. Ben hoş bulmam böyle şeyleri ama baskıyla kapanmışsin. Nasil bir yerde çalıştığına da bağlı. Aç kafanı gir aralarına canım böyle istedi de
011 Yorumla
Soran+1 yılMuhafazakar bir ofiste calisiyorum. Evet baskiyla kaoandim ve asiriiii mutsuzum son zamaarda daha cok mutsuz olmaya basladim ben ben degilmisim gibi ama bir yandan vicdanimda sizliyor Allahin emri diyiyorum bir yanim zerre istemiyor ki acikliktan kastim giyim kusamdan bahsetmiyorum gram istegim yok zaten o tarz seylere
- +1 yıl
diyorsn ona bi şey diyemem Allh illle kndi aranda ister emir diyip kapanirsun ister canim istiyo diyip acilirsin. Ama bi de şey var sen o iş yerinde calistigin insanları seviyo musun? O insanların seni sevdigi icin degil de sni kullanabildekleri icin kal demis olma ihtimali de var sen sevmiyosan cik o isten
Soran+1 yılCok seviyorum onlari
Soran+1 yılHayatimda zaten bir evim ailem ve isim var oradaki kisiler baska kimsem yok onlarida seviyorum.
- +1 yıl
Peki neden çıkmak istedin
Soran+1 yılDuygusal davrandim
Soran+1 yılBana karşi kirici olduklarini dusunup cok uzuluyordum bazisinin cogunu kisisel algiliyordum. Ama duygusal olarak beni istemediklerini dusunerek cikmak istiyordum. Birde bu ruh halimi vermis oldugu mutsuzluk dengesizlik orayada bu sekilde yansidi ama hic gonulden istemedim cikmayi
- +1 yıl
Hmm eger gervekten seviyolarsq seni senin kararlarina saygi duyarlar. Bizim sulale da çok muhafazakar mesela kapalidir cogu ama gecende dügünde onların acik diyebilecegi sekilde guydim bacaklarim acikti gogsum de biraz ama normal karsiladilar guzel dediler 😅😅🤣😅 cok acik deyip şey yapmadilar sadece yengem sonunda şakayla karisik acik giyinmissin dedi o kadar sjsjsjsj duygusal derken anlamadim ama seviyosan kal sevmiyosan onlar kal dedi diye kalma
Soran+1 yılZaten insanin hayatindaki cogu mutsuzluk sülaleden geliyor. Ayni kandan oldugunuz için sizlere karisip, her turlu saygisizlik yapmayi kendilerinde hak goruyorlar. Ama sizin olayinizda birsey olmamış :) Sevmedigim yerde asla kalmam seviyorum insanlarini. Ve deger veriyorum. Onlarda beni tanidi beni seviyorlar sonrasi icin fikirleri degismezse
- +1 yıl
Onlar da seni seviyolarsa saygı duyarlar merk etm. Bizim sülale de çok mükemmel değil aslında sjjdjdjdk
- +1 yıl
Bir de tesetturden cikmak oyle ayip bisey degil yni ssanki illllegal bisey yapmis gobi hisssetme
Kimseye birsey açıklamak zorunda değilsin. Bu senin kararın ve hayatta her şeyi yapmakta özgürsün başkasının özgürlüğüne zarar vermediğin sürece. Bu yüzden kararın neyse onu uygula kimseye de açıklama yapmana gerek yok derim.
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÖncelikle bu konu patronun sahil kimseyi ilgilendirmez. Nasıl mutlu hissediceksen öyle yap bu senin hayatın bi kere geliyosun doğruşarının ve yanlışlarının bedelini sen ödüyceksin başkaları değil bu tğzden onlara asla söz hakkı düşmez içinden geldigini yap şuana kadar yapmamışsan bu senin için bir adım olur ve devamı gelir.
10 Yorumla
+1 yılİlk başta kişilerin bakışları üzerinizde olacaksa da sonrasında normal olan deyip devam edilecek emin olun benim isterimde de birçok arkadaş açıldı ve sadece ilk kişilerin karşılaşmasında dikkat çekti onun dışında normal devam etti hersey
02 Yorumla
Soran+1 yılBuradakiler oyle degil maalesef 1 bucuk yildir calisiyorum 5 kere isi birakmak istedim birakmami istemediler benden asiri memnunlar asil meslegim stilistlik evime uzak yerlerde oldugu icin ailem izin vermedi gitmeme evime yakin birtek burayi buldum buradada servis elemaniyim cay kahve servisi felan yapiyorum. Beni cok seviyorlar saf, masum buluyorlsr huyumu felan seviyorlar cok cekingenim benden bekleyecekleri en son sey bile olamaz gorduklerinde sasirip içinde ne varmis soyle boyle diye bakip bana karsi tavir bile alicaklardir. Patronumun ve mudurumun bana karşı ilgileri var iyce gıcık olup beni... olarak
gorucekler ahlaksiz diye bakucaklar ben herseyi cok takan biriyim malesf onlarida takicam
Soran+1 yılBulundugum yer muahafazakar yer ve kisiler. Bu olaya kaşa*lik diye bakabilecek kisiler. Ailem bile oo. ros***bumu olucan dedi yani daha ne soyliyeyimki. Ben acikliktan kastim mini etekler mini elbiseler vs degil onlara gram hevesim yok zaten yine aynı bol kiyafetler, uzun elbiseler sadece şalım olmiyicak cunku ben o şalı annem babam istedigi icin bilincsizce kapattim ve onlar icin kaldi Allah niyetimi biliyor ben malesefki Allah rızasi icin ya da Allahin emri diye takmadim hep uzerimde olan o baskidan dolayi kapattim keşke Allah icin kapatsaydım. Zorladim olmuyor icimden kalbimden gelmiyor.
+1 yılNeden acilcaksin açılınca cokmu güzel olacaksın ya da açılınca hemen talibinmi çıkacak şu kısacık dünyada insanlara meze olma kismetinde varsa o zaman bulur seni acilmayla değil acilsanda bulmayacaksa bulmaz seni nefsine uyma nefsin sana uysun inşallah bu yanlış düşünceden ayrilirsin fani dünya için değmez kardeşim
17 Yorumla
Soran+1 yılİcimden gelmiyorki ben bu şali Allah icin degil baski ile takiyorum insanlar ne der o ne der bu ne der diye takiyorum maalesef icimden gram gelmiyor 11 yasinda baskiyla kapatildim Şu an 25 yasindayim zorladim olmuyor. Namazimi kiliyprum dua ediyorum oruclarimi tutuyorum insanlara yardim ediyorum herkesin gonlunu hoş tutmaya calisiyorum mumkum oldugunca kelimelerime dikkat ederek konusuyorum giybet vs etmiyorum zina yapmiyorum. Sadece şalımk baski ile taktigim. icin cikarmak istiyodum gonlumden gelmiyor takmak ve mini etek kisa elbise vs giymekten bahsetmiyorum yine bol ve uzun elbiseler zaten giyinirim giyim konusunda zaten acik giyme gibi gram icimde istek yok insallahta olmaz sadece salimi insanlar icin degil takicak olursam Allah icin olsum isterim
- +1 yıl
Dua et allahim içimden gelerek kapanayim de seni zorlayan emin ol nefsin
Soran+1 yılCoook ediyorum hatta ağliyorum bile namazda bazen dinden cikicak seyler soyluyorum başortuye o yuzden cok zarar veriyor artik
- +1 yıl
Bunu sana şeytan düşündürüyor dinine düşünsün diye seni hassas noktadan vuruyo duanı niyet et hacet namazi kıl kabir azabını dusun
Soran+1 yılNamaz kiliyorum, dua ediyorum, insalara Allah rizasi icin yardim ediyorum, hayvanlara yardim ediyorum, orucumu tutuyorum. Zatem olabildigince dinimj ahlakimi guzel sekilde yasamaya calisiyorum. Şu an tesetturluyum ama makyajliyim, topuz yapiyorum, tulum giyiniyorum ayak bileklerim gozukuyor saclarim gozukuyor ben kendimi tesetturlu olaral zaten gormuyorum.
- +1 yıl
Sen bilirsin ben seni uyardım Müslüman Müslümanı uyarmak zorunda ben gerekeni soyledim gerisini sen düşün Allah hepimize düşünme kabiliyeti vermis sen öldüğünde o çukura tek gireceksin bunu bil ona göre yaşa hersey yalan bu dünyada onu bil ona göre yaşa
Soran+1 yılTesekkur ederim uyariniz icin ama enazundan 1 ay denemek istedim
kim için açılacaksin peki, kendin içinse iş yerindekilere ne? etrafını bu denli düşünüyorsan bunca yıl örtülmüşsun isteyerek veya istemeyerek yaradandan neden çekinmiyorsun
01 Yorumla
Soran+1 yılOnun vicdani agirligida var
Kimseye bisey açıklamak zorunda değilsin bu senin hayatın istediğin gibi yaşarsın ailenede artık dişini gösterme zamanı gelmiş kimseye boyun eğme pasiflik dönemi bitti artık önemli olan sensin
08 Yorumla
Soran+1 yılBuradakiler oyle degil maalesef 1 bucuk yildir calisiyorum 5 kere isi birakmak istedim birakmami istemediler benden asiri memnunlar asil meslegim stilistlik evime uzak yerlerde oldugu icin ailem izin vermedi gitmeme evime yakin birtek burayi buldum buradada servis elemaniyim cay kahve servisi felan yapiyorum. Beni cok seviyorlar saf, masum buluyorlsr huyumu felan seviyorlar cok cekingenim benden bekleyecekleri en son sey bile olamaz gorduklerinde sasirip içinde ne varmis soyle boyle diye bakip bana karsi tavir bile alicaklardir. Patronumun ve mudurumun bana karşı ilgileri var iyce gıcık olup beni... olarak
gorucekler ahlaksiz diye bakucaklar ben herseyi cok takan biriyim malesf onlarida takicam
Soran+1 yılPatronumun ve mudurumun bana karşı ilgileri var iyce gıcık olup beni...
Gorucekler ahlaksiz diye bakucaklar ben herseyi cok takan biriyim malesf onlarida takicam
Soran+1 yılşu an bile herkes tavirli bana karşı dislanilmis yalniz hissediyorum kendimi
Soran+1 yılTesekkur ederim
Soran+1 yılZamanla zaten alisirlar egwr gercekten beni taniyorlarsa basortunun ahlakimi etkilemiyecegini gorurler
Gizli Üye(18-24)+1 yılHayat insanları önemsemen için o kadar uzun değil. Kendin için özgürce yaşa. Kötü düşünen arkadaşların ne kadar hayatında olacakki? Hayatını çevreni iyi insanlarla donatmak için neler mümkün? Kendini nasıl daha iyi hissediyorsan onu yap.
10 Yorumla
+1 yılBen bir karar vereceğimde kendim için doğruysa elalem ne der diye düşünmem.
07 Yorumla
Soran+1 yılCevremde cok baski goruyorum o yuzden ve oyle buyudum
- +1 yıl
Ben benim ben varım de, başkasının değil kendi hayatını yaşamalısın. Normal giyinip tesettüre girmek istesende aynısını söylerim
Soran+1 yılİs yerinde evde beni cok disliyicaklar
Soran+1 yılInsanin ağrına gidiyor
- +1 yıl
Kimi ilgilendirir anlamıyorum ki
Soran+1 yılSizin icin oyle ama bazi insanlar insanlari yargilamak icin ahlak bekciligi yapmak icin dogduklarini dusunuyorlar
- +1 yıl
Onların tümünün canı cehenneme
+1 yılBu soruyu soruyorsan sen zaten açılmışsın demektir gerisi gelir
08 Yorumla
Soran+1 yılEvet ama zaten kapali degildimki asiri istwksiz takiyordum korkudan takiyordum Allah icin takmiyordum gram icimden gelmiyor
- +1 yıl
Sormana gerek yok sorunun cevabını verdin sen açıl içinde yoksa
- +1 yıl
Önemli olan allahın yanındaki itibarın gerisi fasa fiso
Soran+1 yılKesinlikle oda beni zatwn dusunduruyor diyiyorum Allah icin vazgeç sonra zaman geviuor tekrar istiyorum felan karisik
- +1 yıl
Kafan karışık senin
Soran+1 yılÇok
- +1 yıl
Bu konuyu sana enine boyuna anlatacak birisi lazım
Kimseyi takma ya benim arkadaşım da açıldı. Açıldığı gün okula atlet ve yırtmaçlı etekle geldi. Kimseyi takmadı sende umursama
04 Yorumla- +1 yıl
Oha ahahahagsfshshs nasıl bir cesaretmiş onda ki
- +1 yıl
O da çok garipsenir ya , ne tutmussun icinde arkadas dedirtir.
- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılBunda bir sey yok diyeceksin ki ben o.. buu olmaya karar verdim bu kadar
04 Yorumla
Soran+1 yılSizin gibileri yer yuzunden yok ola
- +1 yıl
Senin gibiler olacak merak etme senin yerin cehenenmin dibi olacak
- +1 yıl
Senin gibi k.. peğinnn duası kabul olsaydı gökten kemilk yağardı
Soran+1 yılPeki size bir şey sorabilir miyim? İcimden gelmeyen birseyi insanlar icin yaptigimda Allah katinda yeri ve hukmu nedir? Ben namazımi kiliyorum, duami ediyorum, yolda yük tasiyan teyze gorunce yardim ediyorum, buyuklere yer veriyorum, cocuklari mutlu ediyorum, fakire fukaraya elimden geldigince yardim ediyorum. Orucumu felan tutuyorum normalde bunlar soylenmez ama konumuzu şu an buna geldi. Sadece tesetturden cıkmak istedigim için ki açik sacik giyinmektem bahsetmiyorum sadece zorla taktigim sali icimden gelmiyor cikaricam diye bacım... bu olucaksam herkesin gozunde ve Allah katında sizden ala... yok o zaman. Dini bu şekilde kimseye dayatamazsiniz! Dinin baş temeli zaten hoşgörü sizin gibi sigırl*arr bu sekilde insanlari dine karsi sempati kazandiracaginizi felanmi dusunuyorsunuz. Ne biliyorsun Allah katinda senden milyon kat daha temizim ne biliyorsun belki Allahin sevdigi kuluyum? Ne biliyorsun belki bu tesetturden cikma durumum daha duzgun sekilde tesetture girmeme vesile olacak bir durum. Uzaktan ahkam kesip ahlak bekciligi yapmadan once kendinizi sorgulayip kendi kapinizdaki pislikleri supurun!! Sonra baskalarina sira gelir!
Siz nasil mutluysaniz öyle olun. Zorla bir şey yapilmaz. Çevrenizi umursamayin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılOnlara sorarak kapanmadığına göre hiçbir şey diyemezler.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 869 cevap paylaştı. Kime ne? Kimsenin 25 yaşındaki birine laf etmeye hakkı yok!
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSana bacım diyen ahlaksızlar olmuş pasif yetişmen hayatına pasif devam edeceğim anlamına gelmez kimse senin adını bacım diye de çıkaramaz iş yerinde çıkarırlarsa da çok basit “orospu değilim ama olabilirdim de bu kimseyi ilgilendirmez. Ayrıca bana bacım diyen ahlak bekçisi karışı varken bana yürüdü, sen be okuyorsun bu durumda? güzel kardeşim mi?” Aynen böyle söylersen eminim pasif kalmazsın.)
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSana *bacım diyen ahlaksızlar olmuş
Cevap sahibi+1 yılSana ***bacım diyen ahlaksızlar olmuş
Cevap sahibi+1 yıl***bacım
Cevap sahibi+1 yıl*or*spu
Cevap sahibi+1 yılSana or*spu diyen ahlaksızlar olmuş pasif yetişmen hayatına pasif devam edeceğim anlamına gelmez kimse senin adını or*ospu dur de çıkaramqz iş yerinde çıkarırlsrsa da çok basit “or*ospu değilim ama olabilirdim de kimseyi ilgilendirmez ayrıca bana or*ospu diyen ahlak bekçisi karışı olmasına rağmen bana yürüdü, sen ne oluyorsun bu durumda? P*ze*enk mi?”aynen böyle söylersen eminim pasif kalmazsın.))
Gizli Üye(30-35)+1 yılİyide neden? Nerde yalışıyorsun?
ve kendi isteyinle mi? Yoksa cevre baskısından dolayı mı açılmak istiyorsun?
09 Yorumla
Soran+1 yılKendi istegimle acilmak istiyorum aile baskisiyla 11 yasinda kapandim acilmak istedigimde evlatliktan reddederiz dediler o korku ve baskiyla taktim asla gram icimden gelmedi Allahin emri ve rizasi icin takmak ama bu beni koti birimi yapiyor bilmiyorum namazimi kiliyorum orucumu tutuyorum yaslilara yer veriyorum yoksul insanlara elimden geldigince yardimci oluyorum herkesin gonlunu hos tutmaya calisiyorum hayvanlari sevip doyuruyorum bunlari Allah rizasi icin yapiyorum icimden geliyor oburu icimden gelmiyor zorla oldugu icin gram istek yok ailemde artik saygi duydu artik
Soran+1 yılAcikliktan kastim mini etek vs degil gram istegim yok oyle seylere karsi babamin yaninda bilr kisa kollu durmaya cekinirim yine bol uzun elbiselere kiyafetler sadece salim olmiyicak onuda birgun takarsam Allah icin takarim zaten
Cevap sahibi+1 yılİstemiyorsan takmak zorunda değilsin
Ailende bunu kabullenmek zorunda.
Soran+1 yılKabullendiler ama kimse konusmuyor benimle yemek bile yemiyorum 2 gun is yerinde de disliyicaklar
Cevap sahibi+1 yılAile baskısı çok kötü ya bilirim bu duyguyu
Soran+1 yılAşiri pasif yetistirildim. kimseye bisey diyemiyorum sesim cok kisik cikiyor kimsenin yaninda yemek yiyemiyorum cok cekingenim kalabalik yerlerde elim ayagim titriyor asiri duygusalim her seye gozum doluyor. Insanlari cok dusunuyorum hep bunlardan kaybettim
Cevap sahibi+1 yılÇok saçma ya bir insan ne yapmak istiyorsa onu yapmalıdır.
Ben hiç sevmiyorum bir insanı baskı altına alma
İstediğin kaba sokma şeylerini. Senin için üzüldüm aslında iyi birisinin kötü bir şey istemiyorsun ama saygı görmüyorsun.
Soran+1 yılmaalesef saygi cok gosterdim ama karsiginda sevgide gormedim. Cok deger veriyprum insanlara
Cevap sahibi+1 yılSen var ya tam evlenilecek bir kızsın sen gibilere değer vermiyorlar ya deli oluyorum.
Zalim dünya işte hep iyilerin üstüne oynuyor.
Gizli Üye(18-24)+1 yılTakma insanları. Kapanırken ayıp bi şey mi yaptın sanki de açılırken ayıp olsun
02 Yorumla
Soran+1 yılPatronum mudurum bulundugum yer muahafazakar yer ve kisiler. Bu olaya kaşa*lik diye bakabilecek kisiler. Ailem bile bacım***bumu olucan dedi yani daha ne soyliyeyimki. Ben acikliktan kastim mini etekler mini elbiseler vs degil onlara gram hevesim yok zaten yine aynı bol kiyafetler, uzun elbiseler sadece şalım olmiyicak cunku ben o şalı annem babam istedigi icin bilincsizce kapattim ve onlar icin kaldi Allah niyetimi biliyor ben malesefki Allah rızasi icin ya da Allahin emri diye takmadim hep uzerimde olan o baskidan dolayi kapattim keşke Allah icin kapatsaydım. Zorladim olmuyor icimden kalbimden gelmiyor.
Gorucekler ahlaksiz diye bakucaklar ben herseyi cok takan biriyim malesf onlarida takicam
Gizli Üye(30-35)+1 yılGeçen gün konuştuk seninle kendi tercihin kendi kararların saygı duymak zorundalar..
013 Yorumla
Soran+1 yılAma bana cok tavir alip dişliyacaklar
Cevap sahibi+1 yılSana karşı olan ilgileri nasıl bir ilgi.
Soran+1 yılPatronum elini elime degidriyor mudurum hoslaniyor hatta belki seviyordur bile beni cok dusunuyor ama patronum anlik gibi gozlerimin icine bakiyor bazen yakim bazem soguk mesafeki oluyor vs ama anliyorum ilgilerini
Cevap sahibi+1 yılNe sapıkça davranışlar ya. İnsan altında çalışan çalışanın o şekilde bakması yanlış aranızda bir sohbet vardır hoşlantı vs olur anlarım ama öyle bir muhabbet olmadan bu şekilde davranmaları çok ama çok yanlış. Sakın onlardan biriyle olmaz çok üzülürsün.
Soran+1 yılHayir tabiki zaten evli barkli 34 yasinda adamlar. Patronum biraz tuhaf ama ikiside beni sahiplenmişler ozellikle mudurum bir sey olsun hemen kosuyor ama patronum cok dengesiz yeltenmeye korkuyor cesaret edemiyor gibi
Cevap sahibi+1 yılKızım sen ne sapkın bir yerde yaşıyorsun. Sen tesettürden çıksan bunlar farklı gözle bakmaya başlarlar sana.
Soran+1 yılBenim halim tavrimin degismedigimi ve acik sacik giymedigimi yine ayni huyumla oldugumu gorurlerse cokta yeltenemezler zaten 5 kere cikmak istedim burada aile vakası var baska yerde calisamazmisim cikarsam o yuzden mecbur kaliyorum patronum felanda istemedi cikmami
Cevap sahibi+1 yılSen kendine güzel bir eş bul bulunduğun işten ailen her şeyden uzaklaş. Kendine çok çok daha iyi işlerde bulursun ve etrafında bu kadar sapık ve akli dengesinden yoksun insanlar olmaz.
Soran+1 yılEş yok ki yani benim hayatim iş ve evden ibaret arkadasimda yok bakimsiz degilim aksine herkes cok begeniyor yolda durdurup erkekler instagram adresimi isteyenler tanismak isteyenler oluyor ama o sekilde kime nasil guvenebilir ki insan. Bu iştede şundan korkuyorum ben acilirsam giyim kusamim ayni olucak ama patronum acik halimi begenip guzel bulup daha fazlasina cesaret edebilirmi o beni korkutuyor. Çünkü açik halimi akrabalarim bile taniyamiyor tesetturlu ve acik halim birbirine cok uzak Şu an tesetturluyum cesaret edemiyor acilirsam acik oldugum icin kotu seyler etmeye kalkarmi ondan korkuyorum
Cevap sahibi+1 yılAslında seninle tanışmak isterim. Tamamen ciddiyet içerisinde tanımak isterim.
Soran+1 yılDemin guvenemedigimden bahsetmistim
Cevap sahibi+1 yılBende senin gibiyim güvenmiyorum. Ama tanışırsak güvenmen için her şey sağlarım.
Gizli Üye(36-45)+1 yılİşin mesleğin nedir peki senin? Neden böyle bir karar aldın peki?
020 Yorumla
Soran+1 yıl11 yaşinda annem babam istedigi icin kapandim sonrs cikmak istedigimde evlatliktan reddilirsin dediler korktum cikmadim bu yasima kadarda maalesef Allah rizasi icin ve niyetim Allahin emri diye takmadim hep birilerinin zoru ve baskisi yuzunden taktim cikaramadim icimden gram takmakta gelmedi suanda 25 yasindayim artik cikmak istiyorum icimdem gelmiyor acikliktan kastim mini etek vs degil yine bol kiyafetler uzun elbiseler sadece şalimi takmak istemiyorum cunku Allah icin takmiyorum gonlumu zatem Allah biliyor
Soran+1 yılAsil meslegim stilistlik ama evime uzak diye hicbir yere gidemedim yakin bir yere calismak icin girdim 1 bucul sene calisiyorum buradada servis elemani olarak calisiyorum
Cevap sahibi+1 yılTam olarak işin nedir şimdi
Ortamin nedir işyerindeki
Soran+1 yıl9 kisiyiz ofiste cogu kisi namazli niyazli hac umre işi yapiyorlar patronumun babasi imam bir tanede hoca var burada sonra afganistan uyruklu mudurum var o tam dindar ama gercek anlamda dindar ben saygi duyarim dinci gorunup imansiz olanlar var her neyse beni cok seviyorlar cok cekingen buluyorlar iyi niyetli goruyorlar işimi. begeniyorlar o şekil bir tanede acik benim yasimda kız var o kadar
Soran+1 yılBu arada bende namaz kiliyorum ama Allah içjin ve icimden geldigi icin onun disinda zina etmiyorum insanlari kirmiyorum yardim ediyorum salimi cikarinca bu ozelliklerim ve ahlakim kotu biri olmiyicamki insanlar icin taktigim sali bir gun Allah icin takarsam takarim ama bu zamana kadar gram icimden gelmedi maalesef
Cevap sahibi+1 yılAnladım poncik. Kararını doğru bulmuyorum lakin saygı duyuyorum. Bu senin tercihin. Saygı göstermek zorundayım tercihine. Sadece zorlanacagini düşünüyorum o işyerinde. Sorulardan, tavırlardan... En azından ilk başta böyle olacağını düşünüyorum. Belki zamanla biraz daha yumuşama olacaktır ortamda. Umarım daha mutlu olursun tercihinde... Hangi şehirdesin peki sen?
Cevap sahibi+1 yılKararını destekliyorum poncik. Doğru bulmasam da... Hayatta hepimizin iniş çıkışı oluyor. Bazen Z çiziyoruz yaşarken. Sen de durulacaksin elbette. Sadece biraz zaman lazım
Soran+1 yılTesekkur ederim. Bende zaten tesetture giricek olursam bu defa kendi istegimle olma rahatli ile vicdanim rahat sekilce girerim inşallah. Omur bitmedikce son nefese kadar müsluman olarak ya da kafir olarak kimin can verecgi hic belli olmaz o yuzden ben onada guvenmiyorum ona gore davranmaya calisiyorum bu Allahin emrine saygisizlik evet fakat namaz kilinca gosteriş icin kilmak gibi bisey Allah icin degil insanlar takdir etsin diye namaz kilmak gibi bir durum bu acidanda saygisizlik oluyor biraz karisigim acikcasi
Soran+1 yılİstanbul'da yasiyorum
Cevap sahibi+1 yılKim olduğunu merak ettim desem..
Ne dersin
Soran+1 yılEdebilirsiniz
Cevap sahibi+1 yılKimsin peki sen poncik
Cevap sahibi+1 yılAtma mesaj falan. Gerek yok buna
Soran+1 yılNeden
Cevap sahibi+1 yılGerek yok çünkü buna. Nihai kararını ver ve git işe. Orada görsünler seni. Bazı sorularımın cevabını bulmakta zorlanıyorum. Bir süre böyle devam etmeye karar verdim dersin konu kapanır.
Soran+1 yılOyle kisiler degiller ben haber vermek zorunda gibi hissediyorum cunku sorduklarinda bile eveliyip gevelerim enazindan ic rahatligi ile giderim biliyorlar nasilsa diye
Cevap sahibi+1 yılSen bilirsin poncik. Bence lüzum yok mesaja. Yine de sen bilirsin
Soran+1 yılO zaman yuz yuze slylwrim
Soran+1 yılSizce ne dusunurler
Cevap sahibi+1 yılBen anlayış ile karşılardim ama onlar ne yapar bilemedim
Gizli Üye(18-24)+1 yılSenin gibi olan birini taniyorum, kiz kapali ama apartmanda sortla mini elbiseyle geziyor. Boyle kapali olmaktansa acil daha mantikl8 bence
00 YorumlaNiye dışlasınlar ne alaka saçma sapan sorular ve evet garip karşılanırsın, bizim bi arkadaş açıktı kapandı garip karşıladık her gördüğümüzde şaşırıyordur yüksek ihtimal sana da olur
00 Yorumlahayata birkere geliyorsun istediğini yapamıcaksan niye yaşıyorsun ki? hemde önünde bir engel yokken
06 Yorumla
Soran+1 yılVar kocaman engeller var ailem isim ve benim ailem ve işimden baska biseyim bir hayatim yok
- +1 yıl
bak dostum, ablacım, kardeşim. laik ve özgür bir ülkede yaşıyoruz. kimse seni zorla kapatamadığı gibi açamaz da. baskı altında yaşayacaşına iatediğini yap senin mutluluğundan daha önemli bişey mi var bu dünyada. en fazla işini kaybedersin (ki müslümanlar saygı duymak zorunda keybetmeyedebilirsin), zaten eve para götürüyormuşsun ailen sana hiçbir şey diyemez sıkma canını. etrafımda o kadar çok açılan oldu ki artık insanlar bu durumu yadırgamıyor saygıyla karşılıyor. biraz risk al tabi bunun neresi risk bilmiyorum ama. öyle muyluysan öyle yap yemişim ailesini işini
Soran+1 yılSimdi haber vericem mudurume yuz yuzeyken sesim felan titreyip heyecan yaparim diye diyemem ama mesajda bildiricem sizcw ne yazmaliyim
+1 yılWhatsapp ve instagrama açık fotonu profil yap herkes görsün şokunu öyle atlatsın dedikodusunu yapsın gördüklerinde tepki vermezler çok hafta başı açık gidersin
00 Yorumla
+1 yılPatronun gibi kişilerle konuşmana gerek yok bu senin hayatın kimseyle bu durumu konuşma. Insanlar senin zannettigin kadar umursamıyorlar
00 Yorumla
+1 yılailenden başka kimse umursamaz bu durumu rahat ol.
012 Yorumla
Soran+1 yılUmursarlar 1 bucuk yil calistigim yer hacili hocali patronumun ilgisi var bana karsi ve evli mudurum ayni sekilde ama sözde namaz kiliyorlar onlara zaten soylersem beni ahlaksiz edicekler
- +1 yıl
Yöneticine açılacağını mı yazacaksın
Soran+1 yılBilginiz olsun gibisinden haber vericem dumura ugramasinlar diye ve pat diye olacak sen kimsin diyecekler o yuzden haber vermek istiyorum yuz yuze sesim titriyicek heyecan yapicam kendimi dogru ifade edemiyicem
- +1 yıl
Bunun için mesaj atılırmı. Saçmalıyorsun. Onlara ne ki senin başındaki bezden.
Soran+1 yılAma orada sorucaklar yuz yuze soyliyim o zaman patronum ve mudurume ben tesetturden cikicam bu sizin icin sorun teskil edermi diye
- +1 yıl
onlar cübbeli sarıklımı. ne iş yapıyorsunuz ki?
Soran+1 yılCubbeli sarikli degil ama patronumun babasi imam sonra bir tane hoca var 9 kisiyiz bir tanede benim yaslarimda kiz var acik mini etek felan giyiniyor ona bisey demiyorlar ama ben tesetturdrn cikip acik oldugum zaman beni masum saf gormiyicekler ve eskisi gibi sevmiyicekler
Soran+1 yılAsil meslegim stilistlik annemle izin vermedi cok uzakta oldugu icin hep yakin yerlerde is baktim 2 yil issiz kaldim bunalmistim sonra bu ise rast geldim burada servis elemani olarak calisiyorum ama isimden gocunmuyorum hatta insanlarinida seviyorum sadece eskisi gibi olamiyicaz belki beni cikarirlar bile gerci benden cok memnunlar 4 5 kere isten cikmak istedim birakmadilar
Soran+1 yılPatronumun ve mudurumun bana karşı ilgileride var iyce gıcık olup beni...
Gorucekler ahlaksiz diye bakucaklar ben herseyi cok takan biriyim malesf onlarida takicam- +1 yıl
Başını açtın diye ahlaksız olarak görmez kimse seni. rahat olabilirsin. kimseye de mesaj atma. aklından zorunun olduğunu düşünürler
Soran+1 yılYuz yuze soylerim o zaman hem patronuma hem mudurume bilginiz olsun diye
- +1 yıl
Hayır bunu kimseye söylemene gerek yok.
+1 yılkısa zamanda alışırllar bence
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHayat senin hayatın kimse kötü karşılayamaz 1 haftaya herkes alışır gündem değişir
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılNormal ksrislanmam gerek bu bir tercih
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılPatron kim ya tesetturle onun me alakasi var.. kizim ma. l misin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. hemen açıl dışlayan dışlasın
00 YorumlaHani islamda zorluk yoktu
07 Yorumla
Soran+1 yılO kafirler icin gecwrliymis kafiri zorla musluman edemezmissin
Soran+1 yılBurdayim
Soran+1 yılIyiyim tesekkur ederim
Aile & Toplum konusunda 11,5b cevap paylaştı. İlk şaşırır insanlar sonra alışırlar
00 YorumlaMerhaba size bir kaç soru sorabilir miyim?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSa. alaksin yonetici kim ya ma. l.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 6b cevap paylaştı. Adım adım
00 Yorumla
+1 yılHayırlısı
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım