Merhabalar. Ben çok zor bir dönemden geçiyorum altı ay önce babamı kanser den kaybettim çok kötü şeyler yaşadım tam o süreçte de eşim olacak kişi bana çekişmeli boşanma davası açtı şimdi iki durumla birden başa çıkmaya çalışıyorum daha dava devam etmesine rağmen kızları ekliyor resimlerini beğeniyor bunları gördükçe çok canım yanıyor sanki tek iyi gelecek şey bu yaşadıklarımı tecrübe etmiş biriyle konuşmakmış gibi geliyor. Bu durumlarla nasıl başa çıkmalıyım bilmiyorum ve artık çok yoruldum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Öncelikle başın sağolsun. Şuanda yaşadığın şeyler sana çok ağır ve dayanılmaz gelicek biliyorum. Sanki hiç geçmeyecek hep bugünkü gibi kalacağını düşündüğünü de biliyorum. Zamanla hafifleyecek bu kadar ağrılı olmayacak bundan emin ol. Her yeni güne uyandığında kendine de ki bugünde bir sebebim var demekki. Hayatta bir sürü zorluk mücadele içinde yaşadığım yıllarımda gerek aile gerek kendimle imtihan olduğum zamanlarımda kendime hep şunu dedim yaşıyorum ve eminim bir nedenim var. Konuşmak istersen bana yazabilirsin🌸
06 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim. Sabır dua tek iyi gelen şey evet ama bazen sadece neden hayattayım diye soruyorum kendime
Soran+1 yılMesaj atamıyorum sanırım yeni üye olduğum için
Soran+1 yılTek nedenim o zaten bir şeye alışıyorum başka bir şey çıkıyor her şeyin üstesinden bir şekilde geldim ama bu başkalarıyla görmeye dayanmak neden bu kadar zor ve neden bu durum canımı yakıyor
Soran+1 yılBedelli askerdeydi o süreçte cenazeye gelmedi izin vermiyorlar diye yalan söyledi biliyordum yalan olduğunu ama ailesi geldiği için bir şey demedim üç gün sonra telefonda bana bayramda orada gidilecek yerler olduğunu falan söyledi biz ayrı memleketlerdeyiz bende babamın yas bayramı olduğu için ailemle olacağımı söyledim ardından annemi sordu ne yapacak diye biz üç kız kardeşiz en küçükleri benim hepsi evli baska sehirlerde ve babam benim evime hiç gelemedi bende bu sebepten annemi bir süre misafir etmek istediğimi söyledim birden yükseldi hayır diye kabul etmedi ben rahat edemem ev ev üstüne olmaz falan diye oysa sadece bir süre misafir olarak gelecekti ben çok kırıldım tepki gösterdim senin annende bu durumda olabilirdi dedim benim annem bu duruma düşmez gibi sözler söyledi kapattım telefonu sadece sustum aradan on gün geçti aradı açmak gelmedi içimden başka da hiçbir şey yapmadı askerden memleketine indi bana mesaj attı eşyalarını topla arkasında dur yoksa kargoya veririm falan diye bende mecburen gidip topladım sonrada bana kalkıp sen geldin evi dağıttın sen bitirdin gel topla dedim diye toplamak zorunda mıydın dedi kendi de ailesi de blöfmüş yani onu yediremedi heralde bilmiyorum
En İyi Cevaplar
+1 yılOlaylar üst üste gelmiş yorulmuşsun yalnızlaşmışsın sevdiğin insanlarla vakit geçirmek iyi gelir diye düşünüyorum arkadaş dost vs varsa sana iyi gelen dertleştiğin birileri onlarla vakit geçir yalnız kalmamaya çalış karşı cinslede konuşmak boşanmaktan sorna hakkındır tabi ki
015 Yorumla
Soran+1 yılAnnemle yaşıyorum şu an ve tüm arkadaşlarım ya evli ya çalışıyor başka sehirlerdeler ki zaten o kadar halsiz hissediyorum ki hiç bir şeye gücüm yok
- +1 yıl
Kaç yaşındasın
Soran+1 yıl25
- +1 yıl
Anladım baya da küçüksün evlenip boşanmak için mesleğin yok mu üniversite okumadın mı
Soran+1 yılEvet ne yazık ki. Var iki üniversite bitirdim ama kafamı toparlayıp işe giremiyorum
- +1 yıl
Anladım zor şeyler yaşamışsın babanın vefatı eşinin bırakışı zamanla alışacaksın biraz zaman ver kendine dinlenmeye ihtiyacın var eşini de takma boşanmak istiyorsa bırak gitsin her şey yerine oturunca başla işine zor ama alışacaksın daha çok gençsin hayat karşına neler çıkaracak kim bilir
Soran+1 yılEn çok da bu umudumu aldılar elimden işte ilk duruşma tarihi ocakta nasıl yüz yüze geleceğim bilmiyorum o şehre nasıl gideceğim bilmiyorum her şey yanlarına kalıyor ve bu öfkeme öfke katıyor
- +1 yıl
Psikoloğa gitmeyi düşündün mü hiç
Soran+1 yılPsikoloğa gittim bir süre ama çok fazla masraf oluyor babamın emekli maası dışında gelirimiz yok annemden istemek zaten başlı başına zor dönüp eve gelmişsin çünkü eşekten düşmüşe dönüyorsun devlete de gidemiyorum mahkemeyi etkilermiş ailem ablalarımda dertleşemiyorum çünkü öfke dolular hala bu kadar üzülüyor olmama bile tepkileri çok sert oluyor arkadaslarımla falan konuşuyorum ama yetmiyor işte bazen toparlıyorum bazense boğuluyorum
- +1 yıl
Özelden konuşalım mı
Soran+1 yılOlur ama ilk ben mesaj gönderemiyorum sanırım yeni üye olduğum için
- +1 yıl
Ben atarım iki dk görünür ol gizli kullanıcısın şu an
Soran+1 yılAçtım sanırım
- +1 yıl
Kullanıcı adını yaz istek atıyım
Soran+1 yılyaseminzd
Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Başınız sağolsun, Rabbim mutlaka sabrını verecektir.
Eşinizin yaptıkları bu kötü zamanınızda yaranıza tuz basmak gibi olmuş.
Zamanlaması manidar birde çekişmeli olarak dava açması geriye dönük bazı sıkıntılarınız olmuş gibime geldi.022 Yorumla
Soran+1 yılHer evlilik te olan ufak tefek sorunlardı ama o ailesine çok yansıtıyordu evlendikten sonra borçlar sorumluluk ağır geldi farkındaydım ama hep destek oldum ben her zor kötü zamanında yanındaydım böyle bir zamanda bunların yaşatılmasını ne yaparak hakederki insan benim düşmanım olsa yapamazdım her şeyi geçtim anlaşmalı boşanırdım bu çok acımasızca
- +1 yıl
): gerçekten zor bir durum ama zamanı geri döndürmek gibi bir yeteneğimiz yok.
Çözülene kadar bu sorunlarla yaşamak zorundasınız.
Ne oldu neden oldu? Diye düşünmek yerine nasıl çözerim kısmına odaklanmanız da fayda var.
Daha fazla düşünürseniz psikolojiniz daha da altüst olur.
Soran+1 yılBiraz konuşulabilecek insanlar olsa anlaşmalıya döner kurtulurdum bir an önce ama hala bir şeylerin intikamını alıyor ve ürettiğim tüm çözüm yolları elimde kalıyor ama haklısınız teşekkür ederim
Soran+1 yılKiskancmisim ozel cep numarasini is cebi gibi kullaniyodu ve kendi isi bile degildi bayanlar ariyordu her saat bu kiskanclikmis ailesinden uzak duruyormusum haftanin dort gunu ailesindeydik annemin bizle yasamasini istemisim baba evine cok gidip geliyomusum iki ayda bir gelirdim babamin durumu kotulesirdi hastanede yaninda olmak icindi oda boyle seyler yani yazdiklari evlilik birligine olan inanci sarsilmis masraf yapmis tazminat ıstiyor mus o da pandemiden dolayi biz nikah yaptik sadece ne kina ne dugun ne salon tek masrafi gelinlik ceyiz git gel bu kadar
Soran+1 yılBen zaten hicbir sey istemedim ki ne nafaka ne baska sey anlasmali bosanacaktim bir yil dolunca soyledim de bunu o bir yil dolmasina bir hafta kala gitti cekismeli acti gizlice bende savunma yapmak karsi dava acmak zorunda kaldim benim psikolojik olarak hazir oldugum bir surec degildiki bu
Soran+1 yılYüzuk taktigim resmi sunmus dilekceye evlilik birligini devam ettirmek istedigini gosterir bu davasinin reddini talep ediyoruz diye sacmasapan bir kafa iste
- +1 yıl
Bu arkadaşı birileri yönlendirmiş bu konularda bilgisi olmadığına eminim. Yapman gerekenleri yapmışsın sanki, avukatın karşı tarafın avukatıyla bir görüşse anlaşmalı ya döner diye düşünüyorum. Ya da bir aile büyüğü babasını falan arasın, 'bizim kızımız da artık istemiyor' bu olayı çözelim desin. Büyük ihtimalle kabul ederler
Soran+1 yılVaatler sayıyor utanmadan bir de ustune bunu yapamam ki
Soran+1 yılZararını karsiliycakmisim tazminat istiyor işte bir de ben onun yasadigi sehre gidecekmisim biletimi bile alirmis otogardan beni alirmis birlikte onun avukatına gider orada anlasmali icin imza atarmisiz
- +1 yıl
(: şark kurnazı sanırım bu Angus (özür dilerim) oraya gideceksin belki de bütün şartlarını kabul ettiğine dair bir kağıda imza attırmaya çalışacak Sana. Avukatın varsa o ilgilensin, bilmediğin ya da okuyamadığın (hukuki terimler genelde Osmanlıca ağırlıklıdır) hiç bir kağıda imza atma derim.
Soran+1 yılGitmem ki ben oraya bir de ayagina mi gidecegim zaten burdan bile anlamissindir kibiri egoyu ama buna birazda ben neden oldum babam cok kotuydu aileme yansitmamak icin tum her seyde alttan aldim toparladim fedakarlik ettim yoj adetleri yok annesinin istekleri hepsini idare ettim hem benim ugrasacak gucum yoktu hem aileme yansiyordu babamin yazdiklarini gorseniz bana hastalik duygusallastiriyordu zaten siz mutsuz olursaniz ben yasam savasini nasil kazaniym falan derdi o yuzden hep tek kaldim cok yuz buldular
- +1 yıl
Siz evlilik akdini sürdürebilmek, ailenize mutlu olduğunuzu göstermek için sürekli çaba sarfetmişsiniz.
Yaptığınız doğru ve yerinde davranışlar. Geriye baktığınızda pişmanlık duyacağınız önemli bir hatanız olmamış. Fakat iyi tutumunuz bu kişiler tarafından güçsüzlük olarak algılanmış, ailesinin gazıylada olay bu noktaya gelmiş.
Soran+1 yılAdam gel evi topla diye blof yapabilmis dusunun işte ne kadar inaniyor yapamaycagima sonrada arkadaslarima o bitirdi ben saygi duydum o evi dagitti o istedi dedi
Soran+1 yılVar mesaj olarak evet sundum zaten. Onun için bunlar basit cümleler haline gelmişti işte ben alttan ala ala ne söylerse söylesin ben söyledim diye yapmak zorunda mısın seven yapmazdı kafasında çok garip ama böyle ve buna bende şaşkınım diyorumya ne yaşamısım onca yıl diye soruyorum kendime
Soran+1 yılÇocuk yok evet
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
6Cevap
Esinin yaptiklarini dosyaya eklemek icin fotografla
011 Yorumla
Soran+1 yılKonuşmasını ispatlayamıyorum beğenmesi ve eklemesi de kusur olarak geçmiyor sosyal medya olduğu için
Soran+1 yılÖyleymiş sordum avukata zaten benim kazanma ihtimalim yüksek olan bir dava çünkü bir yanlışım olmadı neden çekişmeli açtığına da anlam veremiyorum bunca şeyin üzerine bir de bu süreçle uğrasmak zaten zor olan neyin kini öfkesi bilmiyorum yedi yıl ne yaşamısım bilmiyorum
Soran+1 yılAynı yaştaydık evlendikten sonra hiç olgun biri olmadığını gördüm ailesini çok dahil ediyordu çocuk gibi her şeyi anlatıyordu
Soran+1 yılİnsan müsvettesi
Soran+1 yılBöyle şeyler yazmak istemem burada ama bu daha uygun yaşattıkları karşısında
Soran+1 yılAnladım teşekkür ederim
Konuya başlamadan önce başın sagolsun toprağı bol olsun evet belliki zor bir süreçte sinaniyorsun eşinin bu kotu günlerinde yanında olacağına tam aksine seni yıpratıp kendisi karlı olacak şekilde işin içinden çıkmak istiyor
026 Yorumla
Soran+1 yılİnsan yedi yıldır hayatında olan birine nasıl bu kadar kötü olabiliyor
Soran+1 yılHuzursuz umutsuz yorgun öfkeli …
Soran+1 yılDışarıya öyle görünüyorum zaten ama içimde kıyamet kopuyor
Soran+1 yılPsikoloğa gittim bir süre ama çok fazla masraf oluyor babamın emekli maası dışında gelirimiz yok annemden istemek zaten başlı başına zor dönüp eve gelmişsin çünkü eşekten düşmüşe dönüyorsun devlete de gidemiyorum mahkemeyi etkilermiş ailem ablalarımda dertleşemiyorum çünkü öfke dolular hala bu kadar üzülüyor olmama bile tepkileri çok sert oluyor arkadaslarımla falan konuşuyorum ama yetmiyor işte bazen toparlıyorum bazense boğuluyorum
Soran+1 yılHayir yok on aylik evliydim daha
Soran+1 yılEvet çok daha zor olurdu her şey
Soran+1 yılEn son beni otobuse bindirdi buraya gelirken 29 martti o tarihten beri yuz yuze gelmedim ayrilma tarihimizde 13 nisandi en son o zaman konustum sonra her sey pes pese geldi zaten
Soran+1 yılEvet
Soran+1 yılAnlamadim
- +1 yıl
İsteğin için tsk ler yas...
Soran+1 yılNeyki bu xper ya
- +1 yıl
Canntanesii ne bak
Ben de babamı aynı hastalıktan kaybettim aklımdan çıkmıyor.
Çekişmeli de kızları beğenmesi senin avantajına06 Yorumla
Soran+1 yılBenim de çıkmıyor bizi mahveden sadece ölümü değilki günden güne erimesi kaybetme korkusu çaresizlik ve bunlara rağmen ölümünü kabullenememe
Soran+1 yılBabam olsaydı böyle olmazdı bu gerçek çok acı
Soran+1 yılElimden geleni yapıyorum
+1 yılHer şeyi geride bırakıp kendine yeni bir sayfa açmayı dene ve kendine güven kimse aenden daha güclü değil
010 Yorumla
Soran+1 yılşu an en çok istediğim şey bu ama uygulamaya geçiremiyorum babam dört yıl savaş verdi son günleri çok zordu eşim dediğim kişi yedi yıldır hayatımdaydı on aylık evliydik babamı kaybettiğimde ve yanımda olmadı aylardır toparlanamıyorum
- +1 yıl
Toparlanmaya çalış bundan beterini yaşayanlar var
Soran+1 yılElbette vardır. Ben iki durumu birlikte kaldıracak güçte değilim
- +1 yıl
E yapacak bir şey yok o zaman ablacım sana motivasyon da verdim illa yıkılacam diyon ne yapayim
Soran+1 yılYıkılmak istemiyorum sadece nasıl üstesinden geleceğimi bilmiyorum bu süreç öyle ya da böyle geçecek evet ama artık yıpratıyor
- +1 yıl
Tamamda sen kendini motive edebilirsin bu süreçte yeni arkadaşlar edin evcil hayvan seviyordan sahiplenebilirsin sana yardımları dokunur
Soran+1 yılHaklısın ben çıkmaya çalıştıkça bir şeyler içine çekiyor gibi bir his bu bazen ilişkimle olan sorunları görmezden gelebiliyorum tam o anda babamın acısı ağır basıyor çünkü her ikisini de bastırmaya çalışıyorum
- +1 yıl
İyi geceler ☺️
Soran+1 yılGit o zaman kardeşim sende kim yalvarıyor yaz diye
Soran+1 yılSizede iyi geceler.
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu sorunu kökünden aşman için eşini kendine bağlaman aşık edip ilgili hale getirip ipleri eline alman gerek
03 Yorumla
Soran+1 yılAnlasmali bosanma icin konusmak istememi bile mahkemede kullanir korkusuyla reddetti heryerden engelledi kibiri egosu göklerde gururumu ayaklar altina alamam babamin ölüsüne bile saygisi olmadı kapima gelmesi ve icimdeki herseyi soylemek en cok istedigim sey ama onun icin daha fazla mucadele edemem
Soran+1 yılBenim fake hesabim yok ama arkadasminkine atabilirsin barut.2111
Cevap sahibi+1 yılYazdım
+1 yılBaşın sağolsun Allah sabırlar versin
01 Yorumla
Soran+1 yılAmin saolun
Gizli Üye(18-24)+1 yılAllah yardımcın olsun, başın sağolsun 🥺
01 Yorumla
Soran+1 yılAmin saolun
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi