Sizce telefonum olmamasının sebebi ne?

ben 19 yaşındayım, şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadım ailemle, onların güvenini kıracak hiçbir şey yapmadım. şu yaşıma kadar da hiçbir şekilde şunu istiyorum bunu yapın demedim hep gerek olanları bile istemedim alırlarsa alırlar zorlayamam diye. ama liseye geçtikten sonra artık bir telefonum olsun istedim, 9uncu sınıfta bu konuyu anneme açtım çok erken neden istiyorsun dedi ben de okulumun şehir dışında olduğunu ve gerek duyduğumu ailemi aramam gerektiğinde sürekli başkalarına minnet ettiğimi söyledim falan neyse bir daha konusu açılmadı. ben de üstelemedim. 12. sınıfa geldiğimde artık zamanıdır diye düşündüm çünkü her şey için gerek oluyor sadece okul için değil arkadaşlarımla ve hocalarımla haberleşmem gerekiyor falan ben de anneme sınav için gedeflediğim net sayısına ulaşınca eğer durumumuz müsaitse alabilir miyiz dedim, bakarız falan dedi. ulaşsam bile ki hatta ben hedefimden daha fazla net yaptım yine de konusu açılmadı ben de cesaret edemedim demeye. şu an mezuna kaldım az çnce bir teklif sundum anneme, evdeki kullanılmayan teknolojik aletleri satalım onun parasıyla alalım en azından çok pahalı bir şey istemem zaten işimi görsün yeter dedim. bana dedi ki onları satarsak abinin düğününde giyeceğin elbisenin parası çıkar falan dedi telefon almamı istemiyor hala ne yapacağım bilmiyorum artık 19 yaşındayım...

Sizce telefonum olmamasının sebebi ne?