Gelecegim hakkinda cok kararsizim kafayi yemek uzereyim lutfen fikir verin?

Merhabalar universite icin uc farkli alandan uc farkli bolum hedefim var ve asla karar veremiyorum hepsinin avantajlari ve dezavantajlari birbirine esit resmen fikirlerinizi soylerseniz sevinirim. Oncelikle kucuklukten beri ogretmen olmak istiyorum ve bana uygun oldugunu dusunuyorum ogretmenlik hayali beni cok mutlu ediyor alan olarak edebiyat veya cografya dusunuyorum iki dersi de cok seviyorum ve ogretmenliklerini yapmak isterim bunun icin sinava sozelden girmeliyim, ikinci olarak psikolojiye cok buyuk ilgim var kendi imkanlarimla kendimi gelistirmeye calisiyorum ve universitede bu bolumu okumak beni cok mutlu eder bunun icin esit agirliktan girmeliyim, son olarak dilden girip ingilizce veya baska bir dil edebiyat, mutercim tercumanlik, ogretmenlik okumak istiyorum dillere olan ilgim ve yurtdisi imkani da beni cezbediyor. Gelelim dezavantajlara ve avantajlara ogretmenligin ozellikle edebiyat ve cografya gibi ogretmenliklerin dezavantajlarini herkes biliyodur atama en buyuk sorun ama ben sozelciyim bu yuzden sinava sozelden girmek benim icin rahat olacak ve iyi bı siralama yapabilecegime inaniyorum psikoloji ise esit agirlik ve benim matematikle hic aram yok iyi psikoloji bolumlerini kazanmama imkan yok yani tyt ve aytnin sozel kisimlarini fulleyip fenden 15 net civari yapsam matematik de ikisinde de 15 20 net arasi yapsam 38k ve 70k arasi bı siralama gelir bu da ortalama ve ortalamanın biraz ustu universitelere yeter (9 eylul,18mart,19mayis, yildirim beyazit, uludag) ama bu cok riskli ve zor bı plan cunku matematik benim icin gercekten cok zor. Sonuc olarak cok kararsizim sinavda hem esit agirlik hem sozel yapmayi dusunuyorum ama zaman problemi yasayabilirim. Ama sorun su ki sinavi tamamen ortadan kaldirip sadece bolumlere baksam bile hangisini istedigime karar veremiyorum lutfen yardim edin

Gelecegim hakkinda cok kararsizim kafayi yemek uzereyim lutfen fikir verin?