AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
yapmadım yapmamda Kalmadım da zaten onlar lafını bitirmeden direk uzaklaşırdım yanından çekilmez mallarla 1 saniye bile kalmaya tenezzül edemiyorum
Ben doğuluyum ve İstanbul'da polis kimliğime baktiğinda doğuya vize uygulanmalı dedi. Bu çok zoruma gitti.
Saçma
Ama öyle
Polisin dediği yani
Bazıları var öyle önyargılı
Boş ver sen onların ön yargılarını davranışlarınla kır
Yanii zaten takmadım ama o an zoruma gitti. Demekki asıl medeniyet doğudaymış. Hani ayrım yok diyorlar ya bunların zihniyeti doğu batı kavramını ortaya çıkardı
Bende bu arada kürtler tarafından türküm diye dışlanmıştım kesin konuşmamak gerek
Yapılanları genele vurmak istemiyorum
Ben kürt değilim ama ve inan bana kürtler beni hiç dışlamadı. Askerde bile doğu batı ayrımı gördüm
Cidden son derece iyimser yaklaşmaya çalışmıştım ki sabırlı biriyim ama pek hoş değildi biri yüzüme türk sevmiyorum demişti aynı masada otururken aralarında kürtçe konuşurlardı falan
Neysin
5 parmağın beşi bir değil her ırkta ahmmak vardır sana onlar denk gelmiş. Ben sadece insanım
Biliyorum bende bunu diyorum
Bunarada harbi merak ettim neysin
Bu arada*
Arap kökenli türküm
Anladım urfada çok var urfalımısın
Yok artık nerden bildin
Oha tutturdummu gkkfkf
Ewet
Ya urfalıları az buçuk biliyorum bahsetmişlerdi hatta kürt olanlar bile arapça biliyor
Urfa çok kültürlü bir şehir iç içe milleti doğudan sıyrılmış gibi sadece belli bi kesimi beyin kıtlığı çekiyor
Kötüsüne denk gelmedim hiç şehrin havası baya iyi duruyo merak ettiğim bi yer
Tavsiye ederim
Arkadaşımın attığı resimlerden biliyorum
Ama yazın gelme sakın
Havası kuruymuş
Bana söversin sonra
Antalyalıyım ve burası acayip nemli orayı hayal edemiyorum
Evet çöl iklimi hakim kışlari kuru ve soğuk yazları asfalt bildiğin su gibi akar
Antalya çok boğucu
Kar var mı kışın
Evet baya nemden durulmuyo
Çok nadir olur gecen swne oldu bi kaç gunluğune
Antalyayı severim ben ama nemi çok
gene iyiymiş buraya hiç yağmıyo kar görmek için millet dağlara çıkıyo fıdjfkdk
Ben pek sevmiyorum bi tarafım ankaralı ben ankarayı daha çok seviyorum
Evet bu yuzden daha çok seviyorum antalyayı kışları ılık gecer
Annem ankaralı
Ankara yazın bile geceleri buz gibi oluyor🤣
Soğuk daha iyi bence
Ankaralı kadınlar güzel olur bence
Antalyanın denizine aşığım bir tek
Ben sıcaga aliştim urfada
Cehenneme ön hazırlık gibi ogkfkfkdkrk
Aynen gölgede bile soğuk içerken terler mi insan. Ben terlerim
Sen kürtçe biliyomusun peki çoğu kürt arapça biliyo
Hayır bilmiyorum ama bilmek isterdim
Bi ay takıldıktan sonra sadece "günaydın" "nasılsın" "iyimisin" "evet" "hayır" ve bi kaç tanede küfür öğrendim yeterde artar bence💪
Küfürü istesen de istwmesen de öğretirler ona şaşirmadim
Favorim sere tenim sanırım her yere gidiyo çok yönlü güzel sade bi küfür
Maalesef iyi sökmüşsün
Dimi ama 💪💅
Antalyaya geldinmi hiç
Aynen. Bunun yerine ispanyolca çince öğren kürtçe içine yaramaz
Kepeze geldim ablamlar orada. Manavgata geldim kaştan araba aldim
Güzel
İstemsizce öğrendim gjdkdkdk
Ewett
Yani takılacak kaliteli insanlar bul bence
Benimki kısa süreli bi işti o ara öğrendim ama her yerdeler sınıf arkadaşlarımda mardinli diyarbakırlı hatta baya bütün akrabaları falan burada afganda var ne bilim çevrem dolu mahallede vanlılar yaşıyor akrabalar kendimi yabancı hissettiriyo arada
Antalyada antalyalı az
🤣🤣afganca öğren. Benim de etrafım Suriyeli
Bu sene rus islası oldu antalyada
Yok uzak dursunlar rahatça denize bile giremiyoruz hayvan gibi bakıyorlar
Bi onlar eksikti zaten
Mahmutlar zaten rus ve ukraynalıların gibi bişey
Bayrak falan asmışlar
Ruslar da mı bakıyor ciddi misin. Sahili suriyeliler istila etmemiş mi nargileleriyle pineklemiyorlar mı turist düşmanları
Tanıdığım ruslar saygılı ve iyilerdi ben asıl suriyeli ve afganlardan bahsediyorum
Sanirim asil vize sahillere uygulanmalı
Turistler rahatsız olmuyor mu onlardan
Sadece sahilmi her yerde aynılar ilk defa kadın görmüş gibiler
Evet illaki oluyorlardır
Yazık ya ülke ne hale geldi gerçekten bunlara acıyana acirim ben
Hayır birde karılarını bırakıp kaçıyor erkekler olan yine kadınlara oluyor
Yazık gerçekten
Mülteci konusunu düşünmek bile bunaltıcı düzelceğini sanmıyorum
Anlatmaya çalişiyoruz ama anlatan yok bizi irkçi saniyorlar. Benim konuştuğum suriyeliler siz bize gelseydiniz biz gözlerini oyar karılarınaz tecavuz ederdik dediler ama bilmiyorlar ki biz bu toprapın üstünde yaşamazsak altında yatarız aama yinede terk etmeyiz
Hızlı yazınca harfler yer değiştiriyor🤣
Bence bu ırkçılık değil
Aman boş ver bu konu beni sıkıyor anlatacak çok şey varda içimi yakar ancak
Bencede
Bu soruya 80 küsür görüş yaptık 🤣🤣. Soran kişi bildirim manyağı oldu şimdi
Arapça biliyomusun bu arada
Harbi baya birikmiş ckdjdksl
Evet konuşabilirim ama asimileştik yarı arapça yarı türkçe konuşurum
Kuranı okudunmu bi şey sorcamda
Evet okudum
عَلَى النِّسَٓاءِ بِمَا فَضَّلَ اللّٰهُ بَعْضَهُمْ عَلٰى بَعْضٍ وَبِمَٓا اَنْفَقُوا مِنْ اَمْوَالِهِمْؕ فَالصَّالِحَاتُ قَانِتَاتٌ حَافِظَاتٌ لِلْغَيْبِ بِمَا حَفِظَ اللّٰهُؕ وَالّٰتٖي تَخَافُونَ نُشُوزَهُنَّ فَعِظُوهُنَّ وَاهْجُرُوهُنَّ فِي الْمَضَاجِعِ وَاضْرِبُوهُنَّۚ فَاِنْ اَطَعْنَكُمْ فَلَا تَبْغُوا عَلَيْهِنَّ سَبٖيلاًؕ اِنَّ اللّٰهَ كَانَ عَلِياًّ كَبٖيراً
Burada dövmekten bahsediyormu
Vurmak var evet
Teşekkür ederim
Arapça bilmeyen ilahiyat mezunu biriyle baya tartışmıştım bununla ilgili🧍🏻♀️ kfkdkdkckd
Evette hangi sure bu
Nisa 34
Baya tartışmalı bir ayet ama çoğu çeviri benzer
Neden tartiştiniz kuran da bazı kelimeler farklı manalarda yazılabilir. Yani sure bir bütün halinde olur bi kısmını alıp kuran da bu kelime geçiyor diyemezsin yani hem öncesi hem sonrası önemli o kelimenin ne anlamda kullanildiğini zaten apacık anlatir
Az önce diyodun ama vurmak diye 🤨
Vurmak kelimesi var ama sadece bu kelimeyi baz alarak bi sonuca varamazsın tamamına bakman lazın o surenin. Şöyle düşün varsayalim ki erdoğanın tvde ki her hangi bir konuşmasından bazi kelimelerini kırp ve istediğin gibi göster. Olur mu öyle olmaz. arapca öyle edebi bir dil ki bir kelime çeşitli manalarda kullanılabilir. Bunu türkçede anlatmak mümkün değil arap olman lazım onu anlaman için ne kadar eğitim alirsan al ömür boyu onlarla yaşarsan çözersin ancaj
Madem kolayca anlayamıyoruz kuran neden gönderildi ya da neden sadece arapça? Kuranın asıl amacı bizim okuyup anlayıp uygulamamız için değil mi?
Meali var zaten tefsirciler bile zorlanabilir bazi yerlerde. Dedim ya arapça geniş bir dil die yani bu kelime bu anlamda kullanılmış hayır bu anlamda kullanil iş die ken aralarinda ters düşen çok alim var ki zaten
İşte bu dahada heves öldürücü
Mealini oku türkçe tercümesini yani ama surenin tamamını oku ana tema burada ki ayet gibi değil farkına varacaksın. Bu kötü amaçli kişiler tarafından sadece vurmak dövmek hurpalamak kelimelerinin geçtiği kısmı göstermişler. Ona bakarsan şeytan da geçiyor kuran da
Tamamda kadın ne yaparsa yapsın onu dövmemizi gerektirmezki bahanesi yok bunun
Yani benim düşüncem böyle
Ya mesela zina yapan kadın ve erkeğin taşlanması ile ilgili bişeyde vardı tam hatılamıyorum kaçıncı olduğunu ama buda doğru değil bana göre
Bak işte kuran cenneti kadının ayagı altına koymuş. Ona hiç odaklanmıyorsun. Sen dediğimi yap bi meali al ve bu surenin tamamı ı anlayarak oku ve anlatılmak istenen ana temaya bak bu ayete takılıp durma
Şeriat öyle bişey ki bize şu an canavarca gaddarca geliyor. Çünkü suçlari saçma sapan cezalarla gideriyoruz. Şöyle düşün Allah göstermesin biri gözünün önünde kardeşini veya anneni öldürdü sen ne yapmak istersin o kişiye
Şimdi bende sana erdoğan örneği verim adamın konuştuğu iyi yerleri kesip sebep olduğu şeyleri görmezden gelemeyiz değilmi yani bişeyin iyisi var diye kötüyü niye görmezden gelim
Tamam işte anlatma istediğim şey bu olayın tamamına bakıp anlamadan bu kötü veya bu iyi diyemeyiz.
Şimdi hayatın da hiç bal yemediğini düşün ve bi tabak dolusu yapışkan sarimsi akişkan bi sıvı getirdim sana bu bir böceğin dişkisi dedim al ye tepkin ne olurdu
Birini öldüren veya taciz gibi suça bulaşan insanların madenlerde çalıştırılıp süründürülmesi taraftarıyım Ben idamı desteklemiyorum
Her hangi biri dwğil annen diyelim ama şunu unutma o kişiler sürünmüyor senin vergilerinle paşa paşa yatıyor orada ısınıyor doyuyor yatagı rahat başini ağrıtan yok bu ceza değil
Ölürse çabuk kurtulur
Bide şöyle bişey var eğer idam gelseydi isteyen istediğine istediği ifitrayı atıp geri dönüşü olmayan bi yola sürükleyebilirdi
Tabi o an ne hissedeceğimi bilmiyorum umarım yaşamayız
Bak işte öbür tarfıda var bu işin. Kurtuluş yok öyle. Ayrıca nasil ölceke biliyor musun? Kısas die bişey var suçu nasil işlersen o şekil de cezalandirilirsin
Ya öbür taraf yoksa
İdam gelse bile herkese gelmez belli suçlara gelir ve emin ol somut delil olmadan idam olmazdi
Ya bende tecavüzvülerin katillerin yaşamasını istemem ama bi öncekinde dediğim gibi bu idamşa beraner bi sürü insanında boşuna gidebiliceğini düşünüyorum
Öbür taraf var canım inansiz olma. Ağaçlari düşün kişin kupkuru dali esnetince çat der kırılır ilk baharda esnet esnetebildiğin kadar kolay kırılmaz canlı yeşil
Koluna bak aynı ağaç dali gibi içinde sıvı akıyor sürekli bi hareket var o hareket olmazsa o kol nasil olur. çürür cansız kemik kalir
Fazlaca düşündüm bi tanrı var gibi ama dinler mantıksız geliyor
şu an şehir de misin? Yüksek bi binanin tepesine çık ve 360 derece etrafına bak herşeye binalara insanlar kuşlara ağaçlara uçaklara bunların hepsinin ham maddesi ne ve bunlar eninde sonunda ne olacak bi düşün. Yani insan bi başkasinin dayattığı düşünceyi alip heee bu demek ki böyleymiş bu kötüüüü bu böyleymiş nu iyi dememeli beyin var tefeklür et etrafına bak. Çok afedersin bi erkeğin en pis yerinden akan iğrenç beyaz bir sıvının milyonda ki birinden koskocaman insan oluyor düşünebildin mi. Mesela h2o su. Su nedir ateşi söndürür neyden oluşmuş hidrojen ve oksijenden hidrojen yanıcı oksijen yakıcı bunlar birleşince can veriyor üstüne üstlük sondürücü oluyor. Bunları yapan biri varsa öbür taraf ta var
Soğudum dinden yazmışsın o kadar ama teşekkür ederim birde hiç bir şey mükemmel değil
Sen bilirsin beynin var kimsenin yazdiğina dediğine bakma bi ara yalnkz kalıp iyice düşün istersen
Son iki senedir düşünüyorum zaten artık pek bakmak istemiyorum sıkıldım ve bunlar benim fikirlerim
129uncu görüş benden olsun mu🤣🤣. Neyse kanka bu konular derin konuşmayalım bence bu konuları
Evet boş ver gldldl
Sardı baya lfldkdlsls
Aynen
Hayır asla yapmadım
Ve kalmadım
Arap halkından pek hazetmiyorum ülkede olanlardan buda ırkçılık değil bence
Gerek yok yapmaya
Yaptım
Maruz kaldım
Yaptım
Hayır
yapmadım, maruz da kalmadım